Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 87 177
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
http://prodavalnik.com/starinen-garderob-i32144383
на някой ако му трябва гардероб

# 301
ох, аз така и не намерих майстор да ми боядиса белите врати, склонна съм и на вариант да ми махнат бялата боя и да се байцва в кафяво- но с няколкото майстора с които говорих ми казаха че това е невъзможно- оставала все пак от боята и намало да стане така както си представям
много ме е яд защото са здрави вратите а сега трябва да дам около 3 хил  за нови .... да не говорим че не съм попаднала на добра фирма, а и се чака
ох, отплеснах се, исках да попитам наистина ли ако се опитаме да махнем боята ще остане от нея и не може да се байцва

# 302
  • В градината...
Не е вярно. Запретвате ръкави и започвате да махате боята  Peace

# 303
Преди няколко години мъжа ми свали няколко пласта, различни на цвят, блажна боя от една дървена врата, байцва я цвят орех и я лакира. Всички я мислеха за нова. Но той каза, че втори път не се наема, защото отне много време и труд. Просто много му хареса изработката и му дожаля да я хвърли.

# 304
нямаме време за съжаление, с бебе сме, а и вратите са 6
явно българските "майстори" са се охранили и не им трябват пари Mr. Green
 и ние искаме цвят орех, преди мислехме бели да ги боядисваме но поръчахме дограма цвят орех и затова сменихме концепцията

# 305
  • В градината...
Когато ние чистихме боята, осъзнахме, че никой майстор не би се наел да го прави, а и е различно когато го правиш за себе си - много повече се стараеш, много е трудоемка работата. Ако някой се хване, ще струва много пари.

# 306
 Sad явно няма да ми излезе много по евтино

# 307
Момичета, вчера срещу скромната сума от 70лв. се сдобих с този скрин от Продавалника
Скрит текст:
Скрит текст:
Скринът е от череша и не е лакиран, а е полиран с восък /така са ги правели навремето/. Много са му красиви шарките, но ми червенее за интериора. Не искам да го боядисвам и да му убивам чара. Но се чудя - ако го зашкуря и мина с масло - бяло или тъмно /нещо като орех/, дали ще стане /восъкът все пак е пропил навътре в дървото - ако е бяло масло, пак ще оранжевее и май ще стане нещо като светло оранжево, прасковено, което не искам/.

Тц, няма да остане оранжев. Дори и с восък да е мазан, няма начин да не може да се стигне до основата. С пистолет горещ въздух ще си проличи дали е течен парафин /восък/, ще се нагрее и ще падне лесно. Стигнеш ли до дървенията байцваш в какъвто цвят искаш. После омасляваш, лакираш- каквото си решила. Или пък направо омасляваш с цветно масло. Не му се плаши, давай смело.

ох, аз така и не намерих майстор да ми боядиса белите врати, склонна съм и на вариант да ми махнат бялата боя и да се байцва в кафяво- но с няколкото майстора с които говорих ми казаха че това е невъзможно- оставала все пак от боята и намало да стане така както си представям
много ме е яд защото са здрави вратите а сега трябва да дам около 3 хил  за нови .... да не говорим че не съм попаднала на добра фирма, а и се чака
ох, отплеснах се, исках да попитам наистина ли ако се опитаме да махнем боята ще остане от нея и не може да се байцва
Аз не разбирам какво точно искаш да ги правиш Rolling Eyes Как да ти боядиса майстор боядисаните в бяло врати? В какъв цвят? И, ако ги искаш с боя защо трябва да сваляш тази до дърво?

# 308
първо исках да ги освежа и да ги боядисам пак в бяло, но сега поръчахме цветна дограма и мисля че ако също са цвят орех ще  е по добре, и тъй като сме с ограничен бюджет се чудех дали не може да се махне бялата боя и да се направят в цвят орех с байц или нещо такова.
Но както писах говорих с няколко майстора и те ми отказаха защото нямало да стане, но явно е много хамалогията както ми отговориха момичетата по горе и затова не им се занимава.
Явно ще поръчвам нови, сега ще търся някоя фирма с  по евтинки  Simple Smile

# 309
  • В градината...
.

# 310
  • В градината...
Аста, виж КПУ-Феникс, гр. Съединение /дано не е реклама/. Там си праивхме входната врата - излезе 200лв  Peace

# 311
о благодаря, аз рових в темите за врати, ама не попаднах на нещо подходящо като срокове и цени

# 312
Ако вратите са дървени, по-добре не бързайте да купувате нови. Изчакайте и когато имате време ще махнете боята. И без това няколко години детето не е ясно къде и какво ще твори. Да не вземете да хвърлите хубави врати и да купите някой боклук.

# 313
  • гр. София
Как бих могла да оправя този стол?
Скрит текст:

# 314
Asta, не се излагай, не хвърляте дървените вечни врати заради едната боя #Cussing out Има фирми, тониращи бои, с които вратите могат да изглеждат като дограмата. Може да са мат, може да са гланц или полугланц. Може бавно и славно, врата по врата, каса по каса да махнете боята, да ги байцвате в желания цвят и лакирате/омаслите. Колко врати са, да му се не види? По седмица на врата да ви отиде пак си заслужава. Или договорете крилата /по- сложната част/ с някой да ги обработи, а вие се справете с касите.

Как бих могла да оправя този стол?
Скрит текст:
Със седалка от 6мм МДФ Peace

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 23:24 от СедеФка

Общи условия

Активация на акаунт