Да преправим старите мебели с любов - тема 24

• 88 476
  • 784
  •   1
Отговори
# 690

Аз търся дюшеме за под, може и второ, трето качество, само да е евтин, че трябва да оправим пода на село, а бюджета е ограничен. Ако някой знае случайно от къде мога да купя, да пише  Praynig

Продавалник пробва ли? Аз оттам намерих по-евтин естествен паркет.

Да, ама как да го купя без да съм го видяла? Чужд ми е продавалника при покупки от друг град. Иначе гледах и паркети втора употреба, ама то не е 5-10 лв че да рискувам.

Благодаря ти все пак за отговора.

# 691
  • София
Чамовото дюшеме не е ли най-евтиното? Има го в големите магазини като Баухаус, Баумакс, Практикер,...

# 692
Момичета, подарявам машина Naumann. Долната част е в добро състояние, но горната е за тотална реставрация. Ползвали са машина за цветарник и може да си представите. Единственото ми условие е да се вземе от нас, а не ние да я караме.
Ето две снимки.
Скрит текст:

# 693
Това за лак и стейн ми е известно, но откакто се научих да използвам масло, вече не  припарвам до никакъв лак или глейз.

Мелани, сподели за маслото, моля! Ползваш го вместо глейз и лак ли?...Ще ми е много полезно да прочета ако ти се пише.

боядисване с праймер за ръжда.

Защо е необходимо да боядисваш срещу ръжда? Какво точно може да ръждяса на дървен шкаф newsm78

Aми така ми казаха, защото този праймер бил най-лепливият възможен и тъй като изшкурването ми не беше особено на ниво (шкафа е бил лакиран някога, а аз успях само леко да издраскам повърхността), реших да не рискувам. Всъщност според продавача нямало нужда изобщо от шкурене с този, направо мажеш върху лак, блажна боя, пдч и каквото и да е (наистина е страхотен, съхне за минути и покрива много добре, изсъхва напълно за около 24 часа). Смятам да опитам сега с нощните шкафчета, дано да проработи, че шкуренето не ми е най-любимото занимание  Simple Smile Освен тях взех и още един скрин за спалня, много красив, но лакиран  Twisted Evil Ако може да мине без шкурене, ще е супер. Ако пък не, ще чака пролетта, за да мога да работя навън, че много прахоляк ще падне.

# 694
sylvi , как да ти кажа -- използвам го вместо боя и лак отгоре.
Има различни цветове.
Аз едвам намерих фирма откъдето да ис го купя.
В крайна сметка намерих две различни, поръчах два цвята от по 125 мл. - бяло и абанос(или черно). Маслото е много икономично, естествено трябва да се полага върху чисто дърво.
Затова се заинтересувах за ваксата, че тя се полага върху боя.
Ще отскоча тези дни до там (Къщата на Ван Гог) да проверя как стоят нещата, разбрах, че и семинари разни провеждали с различна продължителност.
Иначе, специалистът по масло във форума е Байбиби, тя ни дава на всички ценни съвети.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 695
  Много ви благодаря за отговорите, момичета  Hug Мислих, че има някакви големи кутии, ще потърся.

# 696
  • Варна
Елинор, може и по 100мл да си вземеш. Peace Днес си поръчах пак.  Много са услужливи от фирмата.

# 697
Елинор, може и по 100мл да си вземеш. Peace Днес си поръчах пак.  Много са услужливи от фирмата.
Благодаря!

# 698
Благодаря на всички, който ми писаха. Машината е обещана. Simple Smile

# 699
  • Пловдив
Здравейте,искам да питам как да преправя един стар гардероб с лак?Трябва ли да сваля лака или направо да го боядисам с акрилатна боя?Извинявам се ,ако го има някъде......но не го намерих в предишните теми.

Не знам що тук съм забелязала, че на нови в темата не се дава отговор на запитванията, а голяма част от пишещите тук знаят отговора.
Ами защото, я да помислим - отговора го има в първата страница, или пък защото е питано 200 пъти. Хванете прочетете поне една тема назад и ще разберете. И изобщо не ми казвайте, че  предишни теми не са обсъждани гардероби с лак.

# 700
  • Варна
kala65, ⅞ ...and Happily Ever After, ще се опитам да ви отговоря, въпреки че нямам много опит.
Идеята е че боята няма да хване добре върху лака и ще започне да се лющи след време. Така че или трябва да се почисти до дърво или да се намаже с нещо контактно. Изпитано от момичетата тук Бороконтакт върши чудесна работа за целта - маже се на много тънък слой, изчаква се час и се минава първата ръка с боя, след 24 часа втора ръка. Сигурно има и други варианти, но този е използван и се препоръчва. Ето sylvi споделя за същия ефект с праймер за ръжда, но тя е в чужбина и не знам тук дали може да се намери.

Ако ще се сваля лака има различни варианти:
- шкурка (на ръка, с лентов шлайф, виброшлайф... ) - доста трудоемко и прашно упражение
- Терминатор, Ремувал... - аз пробвах ремувал и не съм особено впечатлена - става мазно, лепкаво, стържеш със шпакла... после трябва да се почисти много добре и пак си трябва да се мине със шкурка.
- пистолет с горещ въздух - трябва да се внимава да не се прегори дървото... абе иска се майсторлък.

С две думи, свалянето на лак/боя не е никак забавна работа  Wink

Елинор 777, в Бриколаж продават масло за дърво на Лакпром - 500мл струва 7-8лв. Днес го пробвах за пръв път. Леко ми е странно, не е като Осмо гъсто и плътно ами рядко като олио. Утре като изсъхне ще мога да кажа повече, но тук Седефка го похвали а тя ги разбира маслата. А и ако не ти трябва за някоя ценна мебел...

# 701
  • София
Аз търся дюшеме за под, може и второ, трето качество, само да е евтин, че трябва да оправим пода на село, а бюджета е ограничен. Ако някой знае случайно от къде мога да купя, да пише  :pr

Ние си "направихме" дюшеме на вилата от кофражни дъски. Предстои обработка с ренде и омасляване най- вероятно. Няма по- евтин вариант.
По- късно и снимка ще кача.

# 702
Здравейте,искам да питам как да преправя един стар гардероб с лак?Трябва ли да сваля лака или направо да го боядисам с акрилатна боя?Извинявам се ,ако го има някъде......но не го намерих в предишните теми.

Не знам що тук съм забелязала, че на нови в темата не се дава отговор на запитванията, а голяма част от пишещите тук знаят отговора.
Ами защото, я да помислим - отговора го има в първата страница, или пък защото е питано 200 пъти. Хванете прочетете поне една тема назад и ще разберете. И изобщо не ми казвайте, че  предишни теми не са обсъждани гардероби с лак.

Няма да му паднат на никой ръцете да отговори с едно просто изречение. Примерно "използвай еди какъв си препарат и шкурка". Не всеки има време да чете, дори и да иска. Прочитането на една цяла тема отнема часове, а да не говорим, че по-голямата част от темата са "запис", картинки от нета или не по същество много на темата.

Твоите изречения, които ги описа като пращаш някой да чете назад, щеше да помогнеш на момичето с едно просто изречение.

Аз последните няколко теми съм ги чела, защото ги следя постоянно от една година насам, но миналата година когато се обсъждаше това не съм била на тази вълна и не съм се старала да запомням. Така че хайде стига сте си чесали езиците с това "прочети назад"!

Аз търся дюшеме за под, може и второ, трето качество, само да е евтин, че трябва да оправим пода на село, а бюджета е ограничен. Ако някой знае случайно от къде мога да купя, да пише  :pr

Ние си "направихме" дюшеме на вилата от кофражни дъски. Предстои обработка с ренде и омасляване най- вероятно. Няма по- евтин вариант.
По- късно и снимка ще кача.

И аз имам малко кофражни дъски и също ми дойде идеята да купя още и да допълня. Нямам претенции за луксозен под, обикновените неща даже повече ми харесват, само въпроса с изглаждането да няма ръбове да решим, защото нямаме ренде.
Ще очаквам снимката ти, живо ме интересува, благодаря ти!
А сещаш ли се каква е цената на кофражните дъски, на квадрат ли е?
В големите вериги по-малко от 16 лв не видях на чамово дюшеме, а пък дори и тази цена ми е твърде висока. Че той ламината е по-евтин, ама аз не го харесвам.

mentolka, добре че писа за Бороконтакта, колко се мъчих да се сетя как се казваше, и с търсачката търсих и пак не открих, благодаря ти!

# 703
  • София
И аз имам малко кофражни дъски и също ми дойде идеята да купя още и да допълня. Нямам претенции за луксозен под, обикновените неща даже повече ми харесват, само въпроса с изглаждането да няма ръбове да решим, защото нямаме ренде.
Ще очаквам снимката ти, живо ме интересува, благодаря ти!
А сещаш ли се каква е цената на кофражните дъски, на квадрат ли е?
В големите вериги по-малко от 16 лв не видях на чамово дюшеме, а пък дори и тази цена ми е твърде висока. Че той ламината е по-евтин, ама аз не го харесвам.

Кофражните дъски ги купуваме на кубик- около 200 лв- но това са много дъски. Ренде си имаме, но може и под наем да се взема или пък назаем...
Ето обещаната снимка, но това е в суров вид- има още работа...
Скрит текст:
Скрит текст:

# 704
Ето обещаната снимка, но това е в суров вид- има още работа...
Скрит текст:
Скрит текст:
умирам за такъв под  Heart Eyes дори и небоядисан е красив!

Общи условия

Активация на акаунт