ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 739
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 645
здрвейте д-р Оги,
искам да Ви попитам как мога да си запища час при вас, на този тел. 8510099 никой не вдига. Искам да доведа на преглед сина ми , който е на 4,5г, иамаме проблем, напоследък много често му се събира такова беличко, смегма ли се нарича, и при опита да го почистваме с реванол много плаче. а вчера дори като отворихме главичката имаше малко кръв. личната ни лекарка ни каза да го мажем с baneocin.

много ще съм ви благодарна ако може да си запишем час при вас и да го доведем

# 646
  • Варна
Къде във Варна има добри специалисти в тази област? Искам да заведа момченцето
ми (4г.) на преглед при добър специалист.

# 647
  • София

много ще съм ви благодарна ако може да си запишем час при вас и да го доведем

Секретарката си лекува зъбите и няма да я има вторник и сряда.
Ако е нещо неотложно, потърсете ме на 0888 373 857

# 648
  • София
Къде във Варна има добри специалисти в тази област?

Потърсете д-р Петришки от Света Марина, или д-р Христов в Окръжна болница.

# 649
  • Варна
Благодаря за препоръките.

# 650
здравейте момичета и д-р Оги,
искам да Ви попитам колко време е престоят в болница при операция за смъкване на тестиса. предстои ни такава, и ще съм много благодарна на жсеки който ми разяни нещо повече по въпроса. С направление ли трябва да дойдем?

мерси предварително

# 651
  • София
Престоят зависи от тежестта на операцията. Ние в детската хирургия действаме така - първият ден оформяме документите и при желание пускаме детето в дома (важно условие да няма алергия, иначе се прави тестуване). Рано на другата сутрин на гладно и жадно (последно пиене на вода - 2 часа преди операцията) потсъпвате и готово. Ако всичко е наред, на другия ден може да си отидете. Реално престоят за крипторхизъм е 2 дни.
Носете направление за приемане в болница.

В "Пирогов" има нещо ново - в цялата болница, както във всички останали, има избор на оперативен екип, което се заплаща по ценоразпис в касата на болницата. Това не е догма. Ако не желаете, няма да плащате, което обаче не означава, че ще ви лекуват по-лошо.
Това е направено с цел да не се взимат пари на ръка, като официално част се разпределя между всички от екипа, а друга част остава за болницата в резервен фонд. Това е така, защото (както е казал Остап) "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се".

# 652
  • софия
Valya,, кутията ти е пълна.
При нас беше точно както описва д-р Оги за престоя

# 653
Здравейте др. Оги,
когато синът ми беше на 8м. Вие го оперирахте от хидроцеле а също имаше и лека форма на фимоза  и казахте че ще отсраните и този проблем като така или иначе ще е под упойка. Всичко мина много добре и ме посъветвахте освен обичайния тоалет да не правим нищо др. Преди 10 дена синът ми започна да казва че го боцка като пишка и ние се обърнахме към педиатърката, тя каза че не сме забелили правилно и съответно го направи, а ние трябваше да мажем с дефламол и гентамицин и да забелваме. Поревахме 2 дена когато пишкаше, а сега отново кожичката му е залепена в основата и ние не знаем какво да правим, той е стресиран и само като му кажем че искаме да го видим започва да плаче. Толкова съм объркана че не зная какво да правя за да му спестя болка а и да се стресира повече. Моля за вашето компетентно мнение. Благодаря  ви предварително и лек ден  bouquet

# 654
Благодаря ви д-р Оги и на теб iniici,
кутията ми вече е празна, извинявам се че не съм видяла това по-рано.
надявам се и при нас всичко да е наред и да мине по бързо.

# 655
Да ви питам нещо и аз Simple Smile ...тази вечер мъжа ми докато почистваше пишката на малкия и каза, че май му я е забелил  Rolling Eyes Почти е сигурен, че е свършил тая работа, изрази се, че е като "цъфнала"  Shocked . Даже малко прокърви, намазахме с риванол. Това, което искам да питам е-достатъчно ли е да го мажем само с риванол и малкия ще усеща ли болка при уриниране?

# 656
  • Дива Индия
Синът ми е на 8 години. Преди 2 години ходихме на нефролог заради мътна урина, изследванията бяха добри. Пита ни дали забелваме, защото било възможно утайчицата, която виждаме в урината, да си е смегма. Казах, че не забелваме (и си беше така). Специалистката се възмути и препоръча да го водим веднага на специалист в друг град дори, който оправил нейното дете и ... да идем на оправи и нашето. Аз, повлияна от становището на Брайди, реших да не предпиемам нищо такова, да оставя всичко на времето и природата. Свекърва ми не е правила на мъж ми такива манипулации и всичко си му е наред. Да кажа, че не ме връхлитат тревожни мисли понякога за това дали не греша, четейки по темата други мнения ... ще излъжа. Но решението е взето и така ще бъде. Това, което правя е нормалната хигиена, без повдигане на кожичката. Само понякога под вода лекичко, много лекичко (че синът ми протестира) раздвижвам кожичката, но не нагоре-надолу, а настрани. Идеята ми е ако има събрано нещичко да го разбутам.

# 657
  • София
Често родителите искат съвет когато нещо вече се е случило било то по тяхно или въпреки тяхното желание.
Правилото е да не се насилва кожичката, особено във възрастта до 3 - 4 години, когато всяко действие ще доведе до опасни увреждания. Най-добре е спонтанното естествено разлепване. При случаите с проблемни кожички, най-добрият съвет се дава при прегледа на детето.

# 658

Правилото е да не се насилва кожичката, особено във възрастта до 3 - 4 години, когато всяко действие ще доведе до опасни увреждания. Най-добре е спонтанното естествено разлепване. При случаите с проблемни кожички, най-добрият съвет се дава при прегледа на детето.

това означава ли,че е в реда на нещата кожичката да не се е отлепила до 3-4 год.и може да стане и след тази възраст от само себе си?

# 659
И аз да изкажа какво се случи с моето бебе. Вече е на 9 месеца и преди 2 седмици забелязах, че пишлето е подуто. По съвети на педито и на четени от мен статии реших да не го пипам. И както казах един ден забелязах, че нещо не е наред. На другия ден педиатърката ни ни прати на хирург уролог  и той за 2 мин реши проблема. Подутината всъщност си беше гной и то в не малко количество. Цепна ни кожичката и като видях какво излезе ми стана лошо. За 5 дена се оправихме, но всеки път като пишкаше го болеше. Определено смятам, че по-добрия вариант е да не се чака да видим дали при "нас" ще се оправят от самосебе си нещата. Само мога да се радвам, че няма усложнения и вече сме добре.

Общи условия

Активация на акаунт