Отговори
# 75
stefi_sv, моля , напиши рецептата за детските солети, а и ако имаш за детски сухари или  бисквити.
Аз се пробвах за сухари, но нещо не ми се получиха  Blush
Тортата за РД ще бъде с орехов блат, няма да давам. Ако вече яде кисело мляко, ще й направя нещо само за нея

# 76
  • София
Зари няма да яде никаква торта  Simple Smile

ShySun, сега са най-полезни играчките за развитие на фината моторика, ето от този тип
Скрит текст:
Въпросът с играчките за логика е спорен, аз мисля да изчакам още малко (говоря за формичките, които трябва да се пъхат в определените отвори).

Също така към годинка мисля да пробвам боите за рисуване с пръсти (те също са за фина моторика).

Освен това дойде моментът, в който Зари започна да се заиграва с кубчета и пирамидки, явно и за тях му е дошло времето.

Преди време се натъкнах на прекрасна статия по въпроса, ще я потърся следобяд, че сега отиваме на разходка.  

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 09:47 от -=Деси=-

# 77
ето ги солетките http://vkuhniata.wordpress.com/2011/03/14/rye-sticks/
За сухарите е според какво си захранила. Правиш хляб, сушиш на слаба фурна и си готова. Може да добавиш в тестото айрян, да намажеш с жълтък, изобщо пусни си фантазията да лети.  Hug Преди време правих тези само с различни брашна, мая и вода, но пак станаха супер вкусни
Скрит текст:
Бисквитките пак по същият начин, слагаш различни брашна, кис. мляко може, бакпулвер или мая, за да бухнат. Подслажнадено се постига с намачкан банан, настъргана ябълка, гроздов сок или каквото се сетиш. Може върху всяка бисквитка да сложиш парченце синя слива например и при запичането става чудно. Правила съм и това http://vkuhniata.wordpress.com/2010/02/02/rosemary-cornmeal-biscuits/ много са успешни.Е, Боби ги смучеше, търкаше и биеше по пода с тях и пак ги смучеше. Важно е да не се препичат, за да не са твърди. Аз не сложих от рецептата солта, черният пипер и замених маслото с зехтин, но пак се получиха

# 78
мерси, stefi_sv,    Hugще направя крекерите скоро

# 79
Здравейте в този дъждовен ден:)
Ходихме на консултация, 9900( - 300 гр.) но пък е 74см( +2).  Ама тя не се спира, та нормално Simple Smile)
Тортата за Рд ще е с Бамби, че като го види и умира от щастие Simple Smile
Лек ден от мен!

# 80
Здравейте и от мен, момичета,

не се включвам често в последно време, но съм се захванала с разни неща тия дни покрай, които и организацията на кръщенето на Дани, и съвсем съм закъсала откъм време. Иначе ви чета редовно! Simple Smile

Много благодаря за красивата тема, всяка следващата е все по-хубава от предишната   bouquet!
Не успях да се включа със снимка и този път, дано за юбилейната тема вече се наканя.

И аз се включвам към постоянно скитащите момичета, не ни свърта много вкъщи, и няма начин да се прибирам (и качвам и аз количката до 4-ия етаж) само за едно хапване. Абсурд! Но пък основно хапваме или храната от кухнята, или сме на пюрета. Джънк и аз не давам, разбира се, давам да опитва от моята храна, като подбирам да не са алергенни храни.

Правим и ние сериозни опити за вървене, но още много лакатуши, бърза да върви, и съответно е наникъде. Майки на проходили по-рано деца ги усещам как се похвалват тайно, че децата им тръгнали на 10 месеца, но аз не бързам, като й дойде времето сама ще тръгне. Пускам я понякога навън като съм на кеф  Confused. Обаче ми е все тая кога ще проходи, разбира се, не ненормално късно. Тя правеше много по-рано неща, които повечето бебета правеха след месеци, щом не е тръгнала, значи не е готова. Дрън!

Незнам как успявате да приготвяте толкова неща вкъщи, аз освен, че не съм особено талантлива в готвенето (не съвсем некадърна), но нямам и много желание последно време. Да не говорим, че сме основно в движение и  ако реша да сготвя нещо, обикновено го изхвърлям вече развалено, понеже няма кой да го изяде. Тъпо ми е, че се получава така, и затова все по-рядко готвя. Зимата като се кротнем вкъщи тогава ще се отдам повече (евентуално Simple Smile). А иначе се прекланям искрено към хората, особено майките, които освен, че успяват да пооправят вкъщи, да разходят бебетата, също и да сготвят.

Ще ви оставям, вече, защото улиците вече ни зоват! Simple Smile

# 81
За прохождането - подкрепям Reneta
У дома е вечно разхвърлено, не си правя ни най-малки илюзии да видя в близките години нещо подредено. Надявам се, че като си дойде мъжо ще разхожда малкия поне за час и тогава ще мога евентуално да посвърша нещо /или да подремна  hahaha/ ам чи тъй де, и Айшето хора! По време на бременността ми се наложи да лежа заради обилен кръвоизлив и сега така ми липсва да се въргалям като морж в леглото ....

# 82
Здравейте,
При нас доста поваля нощес, но сега е слънчево, горещо и задушно. Мина е малко сополива и не спа добре, или е вирусче от морето, или зъбите я мъчат, или в крайна сметка и двете. Побелели са й венците и е крива, крива... ужас. Сутринта в 6,30 се събуди, а аз като видях как й тече цивката, я вдигнах, за да й сложа капки и да й дам малко илачи. После заспа в 9, събуди се в 10, тъкмо като дойде Амела (помощничката ми). Оставих ги да се хранят и да излизат, а аз ходих до библиотеката. Успях да си намери две-три полезни неща и за утре поръчах още пет книги. Тук имат добра организация и като му хвана цаката, работата ще потръгне. Установих, че нямам никакъв проблем с четенето на правна литература на сърбо-хърватски, та с един куршум два заека - хем езика уча, хем и за дисертацията чета. Направих и шопинг - рядко ми се случва да влезна без дете в магазин та се поувлякох. Като се прибрах, беба пак беше заспала. Излизали навън, яла безсолен крекер, сирница (баница със сирене) и круши и като се размрънкала, се прибрали.  Сега ще я видя като се събуди, дали ще иска да яде.
И аз не я форсирам да прохожда. Тя и сега с пълзене вече всичко докопва, а представям си като тръгне на два крака. Но има желание да ходи определено. Даже два пъти вече я засичам да си стои изправена, без да се държи никъде. Предполагам, че до годинката ще проходи. Няма нищо за хвалене в тая работа - дали ще проходи на 10 месеца, на година или на година и половина, важното е да проходи. И в ходенето няма нищо кой знае колко интелектуално. Нали знаете поговорката, че на когото не работи главата, работят краката. Следващият път някоя мама като вземе да се прави на интересна, може да й го напомните. Mr. Green

# 83
  • София
Девойкен, има ли сред вашите бебоци някое, което пие кисело мляко рано сутрин - към 5-6, в полусънно състояние и после да заспива пак? И ако да, как процедирате - приготвяте го от вечерта и сутринта само затопляте или всичко на момента или?  Thinking

# 84
А моя звяр откакто откри пълзенето не му се ходи и това е, че и с играчки не му се играе, препуска из къщи пълзейки, а аз тичам след него..днес за 2секунди невнимание и махнал предпазителя на контакта   Shocked сега ще купувам нови..на проходилката не й се кефи, защото не може да пипа всичко, което иска и се нерви. Много готина играчка е показала Деси.
От два дена се каня да направя конфитюр от ябълки, така стоят..аи сега и кайма купих за мусака, утре ще ми е весело..днес поне изчистих, че баба му го разхожда.
За РД-то си мисля да направя торта с фондан с животни.
Аз го прибирам за хранене вкъщи, то тук няма къде да се ходи толкова, а парка ми е наблизо. Та си знае, храненето на столчето до масата. Навън не посяга с хранителни цели към зрънчовци и тем подобни, но иска да бара листа, треви, пръчки, фасове и да си ги лигави. Спането вече е предимно вкъщи, а не в количката. Та ги съчетавам някак преди или след разходка.

# 85

Правим и ние сериозни опити за вървене, но още много лакатуши, бърза да върви, и съответно е наникъде. Майки на проходили по-рано деца ги усещам как се похвалват тайно, че децата им тръгнали на 10 месеца, но аз не бързам, като й дойде времето сама ще тръгне. Пускам я понякога навън като съм на кеф  Confused. Обаче ми е все тая кога ще проходи, разбира се, не ненормално късно. Тя правеше много по-рано неща, които повечето бебета правеха след месеци, щом не е тръгнала, значи не е готова. Дрън!

Незнам как успявате да приготвяте толкова неща вкъщи, аз освен, че не съм особено талантлива в готвенето (не съвсем некадърна), но нямам и много желание последно време. Да не говорим, че сме основно в движение и  ако реша да сготвя нещо, обикновено го изхвърлям вече развалено, понеже няма кой да го изяде. Тъпо ми е, че се получава така, и затова все по-рядко готвя. Зимата като се кротнем вкъщи тогава ще се отдам повече (евентуално Simple Smile). А иначе се прекланям искрено към хората, особено майките, които освен, че успяват да пооправят вкъщи, да разходят бебетата, също и да сготвят.

Joy Все едно аз съм го писала това.Абсолютно същото е в къщи Laughing

# 86
Ха-ха, много забавни тези реклами (споменатите). Моят хубостник се кефи на "кучета ближат телефони брат..."- направо замръзва като я види... Joy
Ние направихме първите самостоятелни крачки   ura почва се с вършеенето напред назад, вече и до тоалетната трудно отивам, защото все в краката ми се бута това дете.
Миленита, в 6:00 е буден за ядене- давам му адаптирано мляко. Лошото е че повече не заспива след това.  Sad
Мен ме вълнува темата с отбиването. Как процедирате?

# 87
Миленитка, и ние по това време пием АМ, като от вечерта приготвям вода в термос и съответната доза мляко на прах в шише. Сутринта само смесвам и давам. За кисело не знам, ако е хладно в стаята, нищо няма да му стане ... вероятно ... но не съм сигурна.
Азария, при нас отбиването мина по мед и масло, като оставих госпожицата при майка ми за няколко дни. Като не ме е виждала, просто е приела млякото в шише и останалата храна. После известно време се навираше в мен и търсеше гърда, но не е  правила драми от това, че не й давам. Що се отнася до мен -  първият ден изцедих гърдите, вторият съвсем малко изцедих, а на третия вече не усещах напрежение и нищо не съм правила. Не знам дали помогна, но пиех хомеопатия - Рицинус Комунис 15 СН рано сутрин 5 зрънца и Лак Канинум 15 СН в ранния следобед пак 5 зрънца. Това в продължение на 5 дни. Може би и без тях щеше да мине безпроблемно за мен, защото нямах кой знае каква кърма, но си ги пих - ако не друго, поне плацебо ефект имаше.

# 88
  • София
Благодаря за отговорите!

При нас няма шанс за АМ - и плодовата Lactana, която Джъст похвали, Дзуфла я отказа категорично. В тази връзка - Джъст, ако си я пиете още, метни един адрес, че имам една голяма кутия с два пакета вътре, от които съм направила няма и 150мл разтвор - ако искаш, де Simple Smile

Не остана марка АМ да не сме пробвали. Добре, че след две марки кисело мляко кандиса на "Домлян", подсладено солидно с бебешки плодов сок и бисквити  Confused Че кърмата явно не й стига и вечерта, и сутринта... Не знам само как ще я излъжа сутринта, като твърдо отказва мляко в шише...

# 89
Хм....  newsm78   Аз също имам този проблем с кърменето в 5. Малката се ококорва и не иска да спи след като хапне. За сега имаме една люлка , в която още се събира  и я  слагам в нея. В повечето случаи се унася и заспива.

До кога обаче така.. тя  люлката си има максимум  натоварване   Crossing Arms

Мога вече спокойно да похваля звяра - спи! О, чудо на чудесата!  Party   Заспива в 9 и се събужда чак в 5 за кърмене. През деня има поне 2 часа и половина сън.  Heart Eyes    При нас целият цирк излезе зъби! Надявам се този спокоен период продължи по-дълго.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 07:57 от ShySun

Общи условия

Активация на акаунт