Пренатест? Правил ли е някой? Мнения......

• 310 754
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 780
Липсата на трикуспиалната регургитация се оказа, че е хубаво нещо, лошо е, ако я има. Значи, че има проблеми със сърцето.

ДеМеси, аз се напрягам по този начин винаги, когато не мога да взема решение Grinning Просто скачам от едното на другото и съм склонна да го правя до татално психическо изтощение. Докато се лашкам, настроението ми е смотано, затварям се в себе си, напрягам се и "забивам" Smile

Просто прочетох разни съвети към други съфорумки, че ако всичко по време на прегледа е било нормално, да се доверят на видяното и сега взе да ме гложди дали не съм подвела и приятеля ми с тези тестове, които толкова настоявах да направим, че едва ли не ФМ не е достатъчна, за да отхвърли евентуален проблем. А за момента, като изключим резултатите от БХС, които май по-скоро ги игнорирам, няма някакви други притеснения. И тук започва моето глождене и колебание за този тест.

При мен примерно има увеличена НТ, но и да нямаше аз бях взела решение, че ще го направя, тъй като не вярвам много в статистиката, я вярвам в истинските изследвания Simple Smile но пък тази статистика от своя страна все от някъде е дошла, та и в това има резон Simple Smile важното е да сме спокойни и каквото е писано - това ще се случи

# 781
Аз правих хармони, ( нищо конкретно за теста), направих го с цел снижаване на риска и спокойствие. Не ангажирам никого с моето мислене, но тези тестове са презастраховане, факт е, че не са малък разход, но го намирам за оправдан.
Ако имам следваща бременност,  пак бих направила, като държа да отбележа, че теста беше наше решение, никой не ни е препоръчвал,  както и не е имало причина.
Успех на всички чакащи да прегърнат малките си бебоци Simple Smile

# 782
Феталната морфология ти дава 95% сигурност, Пренатест 99%, БХС честно казано изобщо не го броя. Аз също нямах индикации, но го направих и изобщо не съжалявам. За мен имаше смисъл, осигури ми спокойствие поне в това отношение. Ако ще се чудиш и тормозиш  през цялата бременност дали   е трябвало да го направиш, направи го.

# 783
Имам въпрос към момичетста, които са си правили теста в Одрин. При срещата с медицинската сестра, която взима кръв, дава ли ви някакъв документ за плащането? Все пак не ми се дават ей така 500 евро. А тези, които са дали кръв в Солун?

# 784
Имам въпрос към момичетста, които са си правили теста в Одрин. При срещата с медицинската сестра, която взима кръв, дава ли ви някакъв документ за плащането? Все пак не ми се дават ей така 500 евро. А тези, които са дали кръв в Солун?

Тези 500евро, кои аномалии покриват? Даун, Патау и Едуардс ли? Ако да, защо чак там ще си ги правите? Тук за тази цена има същите тестове...

# 785
Защото се насочих към ПренаТест на Лайф Кодекс от прочетеното в темата, а техният пакет от 1560 лева в България, струва 1000 лева в Гърция и Турция. Просто разликата решихме да използваме за кратка разходка в съседна държава. Иначе можеше да се спра на друга фирма/лаборатория за същите пари - да. А в Майчин дом даже май излиза и най-евтино, около 820 лв, но не знам дали в цената влизат само трите синдрома и пол или са включени и дефекти свързани с половите хромозоми

# 786
Мен всъщност ме изумява факта, как се взима венозна кръв на обществено място и как бихте са съгласили на това

# 787
На обществено място? Защо не в клиниката? За да те улеснят?

# 788
Защото се насочих към ПренаТест на Лайф Кодекс от прочетеното в темата, а техният пакет от 1560 лева в България, струва 1000 лева в Гърция и Турция. Просто разликата решихме да използваме за кратка разходка в съседна държава. Иначе можеше да се спра на друга фирма/лаборатория за същите пари - да. А в Майчин дом даже май излиза и най-евтино, около 820 лв, но не знам дали в цената влизат само трите синдрома и пол или са включени и дефекти свързани с половите хромозоми

Сигурна ли си, че си проучила всичко? 1150лв ти е в Бодимед разширен пакет за всичко, което можеш да се сетиш и за което даже не си се сещала! Погледни, ако искаш Wink

# 789
В Бодимед е Верасити и пробите се пращат в Кипър. Пренатест-а ми се видя по-разпространен, без да съм проучвала кой знае колко, по впечатления само от прочетеното в темата, и пробите се пращат в Германия

# 790
В Бодимед е Верасити и пробите се пращат в Кипър. Пренатест-а ми се видя по-разпространен, без да съм проучвала кой знае колко, по впечатления само от прочетеното в темата, и пробите се пращат в Германия

Окси, важното е да ти е спокойно. Иначе да, всички ги разпращат на различни места. Вече ако искаш да задълбочиш, можеш да проучиш самите лаборатории в чужбина. Стискам палци! Дано са ни отрицателни резултатите независимо къде сме ги правили ❤

# 791
Излязоха моите резултати от пренаталния тест. Доверих се на cell genetics. Взеха ми кръв миналата седмица във вторник, и тази сутрин се обадиха с резултатите. Отне им точно 7 дни. Платихме по банков път в деня на взимане на кръв, макар че можеше и на ръка. Лабораторията им е в САЩ (Сан Диего). Резултатите са на английски език, а след 10 дни ще ми ги изпратят преведени. Момичето беше много любезно, няколко пъти звънях да ми обяснява разни неща...и всеки път беше страшно отзивчива.

# 792
Здравейте, включвам се и аз с пресни впечатления. В 13 гс съм, не направих БХС, най-вероятно щеше да отчете висок риск, тъй като съм 35. Предпочетох генетичния тест и вчера дадох кръв. Не се колебах. И аз избрах cell genetics не без препоръката на гинеколожката ми. На сайта им е посочен срок от 10 работни дни, но агентът ми каза, че обикновено резултатите са готови до около седмица. Направих втория по обхват тест, цената беше 1650 лв., заплаща се по банка. И сега съм в безтегловност, ето това е момент, в който се чувстваш безсилен, просто чакаш и се надяваш. Не ми се мисли какво бих направила при лош резултат и то след толкова много чакане да си имам детенце. Чета статистики, опитвам се да намеря нещо обнадеждаващо, но истината е, че е чист късмет. Късмет на всички!

# 793
Здравейте, включвам се и аз с пресни впечатления. В 13 гс съм, не направих БХС, най-вероятно щеше да отчете висок риск, тъй като съм 35. Предпочетох генетичния тест и вчера дадох кръв. Не се колебах. И аз избрах cell genetics не без препоръката на гинеколожката ми. На сайта им е посочен срок от 10 работни дни, но агентът ми каза, че обикновено резултатите са готови до около седмица. Направих втория по обхват тест, цената беше 1650 лв., заплаща се по банка. И сега съм в безтегловност, ето това е момент, в който се чувстваш безсилен, просто чакаш и се надяваш. Не ми се мисли какво бих направила при лош резултат и то след толкова много чакане да си имам детенце. Чета статистики, опитвам се да намеря нещо обнадеждаващо, но истината е, че е чист късмет. Късмет на всички!

Аз избрах същия пакет. На 7мия ден изпратиха резултат, на 8мия ден преведено. Всичко ще бъде наред. Аз минах през същите мисли... знам, че колкото и да се опитвате да бъдете оптимист, винаги тайно се прокрадва някоя лоша мисъл. Но вярвайте, вярвайте, вярвайте! Детенцето ви ще бъде нормално и всичко това ще е само лек горчив спомен!!!

# 794
Много благодаря, magnolia, за хубавите думи. Надявам се наистина притесненията да останат лош спомен. Ще споделя резултата.

Общи условия

Активация на акаунт