Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 88 476
  • 784
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Тия най-много отговарят цветово. Но все пак ще си чакам плочките за гърба, може с тях като ида да им пасне и нещо розовичко .

# 661
  • София
Взимаш плочка и отиваш на място - имат хубав шоу-рум. Налагаш и си преценяваш.

По-нататък по улицата има и друга фирма "Роси" - за мебелен обков, лайсни, плотове, какво ли още не: http://www.rosi.bg/kuhnenski-garbove---mat/277

При "Роси" не съм ходила, но изглежда и там е добре заредено.

# 662
  • София
Е, аз оня ден се забих в Бриколажа, там имаше точно 3 вида за под 50 лв.

# 663
  • София
Хайде да видим кой е взел бялото бюро и не се е похвалил Mr. Green Миоки?
В момента има много хубава маса за хранене огромна с резбовани крака. И доста интересни столчета.

Цитат на: galenaa link=topic=736863.msg26528144#msg26528144 date=1383120408
[/quote
Всичко е станало много свежо като съчетание и спокойно като атмосфера  bouquet А паркетът как е добил този хубав цвят - с масло ли?

Да, с Осмо абанос.

raja_nikol, гърбът е от тези плочи гранитогрес: http://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE% … 8-17%29-3172.html
Ето и една снимка фронтално на полуготовата ми кухня: http://www.prikachi.com/images/391/6714391o.jpg. Съжалявам за лошото качество, но е снимана с телефона.

Грета Ей, много са хубави плочките. И аз ги бях загледала Simple Smile И според мен някакво спокойно сиво ще стои добре.

# 664
Здравейте,искам да питам как да преправя един стар гардероб с лак?Трябва ли да сваля лака или направо да го боядисам с акрилатна боя?Извинявам се ,ако го има някъде......но не го намерих в предишните теми.

# 665
Момичета, с огромна благодарност за всичко изписано в темата, както и съветите на лични, споделям резултата от първият си опит за преправяне. Цветът изглежда странно на снимка, сигурно е от камерата.
Скрит текст:

И един скрин, който направих за малкия ми син, но чекмеджетата му май ще бъдат пребоядисани в сиво, малко натрапчив ми идва светло синия цвят.
Скрит текст:

# 666
 sylvi , скринът е страхотен! Много красиво зелено! Peace
И този в детската е много хубав! Поздравления!
Кажи сега коя боя точно използва, че и аз искам да боядисам едно бюро, но не знам каква боя да взема newsm78 Може и на лични, ако не те затруднява. Grinning

# 667
  • София
sylvi, цветът е наистина страхотен (и скрина също)! И мен ме интересува как си го постигнала.  bouquet

# 668
Момичета, с огромна благодарност за всичко изписано в темата, както и съветите на лични, споделям резултата от първият си опит за преправяне. Цветът изглежда странно на снимка, сигурно е от камерата.
...
sylvi, много интересен скрина - тези нюанси на боята - по светло и по-тъмно във вдлъбнатите части са много интересни! Това пък как го направи  newsm78  моля обясни ако ти се пише!

Браво, супер са и двата шкафа, май си права за синия цвят, и аз бих го променила!

# 669
И синият, и зеленият ми харесват мноооого. Страшно ми радват окото цветните мебели. Браво за смелостта и за изпълнението.

# 670
  • гр.София
sylvi, незнам скриновете  как са изглеждали преди, може да съм изпуснала снимки, но сега са страхотни ! Дори скрина на детето ме грабна повече, на снимка не е натрапчиво синьото. Поздравявам те и си запазвам правото Laughing да искам "акъл" занапред   bouquet

# 671
Ай,стига бе,ми то уникално,първи опит   bouquet
Малко цвят внесе в темата,ние това бяло го разпукахме просто  Rolling Eyes

# 672
  • Варна
Ауууу, страшни са скриновете  Heart Eyes
Къде ги намирате тези красоти? И на мен ми е интересно да прочета за техниката на преправяне.

С риск да досадя искам да ви покажа наскоро омасления си паркет:
http://media.snimka.bg/s1/2832/031908194-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2832/031908195-big.jpg?r=0
Нямах време да се занимавам сама а и реших да се доверя на професионалисти и извиках фирма. Много съм доволна, за два часа приключиха. Маслото е Бона, безцветно, придаде много хубав вид на паркета. Стана по-тъмно и контрасно от оригиналния цвят на дъба и няма никакво жълтеене.

# 673
Трогната съм от милите думи, момичета, но всъщност аз ви благодаря, от вас съм се учила! Hug

Изма, цветът е Еnglish apple на CIL, взех го от Canadian Tire. Ти май си ми градска, лесно можеш да го намериш Grinning

Ванина, тъмните нюанси са постигнати с черен восък за полиране. След като изсъхна боята, намазах леко с четка и после замазах с парцалче. Идеята ми беше да има леко старинен, зацапан ефект и май се получи. Мислех да направя нещо подобно и с детския скрин, но още мисля чекмеджетата и не съм го пипала.

Зеленият скрин имам на снимка в първия си постинг тук, беше в сравнително добро състояние, така че мина с леко изшкурване и боядисване с праймер за ръжда. Към него има и две нощни шкафчета, които тепърва започвам. Детският шкаф обаче беше направо окаян, издраскан и тук таме с изпочупени краища, така че първо лепене и пълнител за дърво, основа, после 2 ръце боя. Сега съжалявам, че не се сетих да го снимам преди боядисването.

Ментолка, купих и двата от тукашния вариант на продавалник, kijiji.са. Има и едни магазини, нещо като Армията на Спасението, Goodwill се казват и които аз чак сега, сто години след маймуните откривам. Е там какви неща има, просто страхотни, истинско дърво буквално на безценица.

# 674
  • В градината...
Силви, страхотни са ти скриновете  и тъмният ефект се е получил невероятно  Peace /момичета в чужбинско, страшно ви завиждам за тези магазини втор ръка  Blush/.

Общи условия

Активация на акаунт