ЮЛСКИ бебчета - тема 3

• 25 469
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Скреч, благодаря ти.
Слагам го на гърда всеки път, но не може да се наяде само от сукане и затова го дохранвам с шише. На два пъти ми се наложи да размразявам кърма, за да го дохраня, защото изцеденото беше малко и не му достигна. Затова реших да се цедя още веднъж през нощта, той спи от около 21,00-22,00 часа до 4-5,00 часа, а аз се изцеждам и в около 2,00 и така ми стига..

Кърмата преди да я замразя се случва да я затоплям /на водна баня, водата е загрявам 60-70 градуса/, за да му давам да яде и ако остане тогава я замразявам, но не повече от 8 часа престояла.

Колко изсуква - говорихме с  педиатърката, защото преди когато ревеше тя се съмняваше, че е гладен, а аз мислих, че са колики. Като край мисля, че беше и от двете.

Значи макар процедурата по хранене да е усложнена, все пак кърмата е достатъчна за Ясен, което е чудесно  Simple Smile . Остава само проблема с неудобството. Ако по принцип предлагаш само едната гърда, можеш да предлагаш и двете на всяко хранене. А ако предлагаш и двете, тогава може да опиташ да правиш пинг-понг кърмене(когато бебето е изсукало и втората гърда, отново връщаш на първата и после пак на втората. И така докато е склонно да суче). Компресията на гърдата също е полезна в такива случаи(ако не ти е ясно точно как се прави, ще обясня).
 Вариант е също да дохранваш със система за дохранване на гърда, за да продължава да суче бебето гърдата докато си взима нужната доза мляко.

Когато бебето е пило от млякото, не е подходящо същото мляко да се замразява, защото бактериите, които са попаднали чрез слюнката го правят нетрайно. За да не отива зян неизпитото количество мляко, може да доливаш в шишето на бебето на малки дозички.

# 166
 Поздрави  от морето Simple Smile. От разходки не ни остава време за друго. Не съм чела назад, вярвам че всички сте добре.

# 167
Добро утро!
Днес ще влезна в снимката да ви видя.
За съня - убедих се че истериите на моята са когато й се спи. Явно наистина някои бебета не знаят как да заспят и затова истерясват. От няколко дни нещата са доста по наред. То е лесно като знаеш каква е причината. Почне ли да нервничи и я слагам я в люлката, я в количката, продължава да мрънка още малко и се унася. Дано така да си остане че и по добре да става. Вчера доста ми спа - на заведението 1 час, после в количката от 15 до 17 и в 20.00 вече много й се спеше, с къпане и ядене заспа в 21.00. После яде в 00.15 и в 4, но след това ми будува 1 час. Аз оабче я оставих в креватчето където си мрънкаше и в 5 отнесе плувката. Е, не разбирайте че 1 час е ревала. В 4 като я взех, я храних 15 мин, заспа, но като я премествах се събуди, помрънка 5 - 10 мин и пак я взех, сложих я на другата гърда, пак заспа, но при преместването пак се събуди. След което мрънкаше на заспиване и стана работата към 5. Все още спи. А, и вече не й омотавам ръчичките. Определено ми е по лесно отколкото преди месец. Така че момичета с по малки бебета от Далийка - неспането и реването ще минат и ще се забравят.
Ето вчера за пръв път отидох съвсем спокойна и уверена че ще се справя на заведение и всичко мина точно. Днес за пръв път мисля да отидем с Петър на пазар (досега той ходеше сам) и евентуално на гости на сестра му.
Пък и да ви кажа имам чувството че Далийка вече ми е човече, а не новородено. Дали ме разбирате какво имам предвид  newsm78

# 168
Добро утро мома Вики след като не искА да заспи по никакъв начин, снощи като си легна към 23 стана в 3:30 за ядене, поигра си сама в кревата след това около 30 мин, и смятайте стана 7:30 да яде и пак заспа  Shocked нооо така е няма сила да мръдне след вчера  Laughing та на мама й остава време днес и за бг-мама, но щом и вашите не спят по много значи си е нормално, явно растат и се мислят за много големи  Laughing
Жалина е нали таткото е в Германия и ти си гледаш бебето сама, защо го уведомяваш, давай си залъгалката, той откъде ще знае какво става в Б-я  newsm78
Роси ние на пазар си ходим отдавна тримцата, дано си права и на мен ми дойде реда за неспане и реване
Гърл на мен това не ми се види нормална работа, как по 10 мин през деня, то не може да навакса това дете  #Crazy Ще го контиш то сега ти се е паднало, като порасне няма да ти разрешава  Grinning Много е пораснал, направо на последната снимка си е човече, а не новородено  Hug
Ириш как си се сетила, аз нали все не исках да ме снимат супер много дебела, не че сега съм заслабнала де, та чак ме е яд малко на мен си Mr. Green Супер е снимката  newsm51
Вашите деца гледам по снимките, че си държат главичките, бравос на тях, а мойта само за няколко секунди, като я оставя по корем успява, но така е тежи тази глава, та знае ли се Laughing

# 169
  • София
То сега ни е лесно... Ами после със зъбките?!  Crossing Arms Леле не ми се мисли за тогава. До скоро гледах моя племенник (избиват му зъбки) и се видях в чудо с него.. Добре, че мойта е поспалана и сме имали само два дни, които беше неспокойна, а то защото й е чувствителна кожата и почнах да мажа с два крема за след пелените и е супер спокойно дете! Или аз имам късмет, че е такава или де да знам...
Явно сте коментирали, обаче бяхме с малката на море и съм изпуснала... Сега след болничния на педиатъра какво следва? Молба за отпуска, декларация и акт за раждане? Друго радва ли?  Thinking
А, вашите деца пият ли вода? Вярно е, че моето е изключително кърмаче, но аз спрях вече да й давам  Tired Плюе я и това е. Ще почвам пак, когато я захранвам.  Thinking Успокояваме, че има доста напишкани памперса  Blush
Леле, още не съм ходила на гинеколог  Crossing Arms А не мога да си намеря добър. Не ща да се връщам при предишната  #Cussing out

# 170
Мисти - казвам му, защото съвсем скоро отиваме на там с малката и трябва да е приготвен, че на нея й харесва биберона. Идеята е да не я свикна и там самичка (разбирай без майка ми, а той на работа) да се видя в чудо. Та затова искам да го убедя от сега. Но нищо не помага - инат си е и това е Simple Smile
Агнесана - за изоставането не знам, но съм убедена колко относително нещо е това термина ....Емито се роди 5 дена преди термин и беше преносена - белеше й се кожата, което е признак за преносване.

Момичета иначе ни казаха, че е себорея. Изписаха й едно кремче й я намазах снощи след банята. Обаче чудо - под люспите се е зачервило. Сандалке ти каза, че си имала такъв проблем. Нормално ли е да й се зачервява под люспичките при положение, че досега бяха само жълти люспички? С какво да ги махам тия люспи като омекнат. Другото ми притеснение е, че ушичките й бяха грапави и сега с тоя крем започнаха да се белят. Кремчето се казва lipobase. Не знам сега да продължавам ли да я мажа, да спирам ли? Педиатърката каза да я мажа с преварен зехтин. Някоя от вас правила ли е преварен зехтин? Как се преварява, коя марка да взема? Много благодаря наистина, защото ми е малко притеснено.
Иначе ще я водя да й взимат кръв заради подутият лимфен възел на вратлено. Може би е от себореята, защото й се беше цепнало ушето отгоре и оттам по кръвен път се подул възела. Лошото е, че ми се струва, че расте.
Като цяло съм спокойна, защото я виждам, че си се развива добре. Както баща ми заключи - щом яде, спи, ака и клюкарства като е будна, значи всичко му е наред на детето Simple Smile хаха, непоклатимата мъжка логика Simple Smile
И третото аз може би не съм писала за него, но бебка има още от разжадането червено петна на крака. В момента на раждането ми я донесоха и аз в несвяст чух хематом. Ама то било хемангиом:) както и да е - не е опасно, ще се разнесе, но бил много голям и ще трябвало да го следя, защото можело да засегне някоя кост  Shocked Ама според мен само ме плашат Simple Smile Някоя от вас такова нещо има ли по бебето. Напоследък се били зачестили случайте на бебчета с такива неща, не могат да си го обяснят.

# 171
Жалинка, аз пак не мога да разбера защо му казваш за биберона. Давай и тук, а като отидете в германия докато е на работа си я успокоявай с биберона. Като се прибере и изпадне в истерия му го давай той да я успокоява като много разбира.
На нас ни се люпеха ушетата, но мазйх по аксивно с крем авен педиатрил и се оправиха. За ттези люспички също. Педиатърката каза че и е суха кожата и да мажа повече с крем и сега е ок.

Герито, подава се една молба при работодателя и се свършва Simple Smile)

Роси има светлина в тунела викаш Simple Smile)) радвам се че вече си по спокойна. Като растат бебетата и ние успяваме да разпознаваме знаците които ни дават

# 172
Добро утро, момиченца!

Желая ви прекрасна неделя! Снощи като никога успях да се наспя и сега съм в настроение, дори планирам да поизлезем, което по принцип ми е кошмарно, ако съм сама.

Глупи, моето бебе също акаше видимо воднисто преди около две седмици, пълнеше и двойно повече памперси от обикновено, което ме наваде на мисълта, че нещо не е наред. Бях се притеснила и звъннах на медицинския център, в който е ЛЛ. Тя не беше на разположение, но като чу симптомите сестрата на телефона (или беше рецепционистка, не помня) ни изпрати за всеки случай в бърза помощ (вечер беше), защото бил много малък и можел да се обезводни бързо. Като отидохме лекарят, който ни прие беше на мнение, че е тя е преувеличила.  Аз носих памперс да демонстрирам, но нашия като по поръчка се изака обилно точно като го сложихме на кушетката, та докторът видя директно за какво става въпрос Simple Smile (много срам брах). Потвърди, че е редичко, но че детето е видимо жизнено и хидратирано, затова няма нужда от нищо, само да го кърмя начесто, да наблюдавам памперсите и да го наблюдавам дали е хидратиран. Знаци за дехидрация били потънала фонтанела, детето е по- вяло от обикновено, "произвежда" по- малко мокри пелени, хлътнали очи, сухи устни (е, на нашия устните са му сухи по принцип). Една седмица по- късно нещата се нормализираха.  Дано и при вас да е така.  Hug

иришка, много хубави снимки, браво. Аз имам само две снимки от бременността си и сега съжалявам, че не съм се снимала по- често.

Агнес, много съжалявам за твоята приятелка, дано всичко да е наред. Относно помпите, аз без да имам никакъв опит, но все пак да си кажа мнението от това, което съм чувала е, че ако има шанс бебето да се роди по- рано или да изисква лекарско внимание след раждането може първоначално да и се наложи да цеди през цялото време. С ръчна помпа би и се откъснала ръката, та ако може да си вземе електрическа. Иначе аз имам ръчна помпа на авент, която съм ползвала два- три пъти. Навсякъде пише, че не е хубаво да се ползва чужда помпа, но ако тя прецени, че би ползвала пиши ми на лични и ще ти я изпратя.

Роси, Дани е също от бебетата, които не могат да се самоприспят. Не веднъж съм висяла по нощите на абсорбатора, защото при нас само това, носене надолу нагоре по стълби и колата работи. Да, ама преди два три дни и абсорбатора спря да работи от раз, както преди, та сега съм в ужас да не спре да работи изцяло Simple Smile

Накрая ви желая прекрасна неделя, мами и ще ви чета довечера.

# 173
И третото аз може би не съм писала за него, но бебка има още от разжадането червено петна на крака. В момента на раждането ми я донесоха и аз в несвяст чух хематом. Ама то било хемангиом:) както и да е - не е опасно, ще се разнесе, но бил много голям и ще трябвало да го следя, защото можело да засегне някоя кост  Shocked Ама според мен само ме плашат Simple Smile Някоя от вас такова нещо има ли по бебето. Напоследък се били зачестили случайте на бебчета с такива неща, не могат да си го обяснят.

Жалинка, ние хемангиом нямаме, но съм чувала, че арника (но не зная таблетки или кремче) помагали понякога при тях, та може да разпиташ лекаря си.

# 174
  • София
Жалина, аз моята себорея я получих вече възрастна, много се надявам вашето да е бебешка, за да изчезне. Че ... абе не боли и не тормози, ако се третира, но хич не е приятно, защото е от нелечимите проблемчета. Но не е заразно, да сте спокойни!  Peace
От това, което пишеш, ми прилича да е мазна себорея (моята е суха). За този вид себрея е нормално под коричките да се покажат зачервени участъци кожа, които ще се изчистят от препаратитете, с които мажеш. Като минат, опитай само да поддържаш известно време (да кажем месец) - да мажеш себореята веднъж на ден, през ден, после ако е добре кожичката и не образува люспички, мажи през два дни месец, и така продължавай докато не стане веднъж седмично. И ако е добре кожичката, опитай да спреш мазането - да видиш какво ще стане. Мен много задълго ме повлиява добре едно-единствено нещо, което съм изпробвала от милионите продукти на пазара (включително и балнео-води и кали) - екстракт от латинка и шампоан с екстракт от латинка (в момента тук се продава такъв на Клоран). Консултирай се с твоите докита, дали на бебе е подходящо да се маже, и от кога. Но зехтин не съм пробвала (мдам, то като има човек много коса, няма как).
Преваряването на зехтина става по следния доста прост начин:
взимаш бутилчицата (малка трябва да е, ок. 250 мл) и я потапяш постепенно в тенджерка с вряща вече вода. Оставяш я там за около 20-30 минути да ври (на водна баня се казва процедурата), и зехтинът ти е готов. Изстудяваш и ползваш. Но зехтин трябва да вземеш само чист, да пише на бутилката студенопресован зехтин и нищо друго! Че и с него много са нахитряли производители, вносители  Crossing Arms Къде пишат "студенопресовани продукти от маслини", къде "студенопресовано олио от маслини" - това не е истинско!
Липобазата е добро кремче, мисля, че не проблем да я мажеш с него  Peace Не съдържа кортикостероиди, което е съществено. И е с възможно най-чист състав. Него го препоръча веднъж тук Луиза докато бяхме бременни, аз си го взех и съм си мазала с него лицето - повлиява, добре оважнява  Peace

За хемангиом нищо не зная...

Жалинка, аз пак не мога да разбера защо му казваш за биберона. Давай и тук, а като отидете в германия докато е на работа си я успокоявай с биберона. Като се прибере и изпадне в истерия му го давай той да я успокоява като много разбира.
...
М'чи тъй де!  Whistling
Глупи, как е разстройството, ама кажи и как е моренцето?
Само да допълня Орхидейката за дехидратацията с един лесен способ. Когато детето е хидратирано, при натиск върху кожата му, тя хлътва, зачервява се и много бързо заема предишната си позиция и цвят. При дехидратация това възвръщане става по-бавно, кат на забавен каданс от филм.

Орхидейке, как ти е ръката? Ох, направо не те мисля - как излизаш с количката и се разхождате с една ръка  ooooh! Оздравявай вече, хвърляй гипса  Hug
Гери, разкажи и ти как беше на морето, малката добре ли се държа?

Ох, попаднах на една статийка по въпроса, малко е дългичка, но всяко изречение в нея е страшен смях. Ето, да се подготвяте, какво ни чака  Laughing
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2198435

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 11:57 от Sandalka

# 175
Bebooooo,моята количка е комбинирана,не с два коша.Но и на нас легналото положение ни омаля.Най-много още месец,но не вярвам.После не мисля да я обръщам в седнало,защото беба още не може да седи.Моята количка има възможност там едно парче откъм крачката да се прибере и те да си стърчат свободно,пък макар и малко извън количката.Но ти като си със зимен кош  Thinking не се сещам какво можеш да направиш,но не бързай с летния.Освен ако летния ти няма легнало положение.Тогава няма проблем  Peace
Жалинка,на почти всички бебета кожата им се бели.Това не е признак за преносване.Или поне не задължителен Peace
Някоя от вас такова нещо има ли по бебето.
А с това изречение направо ме уби smile3532 Не нямам такова нещо по бебето си,но за съжаление и не мога да ти кажа нищо по въпроса.
За пъкления ти план и аз ще участвам.Ще пиша каквото "трябва" да чуе тм! Peace

# 176
Единия ми пъпеш е с много суха кожа и на главата има големи люспи,мажа с олио,реша с четчица и те падат, останали са малко, в централната част на тиквата. Не знам дали е себорея.

Днес с мъжа бяхме кумове. Не знаех какво да облека и вчера си купих рокля,без да я пробвам даже - ок ми е.  Взехме и децата с нас, до ритуалнта бяха с нас, после с баба и дядо докато трае церемонията в градинката. Сега отиваме с тях на обяд у сватбарите. Много бяха кротки до момента, да видим дали ще е така и следобяд.

Моите риват като искат вода и забелязвам,че устните им стават леко напукани,  докато не се налочат хубаво не спират.

# 177
Орхидейке, благодаря за подробното описание. Явно съм се филмирала излишно. Дадох след обяд био гая и днес е видимо по-добре. Ще следя за всички тези неща.
 Но нещо както я хвалех че спи, така нещо второ нощ се буди по често. Може да има нужда. Прекрасно е това дете ейййй. Мартин до 6 месец не знаех къде се намирам, все ревеше туй дете, сега Ками като е будна не спира да ни се смее.

Сандалке, морето бешее сууупееррр. пътуването беше бързо и спокойно. Баткото само питаше кога ще стигнем. Играхме и на игра това облаче на какво ти прилича. Изненадващо му хареса. Хотела беше супер, на брега с много хубава гледка. Имахме си и басейн и тревичка и площадка и не ни се излизаше от там. Камелия спа добре. Бяхме 4 нощувки, но бяха достатъчни. Всички сме доволни. Особенно мъжа и детето и аз направих едно плуване Simple Smile)
Бебо моята количка е с един кош и засега е доста дълъг. Опитай да импровизираш нещо.

Днес направих баница с ябъълки. Прекрасна е Simple Smile)))
Вчера свекърите се прибраха от село, оставиха провизии и след 30 мин си тръгнаха. Сега 10 дни са на почивка, че на село са се уморили. Май бия рекорда за най бързо тръгващите си баба и дядо. Лошото е че те ще са се на почивка, пък аз ще се мъча сама с 2 деца. Добре че поне мама влезна в час и като си е тук помага много с домакинските неща
Мислим да се качим до железнеца да видим дали това човече ще спи, че ми писна по 5 мин

# 178
  • София
Глупи, благодаря ти много  Hug
Сандалич, малката се държа страхотно!!!! Ние и точно тогава видяхме, че са й спрели коликите, което е още по-голяма радост за нас  Heart Eyes Спа си без проблеми по кръчмите до 00часа... На плажа гледаше от време на време и заспиваше  Mr. Green Но си признавам, че беше голяма атракция, защото изглеждаше много мъничка (1,5месеца)  Mr. Green Доста хора ни казаха, че сме луди да я водим толкоз малка на море, но й се отрази много повече, отколкото тук заради морския въздух  Crazy А и там нали се раждат деца бре... кое е толкоз различно? Единствено топихме крачетата във водата и се чудеше какво става  Mr. Green а очаквах рев, но както винаги ни изненадва обратното!
Не знам дали знаете, че лавандулата гони комарите.. Ние често ходим на вилата в планината, а там комари колкото щете... Е, сложих в къщата какви ли не ароматизатори на лавандула и взех олио на Джонсън с мирис на лавандула и всичко е точно. Доволна съм  Peace
Божеее... с мъжът ми скоро ще ставаме баба и дедо  Crazy Crazy Егати лудорията...  Mr. Green Племенницата ще ражда всеки момент  Grinning Grinning

# 179
ооо, бабо Гери  Mr. Green Радвам се, че сте изкарали толкова добре  Hug Ние не посмяхме да рискуваме тая година с морето.

Глупи, вие къде бяхте? Звучи интригуващо. Макар че ние ако ходим някога на море , ще е в някоя от МВР - базите, ММ там плаща минимална цена (нещо като 3-4 лв на ден). Я признай сега, как изгони свекърите  Mr. Green

Сандалке, аз някакъв вид себорея имах от шампоан. Нещо като алергия. Беше ужасно. Спасих се като си намерих шампоан в който няма силикони, оцветители, парабени и незнамси още какво. 2 години съм с него и проблема отшумя.  ooooh!

Момичета, не съм вярвала че така ще се радвам на бебешко ако  Grinning От 5 дни сме на новото мляко (нали смених ХИП-а с Лактана) и Бобето се прероди !!! Вече е мнооого спокоен и усмихнат, ака по 2-3 пъти на ден и то с лекота. Спи като къпан по 7-8 часа. А преди беше мъка - от болка и напъване се дереше до кръв ,и едвам се изакваше по веднъж на три дни, и то твърдо. Много съм доволна от това мляко, очевадно му действа много добре  Peace А  и вкусничко, аз скришом си хапвам тайно  Blush

Общи условия

Активация на акаунт