Евтините неща, от които сме доволни - 20

• 81 837
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Похвалвам гела за измиване на лице на Биотен. Много приятен, мирише на круши, не се пени, но измива добре, без да изсушава.

# 496

Аз лично не бих си почиствала лицето с такъв тоник:roll:

Би ли споделила защо?

# 497
Вероятно се го кажа за пореден път, но и аз не съм доволна от Биотен.
На кантар с Биотен слагам и кремовете за лице на Билка и Долива.
Скрит текст:

Аз лично не бих си почиствала лицето с такъв тоник:roll:

Би ли споделила защо?
Защото не обичам домашно приготвени маски, кремове, тоници  и др. подобни за лице  Wink Други причини няма  Wink

За тяло бих била по съгласна, даже сега се сетих за една рецепта с овче мляко и бебешки сапун - против целулит, обсъждана е в темата през лятото. Някой пробва ли?

# 498
Аз съм доволна от розовия балсам за устни на Велнеа (не намирам снимка, но все едно опаковката не е хубава Grinning), вижда ми се доста хидратиращ. Цената му беше някъде около 2 лв, мисля.

# 499
Бях писала за маската на Дева http://2.bp.blogspot.com/-8D4_g5PWwVw/UasAJNpdVaI/AAAAAAAABT0/Cy … 1600/IMG_1998.JPG   ,а вчера пробвах и шампоана от същата серия http://shopix.bg/img/products/orig/1600/products_7002950_2003235228.jpg. В ДМ са по 2.89лв  Wink Уникална комбинация и аромат! Препоръчвам я на всички девойки със сухи или къдрави коси  Peace Косата след това е много по-мека,жива и уформена от колкото след шампоана и балсама на John Frieda,dream curls Shocked ударих на камък с Джонито  ooooh!   Laughing

# 500
  • Бургас
ако е 30 мл. напълно възможно е да е 3.90 Laughing
30ml e, в България много обичаме да разпродаваме тестовите опаковки.
Маска за боядисана коса да ми препоръчате?

# 501
Пробвах вазелина като дегримьор - става, не люти или щипе по очите, но сякаш ми идва малко тежък, въпреки че този на Балеа попива бързо, но някак ми се разплякаха клепачите, като че много им дойде.  Laughing Вероятно за по-зряла и изключително суха кожа, методът ще е по-подходящ.

# 502
Здравейте , искам да споделя моя опит. От известно време се опитвам да не купувам козметика от магазини и аптеки. Пролетта си набрах лайка и невен. На око напълних 2 буркана със леко счуканите билки. Долях чист зехтин, покрих с марля и оставих на тъмно. След 40 дена прецедих и прехвърлих в тъмни бутилки със спрей-дозатор. Цяло лято имах мазила. За плажа, за след плажа, след баня, за ръце. Също си направих и първата доза домашен сапун, като за аромат използвах сухи портокалови и лимонови корички (стрити на възможно най-фино), екстракт от орхидея, домашно произведени кокосови стърготини и розова есенция. Като за пръв път се получиха малко неугледни.
В началото, докато свикна да си мия косата и преодолея психическата нагласа (едно време домашните сапуни ги варяха бабите пред блока и миришеше усмъртително, въпреки шампоан Алантоин, който изсипваха вътре) мина известно време. Сега косата става мека и в краищата нанасям въпросното масло от лайка.
 Същото може да се приготви и с други билки. Евтино и абсолютно чисто. И да си имате цяла година. Освен, ако не обичате да си давате парите за купешки мазила.

Друг мой опит, за съжаление трудоемък и с краткотраен резултат - кокосово масло от кокосов орех, добито в домашни условия.Оплесках кухнята и загубих доста време.Обаче резултатът е невъобразимо мека, кадифена кожа.
Да, получих невероятно кокосово масло, около 3 кафеени лъжички, но не трае повече от 3 дена в хладилник. Вариантът е на топчета замразено в камерата.
Имам далечен спомен, когато бях малка баба ми си мажеше ръцете с глицерин примесен с 2-3 капки лимонов сок, а в хладилника държеше блистер с кокосови топчета незнайно как придобити.

И последно - освен пилинг с кафе за тяло, за лицето си правя смес от царевично нишесте, канела, карамфил, стрита лайка, кимион и каквото ми дойде на ум, важното е да стрито добре. Държа го в бурканче в банята. Първо намокрям лицето и след това разтривам сместа отгоре. В началото е кашесто, после постепенно се сгъстява и  почиства много добре.

Опитах суха смес за почистване на зъби, но не успях да я докарам нещо.

# 503
  • Бургас
Прецаках се да си взема мицеларен разтвор на Делия с цел почистване на спирала.... като консултантките ми обясняваха че е много добър и накрая на описанието което прочетох вкъщи се оказа че не е за очи...

# 504
Здравейте Simple Smile
някоя от Вас ползвала ли е термална вода и доволна ли е?

# 505
  • Пловдив
Аз съм ползвала термална вода на Авен, но не спада към евтините продукти. Като цело съм доволна - оставя много приятно усещане на кожата, но я ползвам само за хидратация и като не искам да ми се размаже грима за по-дълго.

# 506
  • Варна
Аз съм ползвала  термална вода на Виши.
Ползвах тази маска за лице
http://static1.framar.bg/product/Terravital_Dryskin_30gr.jpg

и съм много доволна. Има за суха и мазна кожа.

# 507
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте Simple Smile
някоя от Вас ползвала ли е термална вода и доволна ли е?

Коя марка те интересува? Ползвала съм Авен, Виши и Ла рош... последната е моята вода с главно М...Разфасовките от 50 мл. са под 10лв, така че може да се каже, че има евтини  Mr. Green

# 508
Това лято за първи път ползвах на Авен имаше промоция по две стиковани 50 мл -ови шишенца за 6 лв. Взех две опаковки и ги пръсках за освежаване и преди крем на Авен. Някаква особена хидратация не видях освен приятното усещане. Изпръсках ги с кеф, но не мисля да купувам такъв продукт повече розовата вода ми върши същата работа че и по-добра Simple Smile

# 509
Момичета, кажете ми една хубава маска за лице. Имам суха кожа и искам нещо освежаващо/омекотяващо. 1-2 пъти в седмицата се сещам да се ексфолирам, но както знаете, това действа малко изсушаващо, та искам да използвам някаква хубава маска да неутрализира този дискомфорт. Hug
В този ред на мисли, мога да похваля един ексфолиант на Биотен:
Скрит текст:
Кожата ми остава много гладка и приятна след него.

Общи условия

Активация на акаунт