Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 313 525
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 135
Има вероятност да не могат да дадат резултат от първото вземане на кръв. Доколкото съм запозната с методиката на пренатест, трябва да се покрият няколко параметъра на качествен контрол един от които е и количеството ДНК на бебчето. Аз когато го правих, прочитайки документите и коментирайки с представител на пренатест бях предупредена, че може да се наложи да ми вземат втори път. Относно количеството ДНК, тук колко има всяка една бременна е много индивидуално. По-добре да са сигурни от лабораторията в Германия преди да дадат резултат. Освен това, ако не могат да дадат резултат ще ти върнат парите, които си дала, но по-добре изчакай за резултата. Бъди спокойна и всичко ще е наред. Относно Амниото аз реших да го пропусна , но това е мое решение..доверих се на неинвазивния пренатеален тест. Стискам палци вс да е наред.

# 136
  • София
Благодаря, момичета Hug Да, чакам, даже вече и не го мисля много. Амниото не ли също два вида - инвазивно и неинвазивно? Аз БХС реших да не правя, вместо него се спрях на Прената.

# 137
Стискаме ти палци.
Амниото е само един вид и е инвазивно. Ако имаш предвид хорионбиопсията, то тя също е инвазивна.

# 138
  • София
Втората проба е успешна и вече имам резултатите Simple Smile

# 139
Честито!

# 140
Явно са добри, браво Simple Smile)))  Party

# 141
  • София
Явно са добри, браво Simple Smile)))  Party
Добри са, да. Момченце ще е. Laughing Само за това май нямах търпение.
След като съм правила прената, късен БХС не се прави, нали?

# 142
Няма смисъл от късен БСХ

# 143
Здравейте, момичета!
И аз съм в голяма чуденка какъв тест да правя, но със сигурност ще направя и то най-вероятно ще пренатеста. На 38 г. съм и ми е втора бременност...
БХС плаща ли се и каква е цената му? Кога е подходящо да се направи?
Виждам, че повечето от вас смятат БХС за излишен, щом ще се прави пренатест...
newsm78

# 144
Много се радвам за положителните резултати Simple Smile няма смисъл от късен БХС като ти е излязъл пренатеста ок.
Иначе brambi, БХС е около 50 лева, зависи къде си го направиш, но ако си решила пренатест няма смисъл от него. И аз както и преди казах съм много скептична относно БХС, точността му е много ниска, всичко е на база статистика и хормоните на майката, т.е. тук бебчето не се изследва индивидуално, но това е моето мнение. Като вече минала през това препоръчвам пренатеста, особено за жени в по напредната възраст. Стискам палци всичко да е ок Simple Smile

# 145
Много се радвам за положителните резултати Simple Smile няма смисъл от късен БХС като ти е излязъл пренатеста ок.
Иначе brambi, БХС е около 50 лева, зависи къде си го направиш, но ако си решила пренатест няма смисъл от него. И аз както и преди казах съм много скептична относно БХС, точността му е много ниска, всичко е на база статистика и хормоните на майката, т.е. тук бебчето не се изследва индивидуално, но това е моето мнение. Като вече минала през това препоръчвам пренатеста, особено за жени в по напредната възраст. Стискам палци всичко да е ок Simple Smile

А кой от трите пакета е май-удачно да се направи?

# 146
Здравей, goldie72,

Аз направих пълния пакет на пренатест за седемте генетични аномалии, което включва:синдром на даун, едуардс, патау и половите хромозоми. При мен риска беше за Даун , но реших че така или иначе ще го правя, поне да имам резултат за повечето аномалии. Резултатът ми дойде на осмия работен ден, по-рано от десетия, получих и медико-генетична консултация от доц. Савов на български език. Тук кой вариант на пренатест ще избереш е лично решение, но според мен пълния дава най-много информация.
http://www.prenatest.bg/za-prenatest/investiciata/
ето тук може да прочетеш за трите пакета и какво включват.

Ако има нещо съм на среща, дано всичко е ок Simple Smile Simple Smile

# 147
  • Sofia
Здравейте и от мен. Писах в темата за амниото и неинвазивните тестове, но се включвам и тук. На БХС ми излезе комбинирания риск 1/95, а БХР ми е 1/30 Даун, вчера направо незнаех къде съм, въпреки че ми казаха да не се притеснявам и че трябва да си направя амниоцентеза. Решила съм първо да направя и пренатеста, да видя и там какво ще ми покаже. На 27 август има "промоция", може да видите в сайта им подробности, но т. к. аз много се стреснах след вчерашните резултати ще им звъня още утре за час..
Дори не смея да кажа на близките си, че съм бременна, защото незнам какво ще излезе, толкова ми е притеснено...Стискайте ми палци всичко да е наред и аз пожелавам успех на всички! Praynig

# 148
Здравейте и от мен. Писах в темата за амниото и неинвазивните тестове, но се включвам и тук. На БХС ми излезе комбинирания риск 1/95, а БХР ми е 1/30 Даун, вчера направо незнаех къде съм, въпреки че ми казаха да не се притеснявам и че трябва да си направя амниоцентеза. Решила съм първо да направя и пренатеста, да видя и там какво ще ми покаже. На 27 август има "промоция", може да видите в сайта им подробности, но т. к. аз много се стреснах след вчерашните резултати ще им звъня още утре за час..
Дори не смея да кажа на близките си, че съм бременна, защото незнам какво ще излезе, толкова ми е притеснено...Стискайте ми палци всичко да е наред и аз пожелавам успех на всички! Praynig

Успех, и да споделиш после опита си!

# 149
Здравейте!

Да се похваля, че се възползвах от промоцията на 27 и дадох кръв за пренатест. Не ми стана ясно кога се заплаща и т.н., но предполагам, че като всичко е готово и ми се обадят, ще стане ясно и това...
В документа, който ми беше даден за попълване на англ. ез. не видях опция за пола на бебето, да се надявам, че няма до го пропуснат, отбелязала съм го в другия на български.
Сега следва чакане... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт