Габриел Гарко, "Чест и уважение", "Лице на ангел"... и още италианско - тема 4

• 81 659
  • 752
  •   1
Отговори
# 30

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 00:53 от lia-martin

# 31
Здравейте от мен Hug Hug Hug

Скрит текст:

Скрит текст:

# 32
  • София
Здравейте  Laughing

Лиа  bouquet

# 33
  • Швейцария
Здравейте момичета   bouquet

Не мога да слагам красоти като вас от телефона  Simple Smile
Снощи, по canale 5 имаше интервю с Гарко в което каза " че без вас феновете нямаше да бъде това, което е сега". Разбира се, за личния си живот беше резервиран и отхвърли въпроса с много смях.
Моя мъж се изказа, че е много готин артист и щом на него му харесва, какво остава за нас жените. Добре, че не ми чете мислите....  : Grinning

Желая ви спокойни почивни дни, което за мен няма да е!   bouquet  bouquet  bouquet

# 34
Здравейте и от мен!  Hug Hug Hug

Много се радвам на идеята на Мария и Шатси, да направят достъпен до нас
Криминалето...

Мария, браво на твоя съпруг.
Рядко мъже хвалят други мъже.

# 35

Лиа е сложила тук една снимка...

Това е от филм, в които тези двамцата си партнират.

Ако ви се гледа нещо забавно, смешно, в съботните следобедни часове ето го:

http://dox.bg/files/dw?a=d3dd71bc0d

# 36
Аз пък се захванах с Любов и война, много хубаво филмче, изгледах еп.1, довечера еп.2 за десерт..... Peace
Кали Hug, благодаря ти още веднъж за превода и субтитрите newsm51 Особено в началото бая си поплаках newsm45, после посвикнах със сюжета - препоръчвам  Hug Дано втората част не ме кара да ползвам цели пакети smile3545, но вече съм зарибена, каквото и да става. А Роко и Албертина просто са поредните сладури от италиански филм...а и това малкото момиченце, Анита, едно бонбонче Peace

# 37
# 38
# 39
  • Мюнхен
.........Добре, че не ми чете мислите....  : Grinning

Много се смях с това.  hahaha hahaha hahaha hahaha Ох добре че и моят няма тези способности  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Приятна събота и неделя ви желая!

Лиа и на мен ми предстои този филм. Значи да се настроя за много рев... Няма проблем! Свикнала съм. Но щом и на теб е харесал, ще се гледа.

# 40

Има някаква красота в този тип филми.
Казвала съм, че обичам най-вече филмите, които ме връщат назад във времето.

Една любовна история по време на война...
Сега е много лесно с тези телефони, а тогава.
Първо всичко това  което изписваш на листа, трябва да го усещаш в душата си, със сърцето си...
Както го прави Албертина, както го прави сежранта.
Даниеле - хубав, много положителен герой е сержант Парри. Даниеле Лиоти съм го гледала в няколко продукции и по мое усещане,  този актьор играе много "леко" без напъване. Според мен, с два погледа - прави сцена (когато се срещнаха с графинята на вечерята). Естествено, че това е по сценарий, но на него му се получава много добре.

Мартина Стела - Албертина, отначало не я възприех, не знам защо. Нещо гласът и не ми допадна, но после в диалог със сержанта - гласовете им някак си се напаснаха (неговият също е един такъв особен).
Типично военната тема. Много отдавна не съм гледала филм на такава тематика. Всички се юрнаха да правят по-лесните сюжети. Този е труден. Доста от нещата са показани много открито и много убедително.

Лиа, и аз онемях... с каква лекота капитана каза "Разстреляй го!".
Боже колко са млади тези момчета - новобранците. Душици, направо ми се доплака.
Страх е това. Та кой не се страхува. ("Никой не е готов за смъртта" - каза сержанта малко по-нататък във филма).

Младият лейтенант. Ах, как му се искаше да е като сержанта. И да пише като него и да бъде смел, като него.

Ех, любов, любов... особено по време на война. Както каза старшата сестра - по време на война е лесно да се влюбиш, обаче после е трудното... (когато загубиш човека, който си обичал).

Роко и Албертина. Когато сърцата потрепват, кой може да ги раздели... (освен войната - разбира се).

Много ми хареса начина на пресъздаване на любовта им. Ами така е било по онова време. В първия  момент малко се ядосах на сержанта, че не откри чувствата си.
Но, браво на Албертина - имаше смелостта да му каже първа... Може би така е редно.
Може би сержанта не посмя, защото те са различни. тя е с титла, тя е с име, а той - в цивилния живот е миньор.

Големи сладури. Тя - още като го е видяла е искала той да е лейтенанта.
Той - всичко, което е написал в писмата е истина (това са неговите усещания).

Малката е голяма сладурана. Добър приьом по сценарий, да покажат колко е добър и колко е грижовен сержанта.

Дали историческите събития съвпадат и дали са пресъздадени истински, със сигурност има нещо вярно, но честно казано, мен не ме интересува толкова.
Ако го бяха преразказали  чисто на  венната тематика, щеше да ми е "скучно".
Подправено с тази красива любовна история си е нещо съвсем друго.

Докато го гледах, се сетих за нашия - по-точно българско-руския филм за Юлия Вревская (също графиня).
Докаго го гледах, си припомних и филмът с Пенелопе Круз и Никълъс Кейдж  - Капитан Корели.  (неговият пък герой  - италианец по произход е музикант във филхармонията в Рим).

Войната - това зло, в случая за тях се оказа и нещо хубаво.
Ако не беше войната, те никога нямаше да се срещнат.

Филмът много ми хареса.
Даниеле Лиоти е страхотен.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2013, 18:36 от kali_georgieva

# 41
Край, изгледах го, думи нямам...много е хубав филмът....всъщност бях се наточила да пиша много по него, но виждам, че Кали Hug е обхванала всичко, което исках да кажа - невероятна игра на главния герой Peace,  Албертина едновременно нежна и твърда и непоколебима, ужасяващи сцени от войната и там някъде се прокрадва една чиста любов, породена само от писма Peace Страхотен сценарий Peace

Даниеле Лиоти smile3501 smile3501 smile3501 страхотна игра!

# 42
# 43
Кали Hug, не беше ли слагала още един сериал/филм с Гарко ли...нещо беше "Рози и кръв" /не се смей, ако изобщо не съм улучила hahaha newsm78/...но беше за гледане онлайн от руски сайт newsm78 newsm78 newsm78
Как го обясних само, да ти умре конят, търсих из темата, но не попадам, щото още съм твърде развълнувана от Любов и война smile3518 smile3521 Heart

# 44
Кали Hug, не беше ли слагала още един сериал/филм с Гарко ли...нещо беше "Рози и кръв" /не се смей, ако изобщо не съм улучила hahaha newsm78/...но беше за гледане онлайн от руски сайт newsm78 newsm78 newsm78
Как го обясних само, да ти умре конят, търсих из темата, но не попадам, щото още съм твърде развълнувана от Любов и война smile3518 smile3521 Heart

Лиа,  Hug

http://latino-serialo.ru/italianskie_seriali_online/1906-krov-i- … ue-e-la-rosa.html

Общи условия

Активация на акаунт