Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • в 1001-та нощ
антитела за?

# 631
 Да не дърпам дявола за опашката. Няма да се вкарвам във филми... ПКК и останалите ще направя, пък дано не се налагат допълнителни.  Praynig

# 632
  • в 1001-та нощ
именно  Peace

# 633
  • До Балкана
Добро утро, момичета!
Ето малко информация относно как се променя работата на сърцето по време на бременността, което би обяснило някои от промените и неудобствата, които усещате.
"Обемът на кръвта започва да се увеличава праз първия триместър на бременността. Обемът на кръвта се увеличава значително през втория семестър и в края на бременността е с около 30-40% по-голям от изходния. Увеличава се плазмения обем и броя на еритроцитите.
Минутният обем на сърцето се увеличава главно поради увеличение на силата на сърдечните съкращения и поради увеличение на сърдечната честота. Увеличава се кръвотока на матката, млечните жлези, кожата, сърцето и бъбреците, но не се променя кръвотока на мозъка, червата и костите. Независимо от голямото увеличение на плазмения обем и увеличението на минутния обем на сърцето, средното артериално налягане в повечето случаи не се покачва, поради силното намаление на периферното съпротивление, което се дължи на съдоразширяващото действие на прогестерона и естрогените."
от framar.bg

Успех на всички, които имат някакви неразположения, съмнения...стискам палци всичко да влезе в норми. Hug Усмихнат и позитивен ден!

# 634
  • в 1001-та нощ
аз се колебах вчера дали да пиша по темата  Blush защото действително количеството кръв се увеличава и да се движи то сърцето - то се съкращава по-често, но това не води до сърцебиене - поне аз под сърцебиене - разбирам - да усещаш силно ударите в гърдите

ще дам пример със себе си - през предишната бременност - по няколко пъти на ден мерих и кръвно и пулс, кръвното беше 60/90, пулсът около 95....т.е. ускорен, обаче без "сърцебиене"

обаче т.нар сърцебиене имах след едно лекарство, което трябвашеш да взимам - усещането е, че сърцето ти ще изхвръкне и те бие по гърдите - туп-туп .... за да се елиминира този ефект - приемах и още едно лекарство .....

наистина, както някой спомена вече - една консултация с кардиолог - няма да е излишна - поне ще успокои майката  Peace

# 635
  • До Балкана
Така е, ние какво си говорим е едно, но лекарите са си друго нещо - като има притеснения, директно там! Исках да обясня защо понякога се задъхваме, от най-малкото, уморени сме, нямаме сили и т.н. И на мен ми се е случвало да имам ужасна болка и да не мога нито да дишам, нито да издишам, но до колкото знам се дължи на спазъм в междуребрените мускули - има си мед. название, но не се сещам (някаква невралгия ли беше, не си спомням  Blush ) Иначе, сърцебиенето е отделно и не знам дали има нещо общо. И аз като теб, Алена, и при предишната си бременност съм получавала сърцебиене, но беше причинено от друго.  Peace

ПС. Алена, защо си мисля, че линийката на Калоян преди показваше 4 години ?  newsm78

# 636
Момичета помагайте.... Не мога да си намеря место вече .... спрях киселините започна адското гадене и повръщане... какво правите в тази ситуация, нямам сила дори да ида до WC вече Sad

# 637
  • в 1001-та нощ
Dallcheto  Peace точно така е за задъхването - аз от активен спорт - при казване на 4 етажа съм с изплезен език и едва дишам  ooooh! ... още от началото  Blush

Калоян е на 3г Simple Smile 2010г. набор, вече премина от яслена в градинска група и вчера имахме над 3 часа родителска среща  Blush добре, че сме седнали  Blush

В момента в градината - дюшеците на леглата са от 1978г., т.е. когато аз съм била колкото него  ooooh! обаче - според персонала - нищо им няма - защо да ги сменяме  ooooh!

Ще са набори нашите - като гледам и твоите линийки Simple Smile

# 638
Здравейте!
Отписвам се и аз от групата. Няма да разказвам, за да не натъжа хубавата тема. Единствено се моля да съм наистина последната отписала се Praynig Въпреки Че имам две прекрасни деЧица и тази бременност не беше оЧаквана, Че дори и нежелана, болката от загубата е огромна Cry

Желая на всиЧки ви лека бременност и накрая всяка да гушка своето вързопЧе Hug

# 639
Kosty  много съжелявам прегръщам те силно
Каквото и да кажем е излишно
Знам че загубата е огромна но не зависи от нас радвай се на двете слънчица в живота ти и когато му дойде времето отново ще видиш двете чертички

# 640
Момичета помагайте.... Не мога да си намеря место вече .... спрях киселините започна адското гадене и повръщане... какво правите в тази ситуация, нямам сила дори да ида до WC вече Sad

На мен ми изписаха деган и капки вонитусхил които малко ми помогнаха опитай дано помогне че е ужасно вече ми идва вповече това гадене но ще търпим Simple Smile

# 641
Kosty, много съжалявам, бъди силна!  Hug
gerichka88, миналата седмица със стомашно-чревния вирус, също ми дадоха Вомитусхил S против повръщане, само че под формата на супозитории, но все пак се консултирай с лекаря си преди да си вземеш нещо.

# 642
Здравейте момичета! Искам да би попитам в коя седмица се правят първите изследвания! Понеже съм в чужбина и досега бяж 2 пъти на лекар в 7 г.с. и в 10 г.с и ме гледаха само на ехограф, казаха че първите изследвания се правят след 12 г.с и днес отидох да си запазя час за изследване и ми съобщиха някакви баснословни суми тук от 300 до 500 евро само кръв и урина при условие че нямам осигуровки. Въпроса ми е мога ли да ги отложа за след месец понеже тогава ще се прибираме с приателя ми в Бг!  Peace

# 643
  • USA
ver4eto_1005, в коя държава си?

# 644
В Кипър!

Общи условия

Активация на акаунт