ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 432
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
По колко вода пият бебчетата ви?

Моите вечер цокат много,наведнъж - около 80-90мл и докато не се напият хубаво не спират да мрънкат и врещят. Сутрин в парка им давам малко, но пият по не повече от 20мл.

# 91
  • София
Мартина, имат си собствени предпочитания младежите  Peace А да не би така да лочат, че през деня не са получавали вода? Голяма доза наведнъж ми се струва, но сега като се замисля, и Дари понякога пие мнооого наведнъж.
Педи ми е казала, че до 200 мл на ден е ок - и това още на 5-ия ден на бебето съм питала. Не се притеснявай  Peace

Танче, ето едно клипче, където да стане ясно. Не си спомням, дали се споменаваше там, та да кажа. Най-благотворно се повлияват нещата, ако се използват позитивни фрази (Вместо да кажеш "Ти никога не се разболяваш.", трябва да се избегне "не" и да се получи нещо от сорта: "Всички твои органи са здрави, функционират качествено и ползотворно.")
активна фаза на съня - първите 20-30 мин., когато сънят е неспокоен и крехък.
Задължително е да се започне с фразите "Ти сега спиш, и спиш все по-дълбоко, и по-дълбоко. Ти спиш дълбоко, но добре чуваш какво ти казва мама. Чуваш, разбираш и изпълняваш всичко, което мама сега ти казва. Мама много те обича." - нататък всичко по желание и нужди.
Задължително е да се завърши с фразата "Мама много те обича."
http://www.btv.bg/shows/predi-obed/videos/video/2081982645-Maychina_hipnoza.html

# 92
  • Бургас
да, това с позитивните мисли и употребата на позитивни думи, а не такива заредени с отрицателна енергия и аз го правя. Опитвам се да карам по идеята за силата на подсъзнанието и визуализацията на това което искаш да ти се случи. Но това с хипнозата не го знаех. Наистина може да има ефект. Simple Smile

# 93
Мисля и аз да пробвам хипнозата, намерих това по темата: http://www.biberonbg.com/info/maichina_hipnoza.htm.
Когато бях бременна и ходех на йога, правехме различни техники за пренатално общуване и т.н., та там имахме и нещо като орисване на бебетата, започвахме с фразата "Дарявам те с...." и изброявахме качествата, които искаме детето ни да притежава. Peace

# 94
Сандалке за майчината хипноза - моята майка ми разказа, че ми я прилагала (без да знае, че е точно хипноза), с думите ти си най-хубавата, най-умната, най-добрата и тн най-най....и един ден вече аз проговорила ме хванала да седя на пода, да редя играчките и да си казвам - аз съм най-хубавата, най-добрата, най-умната Simple Smile хаха, значи помага и е вярно Simple Smile

Хора на мен ще ми се пръсне гърдата - не съм я кърмила от 15 часа вчера от тази гърда, значи общо 12 часа и направо не знам. Изцедих се и изкарах 250 мл две шишета и още има. Сега се притеснявам, че ще намалее от тази гърда, но се надявам да се легорират нещата Simple Smile

Иначе бебка със сигурност започва да прави себорея. Вчера я водих на лекар и ни даде направление за дерматолог. Да ни изпише специална козмитика. Много е малка областта, но искам да си има хубава бебешка кожа.
Другото е, че си намерих лекар в Германия, записах и час и всичко. Обещаха, че ще бият ваксините по бг календара, само трябва да проверя марката, защото педиатърката каза, че ако се започне с едната марка във втори месец, трябва да се изкарат вичките ваксини от тази марка.
И третото - давате ли биберон? Знам, че темата е обсъждана много пъти, но при мен нещата стоят така - ММ не дава без да има някакви конкретни доводи (запушвали сме му устата на бебето), а тя много се успокоява от биберон, особено, когато е изморена и кисела. Ако не й давам биба започва да ме ползва мен за биберон и ме болят зърната. Другото е, че започва да си намира палчето. ММ вика да й слагам ръкавици, но ръкавичките ги маха и пак ръцете са в устата....чудя се как да го убедя, че биберона не е лошо нещо и че може да се дава без да има опастност от каквото и да е.

# 95
Жалина след консултация със стоматолог, давам биберон, както казва няма как да се изкриви захапката ако ползваш за кратко време до около година, освен ползи друго не съм видяла, не е отказала кърменето, различава че залъгалката не пуска мляко, и като каже, че не иска я плюва на 2 метра и не може да й я вкарам в устата обратно, а виж мама е друго нещо, там е като куче, върти главата диша тежко и не дай боже да изтърве зърното и чак си удря главата в гърдата да нацели точното място  hahaha Иначе вчера аз имах рекорд 100мл но ти ме разби с тези 250мл, бравос.
Сандалке добре де, ами то като не ме разбира какво му говоря, дали ще подейства  newsm78 още довечера ще пробвам, защото успокояването на д-р не знам кой си с шъткането и повиването при мен не действа, но пък това току виж съм извадила късмет. При нас проблема е, че спи много през деня и вечер като стане в 6 вечерта, не иска да заспи и в 11, просто няма оправия.
Мартина това ми е мъка голяма, за цял ден 20мл, яд ме е, че само преварявам всяка сутрин докато си пия кафето, а тя не ми оценява труда  Joy
Смеех се аз за бодито ама то ми беше най-отгоре се оказа, момата едва в 23:30 заспа, и стана в 3 разбира се за хранене, будува до 4 и после пак стана за ядене в 6 разсъни ме, то не беше пъшкане докато не я сложихме между нас на спалнята, хили ни се радва се нещо, и после тръъъъът и хайде напълни памперса, станах оправих я пак хилеж, и аз викам я да взема да стана да си изпия кафето и да видя бг мамата, че после отиваме на черква днес ставаме на 40 дни, и сега е тишина отатък явно пак е заспала #Cussing out

# 96
Добро утро.
Що не сте писали бре. Аз се приготвих да чета ама намерих само 3 нови коментара.
Все забравям да ви кажа че моя цикъл въобще не пропусна и месец. Сега съм с трети вече. А хем кърмя. Сестра ми каза че по време на цикъл се променял вкуса на кърмата, а аз се чудя дали не намалява в този период на изтичане на кръв.  newsm78
Далийка тази нощ я оставих със свободни ръчички и се приготвих да не спя много много, но тя се представя много добре засега. Заспа в 22 и яде в 2.30 и в 5,30 без да се пробужда особено. Въобще нощно време ми е слънчице (пу-пу). Като се събуди пак ще гледам да я държа будна докъм 13 - 14 и ще излезем с количката да си спи следобедния сън. Много ще съм доволна ако успея още отсега да й изградя такъв режим.
jalina аз залъгалка постоянно пробвам да й дам, защото за много активни бебета било добре, но тя засега не я иска. Пробвах няколко вида. Сеста ми каза че е научила племенницата на залъгалка когато са започнали да никнат зъбките. Във връзка с това да ви питам възможно ли е на Далийка да започват да й никнат. Тя е почти на 3 месеца, знам че е рано, но ми се струва че точно това се случва.
А относно моето разреваване. То се случва не пред Далийка, а или когато Петър я е взел или след като вече се е успокоила. Тогава аз давам воля на напрежението което се изразява в изблик на сълзи. А Петър учуден не спира да ме пита: "Добре, защо плачеш сега, тя вече се успокои". Мъж - не може да разбере че така се разтоварвам. Откакто се роди може би ми се случва за 3ти или 4ти път. Не съм чак такава ревла

П.П А Мисти и ти се включи че и ме предвари с поста си.
Добре де относно сменянето на памперса. На мен в болницата ми казаха през нощта да не го сменям, за да не я разсънвам и така правя от самото начало. Докато беше още новородено и акаше често понякога сутрин съм я намирала с изсъхнали корички по дупето, но проблем не съм имала. Пък нали и рекламата на зеления памперс е - "За една суха нощ". А сега тя от доста време спря да ака през нощта

# 97
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добро утро  Hug

Жалина
, дано бебка се оправи бързо от тоя дерматит  Hug
Биберон имам желание да ползвам, защото ми виси много на гърда, ама тя няма такова желание и се чудя вече какво да го мисля. Тя и шишета не иска де, ама това е друг въпрос - едвам пие по 5мл. на ден чай от копър.  Crazy Не знам сестра ми как ще я лъже като тръгна на училище.

Мисти, не правите ли утре 40 дни  newsm78 Ние сме в неделя, пък сме с 1 ден разлика. Иначе да ти кажа тази нощ историята, която си разказала е писана за нас. Същата работа бяхме и ние - ръмжене, хилене, напъване...

# 98
Привет, дами Simple Smile
И аз като Роси очаквах да сте писали ама....Ей, ама съвсем се затрихме след раждането. Не е като да бременееш и да си свободен, а? Ето и Весето още я няма, а моя подпис все така си стои с въпрос.
Аз явно мога да се похваля не с хипер активно а с хипер пасивно дете. Спинка по цял ден, нощем става само да яде. Плаче лекинко само когато е гладен, а като хапне почва да се хили с глас. Обожава да се вози - в количка ,кола и прочие. Обожава да се къпе и във ваната се прехласва от кеф Simple Smile А най-обича да се гушка, направо затаява дъх и не мърда. Глезанче Simple Smile От как му взех стъклено шише се родих, няма вече да стерилизрам и да мия мазна пластмаса. Стъклото е супер за миене и ползване, повече никакви пластмаси.
Роси, аз памперс сменям на всяко ядене. Пълен,празен...няма значение, аз сменям.
Вчера баща ми с ужас установи че "Бебето има дупка на главата !!!"  hahaha Обясних му що е то фонтанела, той не знаел и само се шашна излишно Simple Smile
В неделя си отиваме в София, обаче нашия тати е все на протестите и ще сме самички Sad

# 99
  • София
Жалина, ами нали залъгалката се смята за вредна предимно за две неща:
 - при кърмене, че бебето не се научава добре да засуква гърда, ако му се дава залъгалка. Плюс, ползването на гърдата вместо залъгалка върши две полезни неща за кърмачката: 1. Регулира производството на кърма в точните количества, които са нужни за бебето. 2. Изсуква остатъци в гърдата, с което предотвратява евентуални задръствания и мастни натрупвания. Това съм наблюдавала да обясняват от ЛЛЛ за причините, поради които Лигата е против ползването на залъгалка в първите седмици. Но мисля, че след 4-5 седмица и ЛЛЛ позволяват, стига да са се нагласили мама и бебче в процеса на кърмене и двамата да се чувстват сигурни и спокойни.

- често срещам твърдението, че залъгалката може да развали равната подредба на зъбите, проблеми при захапката. Май доста стоматолози са компетентни по въпроса, поради което се препоръчва след 6 месец да се премахне залъгалката или да се замени с такава с ергономична форма (приплеснатите)

Аз наскоро се срещнах с една мама, с която сме отглеждали големите си деца и се разговорихме баш по темата. Сравнихме и ето какво излезе:
Аз съм давала залъгалка и на двете си, докъм 7-8 месец. Дъщеря ми отказа лесно. Синът ми мина на пръст (палеца), който смучеше до 5-6 годишен. Едвам го отучих, което между другото, е една смешничка история
Скрит текст:
Не помогна със "засрамване": Гледай колко си голям, скоро ставаш ученик и какво - ще си цоцкаш пръста в час, а другите деца ще ти се смеят!
Започнах вечер да му го мажа с чесън (че с люта чушка ми се виждаше прекалено жестоко), след няколко вечери дъщеря ми каза: "Облизва чесъна, изсмуква го добре и цяла нощ е с пръст в устата." Синчецът коментира дяволито:" Много ти благодаря, мамо, аз толкова обичам чесън и ми става по-сладък сънят!"  Twisted Evil Аз тогава на майтап подхвърлих: "Ооо, ами тогава ще те мажа с грис." (мрази гриса!) Но синът ми повярва, стресна се, обеща и отраз отказа смукането на пръст.  Shocked
Обаче пък започна да си смуче одеалото и яките на дрехите. Четох при Фр. Долто, че този смукателен рефлекс при по-големите деца бил нужда, която успокоява от страха за новото и неизвестното, от новите ангажименти и пр. и било добре да имат подобен отдушник. Затова го оставих да си ходи с мокри якички. Сам го израстна, но някъде във 2 клас...

Резултат: никое от децата няма проблеми със захапка или неравни зъби. Нито сме имали черни зъби, нито особено кариеси (досега по 2-3 кариеса да са лекували)

Другата майка никога не е давала залъгалка, кърмила е (2ма младежи има тя) до година и нещо, децата й не са си смукали и пръст.
Резултат: и двамата носеха шини, а сега са с брекети.

Не искам да обръщам науката и учените хора с главата надолу, но все повече се убеждавам, че както твърдят някои зъболекари - денталните проблеми и здравина са предимно наследствени...

# 100
Добро утро!
Жалина,оправи ми деня с това легориране  Grinning Залъгалка давам и вече почти не ми е тъпо от това.Ми успокоява се,приспива се,търси да смуче нещо,като предлагам вода или мляко плюе,но иска д си суче.Бебетата имат нужда да сучат,без да преглъщат мляко или вода или чай.Пък и по-добре да дадеш залъгалка,отколкото да се научи да си лапа и дъвче ръчичките.
Бръмбара както нямаше режим,така изведнъж почна да хапва на 2 часа,денем и нощем.Тъпото е,че толкова ми се спи,че на сутринта на помня да съм хранила Йони и се карам с баща му,че детето не е яло.Той ми вика ама как не е ял,ти даже го преоблича,че се беше намацал  doh Нямам спомен...
Роси,а как ти върви цикъла?Моя честно казано ме плаши,един ден го има ярко червена кръв,на следващия ден няма нищо.. веднъж имах "болки" в кръста като при раждането,ама смятайте,че преди да родя имах ужасно тежък и болезнен цикъл.Много по-кофти от "болките" при раждането.Та от време на време потече малко кръв,колкото да нацапа.Отвратително просто.Май трябва да ида на лекар  newsm78
Близначе,мерси че сподели за водата Бебелан.Йони хич не пиеше вода,в мига,в който усети водата почва да се напъва да повърне.Обачеее откак му взимаме Бебелан си я пие,даже и млякото му правя с нея.

# 101
  • София
НахранихМЕ се, поиграхме, някои от нас заспаха, а други чучнаха отново тук  Laughing

...
Сандалке добре де, ами то като не ме разбира какво му говоря, дали ще подейства  newsm78 още довечера ще пробвам, защото успокояването на д-р не знам кой си с шъткането и повиването при мен не действа, но пък това току виж съм извадила късмет. При нас проблема е, че спи много през деня и вечер като стане в 6 вечерта, не иска да заспи и в 11, просто няма оправия.
...

Ееее, че какво се оплакваш  Laughing Нали вече спи нощем, а как те беше обърнала в началото. Я се радвай на момента. Скоро ще започнат да будуват и лудуват от рано сутрин, ще ритат топки, ще крещят възторжено, и тогава ще си спомняш с носталгия как бебе е будувало "само" 5-6 часа вечер  Hug

А за хипнозата (то всъщност повече е хипнотерапия) - разбирането е на ниво внушение, а не толкова на значението на думите. Бебо е дала много добър линк, там откривателят на таз врътка чудесно обяснява. Но не чакай мигновен и траен резултат Wink 10-15 дни поне си трябват, руснакът говори и за месец-два, но според мен има предвид лечебните ефекти.
Хубавото е, че ефектът е двоен - действието се простира и върху майката, успокоително.

О да, Жалина, и аз се изкефих на новата думичка  hahaha

Близначе, абе ти нали поддържаш връзка с Весето? Успокой ни, че всичко е наред при тях. А на нея се обади и много й се накарай - тя хубаво миткосва по градинки, но нас прелъсти и изостави... Липсват майтапите й тук, осезаемо е!

# 102
Най- сетне малко тишина и спокойствие, та да успея да се включа и аз. Едва ви изчетох.

Близначе, блазе ти за кротушко. Дете мечта и е много хубав, браво на вас.

Мисти, а аз все едно чета за моето дете по твоите постове. И ние сме обърнали деня и нощта и няма оправия. Като се роди си беше с правилен режим, спеше повече през нощта, но от 3- 4 дни го обърна. Мъчат го и напъни и рефлукс рано сутрин, от към 3 часа се започва и няма спане от тогава. Чак ей сега заспа в скута ми и пак е с полуотворени очи да не би да го оставя. Единствено не съм успяла със залъгалката, аз и не опитвам много де, само като съм на ръба на изтощението, че все още се боря с маломлечие.

Скреч, мерси за инфото в предната тема за причините да не можем да кърмим. Аз имам две от тези и предполагам това може да си оказва влияние защо така закъсвам с кърменето и е непрекъснато борба седмица за седмица, да видим до кога. Качили сме 280 г миналата седмица обаче, въпреки повръщания и маломлечие, най- вероятно е благодарение на кърмаческия уикенд, който препоръча и съм щастлива. Благодаря   bouquet

Гемавар, бързо оправяне.  Hug

Сандалке, страхотна си. Обожавам да чета постовете ти. Благодаря за съветите за успокоение, вече ги прилагам и риткането по голо дупе определено работи при нас, голяма радост настана и усмивки с глас. А преди това беше плакал неутешимо няколко минути. Майчината хипноза също ще опитам. За Линекс беиби още не съм го започнала, че имам Биогайа, но ще ги опитам, може пък да подобрят положението. Някой беше писал тук, че коликите ще ги израстем докато пробваме да ги преборим и май е прав Simple Smile

Жалина, надявам се и вие да я преборите или израстете себореята. Много от тези дерматологични проблеми уж се израстват при толкова малки дечица.

Относно сменянето на памперса и на мен в болницата ми казаха да не го сменям нощем, ако не детето не мрънка, а през деня да го сменям като е наакан или много напишкан. Аз не издържам нощем и ако е наакан сменям въпреки че го разсънвам и после борби да заспи. През деня си сменям почти при всяко хранене, понякога го правя да го разсеям като е изпаднал в неутешим рев.

За оплешивяването Даниел се роди само с мъхче отгоре и косичка настрани та си е като Горбачов от ден 1. Но со го обичкаме такъв какво да се прави.

Момичета, кого трябва да помоля за парола до албума със снимки?

И накрая да попитам, може и да сте го обсъждали, но съм пропуснала, какво правите за запичане? Може ли да се дава нещо и какво?

# 103
Оооо, Орхидейке, и аз обожавам на Сандалка постовете  Heart Eyes Колоритни са. За запичане аз не давам нищо, оставям да се оправя сам. Макар че откакто му смених млякото проблема се оправи  Peace

Бейби, радвам се че съм помогнала някак  Hug

А на Весето верно ще взема да и се обадя вече, да видя какво става  Thinking

# 104
Дами, обадих се на Весето. Добре са, на вилата са и няма лаптоп. В неделя се прибира. Оплаква се, че Лазар има зверски колики и ми стана много мъчно.  Sad Препоръчах и Хумана Антиколик, чувам страхотни отзиви за това мляко в борбата срещу коликите. Дано помогне и на Лазар  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт