Пердета - 9

• 158 443
  • 829
  •   1
Отговори
# 255
Ето това търсиш, нали: https://englishhome.bg/products/cat_view/71/88/108

Не знаех, че пола го водят... интересно!  Rolling Eyes

Много благодаря! Flowers Cherry BlossomИ аз не знаех с какво име да го търся. Точно за метално легло като от първите две снимки ми трябва. Дано свърши работа.

# 256
Дано, успех! Peace Засега само в English Home съм виждала да продават такива неща, но може и другаде да има, просто не съм се заглеждала.

# 257
  • София
А може и да се купи плат и да се занесе на шивачка. Ще изллезе в пъти по-евтино, и избора на десен ще е много по-лесен, т.к. няма да има ограничението на десените на ушитите драперии.

# 258
  • София
Втора употреба пердета може евентуално в Шик-шик, който се намира на бул. Христо Ботев и бул, Стамболийски. Като цена не мога да кажа колко - в деня на зареждането е най-скъпо, после цената пада постепенно.
Там не открих такъв магазин.

Бюджетни пердета има е Икеа - но не съм сигурна дали стават за канални корнизи, понеже повечето са с "ушички".

НА този тип лесно могат да му се прикачат кукички.
Докато на този от Jysk - ще трябва да се преправя и става... пък и много тънки, дори и икейските, 80г/м2 видях най-много за цена под 30лв. С такива пердета ще се събуждаш с петлите  ooooh!

Това не е зле като материал, само от към цвят има какво да се желае.

Иначе може да провериш и в Моббо, както и в Практикер

Ако споделиш какъв размер точно ти трябва и до колко лева... Simple Smile
210см, е ширината на касата, т.е. 2х140см ще са идеални. До долу ли е по-добре (240см)?

Редакция: Ето и икейски пердета: http://www.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/?psize=0&srt … &price-to=149
http://www.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Curtains/vivan-55640/90297563/
Доста приятни цени. Дано се включи някой с мнение дали могат да се ползват с канален корниз
Наборът не се ли определя от вида на перделъка? В стария апартамент всички пердета ми бяха такива, като самият перделък беше "разграфен" и на всички пердета беше различен - примерно: три гънки - малко разстояние, пак три гънки -
За какво иде реч? ooooh!
Не мисля да е набрано - търся просто решение.

Ако се купи плат - не е ли по-изгодно? За шиенето може и да намеря кой,  Peace

# 259
  • София
Най-простото решение е без перделък и с кукички тип щипки такива за релсов пвц корниз и такива за тръбен. Има и други разновидности на такива щипки де, но като цяло идеята за прикрепяне на пердето към корниза е една. Друг по-прост вариант е завеса с такова закачане към корниз.

# 260
Въпросния Шик-шик е по-точно до кръстовището с Тодор Александров. На 20м от мястото, където си гледал.
Starrydream, колко евтини ги искаш? Щото за мене 12лв/м е страхотна цена, а пък ти гледаш нещо за 30лв... За квартира ли са или за собствено жилище?
А ти като се въртя покрай Христо Ботев, не погледна ли и другите магазинчета за пеердета?

# 261
# 262
Уау! Много полезна информация, papi6. Може да се бодне в първия пост на темата, защото ще е жалко да се изгуби сред останалите мнения

# 263
Заради бюрото до прозореца в детската стая обмислям дали ще е красиво, ако сложа плътни завеси до долу, прибрани настрани + прозрочно перде, което да е късо. Ще изглежда ли добре според вас?
И в такъв случай докъде трбва да стига късото - до перваза, до радиатора или някъде между тях?

# 264
Според мен не трябва тънкото перде да е късо!

# 265
  • София
Имам въпрос: искам да си сменя пердетата в хола, но се чудя понеже новите ще са по - плътни, как да получа ефекта да могат да се събират и отпускат по корниза, т.е. през деня да са нещо такова, а вечер да са събран едно до друго?

# 266
С двоен корниз, естествено!

# 267
  • София
То ясно, че с двоен, друго имах предвид,  сега тъкнките както са сложени реално не могат да се раздалечават едно от друго, заради пределъка отгоре, и ги събирам с лента, нещо такова, но за плътните ми се иска самите пердета да могат да се движат по корниза като се раздалечават и събитат. Корниза е ПВЦ двуканален. Не знам дали успях да го обясня. Ако плътните се ушият, както са ми сега тънките ще се получи това, т.е. няма да може пердетата да се местят по корниза отгоре, а ми се иска през деня плътните педета да са раздалечени едно от друго нещо такова.

# 268
...
сега тъкнките както са сложени реално не могат да се раздалечават едно от друго, заради пределъка отгоре
...
Не съм сигурна правилно ли те разбирам. Всяко плътно перде ще има свой си, отделен перделък, не бива двете пердета да са зашити едно за друго, и няма проблем - раздалечаваш ги или ги приближаваш по корниза колкото си искаш.

# 269
Аз май нещо не разбирам питането Joy Hug Защо да не могат да се дърпат пердетата наляво-надясно?

Общи условия

Активация на акаунт