Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 827
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
 Луда Мара и това ако не е съвпадение - тъкмо четох в Мениджър за Валфдорската педагогика Simple Smile Радвам се, че на младежа му се отразява добре и все повече успехи му желая. Падна сняг на Витоша, стягате ли ските ?

# 676
  • София
Благодаря ти! Хваля се тук, за да се знае, винаги е важно да се чуе от първа ръка, ако има колебания. Аз имах доста, но имах късмета учителката да се окаже моя позната от много години - безкрайно позитивен и търпелив човек. Затова и взехме решението.

А ските... ами чакаме декември, ама ги поизбърсах  от праха с нетърпение Wink

# 677
Момичета, знаете ли, че станахме много хора, които искаме игри от Галактическа принцеса. Ако ще сме толкова хора, наистина, дайте да си пуснем поръчката и да не я занимаваме. Така твърдите суми ще се разделят на повече хора и ще станат поносими.

Калкулация:
- игра Никитин 1 - цена 14 лв. Дотук я искаме аз, Ели, milena1976, wondergirl, sunlight_eli, mibobo, Дони, още две майки, които ми писаха на лични + нашата педагожка /ако изпускам някого, да пише/. Общо 10 души. Или това са 140 лв.
- за доставката - 19.73  лв. твърда + 10*3,60 = 55,73 /сложила съм по-скъпия вариант за транспорт, но ще искаме по-евтиния/ Simple Smile
- банковия превод - минималната такса в Пиреос беше 40 лв., слагам я толкова;
- общо - 235,73 лв.
- ДДС 20% -  39,15
- Общо цена на придобиване за 9-те игри - 274,88
Делим на 9 и се получава, че цената на придобиване на 1 игра е 27,49 лв. Това, при положение, че поръчаме всички. Устройва ли ви тази цена?
Още нещо, ДДС-то четох, че се начислява върху цената на придобиване на продукта, в която е калкулирана и цената на доставката. /както съм го изчислила по-горе/. Ако обаче сумата на доставката не е вписана в документите, може сумата ни да падне с около 1 лв.

Моля някой да ми провери изчисленията, да не съм объркала някъде. Simple Smile
П.С.  Редактирах изчисленията, защото и Дони се включи.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 16:46 от Dandi

# 678
Забравих да напиша, че едната от майките, които ми писа на лични, каза, че мъжът й пътува всеки месец от София до Варна. Така че може да помолим по този канал да стане превозът от Варна до София, да не плащаме допълнително за куриери. Надявам се да се съгласи. 

# 679
Здравейте, аз също бих искала да се включа в поръчката на Никитин 1, ако е възможно разбирасе.
Иначе да ви се похваля тихичко, че моето момче тези дни много говори. Няма много нови думички, но с тези които може да казва прави изречение след изречение Simple Smile Хрис също не може да рисува по контур и когато нещо му е трудно заявява ,,Това много тъпо,,  Shocked Болни сме в къщи и не знам дали изобщо ще тръгнем на градина скоро.
И нещо извън темата. Не знам защо но нещо не мога да се справя с лентичките за възраст, помагайте

# 680
Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 11:05 от Dandi

# 681
Аз съм съгласна само трябва да се разберем как да изпратя паричките.

# 682
  • Бургас
Сашко е в смесена група, защото броят на децата не е бил достатъчен за две самостоятелни групи. Затова ги събират в една. Аз осъзнавам, че той не покрива материала за първа група и нямам нищо против ресурсната да го занимава с учебните помагала за нея. Но ... държа, когато децата имат редовни занимания Сашко да бъде занимаван заедно с тях, а не да стои безучастно и да чака своите 30 мин. Много ме съмнява, че учителките ще намерят време да му отделят внимание и да го обучават с помагалата за първа група (те и сега не можеха да го правят). Ами той отсега ако започне да върви с една година назад не ми се мисли по-нататък какво ще става. Замисляла съм се и аз за частна градина. Но най-вече смятам да оставя да повтори последната година от предучилищната в подобна градина, където се предполага, че ще получи повече внимание.

# 683
Момичета, можете ли да ми кажете накратко каква е процедурата за минаване на ТЕЛК? Къде се ходи и посещават ли се много лекари? Досега сме правили само ЛКК, там беше голям цирк.

# 684
  • Бургас
Добър вечер!
Включих се в групата във фейсбук и благодаря на Данди, че ме добави   bouquet

Кожо, да споделя за учебните материали. Миналата година и Мишо бяха с онези материали /не помня издателството/, които бяха отделни листи, събрани в папки по видове занимания. Първите 2 месеца някъде прибирах неговите или празни листи, или просто надраскани от него. Един ден обаче имали да апликират и госпожата явно е благоволила да му покаже. Като го прибирахме не можеше да го нахвали, че веднага схванал какво трябва да се прави и дори се разсърдил като прибрали с лепилата  Simple Smile В къщи го пробвах, успя да залепи няколко малки парченца хартия, които сам изряза върху друг по-голям лист... Можело значи  Simple Smile След време и на неговите листи започнаха да се появяват по-смислени драсканици, докато получих една почти оцветена от него картинка. Личеше си, че явно госпожата е започнала, а след това той е продължил. Естествено излизал е и извън контурите, но всичко беше оцветено. За рязането - реже с ножица, но реже безцелно, без да се опита да изреже нещо по контур. Същата е работата и с писането по контур. Веднъж на работа му бях разпечатала разни по-големи и прости картинки /звезда, квадрат/, очертава ги, но не спазва добре линията. Ама честно казано и сестра му не се справя много добре  Rolling Eyes

Данди, мога да кажа как е в Бургас за ТЕЛК-а. Подава се молба, чака се да ти пратят писмо с насрочена дата и час. Самото събеседване беше пълен цирк. А, с подаването на молба се входират и разни изследвания и заключения от специалисти. Ние имахме от два детски психолога. Самото събеседване /защото това в никакъв случай не беше преглед/ беше за около 5 минути. Те прочетоха това, което са написали психолозите, през това време Мишо се опитваше да отмъкне мобилния телефон на една от лекарките, а тя се чудеше къде да го скрие, за да не й го счупил  Joy Накрая някой каза - така като го гледаме, ще го израсте, не се притеснявайте. И - елате на обяд за епикризата. Да не казвам, че на самата епикриза бяха объркали името ми и още куп неща  Laughing Туйто. Ако нямахме нужда от средства, за да го водим на логопед и психолог мисля, че изобщо нямаше да се занимаваме.

Софиянки, честит ви сняг  Wink

# 685
За Телк, първо през личната минавахме ама за какво не помня и оттам подавахме документи. С моите проблеми ви чета отгоре отгоре, не разбрах какво е това Никитин, нямам никакво време да изкарам изследвания на малката и затова си е още в къщи, баба й ще й бъде личен асистент и тя трябвало да вади здравна книжка, далече сме още от тръгването на градина. Оф веднъж да минат тия здравословни проблеми. Дея я виждам за час два вечер, купих пъзел с азбуката и се надявам да вдене нещо, никой друг не я занимава освен логопедката, което е крайно недостатъчно. Съвсем ше изостане горкото дете.

# 686
Момичета, дотук се събраха заявки за 8 Сложи узор и 3 Сложи квадрат 3 ниво. Ако някой ще се включи още, моля да го направи до вечерта.
Гала, луднали сме тук по една игра, дотолкова, че решихме да си я внесем от Украйна. Това е в резюме.  Grinning

# 687
 Hug

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 10:41 от Attempt

# 688
  • София
Вижте какво открих, ако не го знаете - Пумпелина дава играчки под наем. Мисля, че е много добра опция за скъпи игри, които няма да се ползват непрекъснато - http://pumpotecka.pumpelina.eu/index.php?page=shop.browse&ca … id=53&lang=bg

# 689
Вижте какво открих, ако не го знаете - Пумпелина дава играчки под наем. Мисля, че е много добра опция за скъпи игри, които няма да се ползват непрекъснато - http://pumpotecka.pumpelina.eu/index.php?page=shop.browse&ca … id=53&lang=bg

това е супер като идея, само дето не съм от София  Rolling Eyes

гала кога е операцията  Rolling Eyes?

Общи условия

Активация на акаунт