Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 834
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
n_alex76 благодаря за книжките.  Hug
Вчера имаме отличен при логопедката  Simple Smile. Каза, че много добре се е справила и личи, че работим и у дома. Имаме упражнения за звуците ш и с. Самостоятелно ги казва, но в дума не. Например шест.
Вчера и аз питах Хриси за подарък и тя не можа да ми отговори. Гадна работа.
 За концентрацията и дисциплината няма как да не спомена, че принос има неврологичното ни увреждане.  Но трябва да се научи да се владее малко поне. Да разбере, че в ДГ не се става е не се приказва, когато госпожата обяснява. Да е внимателна не мога да и заповядам. То просто му е трудно на детенце.

# 661
Момичета много сте мили,благодаря.Вчера невроложката ни даде направление за детски психиатър във Варна д-р Топалова от фамилен център Мир.

Моето лично мнение е да бягате далеч от д-р Топалова. Ако те интересува, ще ти пиша на лични защо.  Peace
От опита ни дотук добър детски психиатър във Варна е д-р Иливанова. Не работи по ЗК обаче, поне ние като сме ходили.

# 662
Моето дете много хареса тази книжка от компплекта в ДГ:
Забавна пътечка към конструктивната дейност За подготвителна гру …  детската градина
И сега се замислям да взема една за вкъщи. Thinking
eli82eli, включвай игри с които се редувате. Peace
Например:Биене на барабан-първо ти, после детето.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 10:47 от n_alex76

# 663
Включвам игри с редуване. Например играе домино. Играем и двете, но естествено "Пак е мой ред"  Joy. Малко по малко се опитвам да и обясня, че  се редуваме. За барабана обикновено правим оркестър. Носи барабан, китара и всички музикални инструменти и "свирим" и си ги сменяме.
Даже мислех и "Не се сърди човече" да и взема. Нали обича да брои  newsm78

# 664
Аз харесах ето тези комплекти, не съм наясно какво точно съдържат но ми звучат интересно  Thinking Комплект материали по техническо и художествено конструиране

# 665
  • София
Привет шопохолички Mr. Green
n_alex76, не купувай помагала като в градината - виж на друго издателство. Съвет от опит с Хриси. Аз лично много харесвам на издателство Даниела Убенова, но в градината работят с други - май Абагар бяха  newsm78 Сега съм много доволна, че Буквара на Хриси е пак на Даниела Убенова, а повечето училища са по Просвета.
Нали съм руса, ще ме извените - чета аз за тези геоформи и си викам - чакай да питам чичо Гошо да каже какво е туй чудо. Ами това е комплекта, който ви казах, че харесах за Коледа от книжарницата в Младост Joy На него обаче пишеше дидактичен пъзел Rolling Eyes
И да си споделя радостта. Днес за пръв път тази учебна година (за предната ощо 3) видях творение на Гого. Децата правили релси от пластелин, той си късал топченца, но за мен важното е, че е работил с пластелина. Едни плодове и зеленчуци имаше оцветени също - явно с неговата ръка и чужда помощ, но си е голям напредък. Дано да има още такива "трудове". А бях без телефон дори, за да си ги снимам Sad

# 666
mamanadvama* при Папуров правихме аудиограмата, малко е страннен но съм доволна, няколко пъти съм го посещавала с децата...аудиограмата не се поема от ЗК около 100-150лв е при него
 Mr. Green а за Топалова каза, преди 4 г че от детето ми НИЩО нямало да излезе  Mr. Green

# 667

Mr. Green а за Топалова каза, преди 4 г че от детето ми НИЩО нямало да излезе  Mr. Green

ах направо съм без думи  #Cussing out от такива изказвания  ooooh!

Дони дано от тук нататък имате много творения  Hug.

# 668
Attempt потресена съм от думите на тази "лекарка",в този случай дали и аз да не очаквам същото да чуя за бога Sad

# 669
  • Бургас
Момичета ще откача. Преди малко ми се обадиха от градината, че ресурсната казала да върнат на Сашко помагалата за втора група и да му вземат за първа, защото не можел да се справи с материала  Shocked. Попитах госпожите те ще му отделят ли внимание да го занимават с материала за първа група, като се има предвид, че нашата група са смесени (втора и трета). Те ми казаха, че ресурсната щяла да го занимава. ОК, но тя ще го занимава 3 пъти в седмицата по 30 мин, а в останалото време Сашко какво ще прави? Ами какво ще си кажат другите деца, като видят, че неговите помагала са тези от миналата година? Кажете при вас как се процедира в градините?
Покриват ли децата ви изискванията за съответната група? Казаха ми, че трябвало да може да реже, апликира, пише по контур и т.н.. Аз смятам, че детето щом е втора група трябва да учи по материала за втора група, пък колкото се справи толкова. Какво ще стане, ако е втора група, а го занимават с нещата за първа? Как ще навакса така?

# 670
Защо са ми смесени групите? Хриси не може да пише по контур. Не режат. Аз досега не съм видяла да им дават това. Да апликира може. Съвет не мога да дам. Тук май си ги оставят, ако искат искат.  Thinking

# 671
  • София
Гого не покрива материалът за първа група. Той за яслата не покрива, пък какво остава. Аз лично ще съм доволна, ако ресурсната го занимава с материала от миналата година поради простата причина, че тогавашната въобще не е работила по материала с него Sad В градината материала е с надграждане. какво да надгражда, ако няма основа Sad Това е тъжната истина - за моето дете де. Трябва му усилена работа и с психолог. не знам въобще кога ще мога да го водя. Финансово пък да не говорим. Поради тази причина тази година Хриси не е записан на никакви извънкласни дейности Sad Ако го водя на държавен, трябва да напусна работа.

# 672
  • София
Здравейте!

Не съм писала отдавна, ама държа да ви дам отзиви от валдорфското училище:
в общи линии, засега, вече три седмици след началото, съм във възторг.
Боре е невероятно щастлив там, не иска даже да си тръгва, разбира се с децата, и учителката го хвали колко добре се справя със задачите. А те нямат много общо с тези в масовото училище.
Това въобще не ме притеснява, тъй като смятам, че ако едно дете се чувства добре (особено ако е с нещо различно от останалите), то ще научи рано или късно каквото трябва. Във втори или трети клас има дете с аутизъм, и то силно изразен, което останалите не просто приемат, а му помагат по всякакъв начин.

Логопедката също забеляза напредък, тъй като не се бяхме виждали две седмици и потвърди, че се дължи на училището.

Вече с чиста съвест мога да им направя реклама - ако ви звучи привлекателно и ако можете да понесете таксите (нещо, което за нас е много трудно, но не съжалявам грам), не се колебайте. Има и детска градина към училището, тъй като се разделиха със "Златно зрънце" и те напуснаха къщата.

Лелее, прозвуча като реклама. Не е.

# 673
В нашата ДГ книжките от мин.г. и на другите деца не са изцяло попълнени.
Караме по материала за трета група, а Хриси се справя колкото може. Embarassed

# 674
Нашите госпожи също ги оставят да се справят колкото могат. Ние сме с листчета и листчетата ги изкарват след всяко занятие и ние у дома повтаряме какво е. Колкото разбирам де. Че понякога такива недомислици има в тези детски материали   ooooh!
Хриси не може да реже добре с ножица, а писането по контур е бягане през него за секунда  Crazy. С апликирането се справя.  Не знам досега да са им давали да режат.
Малко пресилена ми се струва реакцията на ресурсната. И аз мисля, че няма да е добре за детето да работи с други книжки.

Общи условия

Активация на акаунт