ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 739
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Но вече е на повече от 2г и половина ,а ми се върти в главата ,че бях чела нещо от рода на това ,че ако не се е забелило пишлето напълно до 3г. да се консултирам с лекар[/b]

Няма проблем, забелването може да продължи и до по-късна възраст. Ако все пак нещо ви притеснява, обадете ми се.

# 676
  • София
Аз съм на 23 години и имам изобилен (redundant) препуциум, фимоза и парафимоза. Хирурга ми каза че има нужда от хирургическа намеса. Нужно ли е?

За  фимозата е ясно, но парафимозата е отделно състояние - когато забелената кожичка не може да се върне обратно и се налага цепване. В общи линии доколкото разбирам имате нужда от оперативна намеса - аз бих препоръчал частично изрязване на кожния пръстен, а не пълно обрязване.

# 677
Е да но хирурга ми каза че едно удължаване на гемчето щяло да оправи нещата.
Вярно ли е това?

# 678
Здравейте! Днес водих сина си да му забелят кожичката(1г.8м), бях решила да не се намесваме, но от едната страна въобще не беше разлепена, а от другата, поради невъзможност за почистване, се беше събрала смегма с големината на голям боб, и определено детето имаше някакъв дискомфорт...Поне всичко мина за минтука, даже е относително спокоен, и плаче само когато му се допишка, но под душа е ок. Обаче забелязвам на гащичките му жълтеникав секрет-нормално ли е това? И след колко време трябва да направя промивката с риванол и да намажа с дефламол?

# 679
Здравейте! Днес водих сина си да му забелят кожичката(1г.8м),

desiteam,би ли разказала ако не ти е проблем как мина забелването при сина ти,колко време продължи манипулацията,с каква упойка,при кого го направихте и каквото се сетиш.синът ми е на 1,8 г и си мислех да го водя при петришки за консултация,но все отлагам.разчитам,че ще се оправи от само себе си.благодаря ти предварително.

# 680
Заведох го при една възрастна педиатърка, доста е известна тук във Варна-д-р Соколова се казва. Тя отдавна е запозната с проблема на сина ми, каза да чакаме до година и половина поне, и ми каза, че ако има срастване, не се наема да извърши манипулацията. Но установи, че такова няма(или не е сериозно, не знам, те докторите си знаят), и после излязох от кабинета, мъжа ми остана, не мога да гледам...Но всичко стана буквално за минутка-мъжът ми го е държал легнал, докторката дърпа постепенно кожичката надолу, сестрата почиства с риванол, докато главичката се покаже напълно. После обилно намазала с дефламол, и ми го доведоха-малко порева, но не повече от 5 минутки. Без упойка. Сега плаче, когато му се допика, и му давам да суче, докато пишка, за да му е по-леко. Но и под душа става:)

# 681
Здравейте,Доктор Оги.
Сина ми е на 5 месеца.
Нашата педиатърка забели кожичката на  главичката преди 3 седмици почти да шийката и почисти смегмата с риванол. Каза да правим това всяка вечер.
През следващите 5 дни обаче се наложи да лекуваме появилото се зачервяване на главичката и кожичката в основата на главичката -където беше сраснало (мазахме с гентамицин външно пениса и правихме бани с тетра, и рабирасе - почистване то с риванол).
Преди 3-4 дни педиатърката забеляза че на същото място пак има срастване, изкритикува ни че сме го допуснали и пак забели главичката.
Сега пак има зачерваване на същото място, а на всичкото отгоре се появи и кръв като почиствахме с памучето с риванол на местото на зачеряването( от едната страна в основата на главичката).
Много сме притеснени , моля за съвет.

# 682
  • София
Преди 3-4 дни педиатърката забеляза че на същото място пак има срастване, изкритикува ни че сме го допуснали и пак забели главичката.
Сега пак има зачерваване на същото място, а на всичкото отгоре се появи и кръв като почиствахме с памучето с риванол на местото на зачеряването( от едната страна в основата на главичката).
Много сме притеснени , моля за съвет.

Станалото станало, от тук нататък няма гаранция как ще се развият нещата.
Забранете на лекарката да го пипа. Правете му компрес с Риванол и след вяколко дни го доведете да го видя. Потърсете ме на
952 21 37

# 683
Доктор Оги, а компресите с риванол външно ли се правят? Или се забелва главичка и така? Защото вчера беше втория ден след манипулацията на сина ми, и когато мъжът ми се опита да почисти с риванол и да намаже с Дефламол(така ни каза педиатърката), потече малко кръв, капчица. Сега е пак неспокоен, когато му се пишка. И колко време е нормалното зарастване на кожичката? Кога ще спре да го боли детето и кога да започваме да го мием по-обстойно?

Благодаря!

# 684
  • София
Голямо парче памук се напоява с риванол и се слага върху членчето под памперсите. Така два пъти дневно, а в промеждутъка намазвайте леко върха на кожичката с дефламол.

# 685
Благодаря Ви, Докторе!

Толкова ми е притеснено, до последно не бях съгласна с процедурата, но тукашните доктори ми казаха, че щом на детето не му е комфортно, и щом го наболява при пипане, трябва да се махне събралата се смегма...Сега се чудя какво му е по-добрето...Съжалявам, че не съм от София да ви доведа детето си на преглед...

# 686
Здравейте,Доктор Оги!
Имам следното питане.Големият ми син е на 4 години и половина. Главичката на пениса му е забелена отдавна, има съвсем леко слепване в дъното, около 2 мм, но не това ме притеснява. Прави ми впечатление, че трудно се отваря самата кожичка, сякаш е тясна. Казва, че не го боли като я забелва/не дава никой да го пипа, само той се мие, защото при последното отлепяне го заболя и още го помни/. Това ми направи впечатление сега като сравнявам със забелването на пениса на малкия ми син, който е на 1 година. Та въпроса ми е трябва ли да правя консултация с лекар и ако да, към какъв лекар да се обърна.
Благодаря Ви предварително!

# 687
  • София
Прави ми впечатление, че трудно се отваря самата кожичка, сякаш е тясна. Казва, че не го боли като я забелва/не дава никой да го пипа, само той се мие, защото при последното отлепяне го заболя и още го помни/.

Не се безпокойте, оставете го сам да се оправя.
Ако желаете консултация, потърсете детски хирург или детски уролог (каквито има само в Пирогов).
Може и на мен да се обадите.

# 688
  • София
Но вече е на повече от 2г и половина ,а ми се върти в главата ,че бях чела нещо от рода на това ,че ако не се е забелило пишлето напълно до 3г. да се консултирам с лекар[/b]

Няма проблем, забелването може да продължи и до по-късна възраст. Ако все пак нещо ви притеснява, обадете ми се.
Притеснява ме това ,че е почти забелена само от едната страна,т.е. главичката се е показала почти цялата ,но само половината от диаметъра/дано ме разбирате/.
Като реша да му я подръпна плаче и не дава.
няма зачервяване,нама проблеми с пишкането- ...но ...
Чесно казано не знам как да постъпя
Дали да изчакам и да не насилвам нещата или....да го заведа да му я "дозабелят"
второто не ми се иска,понеже ще му причиня насилствено болка и .....всичко ,което чета за забелването досега ме е възпирало да го правя,така че незнам
дано не ви отекчавам,но не зная как да постъпя,все пак сина ми е на 2г. и половина....

# 689
  • София

[/quote]
няма зачервяване,нама проблеми с пишкането- ...но ...
[/quote]

Щом няма проблеми, добре. Представете си че след манипулацията се появят проблемите....
Оставете нещата на естествения им ход.

Общи условия

Активация на акаунт