Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 88 480
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте  Simple Smile

Извинявам се, ако не е за тук въпросът ми /той със сигурност не е  Laughing /, но все пак се надявам някой да ми отговори...

Подозирам, че имаме в къщи дървояд. Мебелите ни са стари - под "стари" разбирам от около 1940г.
Лакирани са, поддържани и никога не е имало проблем с дървояди.
Преди точно 2 години си поръчахме спалня от масив. Две години пак не е имало проблем. Сега обаче от известно време чувам през нощта "нещо" да издава звуци като леко дращене и то само от време на време и не всяка нощ. Не зная дали е дървояд. Чува се сякаш от спалнята от едната страна /тя е с чекмеджета отдолу/. Как да разбера дали е дървояд?  Rolling Eyes
И възможно ли е две години да е нямало и сега изведнъж да се появи?? В смисъл, от къде може да се е взел?  Rolling Eyes От старите мебели едва ли е възможно при положение, че никога не се е чувало нищо оттам  Confused

Мерси предварително на всеки, който ще ми отговори   bouquet

# 616
  • Пловдив
Да не те плаша - възможно е. 2години си е спал в дървото.

# 617

Ужас!  Shocked
А как да го локализирам и  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 618
  • Пловдив

Ужас!  Shocked
А как да го локализирам и  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Трябва да изчакаш да се появи, да видиш дупка. В дупката се инжектира специален препарат за дървояди (не съм го пробвала) или бензин със спринцовка. ОБАЧЕ съществува проблем да не ти зарази другите естествени мебели или ако имаш естествен паркет.

# 619
ОБАЧЕ съществува проблем да не ти зарази другите естествени мебели или ако имаш естествен паркет.

Точно от това се опасявам!!!  Sad
Не го виждам т.е. няма дупки, няма стърготини, няма НИЩО видимо. Само този лек шум през нощта. И като се доближа явно ме ЧУВА и спира...  Crazy
Как е възможно ДВЕ години да е спал?? Колко години живеят тези създания?  Rolling Eyes

# 620
  • Пловдив
Другия път като си ходим в бившото "в къщи" ще ти снимам дупката във вратата от естествен чам голяма колкото да си пъхна показалеца, появи се на 5тата година от обитаването ми на апартамента. И да речем ..... 8-9-10 години от поставянето  Twisted Evil Изобщо ти говоря едни радостни-радостни работи..... Вземи се съветвай с дърводелец, освен с нас, дано предложи нещо по-...

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 17:51 от Янтра

# 621
Благодаря ти много, Янтра  Hug
Ще се разтърся за специалисти...

# 622
  • София
Здравейте!

Аз приключих с моите задачи. Омаслих плота, боядисах вратите и первазите Flutter Добре се получи всичко, доволна съм. Плотът е вече в експлоатация. Добре се държи за сега Laughing
Плота: http://prikachi.com/images/359/6702359d.jpg
пак: http://prikachi.com/images/383/6702383B.jpg
Первазите: http://prikachi.com/images/386/6702386l.jpg
Вратите: http://prikachi.com/images/390/6702390K.jpg

Както бях писала плота го мазах с Осмо абанос и 2 ръце безцветно. Вратите с една акрилна боя гръцка. Много съм доволна от нея, майстора ми е препоръча, много покривна и лесно се чисти повърхността след това, не е необходим лак. Нищо, че аз сложих лак една ръка на первазите и съжалих 100 пъти, че го направих, защото ми лъснаха от него, но ги оставих така.

Сега ме чакат едни детски столчета, май са чамови. Мисля бели да ги правя, ако не избера нещо по - интересно Simple Smile

# 623
Благодаря ти много, Янтра  Hug
Ще се разтърся за специалисти...

Да не е мишле  newsm78

# 624
Е ти пък съвсем ме втрещи #Crazy
Не вярвам да е мишле. Щеше да има следи все пак... А то няма НИЩО.
Насекомо някакво е. Но какво ? Това е въпросът  Thinking

# 625
  • В градината...
Диди, много ми харесва у вас  Hug И на бялата врата стената изглежда сивкава, нали, не е бяла  Peace

# 626
  • София
Благодаря ти Hug Не е бяла, бежово-сива е.

# 627
  • В градината...
Да, страхотен цвят, поздравления за избора и най-вече за това, че не е прасковено-оранжево-жълта  Mr. Green

# 628
  • София
Хахаха, няма и как да е, докато аз избирам цветовете Laughing
Благодаря!

Исках да ви кажа и, че на пазара в Дружба 2 са отворили магазин за мебели втора ръка. Наминавам от време на време и има страхотни неща за без пари. Събират средства за наркозависимите, доколкото разбрах и има няколко такива магазини в София. Повечето неща са нови и много запазени. Харесах си едно бяло бюро с отваряща се готна част и малки чекмедженца Heart Eyes за 60лв. Simple Smile За съжаление няма къде да го сложа, ако на някой му трябва да отиде да го вземе, поне да не ме е яд, като го гледам.

# 629
Къде е този магазин точно? Аз съм в района, да го навестя  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт