Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 298
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • София, Манастирски ливади
Момичета, а кога ще ви взимат кръв като сте толкова късно на преглед  newsm78
Аз съм утре и ми казаха да не ям и да не пия нищо. Освен БХС ще си правя и общите изследвания освен пък заради тях да е ...

# 721
  • София
Здравейте момичета,
признавам си че не съм влизала в темата скоро, т.к. бях в болница 8 дни със силен кръвоизлив. Днес ме изписаха и ще си бъда у дома известно време. Бебо го гледаха в четвъртък и беше добре. Този четвъртък отново съм на преглед и дано всичко е наред, че бременността мми се очертава доста тежка.  Ще се опитам да бъда по редовна в темата. По едно гуш за всички момичета.  Hug Hug Hug

# 722
  • в 1001-та нощ
Аз съм утре и ми казаха да не ям и да не пия нищо. Освен БХС ще си правя и общите изследвания освен пък заради тях да е ...

заради това на гладно  Peace аз я свърших вече тази работа + СПИН, хепатит Б, сифилис, цитонамазка и влагалищен секрет  Peace

# 723

Сигурно е заради тях.. не е задължително за всички да се изисква да си на гладно и жадно. Например последния път като ходих за изследване на хормони умишлено не ядох нищо преди това и когато казахв лабораторията, те казаха, че нямало нужда да го правя  newsm78

# 724
  • София
И аз днес дадох кръв и урина за общите изследвания на гладно. А за БХС ми казаха, че няма значение дали си ял преди това и моя час е на обяд.

# 725
  • София, Манастирски ливади
 a.l.e.n.a и аз съм същата програма  Mr. Green

мерси за отговорите, момичета   bouquet

# 726
По повод на изследванията, бихте ли ми казали до 10 г.с. какви задължителни амбулаторни изследвания се правят (имам предвид, тези за които се вземат кръв, урина и т.н.) и колко време се чака за резултатите (обикновено)? Планирам преди първия си преглед при частен АГ, да се запиша за ЖК по касата, да си взема направление за изследванията, които се поемат от касата и с резултатите да отида на първия преглед този петък (тогава ще съм в 10-11 г.с). Проблемът е че моят АГ е доста зает и като отида на първия преглед ми се иска да си нося вече резултатите от изследванията, които обикновено се правят в този период, защото за час при него се чака с месеци. А следващият ми преглед при него ще бъде живот и здраве в 14 г.с.  А, и още нещо, знаете ли дали тестът за антитела при RH- се поема от касата?

# 727
  • в 1001-та нощ
Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони (до м.л. ІІІ)
Определяне на кръвна група и Rh-фактор
Онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи
Изследване за сифилис
Изследване за хепатит В (НвS Ag)
Изследване за HIV (при съгласие)
Микробиологично изследване на влагалищен секрет

# 728
Хемоглобин, еритроцити, хематокрит, левкоцити, MCV, MCH, СУЕ, кръвна захар, урина – седимент, уробилиноген, кетони (до м.л. ІІІ)
Определяне на кръвна група и Rh-фактор
Онкопрофилактична цитонамазка от женски полови органи
Изследване за сифилис
Изследване за хепатит В (НвS Ag)
Изследване за HIV (при съгласие)
Микробиологично изследване на влагалищен секрет
Благодаря, a.l.e.n.a! А резултатите излизат ли за един ден или не може да се обобщи?

# 729
  • в 1001-та нощ
ПКК и урината - зависи от лабоораторията ...в деня излизат, в Токуда между 40 мин и 1:30 мин, в МД, не зная; за хепатит и ХИВ - пак в деня, а  васермана по-бавно

за влагалищния секрет и цитонамазката - пак зависи от лабораторията  Peace поне няколко дни, на мен влагалищния ми излезе бързо, цитонамазката не се качва онлайн и ще видя резултата, като отида, кръвната група - около ден се чака, но пак зависи къде  Peace и не се качва онлайн  Peace (в Токуда)

# 730
А аз да ви се оплача задължителните по ЖК ще ги правя чак на 30.10, понеже моя гинеколог беше свършил направленията  Thinking
Иначе 2 седмици преди да забременея си правих една камара изследвания: цитонамазка, микробиология, цитомегаловирус, хормонални и  т.н.
А преди 2 седмици пък си направих препоръчителните изследвания от д-р Даскалов, които здравната каса не покрива - Таласемия, Херпес симплекс 2 тип, Токсоплазмоза и още 2, които сега не мога да си спомня за какво бяха Simple Smile

# 731
Много ви благодаря за отговорите...
извинявам се, че ме нямаше толкова дълго , но нямах интернет:) Прочетох всичко което съм изпуснала тези дни. Някои може ли да ми каже кога вече ще могат да ми кажат пола на бебока ? Интересувам се не за друго , а защото бях на гости на една приятелка в едно близко село и там без аз да знам ми хварлили сол на главата и ме наблюдавали къде ще се пипна по лицето и се пипнах за бузата и като казаха всички ето момиченце ще е ...та за това ми е мисълта.... дали тези бабини девитини са истинки  Thinking Heart Eyes Rolling Eyes newsm78

# 732
Много ви благодаря за отговорите...
извинявам се, че ме нямаше толкова дълго , но нямах интернет:) Прочетох всичко което съм изпуснала тези дни. Някои може ли да ми каже кога вече ще могат да ми кажат пола на бебока ? Интересувам се не за друго , а защото бях на гости на една приятелка в едно близко село и там без аз да знам ми хварлили сол на главата и ме наблюдавали къде ще се пипна по лицето и се пипнах за бузата и като казаха всички ето момиченце ще е ...та за това ми е мисълта.... дали тези бабини девитини са истинки  Thinking Heart Eyes Rolling Eyes newsm78

Лично аз не вярвам в подобни фантасмагории Simple Smile При мен в 10 г.с. наблюдаващия ме на ехограф доктор без да съм го питала изказа съмнения за момченце.. Много силно се надявам днес на ФМ да ми кажат някакви предположения ... ще пиша довечера как е минало Praynig

# 733
Здравейте мами,

моето детенце е на 2 г. и 8 м., но живот и здраве нашето тате ще си я гледка като раждам, а и си ходи на градина по принцип.

northlove , според мен е твърде рано да се види пола на бебо най-рано 14-15 и то не е сигурно  Simple Smile

# 734
northlove , успех на ФМ и да споделиш впечатления, чакам и отзиви за йогата.

За пола, аз бях споделила и преди моето мнение, до 14та седм. на външен вид половите белези са напълно еднакви и грешката би била 90% за предположение в тези седмици. Напр. Даскалов предположи в 14та г.с., че кръщелницата ми ще е момче, но е 3-годишна дама.  Grinning

За термина- съгласна съм с алена, че варира според големината на плода и това не бива да се взима предвид, но моят се промени в случая по ПРМ, изчислен от лекар, преди това ми беше прогнозно изчислен от калкулатори за бременност от интернет. И дори при мен да си знам точната дата на зачеване и късната овулация, лекарката не пожела да го вземе предвид при изчисляване на термина, най-точно било по ПРМ.

За изследванията - аз ще ги правя на 3.10 по ЖК, но искам да ви питам за Васерман-а, до колко време излиза, защото ще ми трябва до го представя до 8.10 за гражданския брак. Дали излиза за 5 дни, от които 2 почивни?!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт