Отговори
# 120
  • Бургас
Честит крачета на проходилите дечица  smile3501
Аз да се наоплаквам, че Иво явно е алергичен като мен към нещо, но проблемът е какво?!
Бяхме пак на гости на бабите. И свекървата му дала и кола да пие, и вафла да яде, и царевични пръчки, и кекс, и шоколадови бисквити... Всичко, което не съм давала 11 месеца, се въведе за 2 дни и сега е целият в пъпки Sad Гледам да не се караме и без това се виждаме рядко, но... Crossing Arms
И отделно ми се подиграваха, че вече не ям салам, сладко, кренвирши... Много ми е обидно Sad Те явно не знаят, че аз не ям "боклуци" откакто планувахме бебе. Как да дам добър пример на детето, като аз ям боклуци  #Cussing out Спирам!!!
Имах едни планове за РД, но покрай последните случки може "малко" да се променят  Naughty
Аз съм харесала една програма тип фотошоп и бях решила да направя на нея снимки- покани, бях харесала и торта в Казанлък... Ама плановете ще се променят Sad
Аз не бързам с отбиването, въпреки, че вече много ми тежи това безсъние, с тези постоянни маратони и гостувания, и домакинстване... Добре, че моят мъж върши много неща и ме отменя...
ДК я ям аз  Sick , че записах цял месец и пак ще готвим.
Това е от нас Simple Smile
Лека вечер и послушни бебоци   bouquet

# 121
  • София
Никитка, истински ужас!!!  ooooh! Просто нямам думи! От какаото се е изринал, най-вероятно, горкият  Tired

# 122
red_nelitka, бива ли пък така да постъпва тая твоя свеки  #Cussing out То хубаво рядко се виждате ама тя прекалено си е позволила. В колата има кофеин, че  тя едно кафенце можеше да му даде. Виж, майтапа на страна, говори с мъжо той да и каже, че сега детенцето ти си пати. Имам позната, на която внучето и от шоколада получаваше гърчове, а в тази възраст е хипер рано за това. Дано да са само пъпките, свивай и сърмите на свекито, че не всичко е така безобидно. И на мен ми подхвърлят разни намеци, че съм го лишавала от вафлички. Даже почерпих пощальонката с парче торта, тя се учуди, че не давам на Боби и после като видя, че му давам грозде ме пита изненадано:" Как може да му даваш грозде, а торта не?" Явно за нея това спада под обш знаменател. Поздравления, че вече не ядеш боклучави храни, аз не мога да се похваля с това. Шоколада си ми е нещо като наркотик и не мога да не се изкуша  Embarassed

# 123
Аз не съм писала тези дни, но се наложи да поработя малко , а свекървата да гледа Дани.
   За сега свекърва ми май влиза в определените от мен граници , НО никога не мога да бъда сигурна.  Не съм разбирала, че ги е нарушила... нямаме обриви от непозволена храна и т.н.   Единствено не ми харесва, че от време на време намирам Дани  с биберон в устата, а аз го давам единствено и само докато заспива.  Peace  Даже се чудя  как да спра да го давам изобщо защото е станал  навик при заспиване.

ВЕче не мога да се сдържа .. тази вечер стана ЧУДО !!!  Grinning  Дани спа непробудно от 10 до 7 сутринта.  Laughing

# 124
  • София
red_nelitka, ужас  Shocked Кола аз като пийна, даже и само няколко глътки, на Таня започват пак да й стават екземки, а представям си тя ако пийне какво ще е. Можеш няколко дни да му даваш капки Фенистил, но консултирай се все пак и с твоя лекар  Peace

Аз пък вчера дадох на Таня кекс  Embarassed, мноооого мрънкаше и много си искаше, и без това цяла седмица я алергизирам почти всеки ден с тази кухня от Вълшебник, реших че от кекса няма накъде много по-зле да е, естествено получи реакция и от него, обичайната със зачервяване и пъпчици около устата. Правим сега 10-тина дни курс със Зиртек и ще я пробвам с козе сирене.

Следобед храня към 17:00-18:00 или с каша или с каквото е останало от детската кухня и после кърмя към 21-22. През нощта обикновено кърмя пак към 1, после към 3-4, после към 7 и към 8-9 ставаме от сън и пак кърмя с колкото е останало от нощното издевателство  Mr. Green, когато през нощта ми се събуди на по-малко от 2 часа от последното кърмене, не й давам и обикновено успявам да я приспя и без да я кърмя, в общи линии заедно с храненията ми се буди поне по 5 пъти на нощ като най-голямата пауза е 3-4 часа. Не е да не й стига кърмата, пробвала съм и да я нахраня вечер с манджа, пак си се буди по същото време.

# 125
  • Варна
Добро утро!
Минавам да почерпя за първия имен ден на малкото ни слънце!

Честито на всички, които днес празнуват имен ден и на софиянци!

# 126
Честит празник на всички празнуващи и на малката Вяра!
Аз съм по-добре вече, че вчера и онзи ден беше някакъв ужас. Ама вчера не издържах и се накоках с парацетамол, та днес направо съм цвете.
Мина спи неспокойно, понакихва, нослето й тече по малко. Но пък е в добро настроение и дори сега се е заиграла. Готвя нещо и като приключа, ще излизаме. Мрачно е, но не вали, така че трябва да подишаме въздух.
Като чета за тези нощни кърмачески маратони, честно ви казвам - не бих издържала, а и ми се струва прекалено деца на една година по три пъти да сучат нощес. Дори като ги отбиете, ще се будят да търсят мляко нощно време. Имам познати, на които децата до 3-4 години, нямат нормален нощен сън и не заспиват без мляко.  Не е упрек, знам, че е трудно и със сигурност не е заради ваши действия или предвземки. Колкото и да е тежък процеса, опитайте да ограничите това нощно сучене. Децата не са новородени, а и мама е човек и трябва да си почива нощем. Дано не съм засегнала някого, нямам такива намерения.

# 127
  • София
Честито на всички софиянци, както и на всички именици   bouquet

Поли, то зорът не е за ядене, поне при нас не е. Таня просто си се буди по сто пъти, с кърмене ми заспива много по-лесно и поне 2-3 пъти гледам да я накърмя, че и аз все пак да мога да поспя прилично, иначе се свиква даже и на този режим. На мен пък например би ми било непосилно ако ми ставаше сутрин преди 8, даже и 8 ми е рано, обикновено спим до към 9. Не знам и аз зъби ли са, какво е, но откак се е родила имаше само един период от 2-3 седмици, в който спеше по 7-8 часа без прекъсване и това беше. От 2 до към 6-7 месечна възраст си правеше редовно по 5-6 часа сън., а сега мноооого рядко се случва да направи толкова, аз лично го свързвам със зъбите.

# 128
Здравейте и от мен:) Честит празник на всички!
Ние ходихме преди малко до доки и каза,че според него са зъби, защото докато бяхме там тя постоянно си хапеше ръцете. Тази нощ се събуди в 2 и после в 6. И аз я кърмя, за да се успокои и да заспи по-лесно, че иначе не иска.. Той ме посъветва да дам 2-3 дни преди лягане малко Панадол и да видя дали ще има ефект.
Да ви задам малко глупавичък въпрос: от кухнята нали има 1,2 и десерт. Аз давам супата на обяд с 1 сухар, ама се чудя манджичката кога да давам?!  ooooh!  Тя си ми е лакома и мисля,че ще я яде и нея, ама да не претоваря стомахчето?
Ето ни и на сватбата  Laughing

# 129
Здравейте момичета!
Трябва ли някакав документ да се попълни,като детето стане на една година,за да се взимат мизерните 310 лева?И ако да,кога? Дали сега е момента?

# 130
Нана, освен супата, можеш да дадеш и десерта, а към 18 ч. останалото ядене за вечеря.
Чудомира, отиди при работодателя си и той ще ти даде да попълниш необходимите формуляри за отпуск и обезщетение за гледане на дете до 2 г. Сега е подходящият момент.

# 131
  • София
Чудомира, то е според термина. Трябва да си ти казали докога ти е първата година, от следващия ден трябва да ти тръгне майчинството за втората година. Моето майчинство изтича на 19 октомври (тогава ми беше терминът), ще ходя да подавам молбата на 16 или 17.

Поли, направих яденето така, както ми каза, 100 пъти по-вкусно е  Peace Hug

# 132
  • София
За кърменето нощем - ние го махнахме отдавна, но пак сме зомбита. Обичайно будуваме поне по два пъти нощем за по час, понякога и два. Нощес например между 00:45 и 1:30, а после се събуди в 4:40 и докато не й дадох да цока в 5:20 не миряса. Често по-дългото будуване е в "чудния" диапазон 2-4ч. Сега както не й достига кърмата сутрин, а друго не ще, кошмарът е още по-голям. За почти 12 месеца не мисля, че има и 10 нощи, в които да съм имала сън над 4 часа без прекъсване, като 3 са били, когато се изнесох в хола и ги оставих с таткото.

Определено се чувствам на ръба и че съвсем скоро ще превъртя от недоспив, но не мисля, че мога да направя каквото и да било.

# 133
  • под тепетата
Честит празник на всички именици днес!
Nana-87, много сте красиви всички!
Аз пък тези дни се ровя по разни сайтове за направи си сам и се надъхвам с различни красоти, та ме впечатлиха някои лесни за направа идеи от омалели чорапчета, които освен като играчка за детето след време ще останат като сладък спомен:
Още едно:
А ето и една идея за торта от блат и от кексчета, някоя мама беше споделила, че мисли да направи нещо подобно и като видях снимката, се сетих за това:
Еех, да имах тая сръчност да си направя поне няколко от десетките красоти, които видях!... Липсата на време не е оправдание, ама май музата ми е задрямала. На вас остава ли ви време за досегашните хобита като плетене, гоблени, шиене и т. н.?

# 134
Чудомира, то е според термина. Трябва да си ти казали докога ти е първата година, от следващия ден трябва да ти тръгне майчинството за втората година. Моето майчинство изтича на 19 октомври (тогава ми беше терминът), ще ходя да подавам молбата на 16 или 17.

Поли, направих яденето така, както ми каза, 100 пъти по-вкусно е  Peace Hug

Деси,къде подаваш молба?
При счетоводител ли?

Общи условия

Активация на акаунт