В момента чета ... 21

• 43 289
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Аз разтоварих малко с това :

# 661
# 662
  • Пловдив

Нещо не ми допада.

# 663
  • София
Почти завърших моята книга с разкази на Алис Мънро.
scaramouche, приеми един голям "like" на споделеното по повод книгата !
Напиши ако можеш заглавия на някои от разказите, които са ти харесали, че аз прочетох няколко на български ( "Скоро", "Кори", "Уенлок Едж"), но не ми допаднаха особено.
Та исках да сверя, дали не са мой тип разкази, просто съм попаднала на неподходящи или поне да видя твоите фаворити : )))
Не знам каква е дължината на разказите в книгата, която ти четеш, но прочетените от мен в никакъв случай не са кратки, поне по моите представи ( бяха по 20-30 страници).

# 664
# 665
  • Берковица
Прочетох Роксолана, хареса ми,а днес започвам Свещената хагада.http://www.helikon.bg/books/120/-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5% … D0%B0_151380.html

# 666
Чета "Петте четвъртинки на портокала" на Джоан Харис. Харесва ми - като атмосфера, която създава, като начин на живот на героите, природата, храната (особено храната  Laughing, чак ме амбицира да се науча да пека сладкиши  Laughing). Стилът също много ми допада, но аз по принцип харесвам Джоан Харис и начинът й на писане Simple Smile.

# 667
buttinsky, NеDа, благодаря! Simple Smile

NеDа, нито един от разказите на Алис Мънро, които ти споменаваш го няма в моята книжка, така че не съм чела никой от тях, за съжаление. Не можем съвсем да сравним. Вече споменах, че много ми хареса (ще напиша заглавията на английски, за да не правя свободни преводи Wink) "Amundsen", освен това и "The Beggar Maid", "The Moons of Jupiter", "The Bear Came Over the Mountain" и страшно много "Miles City, Montana". Не всички разкази в книгата са ми интересни, разбира се, защото не всички сюжети са ми интересни, но не мисля, че това е ненормално. За всички без изключение обаче мога да кажа - забележително фина проза! Иначе - не, не са кратки определено, аз чета на "Киндъл"-а така че нямам точно усещане по колко страници са, но са по-скоро дълги.

Съвсем е възможно просто да не ти допадат, човек не може да се разпознава във всичко, което чете, колко и добре написано да е то. Спомням си, че ти харесваш, например, разказите на Милан Кундера, но за мен те са - откровено казано - някакъв кошмар. Не съм ги оценявала в Goodreads, но сега си мисля, че бих им дала 2/5.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 16:02 от scaramouche

# 668
  • София
Благодаря, scaramouche!
Така е, да, с харесването и оценяването ...
А при книги с разкази и поезия е още по-сложно. От последната на Кундера, "Смешни любови", ми харесаха само 2 разказа от 7. Понякога съотношението е още по-лошо, но обикновено в GR и един откъс, разказ или стих ми е достатъчен както за по-висока, така и за много ниска оценка, ако нещо ме подразни.
Ще прочета още нещо на Мънро, да си дооформя впечатлението.

# 669
  • София, България
Завърших "Ларва" е няма толкова странна книга.

Ето ми мнението в goodreads-a.

Преди да я започна няколко пъти питах за нея тук и явно никой не я беше чел, така или иначе, да знаете, че нищо не изпускате.  Mr. Green

Аз продължавам да ходя леко завеяно след като прочетох "Мостът на Дрина", така че сега уж ми се четат по-леки четива, може да се хвърля на "Мидълсекс", че я имам от години и само събира прах.
Имате ли мнение за нея?

# 670
  • Sofia
"Мидълсекс" е книга, която много ме впечатли - и с гледната точка на "различния" човек, и с брилянтния си изказ. Имаше препратки във времето, които на мен ми бяха интересни, но имаше и мнения, че са отегчителни. За мен е книга, която си заслужава да бъде прочетена!  Peace

# 671
Току-що приключих "Погребете ме зад перваза". Прочетох я на един дъх ... Смях се през сълзи, а накрая се молех Сашенка да остане жив. Остана!  Hug

# 672
Завърших "Отива една жена при лекаря" и сега започвам "Съседката" на Барбара Делински.

# 673
Току-що приключих "Погребете ме зад перваза". Прочетох я на един дъх ... Смях се през сълзи, а накрая се молех Сашенка да остане жив. Остана!  Hug
Имам все още "бррррр" чувство от тази книга. Не е за пропускане романът! Simple Smile Но какво става после със Сашенка - не ми се мисли също...

Аз продължавам да ходя леко завеяно след като прочетох "Мостът на Дрина", така че сега уж ми се четат по-леки четива, може да се хвърля на "Мидълсекс", че я имам от години и само събира прах.
Имате ли мнение за нея?

Да си направим bg-mamma екскурзия до Вишеград? Simple Smile
А "Мидълсекс" за съжаление не ми хареса особено. https://www.goodreads.com/review/show/578886921

Завърших "Слънчогледи за Мария" на Керана Ангелова.  Heart Eyes Летях си пак с нея. И за да не се разделяме, започнах други нейни книги.

# 674
  • Ямбол
Аз прочетох "Петдесет нюанса сиво", ама няма да ви казвам какво мисля за нея  Mr. Green
Сега се колебая - приготвила съм си и и не знам коя да започна, прочетох по мъничко и от двете; и двете ми допаднаха  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт