Отговори
# 645
  • София
Привет и от нас Simple Smile отдавна не съм писала, но чета редовно.

Адриан и той има даже не един, а два кътника - от дясно един отгоре и един отдолу. И аз не ги усетих.

За спането - да ви кажа моето идеално спящо бебе през лятото почна много да се буди нощем и работата се пшравяше кога с биба, кога с манджа, но хич не ми се нравеха тия нощни хранения, че той като новороден не ми се будеше нощем, та сега ли...Устисках до преди 2 седмици когато реших да взема нещата в свои ръце. Таткото замина командировка за една седмица и реших да действам. За да се измъчва поне само един от нас. Та попрочетох изпитания д-р Спок и реших да пробвам. 3 нощи го оставих да поплаче, без да влизам в стаята (той от 5-месечен спи сам в стая). Плачеше максимум 10 мин, които на мен ми се струваха като цял час, но стисках зъби.... и на 4-тата нощ - О, чудо!! Спа непробудно 12 часа. И така вече 2 седмици. Знам, че звучи малко жестоко. Не си мислете, че ми беше лесно, сърцето ми се късаше, но определено си струваше. Иначе през деня спи от към 11-11:30 до към 13:00. След обяд не спи. Вечер си ляга в 20:00. На всичкото отгоре се научи и като му се доспи ме завежда в стаята си до креватчето и си иска бибата Simple Smile А вечер ме води към банята Simple Smile

За яденето: Няма никаква закономерност - един ден яде, на следващия не иска. Не го насилвам - в момента в който посегне да ми избута лъжицата, прибирам манджата и го оставям до следващото хранене. Е, междувременно хапва я грозде, я банан, я някоя пълнозърнеста гризина Simple Smile

За подаръци избщо не съм мислила. Заринати сме с дрехи и грачки....но със сигурност ще му вземем нещо на малкото слънчице. За ММ съм намислила курс по сомелиерство - той отдавна си го иска Simple Smile За другите не знам.

# 646
  • София
Ние ще купим на Зарчето детска масичка със столче, като бяхме в болницата откачаше от радост като ги видеше. Само се чудя за истински или засега такова като образователна играчка:
Скрит текст:

# 647
Здравейте:) Много се развълнувах с тези добри новини из фейса, честито и стискам палци  Flowers Four Leaf Clover
На мен хем ми се иска, хем знам, че Здравко е малък още и предвид факта, че го гледам почти сама и вече имам две служебни деца от първия брак на ММ, някак си идеята не ми се прокрадва сериозно:)
За бабите календари, че миналата година не я свърших тази работа. Таткото ще мине с нова чанта сигурно, а Здравко не знам. Имахме едно магаре от Fehn, с което го преспивах, обаче му стопихме лагерите и сега гледам 24евро струва подобна играчка..хич не ми се дават..така, че за него не съм измислила още нещо.
Иначе спи като куче по корем с вирнат задник и свити крака...естествено на спалнята  Crazy кошарата я ползвам да подпирам спалнята от едната страна да не падне..имаме си нощни хранения, всичко е както не трябва да бъде, но се наспивам и хич не ми е засега:)
Храни се пред Youtube или ако ме види с храна, винаги иска от моята, с изключение на няколко кошмарни дни, в които му никнаха зъби, имаше температура, капеха лиги и не му беше до хранене  Whistling

# 648
Здравейте!!
Фортунка там е работата че веднага след ваксината избиха пъпчици..днес вече се обадих на лекарката да и кажа че на ръчичката на която биха ваксината..може и съвпадение да е..но там има около 10пъпчици а на другата една-две на крачето една и на бузката една..Тя ме попита за температура и неразположение-еми няма ме такива екстри  и го отдаде на алергия засега като каза да я наблюдавам и вдигне ли -идва да я преглежда!
ПОЛИ  и аз често съм на ръба..добре поне че е рядко..,но не знам дали съм ви казала но моята бузанка постоянно пие вода..Като малко бебе не искаше и да близне..сега си изпива до три големи бебешки шишета в денонощие...само през нощта изпива едно такова..-250мл шише!!! Shocked Shocked ShockedОтначало се шокирах..правихме изследвания ,захар..но няма нищо ..Обаче е факт честото будене за тая вода ,проплакване ,мрънкане ,въртене ..да не говорим че кошарата е просто излишна..При нас обаче го има и друго-излезнаха -пробиха всичките кучешки зъбки..та го отдавам на това че от толкова много време  е неспокойна..А иначе следобед продължава да спи по около 3 часа което за мен е дар Божи!!!
Паричките-еми излезнала е датата вече -превеждат ми сега на 19-ти още около 160лв...тъмън да разчиташ на дати и на такива пари.. Whistling
Айде лека ви нощ момичета!!!Аз пийвам  тука едно малко ромче  bowuuче ми донесоха да го опитам и си лягаме след малко!  bouquet

# 649

За спането - да ви кажа моето идеално спящо бебе през лятото почна много да се буди нощем и работата се пшравяше кога с биба, кога с манджа, но хич не ми се нравеха тия нощни хранения, че той като новороден не ми се будеше нощем, та сега ли...Устисках до преди 2 седмици когато реших да взема нещата в свои ръце. Таткото замина командировка за една седмица и реших да действам. За да се измъчва поне само един от нас. Та попрочетох изпитания д-р Спок и реших да пробвам. 3 нощи го оставих да поплаче, без да влизам в стаята (той от 5-месечен спи сам в стая). Плачеше максимум 10 мин, които на мен ми се струваха като цял час, но стисках зъби.... и на 4-тата нощ - О, чудо!! Спа непробудно 12 часа. И така вече 2 седмици. Знам, че звучи малко жестоко. Не си мислете, че ми беше лесно, сърцето ми се късаше, но определено си струваше. Иначе през деня спи от към 11-11:30 до към 13:00. След обяд не спи. Вечер си ляга в 20:00. На всичкото отгоре се научи и като му се доспи ме завежда в стаята си до креватчето и си иска бибата Simple Smile А вечер ме води към банята Simple Smile

И на мен не ми беше лесно....... Заспиването на Борис беше много трудно  #Cussing out- на ръце, друсахме се, пеехме, потупвахме се по дупето и т. н. После го научих да заспиваме на спалнята един срещу друг един вид да се гушим, нооооооо  Shocked много ме скубеше и нищо не помагаше да си опазя косата все намираше начин да ме докопа........... И така докато не взех нещата в свои ръце  Crossing Arms- ММ го нямаше и една вечер държах Бори до неговото легло и му обясних че там е мястото за спане......... сложих го и се почна........ реве и ме сочи да го взема и то не беше рев а по- скоро хленчене, ако мръдна нанякъде или излезя от стаята се напъваше и почваше да пищи......, ако съм легнала на спалнята просто хленчи, заспива дето се вика прав подпрян на решетката на леглото, но не ляга, а ме сочи......... Така три вечери като първата нощ рева мнооооооооого сигурно час и аз с него ревах завита да не ме вижда......., а другите вечери намаляше времето....... На четвъртата вечер го нагушках и нацелувах много преди да го сложа в леглото и му казах ето мама ляга и тя ще наня и ще милва главичката на Бори...... и чудото стана той легна аз си протегнах ръката и след 5- 10 мин. беше заспал  newsm44...... Сега като му се доспи отива до леглото и го сочи и вика на-ня........ слагам го и понякога заспива почти на момента, а друг път се върти, гледа мечетата по обиколника и след 20- 30 минути заспива  Simple Smile. Много е трудно изобщо да се решиш на такава крачка и наистина изглежда жестоко, но те вече не са малки и си проявяват характер, а някой неща трябва да са ясни.......  Simple Smile

# 650
Добро утро!  Hug
ciao-ciao, дано леко да мине този обрив и не е нещо сериозно.  Hug
Фусти, голям купон е при вас.  Hug
Нана, много е хубава Диляна.  Hug

Има дни, когато Катрин се храни добре, има и такива, когато е повече на кърма. Засега зъбите пробиват без проблем. Спи следобяд от 13,30 до 17ч. , което е идеално за мен. Вечер заспива около 21-21,30ч. , сутрин става в 7-7,30ч. (е, през нощта се пробужда и суче, но тъй като спим все още двете, не мога да преценя по колко пъти - понякога имам чувството, че непрекъснато суче  Mr. Green , дано няма проблеми по-нататък, но така поне си поспивам). Общо взето - нищо ново при нас.  Simple Smile
Хубав ден!   bouquet

# 651
Момичета, ние нямаме проблеми със заспиването. Детето си заспива понякога за 5, понякога за 15 минути. Аз я слагам на леглото, лягам до нея и й пея, като я обгръщам с едната ръка. Проблемът идва нощес, когато се почва въртенето. Тя дори не се събужда, а го прави насън, като буквално сяда, килва се на някоя посока, поспива така няколко минути, после пак сяда, пак се килва на друга посока и това продължава понякога два-три часа. Постоянно е отвита и все трябва да завивам. Не плаче, не се буди, понякога премрънква насън, но вода не иска, сученето отдавна е забравено при нас. С други думи, тези методи на д-р Спок не вършат работа - как да накарам едно неспокойно спящо бебе да спи спокойно?! Давала съм Дентокинд, но имаше ефект само в началото. Явно просто ще трябва да избудувам някак този период. То и аз съм малко трудна със спането, та най-малкото неспокойствие на детето ме лишава тотално от сън. Баща й по не й обръща внимание, но пък и той се изморява, а сутрин става по-рано, води баткото на градина, ходи на работа - не мога да искам от него и нощни дежурства да дава всеки ден. Но и това ще мине...някой ден.

# 652
  • София
Поли, то сигурно хич не ти е смешно, но май проблемите са с твоя сън  Mr. Green ММ понякога идва да спи при нас и ми обяснява как аз докато се разбудя детето се е въртяло, седнало е, мрънкало е, казало е сто пъти "мама" и чак като ревне с пълна сила или предприеме физическа саморазправа аз благоволявам да отворя очи и да ѝ обърна някакво  внимание  hahaha Май повечето деца така си се въртят докато спят, поне и племенниците ми го правеха, сега и Таня е така и особено покрай зъбите е голямо въртене и примрънкване насън.

Абе много спящи вашите  Mr. Green, за мен повече от час сън през деня е мираж, засега още спи по 2 пъти през деня, но от скоро се опитва да откаже едното спане и започна вече да ми заспива към 12 на обяд и вечер чак към 18 пак, заради което после чак до към полунощ не ѝ се приспива  Crazy, ама период е, и това ще отмине.

# 653
Момичета, ние нямаме проблеми със заспиването. Детето си заспива понякога за 5, понякога за 15 минути. Аз я слагам на леглото, лягам до нея и й пея, като я обгръщам с едната ръка. Проблемът идва нощес, когато се почва въртенето. Тя дори не се събужда, а го прави насън, като буквално сяда, килва се на някоя посока, поспива така няколко минути, после пак сяда, пак се килва на друга посока и това продължава понякога два-три часа. Постоянно е отвита и все трябва да завивам. Не плаче, не се буди, понякога премрънква насън, но вода не иска, сученето отдавна е забравено при нас. С други думи, тези методи на д-р Спок не вършат работа - как да накарам едно неспокойно спящо бебе да спи спокойно?! Давала съм Дентокинд, но имаше ефект само в началото. Явно просто ще трябва да избудувам някак този период. То и аз съм малко трудна със спането, та най-малкото неспокойствие на детето ме лишава тотално от сън. Баща й по не й обръща внимание, но пък и той се изморява, а сутрин става по-рано, води баткото на градина, ходи на работа - не мога да искам от него и нощни дежурства да дава всеки ден. Но и това ще мине...някой ден.
Явно Мина преживява деня..... И Борис имаше такъв период първо като се научи да сяда..... сядаше насън и се килваше ту на едната ту на другата страна... После като се научи да се изправя ставаше директно прав в леглото и се буташе ту от едната страна ту от другата.......  fingerscrossed да минава по скоро периода Simple Smile

# 654
Здравейте мами! Simple Smile Нова съм и много ще се радвам да споделям мнения с вас. Кажете ми как да се справя със сина ми,защото не можем да заспим без люлеене.Казаха ми да го оставям сам в кошарата,ще си пореве малко и ще спре,ама при нас не е така.Реве като магаре.Дали с течение на времето ще заспива сам...моля ви за съвет  Hug

# 655
  • София
Може би ги чувате тези неща защото спите заедно (или в една стая). Аз изобщо не знам върти ли се, сяда ли, става ли, а и не искам да знам. Simple Smile Той от 5 месечен си спи сам в стая. Никога не съм го приспивала, дундуркала, люшкала... Да си призная липсва ми гушкането от времето когато го кърмех, но това е. Сега ме гишка само като му се доспи. Но, важното е, че всички на сутринта сме наспани и усмихнати. Е, ако спеше до към 10 цена нямаше да има ама все пак 12 часа непрекъснат сън са повече от добре.

# 656
Здравейте мами! Simple Smile Нова съм и много ще се радвам да споделям мнения с вас. Кажете ми как да се справя със сина ми,защото не можем да заспим без люлеене.Казаха ми да го оставям сам в кошарата,ще си пореве малко и ще спре,ама при нас не е така.Реве като магаре.Дали с течение на времето ще заспива сам...моля ви за съвет  Hug

Здравей и добре дошла! Simple Smile
Преди сън гледаме да се погушкаме с малката, оставяме вратата на стаята, където спи леко открехната. Светлината е приглушена и някак си тя заспива. Може да опиташ с някаква музика за успокояване, или да четеш приказки. А това изнервяне да не би да е от зъби? Понякога при нас има такива изблици, но след Панадола всичко си идва по местата.

# 657
Ами спим в една стая с бебо. Всичко сме пробвали.И музика и песнички,гушкане...но пак си знае ината  Laughing На нас скоро ни изникнаха двата долни зъба и сега ще  ни избиват още зъбки...дали пък е от зъбките,но по принцип малкия си е с характер и доста трудно се справям с него.Дори някои майки се чудят какво дете съм имала...дете като дете Simple Smile

# 658
Здравейте и от мен.Да се вкюча и аз за малко Laughing
За ходенето, вече спокойно мога да се похваля, че Дари върви много стабилно и си обикаля навсякъде където пожелае.
С осем зъба сме и още нямаме кътници.
За спането , спи от около две седмици по един път на ден, след обяда към 13.00-13.30 и веднага в леглото, някой път спи един час,друг път три часа, различно ,но вечер заспива към 10 и става сутрин не по- рано от 9.00 Laughing, което напълно ме устройва Joy. И тя се буди нощем, по точно в съня си става и пак ляга върху завивката. Това се повтаря няколко пъти #Crazy. И така се налага постояно да съм нащрек да не е отвита, пробвах с чувалче няколко вечери, но имам чуството, че не й е удобно и го махнах, прекалено много се върти. Но от горните постове разбирам , че повечето деца имат смущения във вечерния сън , което ме успокоява , че не е само моето дете така Laughing
 А относно храненето един път яде, друк път не. Абе с много маймунджалуци се получават нещата. Joy

# 659
Poli BK  при Дани  е същия проблем - неспокоен сън, но осен ставането, пуфтенето, въртенето , тя примрънква и се събужда плачеща. Всичко спря  откакто спи сама в стая, по-точно...  пак си се върти, предполагам и че се става в просъница, но поне не плаче и не се събужда поне 8 часа. Аз съм с мноооооооого лек сън  и преди реално не спях по цели нощи .  Пробвала съм почти всички други мерки.... нищо нямаше ефект. Thinking  Надявам се при вас да е период, защото фразата " Ами детето ви си е такова!" изобщо не е успокояваща и в помощ .  Crossing Arms

Сега съм взела зимен чувал за сън, да я пробвам пак - може да си е променила мнението за него.  Laughing
Имам предчувствие, че съм я разболяла ( червено гърло)  , защото няма как да я наблюдавам постоянно дали е отвита..

Общи условия

Активация на акаунт