ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 916
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 75
и ние започнахме от самото начало и вече сме я забелили напълно и много съм горда с това Laughing

# 76
педиатърът ни е сравнително млад човек, в час със всичко, и поради тези причини думата варваризъм, не е най-подходящата.

Точно в тази област не е добре информиран.  Peace
Замисляте ли се изобщо защо всяка мъжка рожда се ражда с такъв "проблем";
Слепването на кожичката към главата на пениса или така наречената фимоза е физиологично състояние. И за щастие това мнение започва да се споделя и от българските лекари. В случай, че не пречи на уринирането не се препоръчва никакво насилствено дърпане. В болницата при първия преглед и след това педиатъра ни потвърди, че до три годишна възраст кожичката сама ще отстъпи.

Моля, прочетете тази Статия, написана е от детски хирург и засяга точно този проблем.

# 77
Нашата лекарка каза че от 6 месец ще пипаме пишката,сега още ни е рано!

# 78
Тая работа я свършихме още към края на първия и началото на втория месец,постепенно разбира се.Не съм забелязала някакви странични реакции,а не ми се ще да ходи на хирург като сина на приятелката ми.Но всеки си решава сам за детето

# 79
  • sofia
И да я свършите тая работа (както направих аз, без проблеми и постепенно) като спря да дава да му пипам пишката тя пак си се слепи. Така че няма смисъл от цялата манипулация.
Прочетете внимателно линковете дадени по-горе.
Нашата лекарка каза че от 6 месец ще пипаме пишката,сега още ни е рано!
Да, тя и нашата така каза и после искаше да ми дава направление за хирург newsm78
Не се доверявайте сляпо на лекарите - четете!

# 80
  • Paradise
Ние не забелваме Naughty

# 81
  • Варна
Ние вече сме готови Laughing.Още на първото посещение при педито ни каза да започваме с процедурата,значи от 20-тия ден.

# 82
  • на тавана в кошницата
На моя син след 20-я ден съм започнала и колкото по-рано толкова по добре. Защото като стане по-голямо и разбира и  е по трудно. Ако не се прави нищо трябва при лекар( хирург) да се цепне.

# 83
Точно в тази област не е добре информиран.  Peace
Замисляте ли се изобщо защо всяка мъжка рожда се ражда с такъв "проблем";
Слепването на кожичката към главата на пениса или така наречената фимоза е физиологично състояние. И за щастие това мнение започва да се споделя и от българските лекари. В случай, че не пречи на уринирането не се препоръчва никакво насилствено дърпане. В болницата при първия преглед и след това педиатъра ни потвърди, че до три годишна възраст кожичката сама ще отстъпи.

Моля, прочетете тази Статия, написана е от детски хирург и засяга точно този проблем.

newsm10

И ние.

# 84
  • София
Стига с това забелване!!!!!
Какви 6 месеца, каква 1 година.
Пишката ще си се забели сама, като и дойде времето - на кой на 3 годинки, на кой на 4, на кой на 6 ...

Не тормозете себе си и дето с месеци, за нещо което ще стане само.
Ако повечето педиатри в България ги мързи да си сверят часовниците със съвременните виждания по този въпрос, не бъдете и вие късогледи като тях.  ooooh!

# 85
В здравния форум има закована тема за фимозата-четете бе хора!!!

# 86
   Аз съм от майките, които не пипат!!! Заради противоречивите мнения се консултирахме с детски хирург, който потвърди вътрешното ми убеждение, че не е естествено да се забелва (много гадна дума) или каквото и да било. Сега  синът ми е на 2 години и пишката му вече си е съвсем както трябва  без ничия намеса!!!
  Но това е дъвкана тема, така че чети, информирай се и сама вземи решение!
  Успех!  Simple Smile

# 87
  • София
Щом се прибрахме от болницата,на другия ден дойде педито и ми показа как става номера лека полека,забелвам му пишката от тогава,на 6 мес. педито му оголи цялата главичка и сега му е екстра.По принцип знам,че колкото по-рано толкова по-добре,колкото по-голям толкова повече го боли.

# 88
Не се "забелва". Не се пипа!!!!!!!!!!!!!!
Не си създавайте проблеми, там където ги няма.
Не бъдете хора от пещерните времена. Ако действате пък по съвет на педиатър-не следвайте съвети на педиатри от пещерните времена.
Да Ви харесва да "забелвате", както някои пишат тук, си е чист мазохизъм на чужд гръб (гръбче).
Който "забелва" е жесток индивид, който извършва престъпление спрямо детето си.

# 89
Щом се прибрахме от болницата,на другия ден дойде педито и ми показа как става номера
"Педито" Ви не е "в крак". Щом с това просто нещо не е "в крак", едва ли ще е "в крак" с много по-сложни неща. smile3511

Общи условия

Активация на акаунт