Веганството - да споделим опит - 12

• 53 139
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Шоколадче, можеш да стерилизираш готовата сготвена коприва в буркани . Преди време бях видяла купешки такива и така ми се прияде:)

Качамак - писах за опияняващато комбинация с кисело зеле , някакъв лук/чесън и авокадо, орехи.... Много ни върви.
Децата го ядат и със сладко и мармалад (аз не бих докоснала Simple Smile )

# 661
  • София
Абе сетих се аз, че някой беше писал.  Hug Киселото зеле сурово ли?

# 662
Как се стерилизира? Какво трябва да сложа в бурканите освен коприва и вода? После варят ли се?

А тази каша от коприва как се прави?

# 663
  • София
Киселото зеле в качамака - сурово.  Нещо като "салата" става. Колкото повече зеленчуци слагаш, толкова по-вкусно.

Шоколад, сложи и сол (но не и мазнина, става с тежък вкус и не е полезно), евентуално някакви подправки на вкус, ако ще го ядеш на природа някой ден и няма да имаш по ръка червен пипер или черен Simple Smile
Стерилизирането е като обикновен компот - с 1 пръст вода над горния ръб на капачката, да заври бавно и да ври (ха де, не знам колко да ври Simple Smile, трябва да се пита някоя баба или с търсачката)

Каша от коприва - аз казвам на пасирана коприва, смесена със смляни кашу, бадеми, грахов протеин (имах такова чудо, но няма да повторя заради цената), счукани орехи. И  много чесън Simple Smile

За какви вкусни неща си пишем   bouquet

# 664
Каша - Варена с малко лук , може и малко ориз или един картоф за сгъстител , може и чиста да пасираш . Принципно е чиста пасирана с малко масло /зехтин запържени с червен пипер/ . Орехи , сметана , каквото искаш слагаш , все  е вкусно .

# 665
Правила съм пица от качамак.Отгоре се нарежда всичко "изпразни хладилника"....зелен лук, чесън, настърган морков, нарязана чушка, сирене, доматки....   Laughing   и се запича.

# 666
Здравейте, момичета! Цяла вечност не съм писала.
Имам следният въпрос: защо комбинацията сейтан и хляб не е добра? Трябват ми факти, освен наличието на глутен...

# 667
  • на острова на мечтите
Здравейте, момичета! Цяла вечност не съм писала.
Имам следният въпрос: защо комбинацията сейтан и хляб не е добра? Трябват ми факти, освен наличието на глутен...
Seitan е продукт от брашно, та сама си направи извода, защо не е препоръчително. Прави се от високоглутеново брашно, което се вари в зеленчуков брод. Аз се опитах да си направя, ама хич не ми хареса Tired
Не ми функционира бутона, с който се закачат изображения newsm78 Само на мен ли е отредена тази чест, или има някакви проблеми вув форума?
Днес съм на салата от спанак и домати(оранжерийни за мое съжаление, ама много ги обичам),а и пресен лук. Засега само ви се радвам на предложенията за качамак,но като свърша с всички налични семена и продукти,ще си направя и аз  chef

# 668
  • на острова на мечтите
А сега открих, че не мога и да редактирам поста си, който пуснах преди малко?! Thinking
Ако ви интересува, мога да ви дам рецепта, как да си направите сейтан в къщи. Много е лесно. Исках да  ви закача едно видео, ама Тц! не функционира бутОна #Cussing out

# 669
danilu ,няма опция да се качват снимки тук , можеш в друг да я качиш и тук да копираш линка .

# 670
  • на острова на мечтите
danilu ,няма опция да се качват снимки тук , можеш в друг да я качиш и тук да копираш линка .
Именно,когато се опитам да копирам не ми функционира бутона. Ето какво имам предвид:
натискам "вмъкни изображение" и после с десен бутон искам да копирам, ама не действа.Исках да закача снимки, които направих, а и видео от нета, ама .... newsm78

# 671
Именно,когато се опитам да копирам не ми функционира бутона. Ето какво имам предвид:
натискам "вмъкни изображение" и после с десен бутон искам да копирам, ама не действа.Исках да закача снимки, които направих, а и видео от нета, ама .... newsm78

http://snimki.be/  пробвай с този сайт

# 672
  • на острова на мечтите
Скъпа Аделинда, не  си ме разбрала. За да закача изображение, когато пиша отговор,над прозорчето за писане има иконки "закачи видео","закачи изображение","вмъкни връзка".... тези не функционират. Не мога да копирам никакъв текст, иули изображение, когато пиша , а преди действаше newsm78
Тази вечер съм решила да правя една солена торта с картофи и моркови! Все още не знам как точно, ще трябва да измисля, нещо като мусака... newsm78  chef  После ще разказвам!

# 673
То е когато копираш линка и поставиш вече ,  го маркираш и тогава се натиска , явно не разбирам наистина. Принципно ако не ти работи дясното копче на мишката и не можеш да копираш , става като маркираш , и контрол и C натискаш заедно и после да го пейстнеш , контрол и V .

12 години вегетарианство , 3 години но до преди 3 години ядях и риба , но не много и не често . От април миналата година се опитвам да не ям и млечни . Изкарах един пост , сега пак постих малко но спрях . Днес си правих изследвания на кръвта и хемоглобина ми е перфектен . Не пия добавки и не ям супер храни . Но съм пила наистина бирена мая примерно , но не много и не често и то не скоро .

# 674
adelinda, радвам се за хубавите резултати от изследванията ти Peace

Аз съм веган от време на време (само през четирите поста на годината Grinning), но се старая в останалото време да не прекалявам и с млечните и с месото. Истината е, че се чувствам най-добре по време на пости. В останалото време (или поне от 6 месеца насам) се старая да се храня разделно. И съм доволна от този режим, защото не усещам никакъв дискомфорт или подуване, дори когато ям млечни и месо. Правилното съчетаване на храните явно е от голяма важност, най-малкото практиката го доказва Grinning.

Имам един въпрос.
Някой от вас пие ли цикория? Днес в магазина видях няколко вида - с женшен, с боровинка. Въпросът ми е как е на вкус? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт