НОЕМВРИйската дружина е в последната третина - Тема 14

• 28 208
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
На мен отделно и носа ми се запушва, но де да беше това, бях кахър, а с капките внимавай, че се привиква и после ще се запушва и повече.

# 631
Дам и аз съм чувала че може да се пристрастиш към капките и после да не ти действат аз затова нищо не си слагам дишам си като риба на сухо и те това е ша се търпи още два месеца   Rolling Eyes

# 632
Ей ме и мен вкисната и прокисната. Приличам на буреносен облък. Усещате ли че е много верен мохабета "големи деца- големи проблеми"? Вижте ни какви сме. В началните месеци едно повръщане и едни болезнени цици и ние якото мрънкане му ударихме. А сега гледайте какво става- то са запушени носове, то са нервни крака, кървящи венци, задъхвания, невъзможност за дишане, контракции, кръстове, тазове, стрии и какво ли още не. Началото ми се вижда  като обождане с игла, а като се сетя колко мрънках... Пречестна картинка сме сега- хем с отклонения в габаритите, хем с дефекти. Сладурани бе!!!

# 633
И аз съм много вкисната днес, кака. Чак ревах hahaha.
Нямам думи вече, кво да кажа... Чудя се дали да се самообеся в двора или да се подпаля публично на улицата с табела на врата: "Вие сте виновни"!
Джуджето ми каза пък да се гръмна с пушка... Май ме хваща предродилна депресия, а? После като родя нищо не ме хваща мене, явно преди това ме раздрусва и това е. А може пък да влизам в критическата ooooh! newsm78

# 634
  • USA
destiny_ff  ,rali,защо сте против децата ви да се взимат на ръце ?Носеното бебе страда много по-малко от колики, плаче по-рядко, има апетит и суче добре, заспива по-лесно и спи по-дълго и цялото му същество излъчва спокойствие и радост. Именно тези чувства – спокойствие и радост изпитва и цялото семейство до своето носено щастливо бебе.АЗ мисля да не лишавам детето си гушкане и разбира се и ако друг член от семейството прояви желание (таткото,баткото) бих се радвала ,вярвам че така детето ми ще се чувства  щастливо, уверено  и  ще вярва, че светът е едно добро място и „спасение дебне отвсякъде”  Simple Smile
Напълно съм съгласна!Моя син беше много ревливо бебе и само гушкането го успокояваше.След 6-тия месец вече беше едно щастливо бебе и сега е страшно спокоен и се заиграва сам още от много мъничък без да иска цялото внимание.Не мисля,че гушкането глези децата,напротив прави ги уверени.И пренебрегването на бебешкия плач не е за мен.То плаче с причина и метода на самоконтрол не е подходящ за мен/нас.ММ също не го оставял и секунда да реве.

# 635
В една книга пишеше следното : "Какво означава да разглезено дете? Означава дете, което се държи като бебе. Какво означава разглезено бебе? Бебе , което се държи като бебе???" В много народи не познават гадорията колики, именно защото майките са постоянно до бебетата, носят ги на ръце или в нещо като слингове, прегръщат ги и им подават да сучат винаги когато поискат. Та в тази книга пишеше, че бебе до 6 месеца не може да се разглези, защото просто това е нормалното му поведение - да плаче, да иска да бъде прегръщано и да усеща близостта на родителите си.

# 636
  • София
И аз съм на мнение,че бебетата трябва да се гушкат и носят на ръце! Имат нужда, не плачат защото манипулират, а защото наистина имат нужда,може да е и от страх. Вече след 6-7 месеца може леко да се започне да се говори за опити за манипулация с плач,но не е винаги.
Моето момченце имаше много колики, с баща му никога не сме го оставяли да се съдира от рев или да си страда сам в креватчето, много добре му понасяха танци на фона на Буда Бар,можеше денонощно да се гушкаме и танцуваме. Heart Eyes

Бебетата,които обикновено не биват гушкани и носени на ръце са по домовете за изоставени. Те плачат с часове и не им се обръща никакво внимание,затова скоро спират и да плачат...

А няма нищо,ама нищо по хубаво на света от това да гушкаш една малка душица при това собствената,за която ти си целия свят и да те гледа с най-милите очички на света и когато на тази душица й е лошичко или има колики или просто иска да усети топлината ти, плътта ти-то тя да бъде в обятията ти. Crazy

# 637
Гушкайте си бебоците, щото после като станат на по 1-2 годинки ще ни липсват тези моменти Simple Smile

# 638
Какви са тези неща, че бебетата ви манипулират на 1-2 месеца  Joy И на тях ли да нямаме вяра.  hahaha Аз колко съм го гушкала малкия, беше ангелче просто. Винаги беше в прегръдките ми и в едно кенгуру го мушках и `чистих цялата къща и го целувах постоянно. И сега за него са нормални неща прегръдки, целувки и думите : Обичам те. Денонощно го прегръщах и му се радвах като спи и го гледах , колко е красив и съвършен  Heart Eyes
И кое ще ми е по- важно от това да го гуша бебешора? Да не би чиниите в мивката? Като стана пенсионерка само това ще правя- сега имам друга работа да дам любов на децата си   Heart Eyes
Аз детето си , ако не прегръщам-кой? Изобщо само да се роди да види какво ще й се случи на бебинка  bowuu

# 639
ама вие пак не разбрахте май за какво говорехме с рали  Laughing
ама четете коментарите бе мами...никой не говори да си оставяш бебето да се съдира от рев, да страда или да го възпитаваш на 1-2 месеца!!! аз имах предвид ще го повторя ПООТРАСНАЛИ БЕБЕТА  Grinning това за мен са деца след годинка/1,5г  които вече ша ме извиняват някои мами ама си манипулират доста умишлено...имам доста примери около мен за разлигавени мамини глезли/глезльовци които реват за щяло и нещяло и точно изпуснатия момент с гушкането им е създало впечатление че квото стане айде ревем и го получаваме или други които опреедлено са станали асоциални щото са свикнали че мама решава всички проблеми....та това явно ще го обсъждаме пак след около 2 год. просто казах че е много тънък момента с гушкането и лигавенето  а не че не трябва да си гушкаме бебетата  Naughty Peace

# 640
Привет и от мен  Hug
Сега се върнах от ЖК...всичко ни е наред,пак ме гледаха и на двата ехографа,и шийката била перфектна..абе нищо ново..няма промяна,а и по-добре де  Peace Док каза,че оставали 35дни  до малкия финал..тогава ще сме почнали да обсъждаме раждането,и после още 5 седмици до самото раждане,аз естествено почнах да пуфтя,че броя дните вече и той вика да устискам още 5 седмици поне  Crazy не,че имам избор  Mr. Green  видя,че имам някви пъпчици по корема и ме пита от какво са,дали съм си скубала косъмчета,и аз естествено НЕ,нищо не съм си правила по корема дори и с кремове не се мажа, и той "и по-добре,само си даваш парите на вятъра" и на предния преглед ми каза да не си галя корема,че предизвиквам контракции  Crossing Arms че то ръката ми само там стои  Whistling  пуснаха ми за пореден път кръв и урина и тва беше,на 30-ти сме пак на преглед и те така Wink

# 641
Здравейте, да се отчета и аз след моята ЖК. Този път от вратата за краката казах: Докторе 2м не ми е гледано бебето, искам обстоен преглед Разказвам: Бебето си е както и предния път главично; плацентата ми била 1-ва степен на зрялост(на частно ми казаха 2-ра миналия месец..хм..); водите били с нормално количество, пусна ми тонове: 130 удара-каза перфектни (никога не ми беше пускал-хаха); До тук добре, но ме попита колко съм родила дъщеря ми..казах му 3,200(и това бебе ще достигне максимум същите кг при раждане), защото бебето ми било много слаботелесно-1800гр, което отговаряло на 31г.с и по тази причина от тук на сетне започвам през две седмици ще ходя на тонове и мерки, за да следим това изоставане. Иначе, като си гледам рапорта от видеозона -термина ми е 26.10, а по мерките датата е 30.10, явно кг са го притеснили. Заради хемоглобина ми 107(миналия месец) в комбинация с ниското ми кръвно 90/60 ще пия Ферро фолгаммма до родилния процес. След малко ще ми излязат и новите да видим как са нивата. Бебето започнало да слиза надолу, но не чак за раждане. Дадоха ми всички документи за раждането - амбулаторния лист с всички прегледи и мерки до сега както и направлението за раждане. От утре излизам в майчинство(45 дни) и както се надявах да родя в началото на 9-я, сега да се моля да изкарам до края, че да взема да го угоя малко това бебе. Момичета, мислите ли, че е хилавко, защото ям максимум 3 пъти на ден и съм качила само 7кг???Извинете за дългия пост  Heart Eyes

# 642
Таня_Миша,не се притеснявай,качените кг нямат нищо общо с размерите на бебето.Има много жени качили по 25кг и раждат малки бебенца.Пък и измерването не може да бъде точно.От моята лекарка знам,че по важно е гестационната възраст,а не размерите на плода,защото зрелостта се определя от това,а не от грамовете на бебето.Така,че щом всичко всичко е наред, нямаш поводи за притеснение Hug

# 643
Здравейте!
Аз си походих доста и пак съм на линия.
Честито на всички влезли в 8мия, и аз съм там, то не остана! Покрай малкия изобщо не усетих кога мина това време!
Танче, и аз със сина ми исках да изкарам до термин, за да порасне, но той спря да расте още в началото на 9тия. Тогава беше 3кг и като го извадиха 2 седмици по-късно беше пак толкова. Не се притеснявай, и малко да се роди бебче после ще навакса бързо, доста бебчета първите месеци качват и по 1,5 кг и по 2. Според мен качените кг не са критерии, има жени качват по 7 и раждат бебета 3,5 кг и такива по 35 кг със същите бебета. Карай си спокойно, всичко ще е наред!   bouquet

# 644
 Hug Здравейте, искам да ви се похваля, че предчувствието ми се оказа факт ще си имам принц Simple Smile

Бих искала да помоля Звяра, когато имаш възможност да ми сложиш и на мен от онези сладки щъркелчета - синичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт