ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 423
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Bebooooo, а как се чувства Михаилчо след ремонта на езика? Аз докато се каня да пиша, че и ние вероятно ще се занимаем с подобно нещо, то ти отиде и свърши работата. За момента не прави проблеми, затова се мотая, но е видимо къса юздичката и не искам това да става причина за дефекти в говора. На мъжа ми като малък са му правили тази процедура, не е можел да казва 'р' и после се е оправило положението. А вие с направление ли ходихте при хирурга? Нашата ЛЛ не е казала нищо, тя не е забелязала или не ѝ се забелязва, не знам.

# 76
Bebooooo, а как се чувства Михаилчо след ремонта на езика? Аз докато се каня да пиша, че и ние вероятно ще се занимаем с подобно нещо, то ти отиде и свърши работата. За момента не прави проблеми, затова се мотая, но е видимо къса юздичката и не искам това да става причина за дефекти в говора. На мъжа ми като малък са му правили тази процедура, не е можел да казва 'р' и после се е оправило положението. А вие с направление ли ходихте при хирурга? Нашата ЛЛ не е казала нищо, тя не е забелязала или не ѝ се забелязва, не знам.

Аз изчетох доста преди да се реша. Видимо беше къса и не му правеше проблем до към месец и нещо, но след това започна да не прави добре вакум при кърменето. Питах и нашите момичета, консултантки по кърмене и те казаха, че може да е от регулирането на кърмата и просто чак сега да е започнала да му пречи.
Без направление, обадих се на стоматоложката си и тя ме свърза с хирург ( с който тя работи), който има частен кабинет и дава дежурства в Окръжна болница. Човека се оказа с бебе на 28 дни, та ни влезе в положение и ни прие на следващия ден. По-добре сега ако се съмняваш, процедурата беше точно 2 секунди. Хирурга взе една стерилна ножица и марличка, само една капчица кръв, а Мишо дори не се разплака - което значи, че и не го е боляло.
Принцино юздичката може и да се разтегне с времето и да не му прави проблеми.Брат ми беше така и не казваше "Р" до 2 или 3 клас някъде. Започна да си казва звука след това, но и скоро стоматоложката му, му каза че трябва да се оправи, за да не му създава проблеми на стари години (възможно е да му тегли и да се  оголят зъбите). Та сега брат ми е на 34 години и го е страх и не смее, а ако майка се е съгласила още като бебе да му го направят щеше да си спести доста неща.
В нета четох, че и по-старите и по-опитни педиатри правят същата процедура - без никакви притеснения.

# 77
Много ми е  хубаво да ви чета, но все не ми остава време... влизам и уж съм тук, а все има нещо за правене.... не елесно с 2 деца...

# 78
Bebooooo честита месечинка, но ти ми разби илюзиите значи хич и да не чакам този месец, чудя се ако ги плащат бащинските от НОИ дали ще излезе някакъв статус както при болничните-майчинските?!
Мъхче честито и на теб, пораснаха си мъхчетата та и режимни пу-пу, а и ти си се стопила, нямаш проблеми с излишни килограми изобщо завижд.
Забравих какво беше друго newsm78
Пине видях го ама късно  Grinning мерси още веднъж, на ММ нищо не му излиза, сигурно тия от счетоводството са го замотали и още не са го занесли иначе досега 100 пъти да се беше появил, но пък нали срока е до 15 така че да се надяваме, че скоро ще е.
След вчерашната имунизация, мойта мома повръща много яко на фонтан имам чувството, че каквото яде всичко повръща, почвам да се чудя дали това е от имунизацията или е съвпадение, иначе не плаче, няма температура само повръща след хранене. Но пък като се има предвид, че от снощи съм на Гиналгин, дали пък не е от него newsm78

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 16:11 от mysterious

# 79
Благодаря,  Bebooooo! По това, което четох от hedra, нямало шанс да се разпъне  Thinking  А юздичката на горната устна как е при Мишо? Защото четох, че най- често вървят в комплект - къси са и двете. Смятам най- много до 6 месечна възраст да решим този проблем, но нямам препоръки към кой лекар да се обърнем, във Варна сме, иначе бих ползвала вашия изпитан хирург. Апропо, аз също не мога да казвам 'р', но мисля, че нямам проблем с юздичката на езика.

mysterious , писах ти бе жена! Simple Smile Да, излиза статус в сайта на НОИ, точно както за болничните. И на мъжа ми ги забавиха.

# 80
Агнес,благодаря ти за отговора за БЦЖ-то.Значи сега на края на месеца като отидем на консултация задължително да питам щом няма белег,кога ще й се бие пак.
Този път смятам да си запиша всички въпроси на едно листче и да не си тръгна докато получа адекватни и подробни отговори. Crossing Arms Много се извинявам,но ето като ви слушам как лекарите в София ви обръщат внимание ме хваща яд,че този нашия преглежда малката за 1мин.Ама наистина 1 минута!!!Пък не му е толкова натоварен графикът,щото в нашия град няма толкова много бебчета.Не е като в София. Rage
А на този лист,с който са изписали бебчетата ви,"епикриза" ли пише?На моя пише "сведение за новородено".И какви сведения има вътре... newsm78 Име на мйакта,на бебето,тегло,ръст,ваксина,в коя седмица от бременността е родено и при кой лекар.Мен ме интересува пълна кръвна картина както и кръвната група.Тези листове после на педиатрите ли ги дадохте или си стоят при вас?
Роси,моята беба е същата.Вчера така жално плачеше вечерта,че ми идеше да заплача с нея.Цял ден не беше мигнала нито за миг.Ми не спи това дете през деня и това е.И вечерта вече видимо изморена се размрънка час по-рано от часа ни за баня и я изкъпах още  в 19ч.Не можа да заспи дълго време.Плачеше,а аз я гушках,носих на ръце от стая в стая,давах цица,давах биба и нищо не помогна.Накрая я оставих в креватчето й и само след няколко минути тя се успокои и заспа.
А на мен някой може ли да ми каже как да я приспивам през деня.Не спи и не спи.Пък и от както прочетох тук колко важен е сънят за нервната система и колко часа сън е необходим на двумесечно бебе още повече се притеснявам.
Мъхче,Бебоооо,честити ви месечинки!Живи и здрави бебоците и много послушни да растат!!!

# 81
Гифт от няколко дни забелязах и аз пъпчица на рамото, явно е БЦЖ ваксината, питай задължително, ако трябва да й направят едно манту и ако няма реакция да повторят ваксината, с голямата дъщеря така процедираха  Peace
На листа пише епикриза,  име на бебето даже няма има само бебе №216  Laughing т.к. копие дадох на лекарката на бебето, а оригинала е пред мен описвам  име и години на майката адрес, кога и в колко часа е родено, анамнеза - демек начин на раждане, килограми и ръст пулпо нещо си апгар и т.н. ПКК статус при изписването ваксини дата на изписване
Моето дете, дето не искаше да спи днес нещо му стана, освен че повръща, взе че се успа и не знам дали се е събудила за общо 2часа през деня  Shocked не че се оплаквам, ама чак се притеснявам, не знам какво й стана, но през нощта се плаша какво ли ни чака - има едно боди с надпис, купона е в 2ч сутринта, носете си бутилките, трябва довечера направо него да слагам  Joy

# 82
След като сутринта рева и не искаше дори цица в 13.30 излезнахме с количката и след 5 минутно мрънкане заспа и така до 17.00. Втори ден ми се получава следобедния сън.
Bebooooo  ще пробвам и това, но да ти кажа не вярвам да има ефект
Гифтче, аз вчера ревах да си призная с нея. Толкова безпомощно се чувствам като не мога да я успокоя.

# 83
хахах Мисти,много яко боди!!
Същите неща пише и в моя лист.
Весеееее,Джинееееееееее къде стееееееее?????

# 84
  • София
Ехехеее, аз ако бях открила "копче срещу рев" на бебето, досега какви пари да съм направилаа  Laughing

Гифт, абе... направо нямам думи. И преди, докато бременеехме и ни преглеждаха бременни, и сега с бебетата - направо имам усещането, че не сме в разлизни градове, а в различни държави!  Shocked Ужким всички сме по Здравна Каса, ама какви са тези съвършено различни практики на Касата навсякъде!

И моето е голям чаршаф, наречено Епикриза. Една с инфо за родилката и една с инфо за бебето. По 2 екземпляра ги получих, и двата с оригинален печат. Единият екземпляр отиде у педи / ЛЛ, вторият си остава за нас. Има доста инфо за бебето, вкл. оценка по Апгар с подробности за всеки признак  Confused Имахме и временно ЕГН  Thinking
Но, както някой по-нагоре е писал, по ЗК се полага изследване за кръвна група и РФ на бебето само ако майката е РФ отрицателен. Но да ти кажа... ако с ТМ сте един и същи РФ и кръвна група, въобще не си прави труда да изследваш бебешките - и то ще е същото. Има сми само ако сте различни.

# 85
  • varna
Росито, не си само ти, аз напоследък редовно реввам с нея, когато нищо не я успокоява, просто не знам какво да правя в такива моменти, чак ММ идва да ни успокоява двете.
Честити месечинки на бебовците  Mr. Green
Ние утре заминаваме на сватба в Разлог за два дни, Ема ще стои у нашите с изцедена кърма и мляко, тя и без това повече от два-три пъти на ден не цоцка. Надявам се да минат добре нещата, стискайте палци.

# 86
Благодаря за пожеланията   bouquet

pina няма проблем с юздичката на горната, то и долната не беше чак до върха на езика, но се виждаше че не е като нормалните. Ако имаш някой доверен или сигурен стоматолог, просто го питай да те насочи към хирург.
gift на листа от болницата пише всичко което са давали на бебо, от момента на раждането, до изписването. Какво е раждането, какви медикалемнти са му давани, ваксини и други неща, които е описала Сандалка. Кръвните изследвания си ги запазиха, но всеки ден му пускаха. Може да е било защото беше с гранични стойности на билирубина, но всеки ден минаваше неонатоложката и казваше какво става. Та тази епикриза ми дадоха в два екземпляра на изписването и два екземпляра от епикриза за мен (за секцото). Едната на детето дадох на педиатърката, тя си попита направо.

# 87
  • Бургас
гледам обсъждате юздичките, на нас ни казаха че имаме къса юздичка от 4ти тип. Най-вероятно заради това не й е правилна захапката на гърда а е по-плитка и от там ме разранява зверски. В понеделник имаме среща със стоматолог да видим какво ще каже и ако трябва да я резне и дано да се оправят проблемите с кърменето.

# 88
  • София
Момичета, я си запазете сълзите за нататък.
Помнете, че децата винаги усещат моментното настроение на възрастните. А при бебетата е изключително ярко изразено, защото са силни инстинктите.
Ако сте притеснени, тъжни, отчаяни, бебето няма как да се успокои, напротив - вие самите му подавате тревожни сигнали. Ако сте по-забързани от обикновено или по-изнервени, бебето се плаши. Помнете това, никой не иска да плаши собственото си бебе - аз съм сигурна, но помнете, че собствените ви емоции се отразяват върху настроението на бебето. И по този начин се учете да си създавате настроение, което бихте одобрили за детето си.

Аз защо казвам, че фалшива усмивка е много по-добре от сбръчкани вежди. Мускулите на лицето, образувайки усмивка, изпращат на мозъка сигнали за положителна емоция. И човек без да иска си действа самоуспокояващо по този начин. Това си е метод - супер лесен и полезен, който постепенно може да премине и в мисли за положителни неща, които пък мисли да оформят едно цялостно спокойствие.

Методи на успокояване, които действат при нас. Главно са свързани със стряскане на бебето, но в положителния смисъл, нещо като голяма изненада.
 - говорене с друг глас. Трябва да е по-силно и различно: писукащ или дебел, мъркане (както те мъркат при гукане) или нещо на подобие от анимационните филмчета.
 - издаване на други звуци, различни и странни: "цункване", свирене с уста, "пръцкане" и пр. - силно също, за да ги чуе в рева си. Трябва бебето да бъде заглушено.

Когато първоначалната изненада премине, то за няколко момента е замълчало, но по физиономията виждаме, че отново е готово да ревне. Тогава:
 - нагушкване и нацункване, гъделкане на леглото. Съпроводен от традиционните действия за нежно общуване. Може и гимнастичка с песничка. Може да се събуе бебето - да ритка с голо дупе.
 - ходене до огледалото и след като бебето фиксира, правене на различни физиономии в огледалото.
 - танци с бебето.

Всички горни целят да изморят бебето, но от общуване, от нови емоции и информации, съответно, трябва да продължат около половин час поне. След като е придобило по-спокойно настроение, тогава може да се продължи с гушкане и олюшкване за приспиване, тъй като умората у него си я има и от лошото настроение и плача.

Пробвайте всичко, но и бъдете артисти - един истински клоун никога няма да бъде с тъжна физиономия повече от миг Wink
И преди всичко - просто ги обичайте. Ако си повтаряте наум "Обииичам го това моето най-прекрасничко бебче", то ще усети. Ще хване вълната Wink

П.П. Аз правя късно вечер и майчина хипноза, като вкарвам в нея освен здравословното състояние, и настроението, внушавам и навици. Който е ок с тези неща, може да поразрови и да практикува също. Отнема 5 минутки  Peace

# 89
  • Бургас
П.П. Аз правя късно вечер и майчина хипноза, като вкарвам в нея освен здравословното състояние, и настроението, внушавам и навици. Който е ок с тези неща, може да поразрови и да практикува също. Отнема 5 минутки  Peace

Моля те сподели малко повече за това за да не ровя сега...мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт