Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 313 714
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

правих Tranquility теста във Варна миналия месец. Представителите идват на място на ЖК и са много любезни. Самото изследване се извършва в две независими лаборатории в Щвейцария и Германия. Направиха ми регистрация в сайта. Резултатите излязоха точно на 4-тия ден. Нямам никакви оплаквания от организацията.

# 181
И двете са маркирани за  ин-витро диагностика, не виждам разлика в това.....и при мен представителите на прена дойдоха на място при вземането на кръвната проба, бяха много любезни момичета, които ми обясниха в детайли къде се изработва анализа на пробата...в деня в който ми казаха че ще ми пристигне резултатът се обадиха и изпратиха по емайл заедно със становище....само едно ми е интересно не че разбирам ама за 4 дни нее ееели малко раничко, поне ден пробата пътува ако не се лъжа което значи толкова скъп тест ( тука по прочетох малко повече за технологията ) да е готов за това време...малко съм скептична относно това, но пък аз съм спокойна за моята бременност. Желая успех на всички мама Simple Smile

# 182
Продължавам да се изненадвам! Попаднах на още един тест: NIFTY, който се прави в Геника. Не разбрах къде го пращат, лабораторията била унгарска. Струва 1300 лв., но е само за 3-те тризомии.

Значи стават 4: Пренатест, Хармони, Транкилити, НИФТИ

# 183
Има и още - NACE напр. ... Нали даже на страницата на пренатест правиха сравнение с другите.
Моите предпочитания на този етап са пренатест и транкилити.

# 184
Не мога да говоря за другите тестове. Като вече минала през това мога да споделя само доброто си мнение за Пренатест и живот и здраве ако имам следващи бременности ще се доверя пак на тях. Успех Ви желая на всички Simple Smile  Simple Smile

# 185
Кои традиционни изследвания всъщност замества Пренатест? Амниоцентеза, БХС или?
Моля за малко разяснения, защото никак не съм запозната с материята. Благодаря!

# 186
Пренатест замества Амниоцентезата и Хорионбиопсията. Ето тук може да прочетеш малко повече за тези процедури: http://www.prenatest.bg/riskove-za-bremennostta-ot-amniocenteza- … horionna-biopsia/

Разбира се ако се направи пренатест няма смисъл от провеждането на БХС. Както и преди бях писала във форума, точността на БХС е много по-ниска от пренатест и амниоцентезата. Успех момичета  Simple Smile

# 187
Здравейте, днес ни предстои да пуснем Tranquility Test , ще дам инфо след това ако някой се интересува.

# 188
Аз направих пренатест ,и да замества амниоцентезата и хорионбиопсията.Разликата е че пренатест има 98,3 процента точност а другите два метода 100 процента,но при него няма риск за вашата бременност.Хорионбиопсията при мен беше немислима предвид че плацентата е отзад и риска да убодат бебка е много голям,а амниоцентезата трябва да се изчака 16 седмица и пак остава риска от спонтанен аборт и неприятното усещане да ти бодат стомаха.Да има и голяма разлика в цената,но предпочетох сигурността на бебето.Успех на всички!

# 189
Връщам се и аз за отчет - вчера си получих резултатите - слава Богу са добри! Взеха ми кръв миналата сряда, вчера (сряда) следобяд получих e-mail. Тоест пробата е пристигнала при тях в четвъртък и без да броим събота и неделя излезе точно на петия ден. Доволна съм много от представителя на Генома - от обясненията, от отношението преди, по време и след вземане на пробата, както и след излизане на резултатите.
 Ако някой има допълнителни въпроси - насреща съм.
Късмет, успех и хубави резултати на всички!  bouquet

# 190
Честито!

# 191
Момичета, имам един много сериозен проблем....следя дискусията тук...Моя много близка приятелка от Варна е бременна , но с рисков биохимичен скрининг 1:20... милата е в шок. Лекаря й препоръчва или амнио или пренатест. Опитах се да й обясня какво представляват двете изследвания....Тя попаднала и на този тест, за който се дискутира транкуилити....Зачетох се за това изследване....Аз като си правих пренатест получих подробна информация за всички клинични проучвания и изпитвания на пренатест, които в последствие открих че са публикувани в интернет.......покрай случая с моята приятелки се затърсих за подобни изпитвания и за транкулити , но никъде не намерих такива......моля за съвет??????

# 192
Морти, не съм сигурна, че разбирам какво точно питаш, за какви "изпитвания" става дума? За Tranquility може да се прочете в рекламните им книжки и в сайта на Генома - генома.ком ( на латиница).
dary15, да, така е, при мен бяха отбелязани % ДНК на бебчо, в моя случай - 12%. Не знам доколко зависи от методиката на взимане, но със сигурност зависи от гестационната седмица. Затова се прави след 9г.с.(при двуплодна бременност -след 12г.с.), чух мнение, че е добре да е до 16 г.с., защото в този интервал е най-концентрирано ДНКТо на бебчо, тъй като (сега може и глупост да напиша, но по спомен), май предшественика на плацентата (това, от което се взема проба за хорион биопсията) все още не се е "втвърдило" или изчезнало, или закърняло (не помня точно) напълно.

# 193
Здравей Амани,
сега като чета писанията ми и аз не си ги разбирам Simple Smile под изпитвания имам предвид валидацията на самото изследване. Влязох в сайта на генома, но в брошурата им не пише нищо такова. От това, което знам за пренаталните изследвания е важна валидацията им, и затова съм леко скептична към транкуилити...не казвам че е лош, но просто тази информация липсва. Видях че към пакета се правят и микроделеции...Ровейки се уикенда по този повод попаднах и на публикация относно необходимостта от изследване за микроделеции. Според американската асоциация по гинекология, изследването на плода за микроделеции не трябва да се извършва като рутинна процедура....тотално объркана съм вече...казах на моята приятелка какво е мнението им и сега тя трябва да си реши какво ще прави.... ще пиша как е минало...дано всичко да е наред с бебчето.
Изпращам ви линк към тази статия в хаука бг..

http://nauka.bg/a/%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0% … D0%BE%D0%B2%D0%B5

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 10:06 от Морти

# 194
Ако се пита фирмата, може и да даде статии за клиничните изпитания на теста. Все пак пишат, че са го ползвали в Испания и  Италия, май.
Микроделециите наистина са редки, но това според мен е е посоката, в която ще се движат всички неинвазивни тестове, тъй като самата методика предполага изследване на генома.
От друга страна действително, на този етап, този тип изследвания могат да доведат до неопределени резултати, което е именно и проблема.

Общи условия

Активация на акаунт