В момента чета ... 21

• 43 301
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
"Дом за разплата" беше много хубава.

Супер е. Жалко, че Джон Сол се издава толкова рядко у нас. Sad Иначе аз още съм на "Джойленд" - харесва ми, просто нямам време в последните месец-два. Close

# 646
  • USA, Steak State
Ще разкажа.  Peace "Проходът" не ме измъчи както повечето от вас. Доста неща се смениха в книгата та все си мисля, че и тя можеше да се раздели поне на две части, но Кронин е решил да пуска тухли, какво да го правим.  Mr. Green

# 647
  • на североизток от Рая
 Аз завърших "Атентатът". Снощи казах, че ми харесва, но днес ще кажа, че накрая ме измори и дори отегчи. Чаках да свърши. Едни има няма 200 страници, но ме изнервиха. Май не ми се четат вече книги на подобна тематика. Да умираш за някаква `свещена кауза`, както го наричат. Амиии, не го разбирам. Това са хора, отказали се от този свят. Безумци!

Скрит текст:
оценката ми е 3-4/10

Ще започна "Слугинята". Дебела книга, дано да ме грабне. Че ми се чете книга, която `да не ме пуска`.  Simple Smile

# 648
Нели, вчера като прочетох мнението ти за "Атентатът" малко се обнадеждих по отношение на тази книга и на този автор  Simple Smile
Защото за мен "Кабулските лястовици" бяха пълно разочарование! Толкова зле написана, толкова недоизкусурена, толкова поръчкова книга!  ooooh! Дала съм оценка на лястовиците 1/5 в ГР само защото няма по-ниска   Laughing
Явно този автор не е моят и няма да повторя негово произведение  Wink

"Слугинята" мисля, че ще те грабне и ще ти дойде много свежо след мюсюлманските вълнения.....  Mr. Green

# 649
  • на североизток от Рая

"Слугинята" мисля, че ще те грабне и ще ти дойде много свежо след мюсюлманските вълнения.....  Mr. Green

Дано!  Simple Smile Мисля, че познаваш вкуса ми и се радвам, че писа.  Hug

Скрит текст:
Имам ужасно главоболие и не започвам да чета. Може би утре, ако ми е по-добре.

# 650
Не обичам книги написани в първо лице, единствено число. По- са ми трудни за четене. Crossing Arms

# 651
  • София
Бавно, но славно напредвам с "Гробницата" на Кейт Мос, като определено мога да кажа само хубави неща за нея. Мистиката и заплитането на сюжета много ми допадат, атмосферата е подходяща и създава усещането за витаещи зли сили ... Има и любов, и две семейни линии, и луди преследвачи ...
Много приятна книга!
Киф, абсолютно съм сигурна, че ще ти хареса!  Hug

# 652
  • София
Аз чета Гневът на ангелите. Засега ми харесва. Май съм на вълна трилъри.

# 653
Почти завърших моята книга с разкази на Алис Мънро.
Толкова страхотно написани истории, кратки, но много наситени изречения, струва ми се, че след като прочета някаква част от някой разказ мислите ми започват да се движат в ритъма на тези изречения. Явно тези истории не са създадени с идеята да бъдат ефектни (каквито най-често са добрите разкази), но все пак са блестящи - с тази книга имам чувството, че присъствам на изискана вечеря с искрящи сребърни прибори, кристали чаши и копринени салфетки, а вместо ястия ми поднасят елегантни малки порции думи.
Мислите ли понякога как са написани книгите, които четете? Имам предвид самия физически акт на писане - дали са писани по светло или по тъмно, бързо или бавно, ей такива неща. Е, за тези разкази си представям, че са написани с писалка с невероятно тъъъничък и нежен връх без никога, ама никога Алис Мънро да е разляла нито една капчица мастило върху листа.
Wink

# 654
Скарамушче, истинско удоволствие е да чета мненията ти напоследък.
Сега се замислих дали някога съм си представяла автора в процес на писане. Да, случвало се е в по-описателните книги. Там, където стилът, а не толкова случката, е това, което те кара да продължаваш да четеш заради самите думи.

# 655

Благодаря, Ален мак, че ми я сподели ...

Simple Smile да ти се връщат благодарностите. Харесва ли ти? ПОмня я със смесени чувства - прекалено  емоционална ми беше, както и потискаща, макар че "живо" я изчетох.

# 656
Прочетох "Съседката" - Барбара Делински и много , ама много ми хареса , разглежда теми като доверието в любимия човек , изпитанията пред които сме поставени в семейството , за надеждата , за рутината , която понякога се "намърдва" след дълги години брак , за "силата " да се бориш за да запазиш семейството си .
Сега продължавам с
На Марина Фиорато съм чела само "Стъкларят от Мурано" - много бях впечатлена , дано и тази да е толкова добра. Някъде четох че "Кръгозор" ще издадат още една нейна книга до края на годината  newsm68

Последна редакция: сб, 26 окт 2013, 10:56 от nara86

# 657
Започнах  "Време за жени". Дано оправдае очакванията ми. Wink

# 658
  Simple Smile

22/10/63 я прехвърлям на мъжа ми. Аз нямам достатъчно въображение за подобна тематика. Четох донякъде, и динамична, и с добри идеи, но с мъка минавах всяка страница, докато не осъзнах, че просто не ме вълнува какво ще им се случи на героите, което обезсмисли четенето докрая. Стивън Кинг ми е толкова различен във всяка книга, някои направо не ги оставям, докато не стигна до последната страница, други са ми така далечни, че...

# 659
Започнах  "Време за жени". Дано оправдае очакванията ми. Wink
Прочетох я. Дори надмина очакванията ми- невероятна смес от житейски и любовни истории, бабини мъдрости и носталгия ,болка от преживени загуби,борбеност и желание да се справиш със ситуациите,които живота ти предлага.

Общи условия

Активация на акаунт