ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 784
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте и от мен.Ето какво стана с нас.Преди два месеца ходихме да забелваме пишлето защото отвътре се беше събрало смегма и аз реших да го заведа на уролог.Там я забелиха,но доста болезнено беше за детето и доста травмиращо.Както и да е този период отмина но той все още не дава да го пипаме по достойнството.Преди четири дни сутринта когато го сложих да пиша при първата какпка започна някакъв ужасен рев.Детето явно изпитваше болка.Имаме познат уролог на когото се обадих и той ме посъветва да го мажа с банеоцин три пъти на ден и ако не се подобри до понеделник да отида да му се направят изследвания.Още на същия ден през нощта нещата бяха много по-добре.Вече не плачеше така зловещо.Във вторник болката отшумя,но днес/ понеже вчера успях да го намажа само веднъж /пак има малко неразположение,просто го усещам,защото се дърпа,когато го сложа да пиша.Доколкото аз виждам има леко зачервяване,но не е силно според мен.Искам да знам може ли да има някакви бактерии и колко време мога да го мажа с тази паста.

# 721
  • София
Здравейте, доктор Оги,
За съжаление точно по празниците ни сполетя проблем. Извинете, че не съм точно в темата, но няма към кого да се обърна. По долната страна на пишката, както и на върха на кожичката се появи обрив, забелязах и нещо като малка раничка. Можете ли да ми кажете  как да помогна на детето? Няма сърбеж, а болка при пишкане.

# 722
  • София
Не мога така да преценя. Ако желаете потърсете ме.
Сутрин около 9 часа може да ме откриете в "Пирогов" - 952 21 37  (кабинет).
След 14 часа приемам в частния си кабинет (срещу МВР болница) –
записване при секретарката на 851 00 99.

# 723
Здравейте! Въпросът ми е към Д-р Оги. Синът ми е на 1г и 4 м. Както много педиатри и нашата започна да забелва пишката му от бебе (на 1 м ). В последствие обаче бабата по време на баня не я дърпаше до степента до която беше стигнала лекарката и когато синът ми стана на 9 месеца кожичката беше залепнала почти цялата. Лекарката ни се скара и след като каза, че ние нищо не вършим и че ще ни прати на лекар да му я цепнат аз се заех с забелването. Сега обаче от едната страна главичката излиза повече, а от другата си е все още с прилепнала кожичка. След като прочетох тук доста неща ( но не всичко) вече се замислям да го оставя на мира и да не се мъчим и двамата по време на баня. Притеснявам се само да не би това, че не се е дръпнала равномерно кожичката да доведе до проблем ако изведнъж прекратя тези процедури. И това че сме практикували забелване досега били създало проблем? 

# 724
  • София
Не винаги забелването става равномерно. Бих ви посъветвал да оставите засега нещата на спокойствие, но нали вече веднаж е правена манипулацията, сегашното състояние не е много ясно. Не е лошо да видя детето.

# 725
  • Испания и Стара Загора
ще следя темата.Ние сме на 1.9г и още не сме забелили пишката.Но тук докторите са категорично против това и казват,че ще се оправи само. newsm78

# 726
Здравейте!Големият ми син е на 3г.и 5м.,чурката му още не е забелена.Когато беше бебе правихме опити да я забелваме след баня,но неуспешни.От една година той не ни дава да го пипаме ,карам го сам да си я забелва ,но още няма ефект.Да търся ли специалист или да не го закачаме?Главичката на чурката му изобщо не се е покозвала.

# 727
  • София
Ако сте от София доведете го да го прегледам.

# 728
Не винаги забелването става равномерно. Бих ви посъветвал да оставите засега нещата на спокойствие, но нали вече веднаж е правена манипулацията, сегашното състояние не е много ясно. Не е лошо да видя детето.

Здравейте!
Д-р Оги днес заведохме детето в урологията в Пирогов. Там Доц. Кюркчиева го погледна и каза, че няма фимоза, но искаше да отлепи цялата кожичка. Аз не и разреших. Тя започна да ме обижда, че тя била най - добрата, че толкова пишки била дърпала. Кой друг щял да направи по-добре тази манипулация. Отлепването само неможело да стане и сега през лятото ще се получат проблеми ... инфекции, които щели да се качат нагоре, та чак до бъбреците. Започнах да се чуствам отвратително след това посещение. Защо две отделения в една болница са на различно мнение? Мога ли да оставя така нещата засега или пак да търсим начин да доведем детето в Пирогов?

# 729
  • София
Нормално е да има различни мнения, но все пак едното от тях е правилното.
Мисля че ви насочих да дойдете при нас, но все още лични лекари и педиатри смесват детска хирургия и урология.
Те също се занимават с мъжките проблеми, но имат друг подход. И при мен има колеги, които си действат по свое усмотрение  newsm78.

Колкото до това, кой е най-добрият, думата имат само пациентите...  Hug

# 730
Д-р Оги, пак имам нужда от вашата подкрепа, че постъпвам правилно. Виктор е на година и три месеца. Почти до никъде не сме стигнали със забелването - отворчето отпред е много мъничко . Всяка вечер лекичко придърпвам кожичката назад - показва се едва върха на главичката, но доста трудно поради това малко отворче. Виктор вече пораства и бута ръката ми като понеча да извърша процедурата. Какво да правя, време ли е някой да свърши работата вместо мен, както ни съветва педиатърът, или имаме още време. Конкертният ми въпрос е може ли отворчето да се разшири от самосебе си?! Да продължавам ли да придърпвам по време на баня?

# 731
  • София
Д-р Оги, бих искала да попитам и аз.
Преди седмица при стандартното ежедневно почистване ( издърпвам кожичката  и изплаквам с вода) видях бяло образувание като насъбрана смегма по главичката, но и беше зачервена и сина ми каза,че го боли като измивам. Педиатърът ни го намаза с някакъв бял крем, който каза да не пипаме вечерта, а чак на другия ден да мием. И до сега не успявам да го измия напълно този крем. Всеки ден плакна с вода с калиев перманганат. Днес обаче видях,че кожичката около главичката има червени цепнатини.Сина ми не дава да пипам, казва че го боли и е обяснимо, те са точно там където се опъва, за да излезе главичката. Явно цепнатата кожа го боли. Бихте ли ми дали съвет как да процедирам? С какво да намажа, за да го облекча и да се нормализират нещата.

# 732
  • София
Какво да правя, време ли е някой да свърши работата вместо мен, както ни съветва педиатърът, или имаме още време. Конкертният ми въпрос е може ли отворчето да се разшири от самосебе си?! Да продължавам ли да придърпвам по време на баня?

Засега оставете манипулациите, за да не го травмирате. Към есента го доведете да го видя.

# 733
  • София
ДЯвно цепнатата кожа го боли. Бихте ли ми дали съвет как да процедирам? С какво да намажа, за да го облекча и да се нормализират нещата.

Ще ви дам същия съвет да го оставите така както е. На първо време направете няколко компреса с риванол.

# 734
  • София
ДЯвно цепнатата кожа го боли. Бихте ли ми дали съвет как да процедирам? С какво да намажа, за да го облекча и да се нормализират нещата.

Ще ви дам същия съвет да го оставите така както е. На първо време направете няколко компреса с риванол.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт