Отговори
# 105
  • София
Фусте, в неделя няма ДК, можеш тогава да правиш или купуваш зеленчуково пюре и да слагаш жълтъка там  Peace

Поли, молба към теб  Praynig Може ли да пуснеш пак поста, в който описваш как задушаваш зеленчуците за Мина? Знам, че го има в "Последните публикации", но ужасно мразя да воайорствам там  Simple Smile

# 106
  • Варна
Да се запишем и ние в новата тема, че нещо ви изпуснахме.
От 12.09 нашата девойка си има ходещи крачета newsm68. Тя правеше понякога крачки, но рядко и единични. В четвъртък обаче, както си зяпах в Продавалника, а тя уж играеше на земята, изведнъж видях с периферното си зрение един дребен човек да прекосява стаята (около 4метра). Чак се стреснах! Свърши ми спокойствието  Mr. Green.
Приятна неделя на всички и успешна учебна година утре на каките и батковците на октомврийчетата ни!

# 107
Слави, честити ходещи крачета!
Деси, и аз не знам къде е този пост, но ще ти кажа как й готвя. Загрявам тигана, накълцвам преди това зеленчуците на ситно. Слагам малко зехтин в тигана (да не е екстра върджин!) и изсипвам вътре зеленчуците, завъртам ги за около минута, но да не прегарят и и да не си променят цвета (щото това значи, че са се изпържили). Целта е да си пуснат ароматите и да стане по-вкусно яденето. Слагам щипка зеленчуков микс за още повече вкус, но можеш и да го пропуснеш ако се притесняваш от готовите подправки. Слагам и разни други подправки - в зависимост от яденето. След това заливам с вода, похлупвам и след 10-15 минути всичко е готово. Ако искам да е по-гъсто - добавям малко царевично нишесте или една лъжичка брашно (след като вече съм свалила от котлона) и захлупвам да се дозадуши. По същия начин готвя и с месо - слагам го в загрята мазнина заедно със зеленчуците и след минута-две доливам водата. Така месото се готви по-бързо. Ако искам да е като супа, доливам повече вода. Ако искам да е като яхния, съответно по-малко вода. Ако е с ориз, слагам го и него в самото начало да се завърти със зеленчуците или месото, след това доливам водата. В общи линии, това е. Става по-вкусно, токолкото да сложиш всичко в кипната вода, по-наситен е вкусът, а и по-бързо се готви.

# 108
  • София
Поли, хиляди благодарности!!!  Hug

# 109
На добър час на учениците  Grinning! След има няма 6 години ще е наш ред Simple Smile!
Снощи както си лежим на спалнята с ММ и Бори си играе- подскача от единия на другия, в един момент малкия се намести върху мен и заби глава да заспива  smile3524......... Да ама аз реших, че баща му ще го приспива и го преместих на гърдите му, в момента в които го поставих и се дръпнах на страни детето със скоростта на светлината се премести пак върху мен.........- аз без думи  Shocked , а баща му си хили  Laughing и вика ми знае детето мекото си е меко, аз нямам такива възглавнички...........  Laughing.
Хубав ден, момичета   bouquet!

# 110
Честит празник на всички работещи в сферата на образованието и на всички малки и големи ученици.
Понякога чета по диагонал и съм пропуснала темата за отбиването, затова да ви кажа при нас как вървят нещата. Купих АМ, което три вечери подред се мъчих да дам. Сменях шишета, преливах, носих докато пие, пях, люлях и какви ли не циркове, за да го пропие. Първо пробвах с айран, но категорично го отказва /не съм била явно настоятелна/ Та от 2 дни си пие по 150 мл. АМ вечер. Идеята, че през нощта няма да се буди вече я забравих. Буди се, но аз давам вода, биберон, нося, люлея и т.н. Към 6 ч. вече го кърмя, защото например таи нощ от 5 до 6 се буди през 10 мин. В момента това положение ме устройва напълно. Сутрин не ми се занимава с приготвяне на АМ, а за вечерно и сутрешно кърмене кърма - нямам. В мига, в който спре да се буди нощем сутрин ще давам сок и така ще премахна изцяло кърменето. Сега кърмя и следобед ако сме в нас просто, за да поддържам някаква лактация.
Не знам РД сватба ли ще е или малък цирк, но аз това дете 8 години съм си го чакала, 8 месеца съм лежала на легло и треперела да се роди, сега самичка си го гледам та първият РД ще е най-малкото годеж  hahaha Всичко съм измислила и днес - утре дори започвам да приготвям нещата постепенно.
jjjenq аз ще правя подаръчета, партито ще е на тема Мики и за сега на тези неща съм се спряла- в пликчетата ще сложа и евентуално бонбони PEZ с Мики за момчетата и Мини за момичетата.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 09:46 от skrita FUstA

# 111
  • София
vitanova, какви 6 години?  ooooh! Нашият набор тръгва в първи клас на 5, така че имаме още само 4 години спокойствие  Wink (дано отменят този безумен закон).

Честит празник на всички ученици, студенти и преподаватели!   bouquet

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 10:33 от -=Деси=-

# 112
Честит първи учебен ден! За мен си е празник от времето, когато ходех на училище и ми е някак тържествено, макар че отдавна съм минала тоя период.
Не знам какво ми става, ама един-два пъти гледах Синьо лято по БНТ. И като ме налегна една носталгия по детството, до сълзи ме докара. Дадох си сметка, че времето безвъзвратно си отива и всеки ден се приближаваш към естествения си край. Странна работа, по принцип никак не съм депресивен тип и въобще не се замислям за такива неща.
Освен това съм хремава и не можах да спя нощес, та сега изпратих Мина с Амела на разходка и отивам да лежа. Децата го изкараха това за един ден, а аз вече три дни се мъча.
Деси, радвам се да съм полезна. Пробвай тоя метод и ако на Зари му хареса, някои дни може да пропускате кухнята. Най-важното е да са ти пресни и полезни продуктите и да се сготвят за максимално бързо време, за да не се унищожават ценните им съставки. Аз на супите понякога правя застройка с яйце (даже пъдпъдъче слагам за такива малки количества), друг път със сметана, трети път със сирене. За по-хранителна консистенция слагам ориз, картоф или някакъв тип фиде (може кус-кус, ситни макарони, буквички, звездички). Един път готвя с телешко, друг път с пилешко, с или без доматен сос. С или без лук. Така де, да има разнообразни вкусове.

# 113
  • София
Поли, мерси още веднъж  Hug Ние отдавна се отказахме от кухнята заради картофите  #Cussing out, така че продължавам да му готвя вкъщи  Simple Smile Лук, чушка, морков и домат слагам навсякъде задължително  Simple Smile, променям само основната съставка - броколи, карфиол, тиквички, макарони и т.н.

# 114
Здравейте и от мен! Честит първи учебен ден! Срещу нас има детска градина и посетихме тържеството. Не беше много впечатлена госпожицата, ама все пак.. Simple Smile
В събота бяхме на сватба +беба и си изкарахме доста добре:) Поспа от 21 до 23 в количката в ресторанта, но се събуди и напуснахме събитието. Като за първи път беше добре.
Пиша ви защото искам да попитам давате ли и какво а вечеря? Освен млякото? Дуда към 17 яде каша и в 21 я кърмя. После заспива. Тя по принцип си помрънква докато заспи хубаво, но до преди 1 седмица като заспеше и се будеше чак към 5-6 за кърмене. Обачеееееее сега ме побърква и нямам идея защо. Снощи се събуди в 2, после в 6 пак и стана в 8. Дадох да суче и в 2 и в 6, защото иначе не се успокоява.. и се чудя дали не е гладна?! НО пък миналата седмица, когато бях с гадния вирус с повръщането, тя се събуди в 6 за кърмене, аз я гушнах и заспа. Тогава яде чак в 9 попарата, тоест си направи 12 часа без ядене... Съжалявам,че ви занимавам, ама ако продължавам с това безсъние... ужас! След малко ще звъня и на доки, но и вас исках да питам.
Благодаря предварително и лек ден!

# 115
vitanova, какви 6 години?  ooooh! Нашият набор тръгва в първи клас на 5, така че имаме още само 4 години спокойствие  Wink (дано отменят този безумен закон).

Ааааааааа те нали искаха от 4 да го направят  Simple Smile, ама аз тези предучилищни не ги броя...... за мен са глупости  Simple Smile

# 116
  • София

Ааааааааа те нали искаха от 4 да го направят  Simple Smile, ама аз тези предучилищни не ги броя...... за мен са глупости  Simple Smile

Така де - на 4 предучилищна, на 5 - първи клас  Wink

Нана, Зари сам си измести последното ядене от 22.00 в 20.30. И сега сме така: в 17.00 яде плодово пюре/ каша, в 20.30 пие мляко, след това яде плодове или малко хляб. Мием зъбките и в 21.30-22.00 заспива. Следващото му ядене е в 7 сутринта.

# 117
Nana-87 , Елина вечеря към 20ч. супа от ДК. Мисля да добавям вече и сухар, че не и стига порцията (200 гр.). Към 22ч. заспива, докато я кърмя. И през нощта пак ме буди неспокойна. И мен безсънието ме мори ама гледам да не се ядосвам, че на детето се мъчат да му избият 4 зъба отгоре и влизам в положение.
Slavi_Yo , браво за прохождането! Simple Smile
stefi_sv Елина всеки ден хапва сиренце. Аз много обичам и се радвам, че и на нея и харесва, а и е полезно! Simple Smile
А относно даването на жълтък отдавна го въведох. А покрай кухнята и цяло яйце, често в комбинация с месо. В началото ме притесняваше, както че и понякога слагат прясно мляко, но вече се успокоих. Близо месец вече сме на ДК и сме нямали реакция, а и в родовете ни няма алергии. Поне вече не ми се налага да давам отделно жълтъка, защото честно, беше ми доста досадно.

# 118
Мина пие мляко преди 21 ч. и заспива, а се буди сутрин между 6 и 7 за сутрешното мляко. Понякога след това заспива, понякога не. Няма много добре установен режим на сутрешно ставане и дневен сън. Един път спи два пъти (като вчера), друг път веднъж, но по-дълго. Луда работа. И нея я мъчат зъби, венците й са побелели.
В супичката определено добавяйте нещо засищащо, защото един гол бульон много бързо се изпишква и детето огладнява. По себе си можете да го разберете най-добре. Едно е да хапнеш супа с хляб, друго без хляб.

# 119
Аууу, аз само мога да завиждам на такива паузи без храна. Както вече споменах моя дивак повече от 6-7 часа без храна не издържа нощем.
Аз също в супата слагам сухар, защото иначе му е много странно да я .. пие и потича от лъжицата по брадичката.

Общи условия

Активация на акаунт