ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 26 070
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
Ох Гърлче, какво толкова яде та така го закъса. Стискам палци да е пбило само веднъж.пиши после да кажеш как е минало при ортопеда
Мисти, на моята днес и се спи и не може да заспи, а навън вали ли вали. Добре че Марти ме смени за малко и я вози в количката из стаите
Ох Таничка, защо не опиташ да я държиш в теб да спи, поне ти да починеш. Явно в теб и е добре

# 286
Здравейте,дами!
Ауу,Дени,какво ти се случи?Знаеш ли от какво може да е тази алергия?Какво си яла предишните дни?Задължително да отидеш на алерголог и да разбереш от какво се е получило,че да знаеш за напред да не ядеш повече това нещо.Бързо да се оправяш! Hug
Аз май от скука ги сънувам тези сънища.Няма я свеки на главата ми да ми трови нервите и на какви ги сътворява главата ми. Laughing Хич,ама хич не ми е мъчно за нея.Тя не пита за детето и аз не питам за нея. NaughtyКато се обажда,т.е. когато мм й се обажда и тя го пита "Вие как сте?"той й отговаря "добре" и тя подробности не иска.Не че ми пука особено,но очаквах малко по-голям интерес към детето.Като родих и прати на беба 2 одеалца с касовата бележка Shocked А мушкатото не го взех като си тръгвах,щото последните дни го беше прибрала в стаята си.Може да го готви за някой друг повод. Laughing
Весе,госпожа Добрева ни заряза отдавна.Почти месец как не е писала.
Джина се затри и тя,Ангелската също...
Таничка,вземи я при теб на леглото ти,като не иска да спи в нейното.То така няма да издържиш.
Да ви кажа вече сериозно съм притеснена.Това мойто дете така както не искаше биба,така сега силно се  пристрасти Shocked Не знам какво да правя.Тя вече почти през целия ден е с биба.Единствено когато си "играем" я плюе за да се смее и да си "говорим".През деня спи с нея.Като й я махна и  се събужда. #Crazy Единствено нощем когато заспи дълбоко я изпуска и не я търси.Кажете това нормално ли е?Вашите бебета колко често ползват залъгалка?
И още един въпрос:Кърмачките могат ли да ядат мед?

# 287
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро и от мен  Simple Smile

Лили, радвам се, че писа  Hug

Ходих на чиста молитва и много ме ядосаха.  Crossing Arms Жената, която продава свещичките е казала на мъжа ми да носим питка, вино и мед, а и пари. Днес сутринта съм търчала до хлебопекарната да взема поръчаната питка/вчера я поръчах/ и като отидох в църквата и попа като видя, че нося всички тези неща се хвана за главата - скара се на жената. Тя пък ми се извинява и ми вика объркала съм ви с друг, като си тръгвате си вземете нещата  Shocked Аз реших да ги оставя, защото няма лошо в това да дадеш питка и мед, дори го предпочитам пред това да плащам такси. Да, ама не...Попа прочете молитвата и аз си тръгнах като на вратата, докато оправя бебето в количката излезе жената и ми вика - 'тука има един мъж, на него ще дам виното'...казах й, че оставям всичко и да правят, каквото сметнат за добре. На тръгване ни заплю един дъжд. Мъжа ми звъни и ми вика, че въпросната жена му двъняла по телефона да му каже, че не съм оставила пари/аз за парите изключих наистина/  ooooh! Кипна ми и добре, че валеше, инак щях да се върна и да й платя един по-...! ММ излезе от работа да ни вземе с Маги, че бяхме мокри и мина през църквата, дал им 5лв., искал касова и си тръгнал. За касовата оная се разсърдила. Няма такова чудо просто, само в България може да се случи такова нещо в една църква...И такива ми ти глупости  Simple Smile Поне се махна и това от главата ми.

# 288
  • София
Здравейте от нас, ние вчера бяхме на консултация и днес пътуваме отново за Стара Загора, че вкъщи е лудница, нали ремонт правим и спахме у свекървата 3 вечери...На Калина вчера й сложиха и Пентаксима и Синфлорикса 1-ви прием и снощи вдигна температура, не ми се стори висока, сутринта я измерих чак да не я разсънвам, 38 в дупето, значи 37.5, ако се мери под мишница, не съм давала нищо, малко е кисела, ама какво да се прави, при вас имаше ли такива странични реакции? Стани не е ваксиниран със синфлорикс, само пентаксим сме слагали и от нея не е имал проблеми както и от другите ваксини де, никога не е вдигал темепратура, само от бустера на пентаксима се зачерви мястото и се уплътни за няколко дни и очевидно го болеше, но като цяло много леко ги понасяше...иначе девойката е 5300 и 56-7 см., за 2 месеца и половина е качила 3 кг от най-ниското тегло и 10 см. Хайде като се установим вече в Стара Загора ще се вкл по-активно, че нещо много път ни се събра напоследък и с катуна дето се разнасяме е голямо шоу, в Стара Загора сме поне до началото на октомври, Ири, пак ще се видим, нали, беше ми страшно приятно Simple Smile))) А като си дойдем в София ще пием Ариана на Ариана, обещавам Simple Smile)))) Не съм чела последните 3-4 странички, само видях, че Дени нещо се е алергизирала, стискам палци да минава гадната реакция и да не се повтаря, наистина е добре да се разбере от какво е, дори с цената на опити по малко, за да се види ще има ли пак лека реакция или не.

Руми, живи сме, ама в движение, затова не пиша, скоро и снимки за колажа ще кача и за морето ще разкажа, само да си направим пак режима за 2-3 дни, че детето не знае къде живее в момента, на 2-3 дни и отива на ново място...а за бибите, споко, Стани беше така, на година и половина я отказа, аз не исках да даваме в яслата, че да не си ги разменят, той тогава тръгваше, мъжът ми го взе да спи върху него 2-3 дни и с много мрънкане се отказа, но той тогава беше започнал да я търси само вечер, но постоянно я смучеше, пред деня не се сещаше, но като по-малък си му беше нон-стоп в устата и буден и заспал, почти няма снимка без биба, смятай, а пък сега Калина не ще и не ще, т.е. иска, ама цокне 3-4 път и я избутва без да иска с езика, или понякога нарочно и после рееев и аз се отказвам да настоявам, понякога когато реве за сън и нищо не помага я слагам по корем, бибата в устата и тя заспива така, чаршафчето я придържа да не изпадне Simple Smile, напоследък много си смуче ръцете и затова толкова настоявам, че и палците си откри вече и са й много сладки, а като й дръпнем ръката от устата и настава ужасен рев, та аз искам да я науча, ама не става...а, мисълта ми тук беше, че Стани няма проблеми със захапката, а и много по-добре биба отколкото палец, затова толкова настоявам при Калина, ако не си смучеше толкова палеца нямаше да ми пука много, ама...

Катенце, то в църквите винаги е било така под една или друга форма, аз бих казала, че вярвам, ходя в църква, за да запаля свещичка или да се помоля понякога, но на празненства или специални ритуали пропускам, църквата като институция не ми е от най-любимите...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 11:20 от iva_angel

# 289
  • Бургас
Глупи, Гифтче ако я взема в мен ще я изтърва някъде че толкова ми се спеше през нощта....аз като я сложа върху мен в полуизправено положение заспива, ама ме е страх да не я изтърва. Снощи го загубихме и таткото...той си хърка цяла нощ и въобще не я чува, евала...искам и аз да мога така. По едно време го карам да направи мляко, той отива в кухнята слага млякото в уреда за нагряване, включва го и заспива на дивана....та аз си взех сама млякото като се изключи уреда...и след 3 часа той се буди и идва в спалнята да види какво става и да си легне в леглото, при което ние още се опитваме да се приспим, от млякото няма и помен а таткото ми се извинява...мн тъпо ми стана...а редовния ни спор посред нощ като вече ми  е писнало аз да я дундуркам когато реве и го карам малко той да я вземе...взима я за малко и после пак я оставя аз да се оправям с нея и мрънка че бил на работа трябвало да спи, а аз съм можела по цял ден да си спа в къщи....ей така като ми каже ми идва да го изритам през терасата.

# 290
  • varna
Добър ден набързо.
Таничка, и нашия татко е така - хърка като за световно, как го прави не знам. После ми вика - ми и аз се будя с вас - да бе да - нали го чувам. Поне ако го накарам нещо, го прави без да мрънка. Ема снощи пак влезе в някаква серия на будене през два часа та чак досега и направо ме побърка, едвам гледам. И иска да я люлям постоянно, иначе се буди, кошмар някакъв. Следобед е погачата, а аз изобщо не съм в кондиция - да видим как ще го избутам.
Катенце, мъж ми затова ги мрази църквите, не че аз много ги обичам, ама той направо си им вика мафия - затова нямаме и църковен брак, и не е кръстен, и сега се чудя как да го извъртя, че да направим кръщене под носа му.

# 291
Минавам да мрънна. Чакаме свеки на гости и аз умирам от зло. Не я искам пък  Crossing Arms Изобщо. Изтрябвала ми е, да слушам за болести само и да не може грам да ми помогне (просто защото е неспособна). Обаче ММ се сърди. Ти вика, не може така да не искаш майка ми, и тя има право да идва на гости. Има, ама мен пита ли ме някой дали я искам  Naughty Едвам ще я изтрая...Казах му че не отговарям за държането си, тъй като съм изнервена и недоспала. И че ако една дума чуя за болести я гоня. На всичкото отгоре той заминава в командировка за една седмица и говорил с нея моля ви се да дойдела при мен да не съм сама. Естествено, че го насметох  Crossing Arms Казах му че помощ от нея аз не ща. То па една помощ...тя нищо не умее. Ще се справя някак. Той обаче казва, че ако тя изяви желание все пак да дойде, не можело да и откажа. Ще видим.... Crossing Arms
Добре че поне сутринта на косъм макар, успяхме да се сношим  Mr. Green Веднага, ама секунди след това, Бобето ревна. На косъм ви казвам  ooooh!
И така, мръннах и отивам да спя. Хич няма да стоя да я чакам.

# 292
  • София
Лелеее, Гърлче, съчувствам ти много! Hug Надявам се бързо да се оправиш, да не се завръща с нова сила реакцията и да се успокоиш! Heart Eyes Hug

Момичета, при нас също е весело! Тази сутрин бях на приемен изпит в СУ за магистратура, много искам да ме приемат, но да видим ще имал ли късмет! Беше забавно, голямото дете го оставихме при баба му, малкото с нас, изцедих малко кърма- да има татко му с какво да му запуши устата ако ревне. Той  отказа шишето категорично и между двете части на изпита тичах да го храня. Луда работа Simple Smile

10 кила, хахахаха, ако имах толкова в плюс щях да съм щастлива! От дрехите, с които забременях ме делят двайсетина в момента, като вече се разделих с 5-6, но до лятото смятам да си нося любимата бяла ленена пола, която е ултра тясна  Simple Smile

На среща и  аз искам- другата седмица се надявам Александър да тръгне на градина и аз направо ще се родя само с едно бебе като остана Simple Smile

А бебето расте и дебелее. В състояние е буквално по цял ден да яде, спи на почивки върху мен, буди се много бързо щом го оставя- както виждам, че правят и вашите бебета. Иначе нощем е супер, пу-пу да не са му уроки. Страх ме е да се похваля, но общо взето заспива към 8.30-9.00 и спи до 5.00-6.00 сутрин, яде и пак заспива. Много удобен режим! Simple Smile

Весе, на сайта на Софийска вода можеш да се абонираш за известия за спирането на водата. При планови ремонти пускат мейл 2-3 дни по-рано, достатъчно за да си подготвена психически. Към Био гаята едва ли ще привикне, но пък ако няма колики вече (не си спомням дали си писала) няма смисъл да му даваш.

Близначе, ей, ама стига с тоя секс, бееее! Знаеш ли как ти завидях сега, цял ден за това ще мисля, пфуууу! Crossing Arms

Сандалче, отново искам много да ти благодаря за предложената помощ с кремчето от Русия! Засега закрепих положението и затова не съм те притеснявала, но пак да си кажа- изключително много ме трогна реакцията ти на проблема! Heart Eyes Hug

# 293
ani88, на моята шефка сина е Кирил и онзи ден ми разправяше, че Кириловците лесно се гледали  Laughing Викам си "а дано да е права".

Гифт, може да ядеш мед. Той не е силен алерген. На малките деца не се дава заради опасност от ботулизъм, не заради алергии.
За биберона не мога да дам съвет. Дъщеря ми още заспива с биба, а никога не е била от силно пристрастените, т.е още от малка я ползваше само за заспиване и никога, когато е будна. А виж, че още не можем да я откажем. Деца, които са по цял ден с бибата, я махат доста по-лесно от нас.

Близначе, стискай зъби и си повтаряй, че е за малко. Ние ще ти съчувстваме от разстояние  Hug

# 294
Близначе,абе недей така бе душицо!Тя твоята свеки може да е проста женица,но е добра.Приеми я.Дай й някоя лесна за изпълнение задача и ще видиш как ще ти е от полза.Хитрувай бе жено!Използвай я! Peace Все пак не е нужно да водиш с нея високоинтелектуален разговор.Сложи я да ти свърши някоя домакинска работа,пък макар и да не я свърши добре,не й се сърди.Поощри я.Тя ще е доволна да ти бъде полезна.И един съвет:никога не говори лошо за свекърва ти пред мъжа ти.Помни,че тя е негова майка и дори и той сам да вижда недостатъците й и много добре да знае,че си права,не би му било приятно да го чуе от когото и да било.Споделай тук,с приятелки,но пред него ако трябва играй.Знам,че ти е трудно(ти си като мен-обичаш да си кажеш),но опитай.Има една стара приказка "Обичай свекърва си,за да те обича мъжът ти" Peace

Дейзи,Иве,благодаря за отговорите!  bouquet

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 13:24 от gift

# 295
Хей, здравейте мили мами   bouquet

Най после да смогна да пиша вече в родени! Не съм писала още от преди раждането ще драсна как мина в скрит.

Скрит текст:
На 25.07 бях на тонове и проверка за разкритие (имах 1-2см.) На 26.07 се събудих с леееки болки почти галещи  Mr. Green за около 2 часа. Вечерта накарах ММ да идем на пицария, че не се знае кога ще имаме тая възможност после  Crazy (все още не сме ходили  Sad ) И така наплющях си се едно хубаво с пица и по едно време усещам болезнена контракция (до преди това не бяха болезнени) и почнах да засичам през 30мин. Нищо не казах на мъж ми да няма паника. Вече вечерта към 21ч му казах и че е време да засичаме на колко време са. Почнаха от 10мин.  Shocked изненадах се... и към 3:30ч се обадих на док. че са на 5 мин (на толкова ми беше казал като са и да му звънна) и така обадих му се и тръгнахме. Приеха ме с 5см. и дойде заветния момент да преценя дали искам епидурална упойка.......ами поисках си и без т'ва не бях спала вече 48часа. Биха ми упойката вече с 6см. разкритие не ме боля, не ми беше гадно, 05:40 ми сложиха абоката за вс системи дет ми изляха и в 8:28 на 27.07 малката се появи на бял свят с як и силен рев  Party Напъните не ми бяха мн лесни, но слава богу мина вс без усложнения и най вече без болка. След раждането възтановяването и престоя в б-цата ми беше гадно, но и това мина е имаше и шеф и кройка ама това е положението. На кратко пак бих родила и пак с епидурална упойка.  Simple Smile

И сега да разкажа за бебка - не се кърмим вече имах малко кърма дадох каквото можах. Не бях спокойна хич имах и следродилна депресия малко време(добре, че беше ММ иначе щях да се обеся някъде). Пъпчето ни падна на 19тия ден, за месец качи 1,150 и 5см. Имаме колики и давам Колийф, нощно време си хапва и заспива, не плаче. Смее се опитва се да гука или нещо подобно Crazy Вчера минахме и през ортопед вс е наред. Ооо да и погача направихме, да си призная беше лудница, ако имаме 2ро ще се замисля дали пак ще правим.  Simple Smile

За депресията беше ужасно, за наше съжаление живеем със свекърите, баща му е пич обаче свеки от както се е родила Симона е тотално превъртяла, само глупости върши и говори, не се издържа. :ooooh Thinking Не вярвам нещата да се стабилизират да видим обаче накъде ще идат..  Crossing Arms

Иначе лохий и конци си заминаха по живо по здраво ги изпратих  Mr. Green сега очаквам М да цъфне с пълна пара.

И така мили мами това е от мен за сега опитах да обобщя колкото се може по кратко. Сега отивам да гладя една планина от бебешки дрехи  ooooh!   bouquet

# 296
  • София
Уау Терп! Страхотен режим! Голямо спане пада у вас. Завидях ти да знаеш. Пу-пу да не урочасам.

Руми какво те притеснява бибата? Нека си я смуче, тя успокоява. Калин, пък и Лазар вече свикна доста с нея. Нямам никакво намерение да го ограничавам. Напротив, като се размрънка му я слагам веднага и той се успокоява. Калин я ползва до към 2 години (може и по-малък да е бил) когато я хвърли на едно комшийско куче да я изяде и се приключи с нея. И бебоците ще се откажат, но до тогава има доста време.

Дени бързо да се оправяш.

Близначе ти си я взела свеки на прицел и това е. Преди не беше така настроена срещу нея. Сигурно е съгрешила нещо, но аз съм го пропуснала докато бях на вилата. Каквото и да е, но все си мисля, че е по-добрият вариант от свекито на Руми и да не се интересува от Боян. Позволи и да е близо до внучето си, мило и е, пък и е единствено.

Ради радвам се, че се завърна.

# 297
Близначе  Hugсъчувствам ти, те викат, че ще ти е от помощ, ама ако е като моята свеки, дето гледа в буквалния смисъл в бебето, докато аз чистя примерно, мерси ти от такава помощ, и като се разхвърля багажа й навсякъде, и стана по-зле от преди това, добре че моята беше за малко, но нали и ММ беше на работа, а аз тука се чудех какво да си говоря с тях.
Терп и за хранене ли не става  Thinking то направо си е за завиждане
Ради и ти ли си родила преди мен, не е истина просто, така се бях настроила за 27/7 това ми беше последното предположение.
Танче ако не беше толкова далече щях да реша, че сме женени за един и същи мъж  hahaha hahaha абсолютно същият е, даже и това за работата съм го чувала поне 100 пъти,  а като се върне от работа пък е достатъчно изморен, че да не може да ме смени задълго
Иве време беше да се запишеш, че почна да липсваш и ти.
Търсят ме пак от работата, така че ставам

# 298
  • Бургас
Танче ако не беше толкова далече щях да реша, че сме женени за един и същи мъж  hahaha hahaha абсолютно същият е, даже и това за работата съм го чувала поне 100 пъти,  а като се върне от работа пък е достатъчно изморен, че да не може да ме смени задълго
при нас пък след работа почти винаги е толкова изморен, човека работил цял ден видиш ли, та да го карам сега и за половин-един час на разходка да излезем Simple Smile

Да ви кажа след като моята мома вчера почти не е спала, тази нощ също не ни остави да спим а само се дундуркахме, а и днес е крива и само реве, се видях в чудо. От както я сложих в слинга към обяд и спи блажено, ей няма такъв кеф. За пръв път го ползвам слинга, а вече ми е любим Simple Smile Супер удобен е Simple Smile

# 299
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Таничка, аз пък голям зор виждам със слинга. Имам чувството, че само аз не вдявам как се работи с него  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт