Имахте ли проблем със записването за женска консултация?

• 5 221
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • София
2 месеца правих опити да се запиша в София, докато успея. Не им отпускали пари, нямало свободно часове. Добре, че ходим в частна клиника. За какво отиват тези осигуровки не спирам да се чудя  Confused

И при мен беше така #2gunfire, елате казват след 2-3 месеца  Shocked е аз ще родя до тогава. hahahaСега съм се записала при един некадърник, нито кръвно ми мерят, нито килограми. #Cussing out Поне с болничните нямам проблеми, защото чувам от други че си плащат за да им го издадат. #Crazy

# 31
Аз се бях записала без проблем заради "връзки" при един. Оказа се алкохолик, който така и не ми направи безплатен преглед. Направление за кръв и урина, каквито се полагат по време на бременността също не ми пусна.

# 32
Защо не го смени?  Rolling Eyes

# 33
Защото бях връзкарка  Wink, а и си имах тройка читави лекари извън здравната каса. 

# 34
  • София
Никакъв проблем нямах със записването.
Моята гинеколожка ми направи картата за бременността още в самото начало, когато официално установи, че съм бременна, някъде в 6 г.с.  Peace
Ходех в частния й кабинет, но всичко си вървеше по здравна каса.

# 35
Здравейте и от мен. Честно казано имах проблеми със записването на ЖК . Ще се опитам да бъда кратка въпреки , че си е дълга и широка история... 2 положителни теста за бременност .Отидох за направление при личната. Тя ми пусна направление номер 1 , за да се установи бременност. Имах съмнения, че може и да не съм бременна въпреки 2-та теста, защото бях приемала един медикамент малко преди това, които се оказа, че може да повлияе.След около седмица отидох при избрания от мен АГ в една болница близо до вкъщи (не искам да назовавам имена).
Установихме бременност и понеже тогава бях в 4-5 седмица ми каза да дойда след месец пак да видим дали бие сърчицето и така..Бременността беше непланирана,неочаквана и честно казано се стреснах в първия момент, но ми бяха нужни само няколко дни да осъзная, че искам това дете . Уви, мъжът ми се стресира повече. Почнахме разговори дали да задържим детето, дали не сме много млади за родители, ще имаме ли финансова възможност и т.н. И така минаха 4 седмици
и аз трябваше да отида на 2-ри преглед , а с мъжа ми още не бяхме стигнали до решение. Въпреки това отидох на посочената от гинеколожката дата, всичко беше ОК.Тръгна да ме записва бързо бързо за ЖК, попита ме " ще раждаш ли при нас", аз и обясних, че още не сме решили дали да го задърджим, тя от своя страна ми обясни за рисковете от евентуален аборт, както и ако реша да го задържа какво следва. Обяви ми една "цена" за раждане при тях, която според мен не е нормална и се разбрахме като решим какво да правим да и се обадя . И така вече бях 8-9 седмица
и падна едно мислене... Мъжът ми се беше изплашил доста от това да стане татко и му отне известно време.. В крайна сметка решихме да го оставим, но се отказахме от ЖК при първия АГ . Отидох при личната, даде ми ново направление,този път номер 9 - избор на първи специалист (споменавам номерата, защото впоследствие стана проблем... )
Общо взето мина месец и малко докато не намерих АГ, при който да се запиша, организирахме и сватба с мъжа ми,ходех и на работа, времето за нищо не ми стигаше. Та звъня аз при въпросната гинеколожка, първо отказа да ме вземе , защото съм с направление номер 9 (трябвало с 1).В процеса на разговора се нави да отида да ме види и да се запиша при нея .Та отивам аз в началото на ноември и вече тамън влезнала в 4 месец от бременността . Прегледа ме,
установи и тя бременност и понеже не можа да измери BPD на бебо, беше застанал много ниско и много трудно се виждаше,ми каза да отида при специалист да ме прегледа и се разбрахме да отида след месец с резултатите. И така аз вече щастлива мислеща,че най-накрая съм се записала за ЖК , отидох в една частна клиника да гледаме бебо с ехограф. Всичко мина добре.
След месец отивам при въпросния АГ на преглед както сме се разбрали. Първоначално въобще не можаха да ме намерят в системата си.Заявиха ми , че едва ли не съм се объркала, не съм идваала при нея , а при друга гинеколожка. 30мин. минаха докато не ми намериха направлението някъде забутано и не видяха, че наистина съм идвала при тях. Аз от своя страна си мислех, че като ме прегледа предния път и си оставих направлението и тва е записване за ЖК..
Впоследствие разбрах,че те мерят пускат изследвания и т.н. Ама откъде да знам за първи път бременна, пък и тая гинеколожка.... Та почна да ми се извинява,каза, че ще ме вземе ама познайте какво.. Направлението изтекло преди 2 дни и хайде ново трябвало пък са :Д Ей щях да получа удар и ми идваше да я хвана за врата, честно... С много мъка вече в 5 месец бременна бях записана...   

Общи условия

Активация на акаунт