ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 415
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Гифт - не съм се притеснила много, но май наистина е себорея (сандалке най-вероятно е бебешка), защото тия корички са по веждите и по ушетата. Иначе по главичката паднаха отдавна. Нашата нали цялата се обели, защото излезе малко преносена нищо, че беше преди термин
herairness - абе ние бяхме така точно по същото време - 1м и 6-8 дена. Явно е нещо нормално при бебетата, защото същите ревове казват и другите мамита. Сигурно е нещо с растежа, не знам. Но аз преживях същият ужас по същото време...много е гадно, гушкай я повече и всичко ще мине, надявам се скоро.
agnesana - нормално е да е като бучица и при Емито е такава. От Шейново ме предупредиха, че е ок да се напипва такава и ще избие с времето като гнойна пъпка.
gemavar - мила да се оправяш скоро Hug Много гадно, но не се притеснявай, скоро ще се оправиш и ще мине всичко  Hug Hug Hug

Абе вашите бебета пъшкат ли много? Значи това мое бебе като се разпъшка леле чудо голямо е...мисля, че е защото трудно се оригва и се напъва като я оставя. Ей сега пъшка в стаята си, но и спи едновременно Blush

# 61
Да се запиша и аз тук, ще се връщам да ви дочета по - късно днес, че малчо се буди на всеки час с неутолим плач вчера и снощи, не знам какво му е, отказва и да яде. Мисля, че го мъчи рефлукс, често се дави или повръща.

Както и да е. Исках само да успокоя Иришка, че вероятно не е нищо притеснително, но и аз бих потърсила по- категорично обяснение от лекар. Приличат на запушени слюнчени жлези.  Една позната имаше и доколкото знам в повечето случаи нещата се оправят от само себе си. Мисля, че стоматолог хирург би могъл да помогне с второ мнение, защото те често се сблъскват с този проблем, ама не зная те за толкова малко бебенце биха ли се ангажирали с второ мнение.

Айде отивам да си открадна няколко минутки сън и ще ви дочитам.

# 62
Момичета, един бърз счетоводен въпрос към мамите, които преносиха след термин.

Тези дни, които са между термина и раждането, кой ги изравнява:
 - гинекологът, който е издал болничния 45 дни по бременност
 - болничното заведение, в което се ражда и където е издаден болничният от раждането до.. 42 ден
 - Личен лекар, който издава болничния, следващ този от болницата

И също, дали знаете.
Ако тези дни не се изравнят за пред НОИ (тоест, откажа се от тях и не си ги потърся), ще има ли... хм, "нарушение" в цялата тази болнична схема - НОИ да не ми откажат останалите плащания заради тази нещастна дупчица?
Между раждането и термина липсващите дни ги изравнява гинеколога, но ти е трябвало отдавна да ги оправиш, а следващият след него /третият/ ги оправя ЛЛ на бебето И ДА ще ти откажат плащанията ако имаш дупка, това някъде съм го чела на 100% докато се интересувах какво да правя с дупката, но аз пратих ММ още след болницата да ми ги оправи и да ги отнесе в счетоводството на училището

# 63
Не мога да повярвам, но докато ида да си измия ръцете и да оправя кревата, Викито пак заспа, що не спи така и през нощта  Cry промрънква отвреме на време, но пак заспива, та поне изчистих в хола, проветрих, и сега я чакам, с течаща кърма да се надигне да я нахраня, ако иска де  Joyто пък как ли няма да иска
Иришка не знам какво е това, ние сме със запушени слъзни канали, но за слюнчени не знам, може би наистина трябва да е за стоматолог  newsm78
Еййй и аз почнах да говоря НИЕ, за бебето си, а уж нямаше да го правя  Joy
Жалина най-много пъшка ако се опитам по методите на д-р не знам си кой да и държа ръцете до тялото и да шъткам, първо пъшка мнооого после се зачервява, набира скорост и рев яко, просто този доктор да дойде да го видя как ще я накара да млъкне по този метод, метода и на мама патент, пускам й ръцете да ръкомаха яко, да се стресне ако трябва от ръцете си и почвам да я люлея на ръце, разхождайки се в стаята, винаги действа, особено ако говоря успокоително или ако пея някакви глупости
Мъхче честито ти секс  Joy докъде го докарахме да си честитим секс Joy hahaha
Вчера ми изписа гинеколожката гиналгин, та поне още 10 дена няма да се похваля, но като му казвах аз на ММ дай докато съм бременна да подпомогнеш раждането, той се дърпаше те му сега никакъв секс за него  Crossing Arms Whistling той вече си прави устата, ама няма да го огрее, като не слуша какво му пеят петлите да се оправя
ПП На някой татко изплатиха ли му бащинските, интересувам се от подробностите кога и откъде да ги чакаме, че заплатата му след удържан потребителски кредит се оказа 100 лв  Shocked та сме в шок пълнен, не сме очаквали толкова малко, та с нетърпение ще чакаме бащинските ама кога и откъде  newsm78

# 64
Пина, ти при кой ходи на ортопед , а с направление ли мина или на частно, че е време и аз да заведа Елито.

Ходих при доц. Райков, но час бяхме записали много по- рано. Бебето беше на 10 дни, когато записахме час, а стана на почти 2 месеца, докато дойде часа, нямаше за по- рано. При него е така. Частен преглед, няма договор със ЗК. Всъщност във Варна нито един от 3-мата детски ортопеди нямал договор със ЗК, затова този преглед е възможен само на частно.

ani88, тя и нашата направи бузи и гушка, не бях свикнала да я гледам така.  Simple Smile

agnesana , БЦЖ-то е туберколоза. На -6-ти месец се гледа за белег и ако няма на 7-ми се прави проба Манту и на отрицателните се повтаря. Това го чета в имунизационния календар.

Аз знам кръвната група на моето бебе - то беше покрай недоразуменията в болницата и преди скоростното ми изписване, решиха като на 'вип' пациентка да ми направят тази услуга, защото на другите не правеха такова изследване. Но беше бърз тест, т.е. без резус фактор, но в нашия случай няма какъв друг да е освен положителен. С моята кръвна група е бебето, не е с на мъжа ми. Пише ми го в епикризата, но и теста правиха пред мен. Повода беше жълтеница - при майка и бебе от една кръвна група не може да е тежка.

Мисти, от НОИ изплащат бащинските, излизат да се види ако има ПИК. По реда на болничните ги изплащат, бавят ги колкото тях.

# 65
Добро утро.
Далийка ми прави ужасни номера. Като й се приспи и става адски кисела и плаче. Лошото е че се научи и как я приспивам и снощи не искаше да суче. Не иска вече и Петър да я люлее. Видях се в чудо. Изпадна пак в истерия и нямаше успокоение. Порева около половин час и се предаде, та заспа в 20.30. В реултат се буди в 23.30, 3, в 6 пак се събуди но отказа да яде и заспа до 7. Тази нощ ми беше тежка.
Някоя от вас може ли да ми даде съвет какво да правя в такива моменти когато бебето плаче защото му се спи и като усети че правим опит за приспиване става още по крива. Нищо не помага от нещата които опитвам. Ни гушкане, ни носене, ни люлеене, нищо.

# 66
Mysti, на ММ бащинските му преведоха около .... да кажем 2 месеца след раждането, около 1.5 м след подаване на доументите.

# 67
Мисти, да...Таня се казвам  bowuu Но само , чисто Таня, че като работех с едни руснаци ми беше писнало да ме наричат Татяна  Crossing Arms

Мъхче, ама честито ви 2 месеца бе, цунки   bouquet Heart Eyes

Ииии, забележете моля подписа ми под лентичките: Докато Весето не се появи, няма да си махна надписа  Naughty Който иска може да ме подкрепи Simple Smile

# 68
rosi ние си купихме люлка от тези и направо се родихме-в нея си кротува и ме спасява за известно време от люшкане на ръце и рев.на шезлонга също кротува ,но иска да го клатим.
http://prodavalnik.com/bebeshka-lyulka-i30311221

# 69
  • София
За 185-ти път се пробвам да пиша в тема, да видим с каква успеваемост сега.

Катенце, благодаря ти за темата!  Hug Hug За колажа няма ли да е по-лесно да се качват снимките в албум, направен с тази цел, в снимка.бг? Така който когато свари ще качва, без да се ангажираш да пращаш ти имейли и пароли на всяка една  Thinking

Мадлен, съжалявам за преживяванията ти Hug Дано с това да се размине и да нямаш повече проблеми!

Сандалка, абсолютно сигурна съм, че не може да има прекъсване на болничния.

Пина, аз хич не съм фен на проходилките. Бебета се научават да се засилват с все сила и да хвърчат из къщата, често се и преобръщат. За костите им също не сэм убедена, че е полезно, при уловие,че на 6 месеца тепърва започват да сядат, а в проходилката направо си натоварват крачетата на тази възраст. Моето дете го оставих да лази по земята и в някакъв момент се изправи, започна да обикаля като се държи за мебелите, накрая на 1 година и 2 седмици се пусна и проходи супер стабилно и уверено. Ортопедът, при когото ги водя е на същото мнение и съответно аз нямам съмнения как да постопя и сега.

Активната гимнастика ще я изпера и ще го сложа бебето на нея, но не с цел да хваща играчки, а по-скоро да ги гледа и да се забавлява и на нея за разнообразие.

Ние снощи се прибрахме от морето, свърши за тази година. Аз не можах да му се изкефя качествено, но се надявам догодина да наваксам. Бебето се държа перфектно като за бебе, но пък голямото беше нон-стоп с проблеми. Първо нечовешка алергия, с която си тръгна от София, а там се разви, та инжекции и чудесии. После висока температура, хрема, а накрая се прибра с кашлица. Красота.

А от НОИ този път направо ме разбиха- болничният ми от раждането все още не е изплатен. Това са 2 месеца почти, не съм получила и стотинка от тях  Crossing Arms

И един въпрос- мога ли да пия нещо силно за болки в ставите? Или да се мажа с нещо, като се има предвид, че кърмя? Много, много закъсах, не мога да си движа раменете и китки от болки. эЕдвам се справям с бебето, мъжът ми ми го дава за кърмене и после го връща в леглото. Мъка. А сега отива на работа и аз оставам сама с двете деца, още от сега ми иде да ревна  Cry

# 70
  • София
Терп, какво закъса бе, момиче! Какво им има на ставите?
Мисля си, че ако се мажеш, действието е по-локално и не би трябвало толкоз да вреди на кърмата  Thinking
(Двата секциума, с които бях в стая в б-цата си взеха бебоците веднага, с цел да ги закърмват. От персонала първо се подърпаха, но после се съгласиха. Но обезболяващите, на които преминаха секциумите бяха свещички - именно с цел по-локално. Закърмиха си момите добре, бебоците им са наред - поддържаме връзка с тях чат-пат и досега. Та, затова си позволявам да ти дам такъв съвет.)

Друго, което мога да ти предложа е едно руско гелче (имам само една тубичка, за съжаление, но би трябвало да ти стигне предоволно). Мога да скокна да ти го донеса някъде. То е абсолютно безвредно, лишено от всичките гадости на този тип гелове, е, само парабени има. На базата на екстракт от някакви водорасли е и зная със сигурност, че помага. Ние го носим за познатите ни бабички, и те ни благославят - облегчава всякакви артрити и ревматоиди, сравнително бързо. Щом и на ММ му помага, а той поради огромния си ръст винаги взима конски дози лекарства...
Ето го, за да прочетеш и прецениш:
http://www.diod.ru/e_mag/view_good/116

Момичета, благодаря ви за отговорите по болничния  Hug Много ми помогнахте!
Ще видя, какво мога да импровизирам.
А тая счетоводителка ще я наковадя  Crossing Arms Как може толкоз голяма некомпетенция, па и да не знае, какво се случва с разкъсан болничен. Че и на важната работа ше се прави, писнАло ми е от Експерти начи!  Crossing Arms

# 71
gemavar, оправяй се бързо, че си се намъчила. Аз се страхувам от това още отпреди да забременея. А някокло д-ри ми казаха, че рисковият период е между 14-тия и 28-ия ден от раждането... Мислех, че сме прескочили този трап. И как ще спираме нощното хранене!?

Сандалке, и вибратор ще дам, само че нямам. Срамота, знам!

мисти, на ММ болничния му го изплатиха с огромно закъснение, много по-голямо отколкото закъсненията на моите болнични. Не знам дали е случайност.

терп, мисля, че нищо не можеш да пиеш за ставите, докато кърмиш. Аз планирам, като приключа, да изкарам 3-м курс с Хиалурген - ампули с хиалуронова киселина. Пила съм ги малко, ама забременях и ги спрях. Една приятелка ми ги похвали пак тия дни.

Сандалка е казала за мазането. Да добавя и Арника за мазане. Има в хомеопатичните аптеки правена, казват, че била по-силна. Всъщност хомеопатична Арника можеш да пиеш.

Ама вие голямо море сте изкарали! Значи бебетата са по-лесни от децата.

Ние след малко тръгваме за Слънчев бряг, та да ви питам, през целия път ли бебето стоя в столчето?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 11:51 от Bemol

# 72
Гемавар, оправяй се скоро!
Мъхче, честита втора месечинка!
Бемол, при дълги пътувания знам, че на около час и половина-два се спира за почивка.
Мисти, аз родих на 03.07, на 09.07 са подадени документите в НОИ, на 18.07 го изплатиха (големите пари!!!). И аз се изненадах, че толкова бързо.
Роси, редовно пробвам каквото прилагаш на Далийка, че моя дзвер нищо не признава. Ако откриеш копчето за рев - свиркай.
Много ви благодаря за отзивите за жлезите. Аз се колебаех между една педиатърка и една детска ендокриноожка, но сега ме разтроявате с този стоматолог. Ще го мъдря и ще пиша другата седмица отзиви.

# 73
  • София
Сандалка, златна си, благодаря ти! Ти ме подсети, че баба ползваше нещо руско и я помолих да провери дали е същото. Ако е ще й го взема, ако не- може наистина да се възползвам от щедрото ти положение!  Hug

Бемол, вярно за Арниката, даже имам цяла кутия Арника салбе за мазане. Благодаря много!  Hug

Бебето съм го вадила само в спряло положение, за ядене и преобуване. Не ми стиска да го гушкам в движение, пък и аз се возя отпред и би било съвсем екстремно.

Да, с бебе на море е по-лесно според мен. Догодина ще прохождат и ще ги разхождаме и пазим, после тичаме след тях и няма да можем да ги стигаме... Тази година с 4 годишно вече е по-спокойно положението, на 2 беше ад Simple Smile

Приятно изкарване и леко пътуване до морето!  Simple Smile

# 74
Здравейте мами  Hug

Мъхче, честита месечинка   bouquet
Да почерпя, днес и Михаилчо става на цели 2 месеца. Както баткото казва на всичко - все още бебето ни е на нула годинки  Joy

Иришка ние като посетихме окръжна болница, за да резнат юздичката на Мишето, отидохме в отделението по лицево-челюстна хирургия, предполагам че хирург стоматолог ще ти каже най-точно какво е и трябва ли да се притесняваш.
Жалина, Мишето имаше себореен дерматит (така го каза педито) и му мина с кремчето Цефабене, за 2-3дни.
Мисти на нашия татко все още не му е дошло бащинството и аз се чудя защот толкова го бавят.
За кръвната група на Мишо, пише я на епикризата от болницата и на баткото беше така.
Тъй като аз родих малко преди термина, изравнителния болничен ми го пусна ЛЛ на детето.
Роси.то пробвай за заспиване класическа музика има няколко Mozart for my Baby или от сорта в YouTube. При някои деца дейста доста за заспиване.

Общи условия

Активация на акаунт