Пердета - 9

• 158 388
  • 829
  •   1
Отговори
# 240
Ако е за собствено жилище, аз съветвам да смените корниза, че тия старите много стържат.

# 241
Доколкото разбрах от друга тема, че ще пуска под наем, но има доста евтини корнизи, та може и те са се сменят:

2-канален, 200 см - 4 лв
2-канален, 300 см - 6 лв

# 242
  • до най-прекрасния мъж
Пердетата с ушичките не са проблем. Щом жилището ще е под наем, предполагам няма да се слагат луксозни пердета и ако не са набрани, няма да е проблем. Аз режа ушичките и зашивам пластмасови кукички, ето такива:
http://www.kinkaleria.bg/Product/view/47/prinadl__perde - на първия ред, вторите отляво надясно /за метална релса, зашиващи/. Същите стават и за пластмасова релса - показани са на следващия ред. Ако пердето ще е с перделик /набрани/, на първия ред първите отляво надясно ще ти свършат работа /отново стават за метална и пластмасова релса/. Кукичката се закачва в ушичките на перделика - http://www.kinkaleria.bg/Product/view/46/perdelitsi_2.
Движат се много леко по металната релса и не са шумни въобще.

# 243

Засега ще се въздържа, може би по-натам. Simple Smile

Ушичките винаги могат да се махнат и да се сложи перделък или директно да се зашият кукички на пердето, както казва blue.angel. Аз съм от хората, които харесват пердета с ушички, смятам, че имат доста по-модерно излъчване от стандартния набор, в спалнята ми са точно такива. Но дори и да не ги исках ушичките, наличието им не би ме спряло да си купя перде, ако то наистина ми харесва като материя и десен.

Този месец и аз активно ще ловувам пердета, шалтета и текстил въобще. Много ме е яд, че не купих преди време плата, който харесах за детската стая, но то е защото още не бях съвсем наясно какво точно искам за нея- щори ли, перде ли. И сега никъде не го откривам, та ще трябва да търся нещо друго, което като се знам каква съм придирчива за тези неща, въобще няма да е лесно.

Мишелинче, като закачиш перденцата ще ги покажеш, нали? Тюркоазеното особено го чакам аз с нетърпение!  Hug

# 244
Момичета, слагали ли сте римски щори? Чудя се дали всеки шивач би направил римска щора....харесах един плат за детска стая, но сега се чудя кой ще го ушие.

# 245
Мишелинче, като закачиш перденцата ще ги покажеш, нали? Тюркоазеното особено го чакам аз с нетърпение!  Hug

Пробвах вчера да снимам, но не се вижда нищо понеже е срещу светлината Flushed В последствие се усетих, че може би трябваше да си поиграя с настройките на камерата на телефона, но си бях тръгнала. Иначе тюркоазеното май не ми хареса толкова. Не ми хареса особено и как стои наборът... Изобщооо, едно си представяш, друго става Joy Ще пробвам пак със снимките Simple Smile

# 246
А пък Какаду ми дадоха пердето ненабрано Open Mouth Малко ми е странно, от 2 други места съм вземала пердета, но все набрани ми ги даваха. Верно, че така е по-удобно за пране, но един господ знае колко криво ще го набера...

# 247
И ако са две парчета, трябва са съобразиш до колко да ги набереш. Примерно, да не стане така, че едното перде си го набрала до 150 см, а другото до 190 см...

# 248
Наборът не се ли определя от вида на перделъка? В стария апартамент всички пердета ми бяха такива, като самият перделък беше "разграфен" и на всички пердета беше различен - примерно: три гънки - малко разстояние, пак три гънки - пак разстояние и т.н., или пък гънка-разстояние, гънка-разстояние и т.н., и си ставаха абсолютно еднакви, тоест няма как едното перде да е набрано повече или пък по-неравномерно от другото. Но тези пердета са ми много отдавнашни, сега идея си нямам какви са перделъците и как се набират, и честно-казано, нямам и намерение да си купувам такива пердета, и особено пък на такива цени.  ooooh!

# 249
Не знам, аз съм си сметнала колко ще се набере и ще си внимавам за това, но може ли за тая цена да го дават така...Confused

# 250
То и аз съм си сметнала, но в зависимост от това дали ги набереш повече или по-малко, пердето може да стане по-широко или по-тясно

# 251
Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук, но знаете ли откъде мога да намеря драперия за легло/спалня. Не се сетих за друга по-подходяща дума за плат, който да виси отдолу на леглото  Laughing Laughing Laughing

# 252
  • София
Преполагам търсиш кувертюра с драперия, т.е. цялото покривало /така да го нарека/, а не само драперия, която ти да си пришиваш някъде ? Такива има в магазини за платове, шалтета, чаршафи, възглавници и подобни, в нета също има доста сайтове. Зависи вече от какъв плат и цвят го искаш, със или без декоративни възглавнички и т.н.

# 253
Точно обратното. Представям си нещо такова:

Скрит текст:

или

или

# 254
Ето това търсиш, нали: https://englishhome.bg/products/cat_view/71/88/108

Не знаех, че пола го водят... интересно!  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт