Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Правих и зеле с червена леща на фурна,направо уникално хапване стана!

може ли рецептата Praynig

за лютеницата може, но се приготви за голямо бъркане и пръскане, ако го правиш на котлона. Аз използвам машината за хляб. Освен доматено пюре и печен пипер, слагам печен патладжан, задушени моркови и лук Peace

за млечните ми е ясно Naughty и не това беше въпроса ми, но здраве да е Peace

# 211
Значи зелето е прясно,а рецептата я измислих на момента  Grinning Ама то така става най-споучливо.В тава нарязах зелето,намачках го със малко сол и кокосово масло.Сложих лук,морков,червена чушка,чесън,къри,черен и червен пипер.После сложих и вода.Пекох така докато омекне,може би за около час,час и малко на 200-220 градуса.После добавих червената леща,без предварителна друга обработка.На нея не й трябва много,за около 15-20мин. се сварява принципно.Сложих още мъничко вода-ако се налага за лещата.Пекох докато и тя стана готова и добавих малко нарязани домати+2-3с.л.доматено пюре.И така още десетина минутки до готовност.Оставих във фурната и така лещата пое и останала вода,която беше мъничко де.Изглежда дълго и сложно може би,но е адски лесно и бързо,а резултата наистина си заслужава  Heart Eyes Предполагам,че и с кисело зеле ще стане много вкусно.Записала съм си да пробвам и зелеви сърмички с  леща. Ето това например http://iloveourdreams.wordpress.com/?s=%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5& … D0%B5%D0%BD%D0%B5  А блога е много готин Wink

# 212
Кисело зеле с домат ,който също е кисел , не се учудвам ,че има стомашни проблеми. Може би , ако се направят с прясно зеле същите , като зелката се попари докато омекне . Така се прави в Гърция , и после заливат с лимонов сос , за подкиселяване.  newsm78

# 213
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз правя бърза лютеница и не пръска: изпичам чушки и патладжани и взимам доматен сос за паста (при нас няма хубави доматии затова не правя с пресни домати).
слагам в тиган мазнина и подправките, като вземат да ухаят добавям доматите и оставям малко да клокнат. прехвърлям всичко в дълбок съд, слагам чушките и патладжана на парчета и пасирам. готово  Mr. Green
ако е много рядко може да се довари, ама аз оставям чушките и патладжаните да се изцедят и става ок.

# 214
 Има една рецепта за лютеница, която се пече в дълбока тавичка, завита
с фолио, във фурната, на по-ниски градуси.Не се бърка изобщо,
просто я забравяш за няколко часа в печката. Ще я пусна, ако я намеря.
 От една седмица се храня вегански и за сега се чувствам много добре, отслаб-
нала съм с 2-3 кг, но аз имам излишно тегло и се радвам. Единствено мога
да се оплача от много "музикални" черва, особено вечер все ми къркорят,
без да съм гладна. Но според близка това е следствие на операцията и упойката.
Не знам още на каква съпътстваща терапия ще бъда, надявам се да мога да
поддържам добри кръвни показатели със зеленчуци, маслини, пресни сокове и ядки.

# 215
  • на острова на мечтите
От опит открих, че когато добавя към лютеницата дом.пюре, започва да пръска. Първо сгъстявам смлените чушки, после добавям дом.пюре и олиото и бъркам, докато клокне, после покривам с капак против пръски, намалям огъня и оставям да изври сока,т.е. да се сгъсти добре. Става доста прилично и наподобява на лютеницата, която познавам от България. Харесва много и на мъж ми Laughing
Снощи си правих пататник. Добавих настърган морков и нарязан праз. Ммммммммммммммм......
Приятна вечер Hug

# 216
Момичета, публикувах в темата за металите инфо. Публикувам и тук.

Пловдивски домати с бром на пазара!

Много е трудно да избегнем всички отрови, които ни заливат.
Вчера четох за шоколадите-в немски публикации. Неотдавна е правена широка проверка на различни марки шоколади. Почти няма такива, в които да не са открити опасни токсични нефтени остатъци.

# 217
  • София
усмивчице, тъкмо четох тази статия, сигурна съм, че най-вероятно е имало проверка по сигнал, не ми се мисли с какво е бъкано всичко останало на пазара

# 218
Цяло лято ядохме домашни домати , но догодина няма да имаме . Есента си вземах купешки , отвратих се от вкуса, то това домат ли . Не знам за догодина ко ши праим Rolling Eyes

# 219
  • Пловдив
Мисля, че и във Варна има група за био плодове и зеленчуци във фейсбук .  Grinning

# 220
Aн , аз в Пловдив живея, къде тук има такава група ?

# 221
Пловдивския Хранкооп работи доста добре. Ето фб страницата им https://www.facebook.com/hrankoopplovdiv

# 222
Пловдивския Хранкооп работи доста добре. Ето фб страницата им https://www.facebook.com/hrankoopplovdiv

Чудесно , но тези продукти не са за там  newsm78
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=185683794928242&set= … ype=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=173216259508329&set= … ype=3&theater

# 223
Deсерт - веган крем от тиква:

варена тиква, няколко орехови ядки, мед на вкус, канела - всичко в пасатора.
После - в купички, украсявам с цяла орехова ядка и - в хладилника, да постои 1 час.

Снимков материал няма, защото ... не остана. Simple Smile

# 224
  • на острова на мечтите
Deсерт - веган крем от тиква:

варена тиква, няколко орехови ядки, мед на вкус, канела - всичко в пасатора.
После - в купички, украсявам с цяла орехова ядка и - в хладилника, да постои 1 час.

Снимков материал няма, защото ... не остана. Simple Smile
О, интересна идея. Имам тиква и тъкмо се чудех, какво да направя. Обикновено я варя на пара и после й добавям разни разнообразни ядки. Мисля си да добавя и малко агар-агар, за да стане като гъст крем.
 Де да бяха отровени само доматите и шоколада! Проблемът е, че вече не може да има почти нищо био. Отровено е всичко-въздухът, водата, земята... Cry
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт