егати и лисицата ще излезе, тази хитруша, дано преспи малко, че иначе горко ни довечера.
Каката ходи четири дни на детска, след което се разболяха и двамата. Лекарката чак се уплаши като преслуша бебето. Искаше да ни праща в болница. Купихме инхалатор и ни се размина влизането в болницата, но ме достраша да не му дам антибиотика на своя глава.
А иначе не се гърчи и напъва, това ме навежда на мисълта, че усвоява.
До преди 2 дни давах и Био Гайя, но пак нямаше регулиране. Ям плодове, с идеята нещо, ако преминава в кърмата, да стигне и до него - сливи, круша, нектарини, диня, пъпеш, но нямаше ефект. Пия Шуслерови соли, за друг проблем, възможно ли е те да предизвикат запичане, имат нишесте в тях, но пък четох и комбинация от соли за увеличаване на лактацията, т.е. не би следвало да има проблем. Преди нямаше проблем с това, сега не ака. Не се напъва или гърчи, отделя газове и се оригва след хранене. Коремчето вече е понадуто, но си мисля, че може да е от Лактулозата. Качва на тегло и напишва много памперсите. Възможно ли е да усвоява кърмата и да изпишва останалото? Знам, че до 7 дни е нормално за кърмените бебета, но утре е седмия и, ако не свърши работата какво да му дам? Не искам да му давам Дуфалак или други слабителни, за да не привикне.
Понякога някои бебета имат малко повече газове, друг път газовте се увеличават точно преди акането, което за някои майки е сигнал, че скоро ще има изхождане. Ако бебето усеща някакъв дискомфорт от газовте, педиатъра, може да препоръча профилактика за това. Чудесно си се ориентирала да правиш масаж. Може да погледнеш и този вариант на масаж:http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/.
Също така приемането от теб на плодове, които разхлабват, не е сигурно, че биха имали ефект на по-скорошно изхождане при бебето. Действието на тези храни - круши, сливи, нектарини, зеле, боб и т.н. върху стомашно чревния тракт, е благодарение на фибрите, които се съдържат в тях и е по-скоро върху организма на майката, не толкова при бебето.

Вие поне стигате до нещо набързо. Аз откакто съм забременяла не съм имала такъв шанс 

Препоръчани теми