Отговори
# 660
Сиана ходи много добре и сама, даже от няколко дни вече подтичва, особено като играем на една игра - уж я гоня, а тя бяга от мен и се смее.
За спането - тя спи по 1 път от доста месеци вече, сега от 13 до 15 горе-долу по 2 - 2.5 часа й се събира спане.
Нощем също си се буди, кърмя я, понякога също имам усещането, че цока по цяла нощ, друг път по-малко. Различно е. Кърмя я също сутрин и вечер при заспиване. На обед се приспива с баба и кисело мляко.
Имаме вече 5 зъба, но я мъчат още, лигави се и нослето тече, дано по-бързо се оправи.
Храни се добре от детската кухня, но декември вече мисля да спирам да вземам, че ми е далеч, а ще бъде и студено. Ще готвим у нас.
Хубава седмица  bouquet
...Забравих още нещо - това със ставането и сядането нощем, хленчене и т.н екстри го има и при нас.Даже вечер като я кърмя се надупва и права си цока, ужас. Откакто почна да ходи заспива все права и вече накрая пада от умора. Joy
За подаръците - с майките от парка сме решили да правим коледно парти на децата в някой от детските клубове. Ще купуваме еднакви подаръчета на всяко и ще има Дядо Коледа.

# 661
Здравейте мами  Hug Отново реших да ви пиша,защото тази сутрин бях много притеснена. Бебо имаше в изпражненията кръв и много се изплаших.Какви ли не неща прочетох в интернет и накрая отидохме на доктор да види какво му има. Тя го прегледа и каза,че има лекичко сцепване /анална фисура/ . Пуснахме и микробиологично изследване,но пак се притеснявам...дано изследванията да са наред. Каза да го мажем с дефламол,но приятелките ме съветват с крем от невен. Може ли и от вас съвет.Благодаря предварително  Hug

# 662
  • София
tinna_st, щом се вижда сцепване, значи това е причината, не се притеснявай  Hug Давай малко по-разхлабващи храни за да не са твърди акитата и да мине по-лесно и бързо, а за кремчетата и дефламола и някакво бебешко с невен са добри варианти, според мен все тая кое ще избереш. При нас имаше незначителни количества кръв заради алергия към белтъка на кравето мляко, но когато бяхме на преглед също първо за сцепване погледнаха, обикновено това е най-честата причина.

Офффф, да ви се оплача, Таня не ще манджи от никоя кухня, от днес сме на държавната, но не уважава ни частните, ни държавната, ни готвените манджи на баба си, яде няколко вида пюрета на Хип и това си е. А иначе и хляб, солети, шунка, маслини и др. подобни също яде, ама искам да яде готвено, не боклуци и полуфабрикати  разни  Sad Зъби растат усилено, гледам два нови са поникнали - едн долен страничен резец и един премолар горе, а иначе вече абсолютно всичко ми изглежда подуто, аха да поникне, дано заради това да са тези капризи.

# 663
tinna_st слушай педиатъра.  Peace

# 664
Тина, аз по принцип съм по конвенционалната медицина, но в този случай смятам, че невенът е по-доброто средство. Но не готов крем от невен или бебешки такъв, а приготвен домашен или евентуално да попиташ в аптеката дали някоя фирма не приготвя. В нета има рецепти как се прави. Трябва ти малко чиста свинска маса/ланолин и няколко стръка пресен или сух невен. Потърси и ще намериш информация. Това средство е уникално при точно такива проблеми. Аз през бременността имах проблем с един ужасно болезнен хемороид, смених куп лекарства и накрая се излекувах точно с такова мазило от невен. Има изключително силно антисептично действие и същевременно подпомага заздравяването. Също в аптеката можеш да попиташ за невеново или кантарионово олио. Малки количества от двете могат да се смесят и с получената смес да се маже мястото.

# 665
Здравейте, май не съм писала отдавна. Но като цяло няма нищо интересно. Криста още не е проходила само си усъвършенства пълзенето. В момента в който усети, че ще я пусна и почва да пищи и да пада. Иначе ме държи за един пръст и се разхожда.
С ваксините сме малко назад и по точно с последните две. Даже днес ми се обади личната лекарка да ни вика за ваксини, защото много сме закъснели. Ама какво да правя от както и мина рождения ден все е болна. Миналата седмица вдигна много висока температура, доктора каза че има ангина и възпалени уши и почна да пие АБ и така почти 4 дена, тя имаше  много висока температура. Тъкмо се успокоих, че вече няма температура и снощи цялата се обрина. Водих я на лекар, той каза че нямало нищо страшно било много рядко срещано. Даже и снимки и прави на обрива за да имал за показно. И сега като четох последните страници от форума се зачудих да не би да е било Розеола. Понеже той ми обяснява, че много рядко от вирусна инфекция смесена с бактериална се получава такъв обрив и т.н.
От миналата седмица се каня да слагам елхата и се чудя как ще реагира  моята малка маймунка,  понеже е много палава и всичко бута и пипа. До колкото се сещам батко и първата година въобще   не и обърна внимание, но тя е доста по палава. Като цяло съм настроена коледно но  за подаръци не мисля. Последно време имаме доста харчове и все непредвидени а и декември месец е много тежък освен, че баткото и аз  имаме рожден ден и още няколко много близки приятелчета имат и много пари заминават. Така се получава последните години,  че вече за Коледа сме фалирали Simple Smile.

# 666
Рали, сигурна съм, че е било розеола. Освен ако не сте пуснали предварително изследвания и не се е видяло, че е бактериална инфекция. Възпалените уши болят много, децата пищят на умряло, няма как да не разбереш ако детето има възпалени уши. Ей, не се научиха да я разпознават тая розеола и тъпчат децата залудо с антибиотици.

# 667
Здравейте, не съм писала от много време. Нямам грам свободно време Simple Smile
При нас не се случва нищо интересно. Моето момче вече си ходи сам като изтребител.
Много беше сладък в началото, като вървеше си държеше ръцете нагоре . Същинска маймунка.
 hahaha
Правихме прощъпулник: ще си имам готвач, хвана черпака и не пожела да го пусне, после набара гаечния ключ и до там беше. Ще кача снимка на питата но ще е утре.

Вчера докато играхме се огледах и рязко осъзнах, че сме се заринали с коли и  камиони.

Още не съм решила на кой какво ще подарявам за Коледа, все го оставям за последния момент, дано тая година не е така, че ще ми дойде на нагорно.

Вчера четох групата във фейса, много се зарадвах на момичетата чакащи нови бебчета. Дано всички бременеят леко и безпроблемно. Толкова се изкефих, че ми се прииска и на мен. И днес ненадейно ми хрумна да си направя един тест /имах едно на ум, но не се и надявах да е истина / и какво да видя   EFP . Очите ми не повярваха.
И сега се вкарах в едни размисли за бъдещето   newsm63

Реакцията на мъжо беше уникална . Цитирам : "Доволен съм!"

# 668
Stefaniq_87 , честито желая ти лека бременност. Ама направо ме съсипахте с тези хубави новини Simple Smile Толкова много нови бременни коремчета. Чак да му се прииска на човек пак да е   бременен. Ама аз за трето нямам сили Simple Smile
Поли и аз не знам какво да мисля вече уж на частен доктор  почнах да ги водя моите маймунки, че от личната последно време не съм доволна. Но определено ушите много я боляха, вечерта когато много рева постоянно пръстите и бяха в ушите а друг път не е правила така. Както и да е вече е по добре. Обрива е много блед но все още го има.
Друго май няма от мен

# 669
  • София
Stefaniq_87, честито и леко бременеене   bouquet

Рали, бебетата често си дърпат или бъркат в ушите просто когато изпитват някакъв дискомфорт, особено когато дискомфортът е в областта на гърлото, зъбите и въобще по главата. И според мен 100% си е розеола, още повече като преди няма и седмица минахме през това. Точно така беше и при нас, 3 дни около 39 градуса (понякога малко под, понякога малко над) и дори и с лекарства трудно падаше под 38, зачервено гърло, но много добро общо състояние и нормални кръвни изследвания, после като спадна Т обрив по корема и гърба и за 2 дни и обривът изчезна. Стряскащо е с тази Т, но е напълно безобиден вирус, обикновено не води до никакви усложнения и всичко минава без каквито и да е лекарства, освен за Т, разбира се.

# 670
Стефания, честито! Лека бременност и от мен! Много хубаво, че толкова момичета ще имат поне по две дечица.
Рали, подкрепям Светлето. Моята Мина постоянно си дърпа ушите като я тормозят зъбите и нервничи. Е, разбира се не е невъзможно да е било и това, което лекарят е казал. Ние сега пък да не се правим на големи специалисти. Помня само на моята съседка как пищеше малката като я боляха ушите. Леле, кварталът се носеше нощес, без да преувеличавам. А аз понеже познавам детето и чувам от къде идват писъците, едва издържах от притеснение до сутринта, за да се обадя да видя какво му е на детето. Какво ли не ми мина през ума. Е, оказа се уши.

# 671
Благодаря ви много за съветите  Hug Определено ще погледна в интернет как да си направя домашен крем от невен. Simple Smile Мога да се похваля,че вече сме по добре и изследванията също. Толкова ми олекна. Пък малко съм скиптично настроена към педиатрите,въпреки че са специалисти,защото първата докторка на малкия,направи голяма грешка.Каза че има диагноза страшен рахит в напреднал стадий ,но не ми даде направление за ортопед.И аз да и се доверя,давахме вит Д..но реших да го заведа на специалист и при друг педиатър.Накрая се оказа,че има рахит,но не в напреднал стадий,просто имаше мека кост от лявата страна на главата. Дори можели сме да предозираме бебо с вит Д,ако сме продължавали да му даваме в такива количества.Просто нямам думи понякога от доктори ....

# 672
Тина, абсолютно съм съгласна с теб! Предишната педиатърка също ми даваше меко казано опасни съвети. Да ама ако бях някоя майка като кон с капаци и сляпо да вярвах в мнението и....не ми се мисли даже. Подкрепям те и винаги трябва да търсиш 2-ро та дори и 3-то мнение  Peace

# 673
Привет, мами!  Hug
tinna, добре дошла!   bouquet
Stefaniq, честито! Лека бременност до края, здраво и хубаво бебче.  Hug

При нас нищо ново.  Laughing Здрави сме, добре сме. Днес ходихме на профилактичните изследвания (хемоглобина и всичко останало е в норма), лесно събрах урина с колектор, Катрин малко плака, докато и` вземаха кръв.

Хубав ден на всички!   bouquet

# 674
  • София
Стефания, честито и лека и безпроблемна до края   bouquet

При нас нищо ново - Зари и той лети по коридорите сам, още не сме сложили ваксината на 1 годинка, че нали изкарахме грип вкъщи... И аз съм по-добре с крака, ходя на физиотерапия. За сметка на това яко закъсах с гърба, но и той върви към подобрение  Simple Smile

Зарчето научи сам две нови неща - да танцува и да се пипа отпред по памперса ако е пишкал  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт