Имахте ли проблем със записването за женска консултация?

• 5 220
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
Аз съзнателно избрах не толкова популярно име за следенето по ЖК, защото се опасявах от отрязване Laughing Разчитам предимно на следенето на частно от страна на лекаря, при когото ще раждам. Всъщност гинеколожката по ЗК се оказа специалист, който е силен именно във воденето на бременност, има доста чакащи при нея, часовете са силно ориентировъчни, но веднъж в кабинета, прави всичко необходимо Peace
Отделен е въпросът, че според мен драмата е по-голяма с избора на педиатър, там вече в София е страхотна лудница не само при много добрите лекари, а да те приемат въобще.. Ясно е, че ще се разчита повече на платени педиатри, но все пак бебенцето трябва да има и официален картон Simple Smile

# 16
  • София
Отделен е въпросът, че според мен драмата е по-голяма с избора на педиатър, там вече в София е страхотна лудница не само при много добрите лекари, а да те приемат въобще.. Ясно е, че ще се разчита повече на платени педиатри, но все пак бебенцето трябва да има и официален картон Simple Smile

Не съм забелязала подобно нещо. А и от личен опит мога да кажа, че колкото по-известен става един лекар и наплива пред кабинета му се увеличава, толкова повече спада качеството на услугата  Peace
Здравен картон може да се води и при лекар, който не работи с ЗК. Имам много познати, които изобщо не посещават педиатър по ЗК, да не говорим, че нямат (не знаят кой им е) ЛЛ.

# 17
Еndira, това е ново за мен, благодаря ти, че го споделяш Peace
Аз бях останала с убеждението, че е задължително .. и съответно доста се измъчих, докато успея да открия и одобря педиатър по ЗК. А за качеството на услугата ( и претупването на самия преглед) при по-нашумелите като име лекари също си напълно права.

# 18
Здравейте, аз лично проблеми при записване за ЖК не съм имала, т.к.ходя в частен медицински център пак по здравна каса си работят хората. Голямо предимство са тези центрове според мен,защото наплива от хора не е толкова голям, всеки си е с час, няма разправии и другото,което е - самите доктори не са така изнервени както в ДКЦ-тата и отношението е съвсем друго (но то си зависи и от хората и на кого ще попаднеш). Аз до колкото виждам, т.к. ходя в 25 ДКЦ на ЛКК за болнични- там е лудница...и което ми направи впечатление е, че мойто джи-пи преди месец ми даде направление за преизбор на наблюдаващ АГ и ми каза,ако искам в ДКЦ-то да ида да разпитам по кабинетите, кой ще ме вземе, т.к. не сее знаело дали ще се съгласи  някой.  newsm78

# 19
  • Пловдив
Мен от едното ДКЦ ме върнаха миналата година, имали над 200 бременни. Отидох в друго. Пловдив това. Изобщо да не се намери място, където да ти водят ЖК, не вярвам, дори и в София.

# 20
Никакъв проблем не съм имала. Даже се учудих на темата. Досега не бях чувала някой да е имал проблем.

# 21
2 месеца правих опити да се запиша в София, докато успея. Не им отпускали пари, нямало свободно часове. Добре, че ходим в частна клиника. За какво отиват тези осигуровки не спирам да се чудя  Confused

# 22
Аз нямах никакъв проблем със записването.  Peace

# 23
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
2 месеца правих опити да се запиша в София, докато успея. Не им отпускали пари, нямало свободно часове. Добре, че ходим в частна клиника. За какво отиват тези осигуровки не спирам да се чудя  Confused

И аз така Simple Smile Сега по ЗК се съгласи да ме води един ... леле ... трябваше да му занеса програма "Майчино здравеопазване", за да докажа, че имам право на още 2 допълнителни ехографа след като съм над 35 ... не, че ще ми е от полза да ме гледа на 30 и кусур стария ехограф ..., а ме и пита коя седмица съм, а да си нагласи измерванията  Sick Уф ... и за изследванията си гледам програмата и да напомням ..., но съм решила, че си искам полагащото ми се по ЗК пък  Crossing Arms Плащам си осигуровките и никога не съм крила доходи ...

# 24
Проблем имам и аз с ЖК по здравна каса в София. След обаждане в МД по телефона ми казаха да си взема направление от джи пи.Взех.После се оказа, че в следващите 3 седмици нямат свободен час.Сега - грипна епидемия.Вече съм в 14 г.с. и не съм направила първите изследвания за пълна кръвна картина.Добре, че ходя при частен лекар.Именно той ми препоръча изследванията по ЗК, за да не ги плащам, но мисля да му се обадя и да отида да ги направя при него.Жалко, че години наред плащам не малки вноски за осигуровки.

# 25
Е... само в "Майчин дом" ли има женска консултация?

# 26
Е... само в "Майчин дом" ли има женска консултация?
Живея в София от скоро.Ще съм благодарна, ако ми насочите за ЖК.Живея до ЦУМ.

# 27
Здравейте,имам положителен тест за бременност Grinning Laughing Предстои ми преглед при специалист,но не знам какъв е реда,трябва ли да отида първо при личния си лекар за направление или тези прегледи не се заплащат от ЗК? newsm78

# 28
Отиди за направление.

# 29
Имах, но не кой знае какви. При първия опит ме питаха с направление ли съм и когато казах да ми отказаха. При втория доктора, който ми бяха препоръчали нямаше свободни часове и ми предложиха да ме запишат при другата докторка в клиниката-нямах нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт