Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 85 815
  • 784
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Привет от мен  Wink Малко нахълтвам така по никое време в темата ви, но я следя с интерес, понеже сега правя освежителен ремонт на квартирата. Има едно старо бюро, за което купих фолио и го облепих почти цялото. Искам да махна дръжката на вратичката, за да я облепя хубаво и после да сложа нова дръжка, но болтовете на тази са с много плитки вдлъбнатини и съответно отверката не се захваща вътре и превърта на свободен ход... Някакви идеи как да се справя с проблема?  Thinking

ето и нагледно: http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/v/1382972_69519572 … 295e8afeb9e337f33
http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn2/v/1451533_69519592 … f26b223782670b74a

Със стандартна отвертка, не със кръстата, трябва да стане.

Не става...  Confused
Или по-голям размер кръстата отверка или с лист от ножовка прорязваш права резка във видата и тогава действаш с правата отверка. Ако и това не стане разпробиване на видата. 

# 736
  • София
Мад отлепения фурнир мини с шпатула с кит и после шкуриш и лакирваш. Аз да попитам тези дето са майсторили дървена дограма по точно монтажа на стъклата, вие ли си слагахте стъклата или майстор и колко горе долу излиза стъклото. Защото на вилата всичките ми дограми са с по едно скъкло и трябва да сложа още едно.

Взехме размерите, стъклар ги отряза и ние си ги монтираме със силикон. 4 стъкла с размер на крило на прозорец-стандартно -около 40 лв. Ама трябва да се търси - на едно място ни искаха 78 за тях.

# 737
бонбонбон, щом става дума за временно решение, спокойно можеш да боядисаш пода върху старата боя. Използвай боя за дърво на водна основа /от опит - Аквис дава доста здраво покритие/. Първо измиваш хубаво пода и го изплакваш /в смисъл минаваш няколко пъти само с вода, за да не остане нищо от препарата за миене/. По желание може да нанесеш една ръка Боро контакт като взимаш съвсем малко количество на върха на четката и размазваш хубаво, за да не стане на капки. НО, ако ползваш Боро контакт, ще трябва да го правиш на малки участъци /Борото, дори след изсъхване лепне и не може да стъпваш отгоре - ще трябва да намажеш една ивица, да изчакаш един час, а после да положиш първата ръка боя. После - нова ивица, час съхнене, боя. И така от началото на стаята, пълзейки назад към вратата./.
Ако решиш да не слагаш контактен грунд, мажеш първа ръка с по-разредена боя. След час може да се стъпва отгоре. На другия ден /добре е всяка ръка да съхне по 24 часа/, нанасяш втора ръка. Ако не си доволна от покривността и искаш да е по-плътно бяло, на третия ден нанасяш трета ръка. Между ръцете може спокойно да се стъпва само след 2-3 часа, но без суркане на мебели и без обувки. Боята на водна основа се разрежда с вода, съхне бързо /на допир, но не и в дълбочина, затова е добре да има повече часове между ръцете/ и НЕ МИРИШЕ.
Сигурна съм, че ще стане страхотно и че ще изкара повече от година.

# 738
Baibibi, ама може ли да се спи в същото жилище и същата стая, като не мирише? newsm78 Мястото е много малко и с много разнебитени врати, така че дали във или извън стаята, миризмата ще се усеща.

# 739
Да, няма никакъв проблем. Е, може леко да е открехнат прозорец, но не заради миризмата, а заради влагата. Все пак, съхнейки, боята от такава голяма площ изпуска влага. А, понеже е водоразтворима, то няма от какво да мирише, нито да изпуска отрови. Боите на водна основа са абсолютно безвредни.

# 740
Супер! Ще намацам през уикенда тогава. Мерси много  bouquet
Последен въпрос, има ли нещо особено кога мога ад върна мебелиет върху боядисаното, или след като изсъхне втората ръка е достатъчно?

# 741
24 часа след нанасянето на последната ръка е най-добре. Но може и малко по-рано. Без суркане и тътрузене. Залепете на крачетата мекичко.

# 742
  • sofia
Благодаря за отговорите момичета. Автокит ще ползвам значи. Ще ми се да успея да оформя ъгълчетата и ръбчетата добре....ще видим какво ще се получи.
vesi1 ти с шпатула ли работи? И после като изсъхне - шкуриш, забърсваш с влажна кърпа и боядисваш?
Да, с шпакли, от тези които се огъват. "Японки" ги наричат. Продават се по 4-5 в комплект и струват около 3-4 лв.

# 743
  • sofia
Благодаря за отговорите момичета. Автокит ще ползвам значи. Ще ми се да успея да оформя ъгълчетата и ръбчетата добре....ще видим какво ще се получи.
vesi1 ти с шпатула ли работи? И после като изсъхне - шкуриш, забърсваш с влажна кърпа и боядисваш?
Да, с шпакли, от тези които се огъват. "Японки" ги наричат. Продават се по 4-5 в комплект и струват около 3-4 лв.
Когато смесваш кита с втвърдителя, смесвай съвсем малко количество. Гребваш малко с едната шпакла, изстисква се капка-две от втвърдителя(той е с консистенцията на паста за зъби) върху загребаното и с друга шпакла размесваш хубаво. После китосваш, изчакваш да стегне (5-10 мин) и можеш да го шкуриш. Ако не ти стяга бързо, значи си сложила малко втвърдител.
Не разбърквай цялата опаковка кит с втвърдителя!
След работа, затваряш плътно кутията и кита може да го ползваш пак (повече от година е ок, ако е добре затворен)

# 744
  • София
Има ли лек,за лепнеща боя?Сега разбрах,защо трябва да се чака между ръцете по 24 часа  Sad

# 745
  • Пловдив
Има ли лек,за лепнеща боя?Сега разбрах,защо трябва да се чака между ръцете по 24 часа  Sad
Време. Тъй като не си чакала 24 часа сега ще ти съхне повече от 2 по 24 часа. Дай му няколко дни... до седмица.

# 746
  • bad@ss
Включвам се в края на темата с едно мащабно(за мен) преправяне Simple Smile
Изцяло промених облика на старата холна секция.
Беше нещо подобно(забравих да я снимам "преди"). В едни такива, много гадни пастелни цветове.
Разделих модулите, доколкото ми беше възможно и ми позволява мястото и боядисах с латекс.
Сега:
Скрит текст:

# 747
Много добре се е получило. Simple Smile
 Аз не виждам много добре от снимките, но страниците на секцията в старият цвят ли са?

# 748
  • bad@ss
Да, тях си ги оставих така. Те поне изглеждат добре. Ама отпред - ужас. Жълто, зелено...

# 749
звяр, но с чар, на мен много ми харесва  Peace Съвсем друг облик дава на помещението смяната на цвета и разделянето на модулите. Слага ли лак в/у латекса или е от миещите се?
Веси, благодаря ти за обясненията  bouquet. Ще действам събота и неделя по радиаторите и дано остане време и да китосам. Ще покажа каква съм я свършила Grinning

Общи условия

Активация на акаунт