"Системата минус 60"- тема №42

• 45 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
здравейте,
отдавана не съм следила темата и съм пропуснала доста.Ще се наложи да се завърна към режима, защото тотално оплесках нещата.Всичките ми усилия през тази година отидоха на вятъра и започвам от там откъдето тръгнах в началото на годината.+5кг имам да боря, при това качени само за 2-3 седмици през август.Стана ми тъжно днес детето като каза:мамо пак ли запачна да дебелееш twisted: Twisted EvilДори и мъжо ме взема на мезе, че съм започнала да го подяждам Mr. GreenА само до преди няколко месеца се притесняваше, как издържам с толкова храна.
През уикенда ще се настроя за режима, ще прегледам темите, пък и книгата ще прехвърля.Ей така за мотивация.Дрехите не ми стават, а зимата още е далече , за да си влизам в зимните панталони и поли.
Категорично съм решила за закуска само плод да ям.Ще се наложи да забравя хляб и сладко на първо време.
Хайде, връщам се назад в темичките да си припомня диетуващите герои и да се запозная с новите.
 Laughing
Весел днешен празник и спокоен уикенд!

# 46
Здравейте , Честит Празник  bg

Отчета за днес :
З. Кус-кус със сирене , парче еклерова торта , чаша студен чай
О. Пилешки дробчета , лимон , малко зелева салата филийка ръжен препечен хляб , защото месо без хляб много трудно ям ...
В. Половин чушка със сирене и малко грозде

Лек ден   bouquet

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 17:46 от Cheryl91

# 47
  • в реалния свят
Отчет за деня:
З-бъркоч с кисело мляко+овесени ядки+други работи в купата,праскова /късна закуска/
О- пиле с ориз+салата+1филия хляб
В- пълнени тиквички с извара на фурна+салата

slavka_todorova80 и други момичета скоро писаха , че са качили килограми през лятото.Ще ги смъкнеш бързо, ако си спазваш правилата.Но защо си решила само плодове да закусваш?Има и други варианти за закуска без да хапваш хляб и сладко.
Лека вечер на всички Hug

# 48
mozila, писала си в предната тема и за това ти го няма поста в тази  Simple Smile
И аз съм с три дечица и не ми остава много време за писане, но много се радвам на тези, които пишат редовно.Атмосферата на форума е много приятна.Всички сте забавни и обичам да Ви чета  Hug

# 49
Роца, 90 дневната диета не е сложна, поне за мен не беше. Просто редуваш различни групи храни всеки 4 дни в съответната последователност и всеки месец имаш един воден ден. Това, което там не ми хареса, беше монотонността и спазването на тази монотонност. Това от една страна ограничава свободата и трябва винаги да се съобразяваш къде си и какво имаш планирано, и от друга те кара да намразваш определени храни, защото трябва да ги ядеш, когато всъщност ти се яде нещо коренно различно.

Обяснявам - това е до голяма степен заради мен самата, защото не ям сума ти неща. Примерно от плодовете мога да ям праскови, ягоди, ябълки, круши и цитруси, но изобщо не са ми любими . Обожавам банани, грозде и диня, но те са или само сезонни, или доста непрактични за сваляне на килограми. Всичко останало не го ям.

От зеленчуците обичам само зеле, моркови, краставици, пресни чушки (никога готвени) и само сърцевината на домата. Мляко никакво не ям - нито прясно, нито кисело. Трици, мюсли и прочие: абсурд. Месо ям всякакво, недолюбвам  обаче пилешко филе и телешко.

Та накратко, в плодов ден например за мен беше мъчение - освен, че умирах от глад, ми беше противна самата мисъл, че ще трябва всеки 4 дни да се мъча с плодове, които по принцип ям веднъж в месеца или по-рядко. Освен това ме тормозеше факта с количествата...бях чела, че е добре вечерята да е същата по вид като обяда, но наполовина като порция. Не задължително, но за оптимални резултати. Ако греша, моля Bianka B. да ме поправи, тъй като тя има доста опит с 90 дневната диета. И така не ядях почти нищо в плодов ден, а в белтъчен и въглехидратен "издумквах света". В деня за варива пък редовно прегрешавах, тъй като не мога да ям подобни храни в заведение (къде сте видяли боб без лук или леща без морков?!), а вкъщи трябва да ги готвя отделно за мен. Заради това карах на консерви...ама като видите колко захар и боклуци има примерно в салатен боб, ще ви стане ясно какъв парадокс е диета с консерви Grinning

Но пък ако не си толкова придирчива като мен, 90 дневената диета е един чудесен режим. Честно казано, може би ако направиш едно завъртане там и след това продължиш със Системата, ще има оптимални резултати. Но отново, Bianka B. ще може да каже повече от мен.

Мишето02, много благодаря за рецептата! Ще я пробвам някой ден Hug

cvetna77
, аз по принцип хляб не ям много; всъщност почнах основно ръжен да ям за закуска сега, откакто съм на Системата. И тъй като взимам на Вита, съм пробвала и от другите им видове - пълнозърнест, със семена и пр., но те всички са малки и квадратести. Има ли друг вид, който аз не съм виждала или нещо не съм разбрала ти от кой взимаш? Да не би нещо да има по магазините и аз да съм изпуснала Laughing

mozila, на какво училище ходиш? И дай домашните насам, дружно ще ги напишем  Simple Smile

slavka_todorova80, добре завърнала се! Аз съм от новите герои, ама се надявам да съм постоянен Laughing

Моят отчет:

З: стандартна - 2 филийки Вита с филе и 4 бисквити Белвита
О: пресни орехи (млечни май им казват); тези, които можеш да си ги "чопкаш" и белиш цял ден Laughing Задрасквам ги, защото дори и да бяха малко, май не са разрешени по това време на деня
В: сухари със сирене

# 50
  • Кюстендил
Честит празник!

Мама барба, никакви храни не ми действат, за съжаление. Единствено съм забелязала ефект от студен айран, но не винаги ми действа. Но пък не съм се сетила да го пробвам всеки ден сутрин на гладно примерно. Имам обаче и друг проблем - сутрин, когато трябва да си пия кафето и да си чакам ефекта за  smile3550 аз пътувам, така че, дори и да имам проблясък трябва да чакам да стигна до работа, а то до тогава вдъхновението ме е напуснало. Другия вариант е да ставам час по-рано, което е в сферата на фантастиката с моето ставане в 5 часа сега. Чайове не смея да пия, защото с тях се докарах до тука. Въобще, голяма мъка.
Мишето, лютото ми е извън менюто изобщо, не мога да го ям Sad
Стига съм мрънкала, да си кажа какво ядох днес  Mr. Green
З геврек и шоколад, много шоколад, цял  Embarassed
О пропуснах поради липса на време
В пътьом в колата ядох една пилешка пържола печена от тези готовите

Много ми е тегаво с това ядене до 18:00 и на мен като на cvetna77, аз съм все по пътищата по това време.

# 51
  • София
Привет и от мен!

slavka_todorova80, няма да предаваме фронта за постоянно, горе главата... Всички крачки назад са само временно явление и продължаваме смело напред с пълна сила. Simple Smile

Аз нещо през почивните дни отпускам колана. Днес обядвах китайски манджи, които със сигурност си бяха бая пържени, а после ядох и сладолед и то- от една голяма кутия. Абе не е за разправяне просто. Но за свое успокоение не вечерях нищичко, пък дано помогне за гузната ми съвест. Simple Smile

Абе просто освен на 250 км от София, съм и на почивка, а освен на почивка, съм на гости, а освен на  гости, съм и с любим мъж, а освен с любим мъж, съм и с ламята в мен, затова положението е много сложно. Simple Smile Каквито и да ги сътворя в следващите дни, от понеделник нападам пак елдата и триците... Simple Smile

# 52
  • Кьолн
Добър вечер момичета!
 Кристи,благодаря ти мила,но ходя на училище по немски език. Много ми е трудно на стари години. нищо не ми влиза в главата,а и мислите ми са все при децата,защото малкия много плаче на детската,трудно му е не знае език...
 Цветна, и аз така обичам да чета момичетата,забавни са ми а ми дават много сила да спазвам режима.
  Славка,ще ги пребориш това са само 5 кг...
   Аз тази вечер вечерях режимно но доста закъснях с часа. Имахме гости и хапнах само малко домати със сирене. Не бях яла хубаво сирене от декември месец. Тогава дойдох тук...
 Приятна вечер ви желая!

# 53
  • пак на Рив Гош
Габи, то ако си с любим мъж на подходяща възраст, калориите от китайското бързо ще се горят Wink

Кристи, благодаря ти за подробното обяснение за 90-дневната  Hug. Признавам, аз съм що-годе всеядна (че и лакома  Mr. Green). Мисля си, обаче, че именно това плануване всеки ден какво да ям, ще ми тежи изключително. И без това гледам да готвя по възможно най-оптимален начин, сакън да не се преуморя  Laughing. Просто не се виждам всеки ден да готвя и/или да измислям неща, които могат да се ядат от всички вкъщи, че и да стават за публикуване в блога ми Laughing. Освен това, обедът ми е изключително важно социално занимание, та не върви да се цепя от групата колеги. Затова избрах и Системата, понеже ми позволява да поддържам разнообразно меню всеки ден и да се възползвам пълноценно от хубавия стол на работа  Grinning.

slavka_todorova, и аз като теб се завръщам към режима след качени няколко килограма. Горе главата, ще им видим сметката на пущините!  Grinning

Днешното ми меню:
З - филия с масло, филия с крем-сирене, портокалов сок, кафе с мляко
О - шунка, рататуй, кисело мляко, кайсии
В - диня и кисело мляко

Хубава вечер, момичета!

# 54

cvetna77
, аз по принцип хляб не ям много; всъщност почнах основно ръжен да ям за закуска сега, откакто съм на Системата. И тъй като взимам на Вита, съм пробвала и от другите им видове - пълнозърнест, със семена и пр., но те всички са малки и квадратести. Има ли друг вид, който аз не съм виждала или нещо не съм разбрала ти от кой взимаш? Да не би нещо да има по магазините и аз да съм изпуснала Laughing

Кристи, хляб Вита има и във формата на другите хлябове.Пак е нарязан на филийки, но мисля, че излиза малко по скъп от "квадратния"
Габи, Роца ти го е казала много хубаво това за горенето на калории  Mr. GreenАз днес съм изключително системна, но ще ходя да си лягам при любимия мъж да горя калории  luvbed
Ех, Роца....липсваха ми твоите менюта.....звучат като нежна  любовна мелодия на отслабващото ми тяло  Laughing Още помня как описа едно парче баница в старите теми..........
Много любовна взех да звуча....я да ходя да си лягам....  smile3524

# 55
Изпуснала съм новата тема.
Не че има с какво да се похваля, свалям съвсем бавно, но свалям...така че продължавам.
Ще се опитам да намаля количествата.

# 56
Ехооо,събудете се сънливки Laughing
Закуската е от мен тази сутрин:

Благодаря ви  мили момичета за посрещането.Ще се справим заедно, сигурна съм.
gabiplus чета, че и ти си с моите дебелеещи подвизи Mr. GreenАма ти поне  добре си  почивала, а мойте килца са от стрес Sad
Шефовите ми промениха работното место и видоизмениха задълженията и сега се чувствам сякаш съм на нова работа.Пък и колегите около мен често гризат вредни храни и ме черпят Simple SmileМоята ръка пък за да не ги обиди не пропуска да си вземе или също да почерпи Confused EmbarassedИ така....ще се отслабва за пореден път.
Днес закуската е ясна-диня.Обядът и вечерята ще бъдат протеини със зеленчуци.
Прочетох за състезанието, но не разбрах за какъв срок е.Аз няма да се запиша в табличката , но съм си поставила за цел да си корегирам мерките и килограмите за 2месеца.
Хайде спинкайте, че още е рано и си починете през почивните дни Simple Smile

# 57
  • София
Привет! Аз също отчитам плюс 500 г, но пък тази седмица така си разбутах режима, че даже се учудвам, че е толкова малко.
закуска: филия с мед;
обяд:дробчета по селски;
вечеря: кисело мляко с кисели ябълки Simple Smile).
Хубави почивни дни!

# 58
Здравейте и от мен Simple Smile
Отчет за днес :
З. Бутерка със сирене , 3 бисквити Белвита , половин чепка грозде, 3 в 1
О. Картофи на фурна със салатка
В. Айрян и грозденце

Лек ден и приятен уикенд   bouquet

# 59
  • Кюстендил
Здравейте!
Днес няма да съм системна, имаме сбирка със съучениците довечера. И все пак:
З Две филии с лютеница и сирене, айран, кафе и една круша.
О Още се чудя дали да ям нещо, закусих обилно и още не ми се яде
В Салата, ракийка, газирани напитки и все от тоя род и всичко след 20:00 часа

Общи условия

Активация на акаунт