Висок пролактин и аденом на хипофизата - 6

• 109 184
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Semplice, консултирай се с лекаря си за Достинекса.
Според моите лекари в момента, в който забременея се спира.
Не съм пила после нищо.

# 106
Aз пък съм чела много мнения на потребителки тук, че в първите седмици от бременността високият пролактин води до загуба на бебето.
Успех  Hug

# 107
Проблемът е, че Достинексът е сравнително ново лекарство и няма явно достатъчно тестове за приемането му по време на бременност.

# 108
Може да се замени с парлодел или бромкриптин.
чела съм тук, че напоследък бременните си продължават с достинекс през бременността. На мене гинекологът ми е предписвал парлодел, а после ендокриноложката смени лечението с достинекс, като по-ново и пречистено лекарство.
Обаче масовата тенденция е пролактинът да се регулира с хапчета през бременността, защото води до ранен аборт.
  bouquet

# 109
Момичета от миналата седмица и аз съм в клуба на хората с аденом на хипофиза. От начало доста се притесних но след като изчетах колко хора са в това положение , малко ми поолекна Simple Smile. Лошото е че много ми се иска да си имам второ детенце. Достинекса го започнах миналата седмица 1/2 т 2 пъти на седмица. Пролактина ми е 1700 . Ходих при 4 лекари 2 генеколози и 2 ендокринолози. По въпроса когато разбера че съм бременна трябва ли да спра хапчетата. Отговорите бяха 50 на 50. Едните казаха - Не само дозата се намаля и се следи т.к. пролактина при бременни може да стигне до 6000 и не  е проблем. Другите казаха задължително се спира. И т.к. и 4 мата са страхотни специалисти и светила сега ми е още по трудно на кого да вярвам. Има ли хора който са го спрели като са разбрали че ще имат дете и всичко наред ли е било???? Мерси

# 110
Да, аз Simple Smile

Успех и дано скоро се похвалиш.

# 111
Има опасност да нарасне аденома по време на бременността без медикамент.

# 112
  • Варна
Здравейте, момичета,
Включвам се и аз в темата за съжаление.
След измерен пролактин 1961 (при горна граница 619), направих ядрено магнитен резонанс. На ЯМР се видя "питуитарен микроаденом" с диаметър 4 мм. Никога не съм имала закъснения на цикъла, нито секреция от гърдите. Тепърва ще търся ендокринолог, за да почвам лечение. Ще се консултирам и с неврохирург.
Нормално ли е при тези аденоми да нямам никакъв апетит и да отслабвам безпричинно?
Записвам се да ви следя.

# 113
с контраст ли прави ЯМР?

# 114
  • Варна
Да, с контраст.
Видяха се също и 5-6 хиперинтензни лезии, за които нищо не се казва. Те май повее ме притесняват от аденома.

# 115
az sachto imam mnogo chesto momenti kogato nqmam apetit no nz dali e ot adenoma ili ot pritesnenie. na kolko godini si. izvinqvam se za latineca picha ot telefona.

# 116
  • Варна
на 35 съм.

# 117
az na 36 , ne se pritesnqvai adenoma ti e mnogo malak nai veroqtno chte piech lekarstva i shte iz4ezne sled vreme.

# 118
Момичета, искам да ви попитам... И аз съм в клуба с аденом на хипофизата...  
Днес си правих изследвания и нещото, което ме озадачи много беше, че кортизол и пролактин ми бяха в норма, след като години наред бяха над нея и по никакъв начин не можеха да се смъкнат.  Thinking За сметка обаче на FSH 2,27 при референтни стойности 3,5 - 12,5 и ACTH 1,95 при стойности 7,20 - 63,30.
Бях при д-р Иван Кръстев от Александровска, който ми назначи лечение с Достинекс. Утре пак съм при него за консултация. Някоя от вас била ли е при него, има ли впечатления? Насочиха ме специалисти към него, попадала съм на добри отзиви...

# 119
и при мен ФСХ беше много ниско, зa докторa нищо не съм чувaлa

Общи условия

Активация на акаунт