Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 313 665
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!

Да се похваля, че се възползвах от промоцията на 27 и дадох кръв за пренатест. Не ми стана ясно кога се заплаща и т.н., но предполагам, че като всичко е готово и ми се обадят, ще стане ясно и това...
В документа, който ми беше даден за попълване на англ. ез. не видях опция за пола на бебето, да се надявам, че няма до го пропуснат, отбелязала съм го в другия на български.
Сега следва чакане... #Crazy

Успех ти пожелавам! Кой пакет си избра и в коя седмица го направи?

# 151
  • София
Много странно, че не си платила, когато са ти взимали кръв за изследването. Аз имах уговорка с консултант на Прена и тя попълваше английската версия, докато аз българската. И двете са идентични, така че има и там текст дали искаш да узнаеш пола. Най - добре им се обади да им кажеш, да не стане после късно.

# 152
Така, чак сега видях, че по-късно са ми изпратили на ел. поща и номер на банкова сметка, написах им едно писмо и така... надявам се всичко да е точно. Щеше да е по-добре да ми бяха звъннали, за да ме уведомят за начина на плащане, както направиха по-рано, когато уговаряхме лаборатория и час, но... дано всичко да е наред. Ако не ми отговорят писмено за всеки случай ще звънна в понеделник, преди да преведа парите.

Забравих одеве да отговоря на goldie72 - направих изследването в 9г.с. и 5 дена точно.

# 153
Наистина е много странно, че не са ти казали. От личен опит мога да кажа, че ми бяха обяснили няколко пъти по телефона цялата процедура за изследването от вземането на кръвната проба до получаването на резултата. Бях изключително доволна от представителите на Пренатест, които дойдоха в деня на вземането на кръв, дадоха ми банкова сметка, не ме ограничаваха да платя веднага, така че имах време да направя плащането. Относно пола, той си е вписан с документите на български и английски, така че провери дали е отбелязан и ако ги предупредиш на време мисля, че няма да имаш проблеми. Надявам се всичко да е наред  Simple Smile

# 154
Аз също съм доволна от представителите им. На мейла, след моето писмо, любезно ми отговориха да не се притеснявам за нищо, че ако нещо не било наред от Германия щяли веднага да се обадят. А относно плащането, казаха, че нямат политика да притискат клиентите си за срокове. Вчера преведох парите и... отново чакане. Мисля, че около 10 дена беше срока, но това няма значение.  bouquet

# 155
  • Sofia
Brambi, на теб какво ти казаха - как ще получиш резлутатите - по мейла ли? Не си спомням дали ми казаха, че ще ми се обадят и по телефона...На мен трябва най-късно утре да ми кажат и съм едно кълбо от нерви, много ми е притеснено...

# 156
Brambi, на теб какво ти казаха - как ще получиш резлутатите - по мейла ли? Не си спомням дали ми казаха, че ще ми се обадят и по телефона...На мен трябва най-късно утре да ми кажат и съм едно кълбо от нерви, много ми е притеснено...

И аз се чувствам така - притеснено ми е, а и нямам много спомен какво ми казаха, относно резултата, но май ще ми се обадят... Ще видим. Ти кога даде кръв за изследването?

# 157
  • Sofia
На 27 август, когато имаше промоция. Резултатите трябва да дойдат до 6 работни дни. Аз вчера не издържах и им се обадих. Брои се от следващия ден, след като ти вземат кръв и ми казаха днес след обяд, че ще ми се обадят и ще ми изпратят мейл с резултати, а после до няколко дни ще получа становище на български и от доц. Савов. Дано всичко да е наред! Успех и на теб! Praynig

# 158
  • Sofia
Слава богу, всичко е наред! Grinning Обадиха ми се по телефона и след малко ми изпратиха и резултатите на мейла. Пожелавам на всички само хубави резултати, да сте спокойни и леко бременеене!
Дано по-скоро този тест да стане масов, да се поема от здравна каса, както е в някои страни или поне част от него, защото майките ще си спестят много нерви напрежение. Peace

# 159
Слава богу, всичко е наред! Grinning Обадиха ми се по телефона и след малко ми изпратиха и резултатите на мейла. Пожелавам на всички само хубави резултати, да сте спокойни и леко бременеене!
Дано по-скоро този тест да стане масов, да се поема от здравна каса, както е в някои страни или поне част от него, защото майките ще си спестят много нерви напрежение. Peace

Радвам се за теб!
Но и аз дадох кръв тогава, а още никой  не ми се е обадил..., аз знаех за 10 дни. В понеделник ще звънна. newsm78

# 160
  • Sofia
Brambi, аз си направих Пренатест 3 и имаше промоция, че вместо за 10 работни става за 4-6 работни, все едно съм направила експресна поръчка.
Ако си правила Пренатест 1 - там си е нормално за 10 дни, а за Пренатест 2 пак резултатите идват за 10 дни, но ти е с 300 лева по-евтино.

# 161
Tedito74,

И моите резултати са готови още от миналата седмица, но нямах възможност да пиша. Всичко е наред и при мен  Laughing
Пожелавам на всички леко бременеене... Hug
Ти смяташ ли да правиш и някакви други изследвания, като БХС или амнио...? Мисля, че са излишни, но да питам все пак... newsm78

# 162
  • Sofia
Привет, радвам се, че всичко е наред и при теб!!! Няма да правя нито БХС, нито амнио...да ти кажа след този стрес с първия БХС, едва ли ще искам някога да се подлагам на такова тото. Дано по-бързо въведат ДНК тестовете, за да може майките да си отдъхнат.
Живи и здрави и дано с бебоците всичко да е наред!:)) Heart Eyes

# 163
Имам генетично заболяване, предстои ми инвитро и по точно замразен трансфер.
Правихме диагностика на ембриончетата по отношение на генетичното заболяване, но заради възрастта ми има риск от хромозомни аномалии.
 Проблемът ми е , дали да правя втора диагностика на ембриончетата за хромозомните аномалии преди трансфер или да правя неинвазивен тест след успешен трансфер, като забременея?
 В моя случай се налага и задължителна амниоцентеза във възможно най-късен етап.

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 16:48 от Анонимен

# 164
Имам генетично заболяване, предстои ми инвитро и по точно замразен трансфер.
Правихме диагностика на ембриончетата по отношение на генетичното заболяване, но заради възрастта ми има риск от хромозомни аномалии.
 Проблемът ми е , дали да правя втора диагностика на ембриончетата за хромозомните аномалии преди трансфер или да правя неинвазивен тест след успешен трансфер, като забременея?
 В моя случай се налага и задължителна амниоцентеза във възможно най-късен етап.

Би могла след като забременееш да си направиш Пренатест, дава 99,8% точна диагноза за хромозомни аномалии. Ако резултатът е положителен само тогава се пристъпва към амниоцентеза. Амниоцентезата е с 1% риск за бременността.

Общи условия

Активация на акаунт