Веганството - да споделим опит - 12

• 53 814
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Шоколадче, не знам дали детенце обича такива неща да похапва, но аз често си препичам филийка хляб с маслини, зехтин, чубричка, авокадо, домати. Е, не съм веган вече и не карам постоянно на тази закуска, но това го ям много често, дори и за други хранения, защото обичам. Постни палачинчици можеш да прави с банан и водичка/соево мляко; или директно мини на варианта с катмите - те са като тесто за хляб - с мая и вода, но по-редичко, можеш да ползваш кокосово масло за намазване, за да останат крехки. Има и много варианти на постни мъфини/кекчсчета. Практичното е, че можеш да направиш повечко бройки и дори да ѝ сложиш в чантата за градина/училище. Ето днес дори попаднах на такава рецепта за постни мъфини (вместо олио от гроздови семки, можеш да използваш всяко друго, което ти харесва): http://www.edna.bg/vkusno/deserti/chudni-myfini-4633312

# 436
Мерси  Hug Днес така или иначе си откарахме на пържени  филии със сладко. За обяд бяхме с тиквената ти супа Simple Smile В делнични дни ми е малко трудно да се занимавам надълго и нашироко със закуската. Взех си обаче продукти сега да направя този течен шоколад с банан от предната страница. Довечера - зеле с ориз.

Вие какво ядете днес?

# 437
  • София
ех тази тиквена супа:) ще взема и аз да направя, че отдавна тиквичка не съм хапвала

днес сме на сухоежбина, основно хляб и маслини, вода и какао (сутринта), ще карам така до довечера с някой друг портокал или ябълка, пък за вечеря - веган лазаня:), кори без яйца, плънка със зеленчуци и постен бешамел сос (вода вместо мляко) - става супер вкусна, и винаги можеш да ѝ настържеш кашкавал отгоре, ако някой във фамилията пожелае:)

# 438
  • София
Госпо'ице Шоколад,  Hug  последно врме закусвам зеленчукови смутита. За обяд ще хапна голяма купа спанак, рукола, авокадо, лимон и ленено семе + кладница (варена, подправена със копър, лимон, сол, чер пипер и чесън).  Crazy Довечера ще "боднем в Хепи" Mr. Green, аз най-вероятно веган суши.

Що се спотайвате за срещата в Соул Китчън?  Crossing Arms Да се видим другата събота, първи март? Хем да си разменим мартенички.  Hug

# 439
  • София
кашмир, тогава са 3 почивни дни и ще се разбягаме Simple Smile
дай предложение за друг ден!

# 440
Да, и ние няма да сме тук. Иначе съм вътре. Simple Smile
Кашмирче, нещо не можеш да ме вербуваш само с трева и плодове... Старая се да е сдравословно, но от готвеното не мога да се лиша на този етап. За сега сме махнали изцяло единствено млечните. Свикнах, не ми липсват.
Дао, в интерес на истината три пъти съм я правила тази супа, не я ядем всеки четвъртък  Grinning Но като я правя се сещам за теб  Grinning

# 441
  • София
Не разбрах как само с трева и плодове?  newsm78 Питаш какво ядем днес, аз споделям. Не вербувам никого.  Peace

Ех, че сте значи... Сряда? 26.02? Към 18:30-19ч.?

# 442
Мекички също може да закусвате , или селски пърленки . Мекичките са с тесто като за хляб ,с малко олио , по-бавно изсъхва /пицата по 2 дена седи мекичка/ . Месиш от вечерта , с половината мекици за закуска , с другата, кифлички или пица постна за обед или следобедна закуска. Домати от буркан , слагам само "месото "без вода, риган или чубрица, мазнинка отгоре, маслинен пастет, или обезкостени маслини , царевчика , грах, кисели краставички може също, гъби , тофу може.

Скрит текст:
Аз започнах да ям пак млечни , еле като открих "хармоника" Embarassed

# 443
  • София
Дао, в интерес на истината три пъти съм я правила тази супа, не я ядем всеки четвъртък  Grinning Но като я правя се сещам за теб  Grinning

добре, че асоциацията ти е със супа, а не с "тиквеник"  Laughing

adelinda, и аз си мислех за мекички и подобни, ама нали се пържат и викам айде да ги пропусна

# 444
веднъж гледах едно предаване иказаха 20гр. на ден .
ставаше въпрос за пресни кълнове, не за някакъв  готов продукт.
[/quote
Давала ли си на твоите деца кълнове и от колко малки. Аз давам на моето като навърши годинка и 2 месеца някъде слънчогледови и много ги обича, но не повече от 5-6 чаени лъжички да не й стане тежко. Сдъвквам й ги, че нали трябва да са на каша.Споделете опит

# 445
веднъж гледах едно предаване иказаха 20гр. на ден .
ставаше въпрос за пресни кълнове, не за някакъв  готов продукт.
[/quote
Давала ли си на твоите деца кълнове и от колко малки. Аз давам на моето като навърши годинка и 2 месеца някъде слънчогледови и много ги обича, но не повече от 5-6 чаени лъжички да не й стане тежко. Сдъвквам й ги, че нали трябва да са на каша.Споделете опит

# 446
Леле, с тия цитати не ме бива още, извинете ме

# 447
Кълнове давах още преди годинка при захранването.
Дао, ти си ми вегетарианската пътеводна светлина, никакъв тиквеник, молятся Simple Smile
Кашмир, това беше шега, недей така сериозно Simple Smile

# 448
  • София
Ние вкъщи сме на тема кълнове от люцерна.Много ме рдва малката как ги нагъва. Но понякога гис пирам с таткото, че не знам дали не е вредно да се прекали с тях. Но си ги хапват двамата ей така без нищо.
Сега да ви се оплача малко. ВЧера разчиствах един шкаф, че все пеперуди ми излизат от там и се оказа, че цял огромен буркан със сушени кайсии, домашно приготвени са с червейчета SadПървоначално ги сложих във фризера, но днес нещо се усъмних и ги хвърлих.Много ме е яд, защото бяха много вкусни. Особено като ги залееш с малко водичка да омекнат.
И с ядките ми се е случвало. Явно по магазините продават много стари ли..незнам. Но напсоелдък каквито и семена да купувам първо ги пъхам във фризера.

# 449
  • София
lovedzen, не мога да съм много полезна с кълновете, и никак относно кълнове-дечица, единственото, което правя относително редовно са нахутени кълнчета, защото те просто се случват, докато кисна нахута за хумус, салати и манджи

Шоколадче, разсмя ме отново  Laughing

Bunnie, и на мен така преди време ми се беше случило с буби - при мен беше от сушен пащърнак, дали защото не го бях затворила в бурканче или защото го продават заразен не знам, но докато открия, че е от него.... иначе всички бобови си държа във фризера, защото са ми в по-големи количества и със сигурност биха се компрометирали само в шкаф

Общи условия

Активация на акаунт