Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 236
  • 784
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  Аз съм ползвала само на Dulux и не мога да дам съвет коя от българските дано се включи някой, че знам, че има и с лошо качество. Доволни са и от СОКРАТЕС и от АКВИС май беше ако не бъркам. Предимството е, че не мирише, на водна основа е, не е лъскаво като блажна боя... а цвета могат да ти го забъркат където оцветяват като отидеш с мостричка. (много е хубав цвета който си избрала)

# 121
Ау, Stef4o, ти направо ме изкара нечовек ......а аз съм си най-обикновен простосмъртен. Много си мила, трогваш ме и ми е едно такова хубаво  Blush че съм създала такива усещания у теб Hug

# 122
  • Варна
От българските Леко!

# 123
  • София
Катри, искам да покрия плътно столовете в цвят лайм /ябълково зелено/резеда. Разгледах каталозите и само в тези бои откривам желаните цветове. Да разбирам ли , че ще е грешка ако ги избера. Разгледах и някои от цветовете на акрилатните бои, но ми се виждат доста бледи и пастелни.
така си представям цвета:
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9a/78/6f/9a786fb36abf43f3 … 2ef13f980b74b.jpg

http://blu.stb.s-msn.com/i/10/F67710C375A1E5595D885156E63590_h29 … p99_csJgLjfPQ.jpg
  Аз съм ползвала само на Dulux и не мога да дам съвет коя от българските дано се включи някой, че знам, че има и с лошо качество. Доволни са и от СОКРАТЕС и от АКВИС май беше ако не бъркам. Предимството е, че не мирише, на водна основа е, не е лъскаво като блажна боя... а цвета могат да ти го забъркат където оцветяват като отидеш с мостричка. (много е хубав цвета който си избрала)
Катри ти е отговорила, но и аз да кажа. В Баумакс оцветяват акрилна боя по каталог на РАЛ и по техен. Има и Дулукс. Аз съм тонирала там цикламена и тюркоазена боя точно за столове. Покрива чудесно. Но гланц. Моя съседка тонира мат и боята трудно покри и се лющеше. Но тя друго освен емайллак не признава. Убедена съм, че не е боядисвала по правилата. Сега ползваме Сократес полумат за прозорците на вилата и е супер.

# 124
  • гр. София
Сега........аз да попитам за последен път  Blush.....Ще нанасям за първи път Осмо утре върху под. Как се прави? Мажа с четка и след това забърсвам леко с парцал, нали така? Парцала памучен ли? Може ли без парцал, ако нанасям равномерно? Незнам дали ще успея, но питам..... newsm78

# 125
  • София
Здравейте!

Аз се записвам с едни врати, но трябва да изровя снимките тези дни  Peace

# 126
  • На точното място
Момичета, много благодаря за съветите - ще ги последвам.Ще проверя и на Баумакс и Мастерхаус как стоят нещата с тонирането на акрилатна боя с гланц/предпочитам гланц, а и мисля че на този цвят му отива/.
Приятен уикенд Simple Smile

# 127
  • Казанлък
Здравейте момичета!
Много сте сръчни, продуктивни и сътворявате чудеса. Възхищавам ви се!!!Само като си помисля, колко неща от тези, които вие сте съживили, аз съм изхвърлила на боклука, без дори и да се замисля, че мога да му дам втори живот ме боли сърцето.
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но не можах да се ориентирам в класифицираната информация, а времето ме притиска и нямам възможност да изчета предните теми (защото със сигурност моя въпрос е обсъждан).
Та така....  Правим ремонт в стаята на дъщеря ми. Пода е с близо 50 годишен паркет, нареден на борче. Ефекта който търся е, да изглежда като състарено бяло дърво, но да се вижда дървесната шарка. Може и да сивее... Чувала съм за Осмото, но изобщо не съм на ясно каква е технологията. Цикли ли се преди това? Лакира ли се отгоре? Ако не се справя, поправимо ли е и мога ли да върна паркета в предишното му състояние? Как се нанася?   newsm78 Тоест ме интересуват всички подробности, а ако някой е правил същото със своя паркет - ще се радвам да видя снимки. Благодаря предварително!

# 128
  • Пловдив
Естествено, че се цикли Simple Smile Иначе няма как. Намери си човек, който да ти го изцикли (или фирма) и обсъди с него. Ако не се справиш .... за връщане в предишното състояние трябва дълбоко циклене (зависи дали паркетът ще го понесе, да не се покажат съединителните жлебове) и ново лакиране.
Изобщо този паркет знаеш ли дали е циклен през годините?

Аз си направих разни работи с паркета Simple Smile

# 129
  • Казанлък
Мисля, че не е циклен до сега. Дядо и баба живееха в този апартамент и ми беше много странно, че паркета все беше покрит от килими, балатум и пътеки, за това предполагам, че не циклен. Правили са опити да го освежават с лак, но само около мебелите (сега като махнахме всичко и си пролича).

# 130
  • Пловдив
Значи циклиш и действаш. Освен с масло има различни варианти - може с тониран лак; безцветен лак на водна основа (съхнат бързо); или да байцваш и после да лакираш; или да байцваш и после да омаслиш; или да омасляваш с цветно масло.

# 131
  • Казанлък
Май ще трябва омасляване, защото търся бяло сив ефект на състарено дърво, а това което има като цветове при тонерите и лаковете за дърво - не е такова (или поне в нашия град). А безцветните лакове ми жълтинеят... newsm78
Янтра, знаеш ли кое масло избелва, че ги гледам сега в сайта на Privex и съвсем се обърках, кое трябва да купя... едното вакса, другото масло, третото финиш, другото пък избелващо..... newsm78

# 132
  • Пловдив
Ами.... то никое не избелва, те придават оттенък на дървото.

# 133
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731536.msg26035071#msg26035071
antonina69, разгледай мненията на mari_eta. Тя няколко пъти подробно беше обяснила как е омаслила паркета си, а имаше и доста снимки.

# 134
  • Добрич
Засега само запис.  Peace
Ще покажа какво направих с един стар шкаф, но мисля, че нямам снимка на старото състояние.

Общи условия

Активация на акаунт