Трудно проговаряне! - Тема 14

• 46 868
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, малко по-късно ще се свържа с Галактическа принцеса, че сега ми излезе доста работа.  Peace

# 646
Момичета, малко по-късно ще се свържа с Галактическа принцеса, че сега ми излезе доста работа.  Peace

Няма проблем работи си спокойно, тя няма да тръгва тези дни доколкото разбрах така че не се притеснявай  Hug

Saule радвам се, че при вас този метод работи. При моя син обаче такова поведение го разстройва Rolling Eyes , аз също съм за дисциплината и съм човек спазващ винаги правила и изпълняващ задълженията си обаче пробвайки "натиск" в/у него получих обратен ефект. Случвало се е точно както казваш да съскам да седне и да си направи задача и резултата беше - седна направи я без всякакво желание и възможно най-набързо и свършвайки я изпадна в силен рев Confused. Аз също опитах да го наградя и да кажа браво, че се е справил но той беше толкова ядосан и разстроен, че отиде да търси баща си и не ме искаше. След това следващите дни не искаше въобще да работи с мен, явно заради спомена от тази случка. За това сега видя ли, че губи интерес просто казвам че това е последно и повече няма и само така се съгласява да довърши и или приключваме работа или сменяме заниманието.

# 647
  • София
И при нас действа строгия тон, както при Saule. Особено с тона на баща му Mr. Green Вчера гледа как брат му скачаот дивана на фотьойла, после на табуретката. Хем го оставих, защото го "имитира". Скарах се обаче, че ще падна. Така и стана - хванах го във въздуха с думите - Видя ли какво стана? А той ме пита - Како тана? Хем ми идеше да му извия вратленцето, хем ме напуши един смях Mr. Green
Ще пробвам с картинки за подаръците. Може пък да ме изненада.

# 648
Строгия тон ги изнервя, когато не се прилагат системно. Но в ДГ трябва дисциплина и нагоре още повече. Там няма да и правят циркове и да сменят занятия, защото не и е интересно. Факт е, обаче че желанието и се губи да подема инициатива, но пък и не съм прилагала строгия тон достатъчно дълго. А нашите деца твърде внимание им обръщаме по принцип да ви кажа честно.  Simple Smile
И е време да спра да говоря по тази тема. Всички деца са различни. Повече мнения на мен лично са ми полезни. Дано до края на учебната година разбере, че си има задължения и трябва да ги спазва. Трябва да избера и правилна система за поощрения. Може би от рода на точките и после да получи някоя играчка, която желае.  newsm78 Ще пробвам  Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 16:07 от eli82eli

# 649
Дони я виж как на място ти отговаря детето  Simple Smile, браво.

Ох, незнам какво да кажа за този строг тон Rolling Eyes може и да сте прави особено за случаи когато детето го прави от гевезлък както се казва, т.е. не иска да работи защото иска да играе на друго или да гледа филмче. Но при моя син рядко се случва да ми откаже занимания заради това (или успявам да го уговоря като свършим еди какво си и после другото), той ми отказва работа или губи интерес, главно когато му е трудно и не се справя и за това и психолога ми препоръча много да го насърчаваме и поощряваме да добие увереност. Е не, че понякога не е много разсеян и с лоша концентрация ама и аз редовно не съм във форма вечер Crazy. Иначе аз също съм строга и говоря с такъв тон, но за други неща относно възпитането - да си пребере играчки, да се преоблече, да се измие като влезе от вратата и неща от този род, но точно за заниманията наистина се разстройва....направо сме ги превърнали в ученици от 2-3 годишни нашите деца  Rolling Eyes, знам че няма друг начин но понякога ми става мъчно че им ограбваме част от детството.

Ели тя какво толкова не слуша в градината  newsm78

Последна редакция: ср, 02 окт 2013, 16:20 от mibobo

# 650
...понякога ми става мъчно че им ограбваме част от детството.
Споко, ще си наваксат, когато пораснат. Wink Да ти кажа ли, каква прекрасна кукленска къща подарихме на Ема за миналия рожден ден... Mr. Green
Сега сериозно, аз също си повтарям непрекъснато, че баланса е важен, че е дете, има нужда от почивки, от типично детски неща. Затова и съм решила да разнообразя покупките с нещо, което знам, че желае и ще ползваме, когато почива между занятията.

Дони,
пак ти казвам - сродни души са моето и твоето..  hahaha

# 651
Мибобо, по време на занятия ставала и с още едно дете се смеели, приказвали и се търкаляли по земята  ooooh!(онази сутрин тя още от входа търсеше въпросното момче). Често не внимава и не довършва задачата. Както и у дома, защото не и е интересно. И аз не я насилвам, за да има желание. Явно не е правилната стратегия.

# 652
  • Ботевград
Да кажа за поощренията при нас  Hug
В детската градина като направят нещо добре и им дават едни малки картончета, на които пише отлично и има някаква весела картинка, молив или слънце. А ако направят добре дадена задача, апликация или картинка на листа им бият печат розово облаче или златно слонче или мече. Мими много им се радва и знае, че те означават похвала  Grinning
И аз така вкъщи правя - като се справи с дадена задача и имам едни карти  Mr. Green като черен петър, но с животни  Whistling и и давам по една карта и и казвам браво, и то доволно горкото  Whistling Събира си ги в едно шкафче, като понасъбере аз си ги прибирам долните и пак и давам същите  Grinning И тя знае и чака задачата търпеливо, казва думи, прави изречения, свързва точки с молив и чака карта да получи накрая, винаги получава, дори да не се е справила, защото поне е стояла дълго време и се е старала и трудила  Sunglasses

Да Ви кажа голямата ми дъщеря е първокласничка... много и е трудно, затрупват ни с домашни, тя не се справя много добре - трудно са и чертите, лулите и числата, пишем по цял следобяд.. Мисълта ми е, че малката ми дъщеря едва ли ще се справи с този материал, направо да си кажа честно няма да се справи, много е трудно  Sad След 2 години и тя е първокласничка, направо страх ме хваща  Confused

# 653
ZLATNA браво, че сте намерили начина с картите  Simple Smile ....за училището не ми се мисли, че се депресирам аз сега се плаша за предучилищната първо  Rolling Eyes.

Мибобо, по време на занятия ставала и с още едно дете се смеели, приказвали и се търкаляли по земята  ooooh!

и не им ли се карат и като им се скарат не си ли вземат забележка  Thinking , ако трябва да ги накажат нещо  и аз незнам...

_Hope_ аз за това си купувам типично момчешки играчки защото не искам да не знае какво е да си поиграеш и като види играчки в другите деца да гледа като невидяло  Crazy Пък и те влизат в обучителна употреба, сега си слага разни животинки в един камион и ги вози като си говори - Хайде кон качи камион, хайде пингин тиваме център. После ги паркира някъде и им заръчва да спят Laughing

# 654
_Hope_ аз все забравям да ти кажа, че имаме геоформите на Джеко.  Аз бях влюбена в тях откакто Макс се е родил и накрая за 4-ия му рожден ден се сдобихме с него. Но не сме се занимавали по картите. Дори трябва да се поразтърся да ги намеря, че Мона позагуби частите и аз скрих картите. Досега само съм го карала да импровизира - къща, човече, топка и тн.

Май ще трябва наистина да се затяга режима. Преди малко го хванах да реди пъзели. Отначало блееше в звездите и се разсейваше и повтаряше не, не искам. Обаче аз скръцнах със зъби и настоях. Еми доста пъзели наредихме като завършихме с няколко книги с пъзели. Накрая вече ги редеше за норматив. И това само за 10 минути занимания. Ще се правя на учителка май. Само ще обмисля начин да го направя по-забавно. Чета ви за идеи  Hug

# 655
wondergirl, Hug
очите са ми все в тези геоформи. Направо за себе си купувам игри...

За Макс, мисля, че би било да пробваш с някаква система за награждаване, защото е по-голям и някакви еднократни стикери, като награда вероятно няма да го впечатлят. Примерно, да си направите табло на което да събирате нещо, да речем звезди. Или купа, в която да пуска топчета за всяка изпълнена задача. Решаваш, че на събрани 5 - 10 бр примерно, ще подаряваш дребна играчка, която много би му харесала. Нещо такова съм намислила да направя за Ема, да видим, как ще реагира.

mibobo,
ще последвам примера.  Wink Имаме дребни животни, ще ги возим във влакчето.

ZLATNA,
браво на Мими! Чудесно се справяте!  bouquet Две години са доста време, а ти много се занимаваш. Вярвам, че Мими ще те изненада.  Hug

# 656
Доника, браво на РЦ за канистерапията! Hug
Аз след едно писмо до директорката на ДГ си издействах промяна на графика на РУ от 2 часа в сряда на два дни по един час. bowuu
eli82eli, аз купих тези книжки:
Защо зайчето има толкова дълги уши? Първа книга за горските животни
Какво обичат агънцата? Първа книга за домашните животни
Сега съм ги скрила и чакат РД на Хриси заедно с този ксилофон:
Дървен ксилофон - Hello Kitty

# 657
  • Бургас
Здравейте,  Simple Smile тия дни изобщо не мога да се докопам до компютъра в къщи, а на работа съвсем пък няма начин... Тази вечер използвах, че децата заспаха по-рано и поседнах да наваксам с темата  Simple Smile

Първо да попитам дали не е късно и мен да ме включите с един Никитин 1  Rolling Eyes Dandi или който друг се е заел с организацията нека да ми пише подробности, веднага ще изпратя парички  Hug

Норе, моят Мишо също не си пожелава подаръци  Thinking Е, примерно като идем в Джъмбо, грабва разни неща, но не е като да ми каже "искам влакче". Докато сестра му примерно може да ме засипе поне с 20-тина желания  Laughing

Аз също си признавам, че у дома нямаме много занимания, аз се прибирам уморена, трябва да приготвя вечеря, ако започна да се занимавам нещо с Мишо, естествено пристига сестра му и търси внимание, той пък се разконцентрира и до там  ooooh! Понякога се занимават двамата, ама според настроението. Иначе когато тя е на кеф, хваща някоя книжка и започва да му обяснява кое какво е и натъртва на думите, кара го да повтаря след нея и учудващо за мен той я слуша.
От известно време има голямо желание да говори по телефона /преди се дърпаше като му го сложехме до ухото/, започва с "ало, кой йе" и после другото е на китайски  Laughing Всеки ден като звъня на баба му и той държи да говорим. Понякога като го питам нещо и той ми отговаря, примерно днес го питам "ще спинкаш ли, мамо" - "пинкам".

Миналата седмица имаха родителска среща в неговата група и госпожите му специално дойдоха да ми кажат, че имало фрапантна разлика в поведението му от миналата година /можело значи  Crossing Arms/ Баща му /който е ужасен скептик/ също твърди, че виждал напредък с всеки изминал ден... Та дето се вика - дано  Praynig

За строгия тон да кажа /то много неща исках да коментирам, ама вече едва гледам.../ - когато повиша тон на Мишо, дори когато го погледна сериозно и той явно разбира, че положението е сериозно и застава мирно, започва да слуша. Обаче онзи ден без да иска ме удари и аз изохках, защото ме заболя зверски ... при което той се разплака така, все едно той се е ударил... и дойде да ме гушка  Rolling Eyes

Дайте съвет - как да го науча да ми отговаря с "да" или "не" на въпроси  Rolling Eyes

# 658
  • София
За дисциплината и концентрацията - при нас логопеда много помогна. Просто беше точния човек за нас, тя постави стабилна основа, и вкъщи само надграждах. След лятото в логопедичната градина и малкия е супер съсредоточен, когато се упражняваме.

Дони, много се радвам за канис терапията  Hug

Много сте изписали момичета, прочетох само последните 2-3 страници, връщам се да чета назад  Crazy

# 659
Момичета много сте мили,благодаря.Вчера невроложката ни даде направление за детски психиатър във Варна д-р Топалова от фамилен център Мир.И в най-скоро време работа с логопед.
Аудиограма също иска да се направи,за да се отхвърли вероятността  дай боже Praynig да има намален слух.
Прегръдки на вашите дечица! Hug Hug Hug Hug
А някакви мнения за работата на унг специалиста  д-р Папуров http://belmontbg.com/?

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 08:10 от mamanadvama*

Общи условия

Активация на акаунт