Съмнение за бременност

• 596
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам приятелка от скоро, цикълът ѝ закъснява вече с две седмици. Преди 3-4 дни направихме тест за бременност, който се оказа отрицателен. Като цяло имам такива притеснения, да не е станал някой фал, въпреки, че само 2 пъти сме правили нещо и то винаги с предпазни средства. Проблема е, че малко преди мен, е имало друг и са го правили без предпазни средства, тя твърди, че не е свършвал в нея, но все пак шансът е много голям... 99.9% съм сигурен, че аз не съм направил гаф, но винаги остава този 0.1% за който не можеш да си сигурен. След 2 дни ще направим още 1 тест, силно се надявам, да се окаже отново отрицателен, след това обмислям да идем на гинеколог, да се направи кръвен тест, за най-голяма сигурност, да се разбере какво става. Вие какво мислите, дали мерките които предприемам са адекватни? Също искам да ми препоръчате някое АГ или болница/клиника, ако е станал фала, с цел аборт. Искам да имам алтернативи за в бъдеще, в зависимост от резултата. Също имате ли идея, ако се стигне до там, дали ще може да се разбере дали аз съм направил фала или някой друг?

Поздрави,
Иван

P.S. Искам да се извиня, ако не съм уцелил правилния раздел.

# 1
Здравейте, Иван!

Това, което смятате да предприемете е напълно адекватно като поведение - повторен уринарен тест за бременност, кръвен тест, след което консултация с акушер-гинеколог. Така или иначе, независимо от резултатите от теста, е препоръчително да се установи причината за закъснението в цикъла.
Относно съмненията Ви за това кой е направил евентуалния "гаф", както сам се изразявате, това би могло единствено да се установи по датата на овулацията на Вашата приятелка и дните, в които е имала полов контакт и с кого.
Ако се стигне до изкуствено прекъсване на бременността, можете да се обърнете и към някои от нашите специалисти - в АГ Болница "Д-р Щерев" също се предлага тази услуга.
Повече за нашите специалисти, можете да научите от следния линк: http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=120&lang=bg

Поздрави,
Екип на АГ болница "Д-р Щерев"

Общи условия

Активация на акаунт