Отговори
# 420
Момичета, исках да ви питам дали някоя от вас шофира и коментирала ли е с АГ-то за колана в колата?
Аз шофирам всеки ден - с колан. Моя приятелка много се учуди, че го слагам и ми каза, че трябва вече да не го ползвам. На мен той засега не ми пречи – слагам долната част под корема и само от време на време го подръпвам да е по-хлабав, доколкото може. Но си мислех – не дай си Боже в случай на ПТП... дали, ако се вреже в корема ми, коланът няма да навреди повече, отколкото, ако не го слагам?
семеен приятел катаджия ми каза още в началото на бременноста,че ние сме освободени от задължителните колани,дали ще го слагаш или не вече си е въпрос на твои комфорт,в началото го слагах ,защото не ми пречеше но от 1-2 месеца дори не го поглеждам Simple Smile

# 421
Аз докато се наканя да пиша и тя темага ще свърши Simple Smile
 Doichinova Аз шофирах допреди 2 седмици, но съм много нервен офьор и се отказах да си причинявам емоции. Някъде може и да ме набият, аз буквялно спирам колата и започвам да се разправям - разбира се с корема напред Simple Smile За Коланите - аз по принцип не ги обичам и преди да забременея като ме спрат без колан, надувам колема и казвам, че съм бременна. След което следва извинение и така се справях. Не е задължително - по правилник
Виждам, че имената са дневен ред - ами аз казах на свекър ми, че искам да е на неговото име - Тихомир или Тихомира. Мъжа ми не ще и да чува името да е на някой от родителите, но според мен и двете страни това са чакали цял живот и заслужават. Свекър ми направо "жълто" пусна Simple Smile догодина ще ни води в Гърция на почивка. Обаче аз си познавам свекървата и мъжа и знам , че няма да допуснат това - аз поне си казах......
Момичета един малко тъп въпрос - ама секс правите ли? Мъжа ми много се страхува да не направи нещо на бебчето ни или да предизвикаме контракции.
Лекарите ми казаха, че ако е внимателно - няма проблем...... вече 2 месеца въздържание.....

# 422
относно имената и аз в началото си мислех ,че с мъжа ми ще имаме много разправии за имената,но аз ударих с 1 куршум 2 заека Simple Smile и моят баща и неговия са с М и бях решила,че ако е момче ще е Мартин ,аз ще си казвам че е кръстено на моя баща,другите нека си мислят че е и на двамата (със свекърските тела не си говорим от 4-5м) ,обаче ако беше момиче мъжа ми много държеше да е на майка му,тя се казва Едита,аз не го харесвам това име и малко преди да разберем със сигурност пола казах на мъжа ми-момче или момиче -с М ще е  Crossing Arms за момиче бях се спряла на Моника (обожавам това име) и мъжа ми само попита "защо"? Нищо повече,останах учудена....та сега нашия бебок ще е Мартин  newsm53 дори вече повечето ми близки не казват "бебето" , а "Мартинчо" ...толкова е сладко и миличко  newsm03 smile3503
относно секса.....ами аз откакто забременях се обърках нещо хормонално  Cry вече нямам желание,но ведъж или два пъти в месеца животинското в мен проговоря и правим секс,стога да сте в удобна поза и лекаря да не е забранил,не мисля че е проблем  newsm10 newsm03

# 423
И аз също съм шофьор и понякога някои колеги на пътя просто могат да ме изнервят максимално.Друг е въпроса,че аз карам доста бързичко и нахално ,даже ММ ми каза, че някои път някъде ще ме шамарат Joy Но общо взето като ме видят ,че съм млада и с хубава кола и нали се сещате.Веднъж така на един светофар някакви момичета от един микробус са застанали до мен и ме зяпат и обсъждат и разбира се нещо ми беше едно такова нервно свалих си прозореца и им казаха : ,,Момчета какво гледате знаете ли колко свирки съм направила за такава кола'' хаха и те милите им стана неудобно, ама сега като се сетя беше много смешно.За сега все още слагам колан, а за кратки разстояния го закопчавам зад мен .
Относно за секса сигурно и аз от 2 месеца съм го оставила на заден план.Просто нямам желание вечерно време просто лягам и умирам и с кран не могат да ме вдигнат.Пък и бебка все вечерно време се разиграва.Но мъжа ми не съм го оставила незадоволен за него се грижа luvbed

# 424
Здравейте, здравейте  Grinning
ДА се разпиша и аз   Simple Smile
kleopatra8 не се впечатлявам аз вече от недаването на ред, на място... Едно време като трябваше да се прибирам за БГ бременна 7-мия мес. такова внимание ми обърнаха стюардесите...щяха да вдигат хората от първите седалки да сядам аз. НА мен ми стана неудобно  и не пожелах , седнах си на 4- 5 ред, но пак в началото на самолета. Тази година на отиване към БГ - да съм седнела назад някъде Shocked викам й, ами аз съм бременна  Shocked нямало нищо и хоп на 22 ред , на крилото на самолета...Да неговорим , че нашенците се блъскат кой както може и никой не ти прави път, а дори напротив. Навръщане на летище София всичко беше ОК. На последния контрол даже ми казаха да мина отпред , за да не чакам на дългата опашка. После на качване в самолета се опитаха да ме поизбутат , но аз с раничката  на малкия (която е с колела) ги посръчвах Mr. Green Mr. Green Този път сама си седнах в края на самолета...викам си какво да се разправям напразно. Иначе в БГ никой никога не ми нарави място да седна. Седнали майки на пейките и въобще не им пука , че аз с огромния корем седя ,като дърво права... Тук обаче хората са други..и възрастните ми правят място. Е, има ги и като нашенците, но са рядкост.
TDI и аз да ти кажа съм станала много заядлива... нищо не премълчавам. Защо да си го трупам в себе си и да се тормозя Mr. Green
Относно свекървата.... много хубаво ти го е казала desi-g- няма друг приятел само майката...Тя никога няма да те подведе, предаде, да се възползва от теб.  
Doichinova и аз с Габи мажех само корема, но и нищо не ми излезе. То само корема ми беше голям. И сега само на корем уш качвам, но мажа- корем, ханш, дупе, бедра...мажа ли мажа Laughing Laughing
desi-g хич не им обръщай внимание на лекарите. Тегли им по една и споко. И моя Габи много го е страх от лекари и така започва да плаче, че чак почва да му се гади и да повръща от рев. Но мен тук ми го наплашиха с техните ваксини..,първият преглед бе с 2 ваксини ... той не ги разбираше и докато се усети го боцнаха два пъти и рева, пищя... Сега уш е по- добре вече , като си говорят, те го залъгват с някоя близалка или нещо такова и така. Така, че да се замислят лекарите. Ако имат подход към детето дали ще се държи така?!
Името.... Габи го кърстих навремето на баща ми..така бях му обещала, като малка си спомням. Мъж ми не ми направи проблем въпреки , че името Габриел не му харесваше много. А, аз все си му говорих на Габи и толкова мнмого исках да е момиче, че бях сигурна , че ще е момиче и че ще се казва Габриела, а то и пишле си имало нашто Габи и стана Габриел. Бях казала на ММ , че второто ще го кръстя на него и така ще направя. Но ми се искаше да кръстя бебека Из(С)абела или Ивона, но той не ги харесва и сега ще е Ивайла. Направо му взема името. Свекървищата много се радват на госпожицата, но съм ги отрязала от време още Mr. Green Mr. Green казах им че ще кръстя малката на ММ Mr. Green Mr. Green да не се и опитват да си правят устата, че те много сгафиха навремето с Габи и година не разговарях с тях, нито аз , нито ММ. Кой как си го нарави..
Ahinora13 мен ме е страх....и се въздържам... ММ иска, а аз толкова ме е бъзе.... А акушерката тук беше казала , че няма проблем и той все това ми  припомня...

# 425
  • UK
Привет Hug
ходих да си нагледам къщата  Crazy

TDI, Firenelly да ви кажа и аз съм май станала заядлива, аз по прицип не обичам да с е заяждам, но ако видя нещо нередно, не го премълчавам Naughty Не мога да трая значи и през ушите ми ще излезе Joy ако ми е затворена устата hahaha

Аз сега като захладня по-се мацам, но лятото в горещините еееееей не мога да търпя мазното значи Mr. Green Огледаждам се, но за сега не виждам поражения newsm78

Имената и аз съм ги намислила за 1-вата бебка постигнахме с ММ някакъв консенсус, като се върне ще се наложа и за втората hahaha

Стефани (на баща ми) и Тея искам (на майка ми). Свекърите, мииии не са заслужили  Crossing Arms Joy ММ има брат и сестра близаци семейни, те да ги кръщават на тях Mr. Green

Купих си Магнерич и го почнах български е Crazy

А аз не съм шофъор, все още ooooh! и съм на ниво возят ме Mr. Green сега, когато го няма ММ позлвам един познат приятел, който кара такси от години Crazy

Doichinova а къде вали? При нас във Варна днес е такава жега Mr. Green

# 426
и аз да се включа за коланите и колите Simple Smile и аз не сам шофьор и само ме возят,но колана не го ползвам, защото ми стяга на корема.
за имената окончателно име не сме измислили,но има още време

# 427
оххх една сестра се мъчеше да ми чуе сърдечен тон ,но то  само рита и не дава,върти се ..на вас кога за 1ви път ви чуха тонове с апарата?

# 428
Rosinkaaaaa тук ми ги слушат още от 6 г.с.  А, сега като си бях в БГ ми направиха запис към 20 мин. - 23 седмица . Даже акушерката беше изненадана , че са ги хванали и много се радваше.

# 429
Здравейте, мами Simple Smile Днес бях на ЖК  - бебето е малко шишкавичко - 1,250. Иначе водите са в норма, всичко останало изглежда добре. Шийката ми е 24мм, което е леко притеснително и затова увеличаваме магнезия и ще трябва да почивам повече. Не знам дали някоя от вас има сърцебиене, но ако имате - може да вземате валидол -аз питах днес. Това е от мен засега. Хубав ден   bouquet

# 430
Здравейте!

За свекървите съм без думи, да се спасяват, нямат право на претенции за името, както и никой друг.  Crossing Arms Каквато и да е, свекърва е!  Laughing

Прави сте, аз много внимание отдавам, но защото винаги съм ставала в автобусите на възрастни хора, на бременни жени, на майки с деца... а сега си стърча с корема. Днес си откарах от нас до ПУ права и в гъчканицата така ме беше страх някой да не ме бутне или да ми удари корема, щях да убивам после.  #2gunfire Бутат се, блъскат се... животни.  Close Close Да не обиждам животните!  Rolling Eyes Зарекох се, че повече няма да ставам на никой.  #Cussing out

Името ние лесно го избрахме, но аз все се чудя дали това е най-хубавото име за нашето момиченце? Ще си се чудя до края сигурно.  Laughing

На консултация бях вчера 700 грама е. Доктора каза, че е в норма, но си върви дребничка по начало.  Heart Eyes

# 431
Вилхелм тел, това с безсънието е много гадно, дано скоро отмине и аз съм така доста често  Hug, а за мъжете и аз понякога се чувствам неразбрана, може да е от хормоните, а може и мъжете да се държат така, защото ги е страх от новости, но ще се оправят като се родят малките, аз от моя нямам много оплаквания и като се има предвид, че той искаше бебе даже и повече от мен и толкова години се мъчехме, но пак е неадекватен понякога.
Дойчинова, при нас не вали  Grinning, даже ходих на кафенце и беше много слънчево, сега притъмня, но дъжд няма все още  Grinning. Аз не съм шофьор, но винаги съм с колан, с него даже се тръскам по-малко на седалката, отколкото без, мисля да съм си с колан до края  Simple Smile
Пиле, това е много гадно някой да ти казва как ще се казва бебето ти, разбирам те напълно  Hug Hug
Ахинора, ние не правим секс, аз през 4 месец бях прокървила от тогава и не помисляме, а и преди това не ми беше комфортно.
Ноеми, голямо бебче, браво, за шийката трябва да полежаваш повече, че наистина не ми звучи добре, дано всичко да е наред  Hug

# 432
  • София
Аз сега избягвам да слагам колан и не карам, че си взех шофьорските в началото на бременността, но ми е нервно и не смея сега. Секс напоследък не ми се прави хич, не ми е удобно с този корем, а и бебка започва да ме рита и става съвсем зле. Но понякога правим, че да не е ММ много неглижиран. Въобще забелязвам, че сега ме вълнува само и предимно бебето. За транспорта се случва да ми станат и се случва да не стане никой. Предполагам, че ако ми прилошее сериозно ще взема да им кажа, ама засега не ми се е случвало. Но помня, че веднъж наскоро се чудех дали да не седна на стълбите, че се правят на луди, а на мен ми беше някакво леко зле.
Кадровачката, мерси за подкрепата  Simple Smile То ММ като цяло си е добър и си е мой, но понякога ми идва в повече и ми се ще така някой да ми посъчувства. роднините засега ги държим на почетно разстояние, но да видим докога ще можем така с бебето.

# 433
TDI и ти беше с тази анемия нали? Значи ще ме разбереш напълно.
Стартирах бременността с 79. Започваме с хаповете вдигаме го на 92, което беше супер. Значи имахме надежда всичко да е ок. Обачееее незнайно как се смъква на 77. Съответно пускаме контролен да се види нещо да не е объркано. Хм не пак 77. След 2 седмици пак на контролен. Пускаме го и хоп 72  Shocked Лаборантката вика "2 пъти го пусках че си помислих, че нещо съм объркала". Е да ама не. И тъй като скоро ще влезна в 7 месец доки сметна, че няма за кога да чакаме и да правим опити за лекувания с хапчета пак от самия старт. За сега тази процедура ще я направим 1 път и дано не се налага да повтаряме. Просто ще следим Hg по изкъсо.
За коланите и аз не слагам от много време, но мога да кажа за тези които държат да слагат, че може  да опитате следното. Преди да седнете закопчавате колана. Сядате и си нахлузвате горната част на колана. А долната част остава зад вас. Simple Smile
За имената ние решихме да не кръщаваме на никой за сега. Уж имаме избрано име ама да видим

# 434
  • Пловдив
Ох, за имената още не знам какво да избера и започвам да изпадам в лека паника Sad Засега съм се спряла на Мирослав, ама още си се чудя. Чудя и за Момчил, но малко на галено не знам как ще му викаме. Уф, с Калоян беше по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт