Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 313 522
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, другата седмица съм решила да правя скринингов ДНК тест. Бях се спряла първоначално на Пренатест в разширения му вид, но доктора ми препоръча да погледна и Хармони,NIFTY, аз видях, че има и някакъв NАСЕ, а като най - пълен ми препоръча някакъв, за който никаква информаци не намирам, но се правел в Св.Петка Panorama /може и да не съм запомнила точно/. Кой бихте ме посъветвали да направя? Искам да е максимално разширен. Сега съм в 12 г.с

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 20:07 от Циндил - Пиндил

# 121
Ще  следя сравняването на тестовете.

В рекламна страница на пренатест излезе това

http://www.prenatest.bg/polezna-informacia/neinvazivnite-prenata … stove-v-bulgaria/

Иначе на английски език за Панорамата наистина излезе, че покрива микроделеционни синдроми, което другите тестове не правят. Но дали така се прави и в БГ?! На самата страница на Света Петка няма никаква информация, което е странно.

.... Да се допълня всъщност излиза, че варианта с микроделеционните  синдроми е "Панорама XP".

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 19:51 от cherenlebed

# 122
  • София
„Да, видях това в сайта на Пренатеста, но пак никаква информация. В понеделник ще се обадя в Св.Петка да ги питам. Попадах на една реклама на клиника в Ст.Загора, където също говореха за Панорама тест, но нямам намерение да пътувам до там заради него.
 В последния четвъртък на месеца Пренатест имат промоция за Пренатест 2 /намалението е с 200 лв./, но аз съм се спряла на третия вид, така че няма да чакам евентуално и за него да пуснат нещо.

# 123
Здравейте и от мен,
мога само да изкажа личния си опит от дилемата кой пренателен тест да избера. Аз също бях пред дилема при вземането на решението. Има много такива тестове вече на разположение и в България, но колкото повече четях за тях, толкова и някои неща ми оставаха неясни. До колкото знам нифти се прави в Китай не че имам нещо против , но никъде не е споменато колко време тази проба пътува до там, а хармони е в Америка. В държави извън Европейския съюз е много "незнайно" какво става с една биологична проба дали се спира на митницата и колко време стои там???? поради тази причина аз се спрях и на Пренатест. Първо имат официален представител в България, получих много подробно обяснение по телефона, дори се срещнах с техен представител. В деня на вземането на пробата отново имаше такъв , за да попълним документите... някак си се почувстваш по- спокойна.

# 124
  • София
И аз се спрях на Прената. За Панорама никаква информация не намерих и се отказах. Утре ще го правя теста.

# 125
http://www.prenatest.bg/porachai-online/?utm_source=fb&utm_m … m_campaign=online

В случай, че на някой му е актуално!

Намаление при онлайн поръчване.

# 126
Да , и аз разбрах за онлайн кампанията им, но при мен трябваше и за Патау и Едуардс да се изследва бебчето ми. А и тогава когато го правих все още не беше пуснат официално. Супер, това е толкова хубаво че дават възможност за по-евтин вариант на теста....а сега прочетох че на 30.07 имат кампания за трите аномалии на по-ниска цена Simple Smile  Simple Smile
Ето и линк, за тези които се интересуват:
http://www.prenatest.bg/kampaniyata-posledniya-chetvartak-na-mesetsa/

# 127
  • София
От Пренатест ми се обадиха, че не са успели да извлекат от моето ДНК това на бебето #Crazy Пак повторихме пробата, дано да е успешно! Чували ли сте за такива случаи, на какво се дължи. Нищо не успях да намеря в нета, но и толкова малко хора са го правили теста, все пак е доста нов. За момента съм изключително разочарована, това е най - меко казано, и ако за неприличната сума, която съм платила за разширения тест получа едно нищо, не знам. Мога ли някъде да се оплача въобще?

# 128
В сайта мисля /може и другаде да е било/ четох, че има 4 вида резултати - положителен, отрицателен, граничен и няма резултат. При последните два по желание се прави отново или се продлъжава с друг вид анализ. Случва се Sad Трябва да го има в информираното съгласие, ткоето си подписала.

http://www.prenatest.bg/wp-content/uploads/2014/07/WM-3200-EN-00 … test_noresult.pdf

И при амниоцентеза може да се случи. Едноплодна ли е бременността?

Ето една статия за ограниченията при неинвазивните тестове.

http://www.degruyter.com/view/j/dx.ahead-of-print/dx-2015-0002/dx-2015-0002.xml

Най-вероятно малко ДНК на плода, може да си сравнително ранна седмица. Описват като фактор и високо тегло на майката.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 08:29 от cherenlebed

# 129
  • София
Ще видим какво ще стане с втората проба. В 14 г.с не мисля, че е рано за тест. Да, едноплодна бременност. Не съм с наднормано тегло.
Аз обаче се притесних от друго. Тъй като правих феталната на 10.07, тогава всъщност ми беше последният преглед при лекар и всичко беше ок. Като ми казаха, че не откриват ДНК си помислих дали е взможно нещо да е станало с плода и да няма пулс /от както чета специализираните подфоруми много се стресирам, ще трябва да ги намаля/ и затова да няма ДНК, но май не е възможно? Питах ги и тях, но те не знаят и ми казаха  да не мисля такива неща.

# 130
Това, че не са могли да изолират ДНК, не значи, че нещо не е наред. Спокойно, сега всичко ще е наред.

# 131
Не мисля, че това е причината. Недостатъчно ДНк описват при нормално протичащи бременности. Освен това /не че е от значение в твоя случай  Hug / , но ДНК - то на плода не изчезва веднага. При синдром на изчезващият близнак /когато бременността започва като двуплодна, но единият плод спира да се развива и се резорбира/ такъв тип тестове искат сак да не се визуализира на ехографа поне 4 седмици преди теста т.е. толкова време след това ДНК - то със сигурност го има.

# 132
  • София
Между феталната и взимането на кръв имам 4 дни разлика, за което време и на мен ми се струва, че не може да се отрази, ако се дължи на умиращ плод. Другата седмица съм на лекар и ще разбера и за двете до тогава. Реших, че няма смисъл да тичам на лекар всеки път, когато се сетя за нещо притеснително. В крайна сметка, то във всеки момент нещо може да стане.
Дали е възможно да е била лошо съхранявана кръвта? до 30.07 трябва да имам отговор, а и съм на преглед, така че до тогава е най - добре да не го мисля.

# 133
  • Parsberg
Аз за Пренатест съм много скептично настроена. Живея в Германия и си направих преди три седмици Амниоцентеза, резултатите ми излязоха и всичко е наред. Пренатеста дава резултат само за три хромозомни аномалии а при Амниото и за още мн други. Доктора, който ми прави изследването ми каза, че Пренатест не е надежден и доста скъп. Амниоцентеза не е страшна като изследване, има риск, но е сведем до минимум, а болка изобщо няма.

# 134
 Циндил - Пиндил,
всичко  е възможно. И на мен това ми мина през ума. Все пак епруветката минава поне през три ръце.
По принцип при амниоцентезата процентът за грешка от 1 процент, който дават може да се дължи най-вече на човешка грешка  и има описани такива случаи.
ТАка че, вероятно, и при Пренатеста е възможно.
От друга страна, вероятност да няма достатъчно ДНК на плода го описват като ограничение на самият метод дори и ако всичко се направи, както трябва. Просто е  трябвало по-ясно да се обсъди с теб тази възможност. Но ако наистина си първият такъв случай в БГ, то и самият представител на Пренатест може да е  подценил вероятността това да се случи.
Не интерпретирай липсата на резултат като лош такъв.

Нарая, аз сигурно съм единственият човек, който го е боляло при амниоцентеза. Simple Smile Всички казват, че не боли. МЕн пък  ме боля. Но това пък изобщо не ми беше от значение или фактор при вземането на решение.Аз правих амниоцентеза, поради възраст, но и най-вече поради некомпетентност на лекари. РЕзултатите при БХС при синдром на изчезващият близнак са завишени и неточни, но нямаше кой да ми го каже. И то при мен само вторият, който всички знаят е доста неточен, първият въпреки възрастта беше добър. И въобще нямаше смисъл да пускам втори. НО в МД - ВАрна ги пускат на конвейрен принцип.  Освен това, поради инвитрото бях и на лечение с утрогестан.
Така че, съдбата си има някакви методи, да те накара да минеш по определен път.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 05:44 от cherenlebed

Общи условия

Активация на акаунт