Отговори
# 90
Здравейте,интересува ме най- близкия  пункт  на детската млечна кухня в района на у-ще Иван Вазов  в Стара Загора  и разбира се какви са условията за записване на дете  на 1год. и 6 месеца . До този момент не е записван на кухня . Благодаря Ви и се надявам да ми отговорите .

# 91
Здравейте момичета!
Мислите ли скоро да заместите сухарите с хляб?
Ако не ,каква е причината?
Мерси за отговора:)

# 92
Здравейте момичета!
Не виждам защо ще ги заместваш, аз и сега давам хляб, например надробен в супата, не епроблем или коричка да си дъвче. По принцип попарата със сухар е по-вкусна, но може и ти да си направиш сухар, което си е запечен хляб. Въпрос на вкус.

# 93
Здравейте момичета!
Не виждам защо ще ги заместваш, аз и сега давам хляб, например надробен в супата, не епроблем или коричка да си дъвче. По принцип попарата със сухар е по-вкусна, но може и ти да си направиш сухар, което си е запечен хляб. Въпрос на вкус.

Peace

# 94
Аз попарата я правя със сухар, но отделно също давам хляб, дробя и в супичката, че с него по-бързо набъбва, а обикновено сме нетърпеливи за храненето. Кифлички също давам - имат неутрален вкус, нямат пълнеж, а са прясно изпечени и мекички.
Миленитка, и друг път съм ти казвала, че Мина проявяваше същите претенции докато я кърмех. Като се отбиете, вероятно и при вас ще се подредят нещата.

# 95
Здравейте, аз както обикновено се включвам от дъжд на вятър, но пък си ви чета редовно. Та... понеже сега съм на тема РД и кръщене и вчера говорих с една мама, която е решила да направи подаръчета за спомен - магнитче за хладилник със снимка на бебето. Вие имате ли други идеи за нещо такова, че идеята е добра, но магнитче не ми допада нещо.

# 96
jjjenq  и аз съм на тази тема, но пък се опитвам да отида в другата крайност - колкото може по-малко да прилича на сватба. Ха ха ха забелязали ли сте приликата в празнуването на двете събития?  Laughing

# 97
Добро утро!   bouquet
Да се включа и аз по темите.  Grinning
За РД: ще го отпразнуваме в тесен семеен кръг, ще има торта, ще си направим снимки и това ще е.  Grinning
Чудомирааа, аз не съм давала сухар, че купешките имат съставки, които не ми се нравят, давам попара с хляб от скоро, но не се харесва.
Азария, и мен ме вълнува въпроса с отбиването, коментирах с ЛЛ и тя каза да изчакам да се захлади времето. Мисля да разредя дневните кърмения и да оставя нощните. И изобщо, много сложно ми се вижда отбиването този път, че няма на кого да оставя Катрин. Надявам се от само себе си да се случи.  Laughing
За рекламите: и ние сме фенове на Джъмбо и пингвините. Такава радост настава като ги пуснат, подскача, пери ръце (опитва се да имитира, което вижда).
Стефи, много хубава торта си показала. Благодаря и за рецептите за солети. Ще ги пробвам. Намерих в нета рецепта за бисквити, но така и не съм ги пробвала още.
Хубав ден!   bouquet

# 98
  • София
Поли, знам и помня какво писа, но, както тогава отговорих - няма на кого да оставя Дзуфла и за една нощ и затова нямам идея как ще се отбием. Тя си се буди между 5 и 6 с ясно разграничним рев, значещ единствено "Дай да цокам!". И при положение, че нищо друго не иска (освен с АМ, пробвах с кисело и преди, и след, и двойно подсладено - все една и съща реакция на отвращение получавам). Вечер има малък напредък - омахва около 150гр кисело с бисквити и сок, но после след къпането пак цока 30 мин...  Crazy А и знае, че почнем ли да закопчаваме пижамата, следва кърмене и още на половината копчета почва с добре познатия рев ...  ooooh! Не знам това като вкоренен навик как се бори  Confused

И аз като Fortuna се надявах от само себе си да стане (както се случи с баткото), но няма никакви изгледи и нишани за това...

# 99
Poli, Fortuna, благодаря ви за споделеното мнение за отбиването. Нямам вече кърма, инъче бях решила да изчакам захлаждане на времето. Надявам се да няма много големи драми, за сега успявам да пробутам шише с АМ, задължително преди кърмене. В противен случай не иска и да чуе за шише. Дърпа ме, хапе, мрънка, търси милия да суче ама като няма...ядосва се още повече... какво да ви казвам направо сме цирк.  newsm50
Shy sun, винаги като чета постовете ти относно спането на Дани все едно за моето дете чета.  Heart Eyes
Проблеми със съня, ранно ставане, нощни мъки и т.н. Rage И при нас положението се е кротнало малко, но да видим до кога. До следващия зъб предполагам. Ние за сега сме с 4 tooth
  bouquet

# 100
При нас избива втория горен резец и като се буди не може да заспи в продължение на час. Все се върти,пълзи в съня си, мранка, плаче, суче и пак всичко отначало. Търпение  и силна храна му е майката и ако може малко сън  Wink ама нямааааа, вечер спи към 7-8 часа, даже и толкова няма. Естествено аз на компа до късно и сутрин душичката ми спи  Crazy През деня пък нещо не ме лови сън, няма угодия и това е  Mr. Green
Аз хич и не съм се забързала да отбивам. Когато - тогава. Не ми се иска, защото ще е мъчение и за двамата, а в момента още нямам никаква помощ. Пък и да си призная кърменето е най-мързеливо, вадиш цицата и до там. Нито миеш шишета и биберони, нито вода топлиш, дето се вика бързо, лесно, вкусно  Laughing При мен има и малко психологически момент, защото се отглеждаме само двамата /тати е още в чужбина/ и сме 24/7 заедно. Заедно спим, ядем и нещо много болно съм се привързала към Боби, даже баща ми вика, че да има как да съм го вързала за мен  Blush
Днес хапнахме за пръв път кисело мляко и доста се хареса, което много ме учуди. Имам въпросче: Всеки ден ли давате сирене? Боби яде към 10 плод, после зеленчуково-месно пюре на обяд, следобяд плод и към 20 часа каша. Нещо това сирене ми е препъни камък, защото на обяд давам месо или жълтък и рядко е постно пюрето, а това сирене се чудя къде на го намъкна. Вчера го отказа в кашата. Тази вечер ще предложа кус-кус за пръв път със сирене, да видим дали ще има успех начинанието

# 101
Стеф, от кухнята в манджите слагат сирене. Например в млечната супа, в яденето с чушки. По този начин му го дай. Сутрин попара не правиш ли? В кус-куса също става следобед или сутрин. Аз жълтък още не съм започнала да давам...ама сега и аз се чудя кога този жълтък? Нали трябваше ден жълтък - ден месо, а в ДК всеки ден има месо  newsm78

# 102
Още не смеприети на ДК( каквото и да значи това), казаха че ще се обадят. Взимам от беборани и Никола му харесва като изключим спанак. Не му давам чипсове, солети и т.н.само коричка хляб докато ям Аз, защото иначе плаче. Става в 6:00 всяка сутрин без значение в колко си е легнал и какво е ял, явно това е положението Simple Smile

# 103
И аз не съм давала жълтък, макар че трябваше по някое време да го въведа. Не ми се занимаваше, а и все забравях. Затова пък аз правя застройките на супите с яйце, така че го въведох по този начин. А сега всеки ден в яденето на обед или в супата за вечеря има някакво месо, така че яйцето не ми е наложително. Аз през два-три дни приготвям по една-две детски (без сол и пикантни подправки) манджички и ги давам до следващото бебешко готвене, като понякога ги разнообразявам с каша, плодове, кисело млекце. Да не й втръсва едно и също.
Миленитка, Азария, познато ми е това с мрънкащото и изискващо бебе, което си иска мамината манджа. Докато имаше достатъчно при мен и беба беше спокойна, си беше удобство наистина. После се превърна в мъчение и добре, че майка ми с готовност се намеси в този труден момент. Дано и при вас има положително и безболезнено развитие. Да помагат татковци, баби и дядовци, приятелки ако могат и имат желание. Трябва поне за времето, когато обичайно е имало кърмене, някой да ви замести в грижите, бебчетата да не ви виждат и да не им мирише на мама. Тогава с по-голяма охота ще приемат шише или друга храна.
Ние сме добре, все още леко сополиви, но без някакви драматични последици от това. Ходим на разходка, по задачки и в общи линии няма нищо ново.

# 104
Фусти, Боби не яде попара сутрин.Той ми изцеди докрай гърдите и тогава се буди. Естествено вече наяден хапва чак към 10 плод. Ами аз реших да му давам сирене един-два пъти в седмицата с пюрето на обяд, когато няма жълтък или месо и може би веднъж с резенче домат например, но да има към 4 часа разлика от месото или жълтъка. Аз яйцето го правя на пара, мия го и в уреда го варя заедно със зеленчуците. Голяма хамалогия е, но бил богат на желязо и се давал и против рахит. Това го бях чела някъде и затова го давам. Веднъж правих супа със застройка от жълтък, но след това оставих супата минута да покъкри пак, че да мине през добра топлинна обработка.

Общи условия

Активация на акаунт