Добре дошли ЮНСКИ мами 2014!

• 32 388
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
Веселчунке ти наистина си бързак  Laughing .Имаме бая хляб да изядем до раждането ,ама и така трябва ,това са хубави емоции пълни с нови и интересни неща  Crazy
karapeeva83   с първата бременност изкарах вирусче в началото ,точно бях разбрала и  на следващия ден бях   Ill .Кофти беше ,защото нищо не можех да пия и се влачих цяла седмица ,ама мина и замина  Hug
Ние с дребния ще хапнем и мисля да поспя с него ,че тези дни ме е хванало нощното безсъние и по обед съм Tired

# 76
Относно настинките, аз седмица преди да разбера, че съм с 2 чертички бях настинала - гърло, сополи такива неща, и пих 2 парацетамакс-а и си пръсках олинт спрей за нос, но нямах температура.

Сега също си имам леко хрема ама нищо не правя по въпроса.

vesel4ynka, значи в един ден сме на лекар Simple Smile Аз се чудя, като ще ходя на 9ти живот и здраве, ще съм в 6та седмица, а на 10-ти почвам 7-ма, дали има вероятност да се чуе сърчице?

Иначе нямам нито гадене, никакви симптоми почти. Освен че ме боли стомаха все едно съм гладна постоянно и имам газове, които направо ме побъркват. А да - и съм цялата в пъпки по лицето като тинейджърка  Laughing

# 77
  • Пловдив
RoseAmber, и аз цялата съм в пъпки.... и много ме боли глава...........доки каза само парацетамол,макар че на мен ми помага аналгин, но не може..........

# 78

vesel4ynka, значи в един ден сме на лекар Simple Smile Аз се чудя, като ще ходя на 9ти живот и здраве, ще съм в 6та седмица, а на 10-ти почвам 7-ма, дали има вероятност да се чуе сърчице?

Иначе нямам нито гадене, никакви симптоми почти. Освен че ме боли стомаха все едно съм гладна постоянно и имам газове, които направо ме побъркват. А да - и съм цялата в пъпки по лицето като тинейджърка  Laughing

Хи хи , нещо от бабините деветини. Ако на бременната се  появят пъпки или петна  по лицето, или пък започне да им пада косата, то това е сигурен признак,че ще има момиченце (вярва се че момичетата "крадат" така да се каже от красотата на майките си). А ако пък кожата и се заглади, стане мека и еластична като на бебе - то тогава сигурно ще  момче.

RoseAmber  много момичета тук са споделяли, че в шеста седмица  един, два дена са чули сърчице. Други пък чак в осмата успяват. По правило се знае че от седма седмица нататък се чува/вижда. Може би е индивидуално и зависи дали си от късметлийките с по ранна О. Повече зависи обаче от това Кой и с Каква апаратура те гледа  и колко и разбира.

20/21 дни след зачатието, започва да контрахира първата клетка в ембриона и повличайки и други със себе си образува сърчице.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 15:25 от vesel4ynka

# 79
Записче Simple Smile) Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами Simple Smile

# 80

Хи хи , нещо от бабините деветини. Ако на бременната се  появят пъпки или петна  по лицето, или пък започне да им пада косата, то това е сигурен признак,че ще има момиченце (вярва се че момичетата "крадат" така да се каже от красотата на майките си). А ако пък кожата и се заглади, стане мека и еластична като на бебе - то тогава сигурно ще  момче.

Напълно подкрепям тия бабини деветини - през бременността се разкрасих, нямах нито една пъпка по лицето, кожата ми стана гладка, косата красива и здрава - и имам момче  Laughing Hug

# 81
Аз пък с първата бременност пъпчасвах ужасно и косата ми падаше много ,родих момче   Laughing
Също и за киселините казват,че ако имаш много е защото бебето има много коса ,пълни глупости -имах киселини всеки божи ден след 5 м. и хлапенцето ми се роди буквално с 3 косъма.  Blush

# 82
аз грам киселини нямах, а дребосъка се роди с прическа ;д казват че ако ти се яде много сладко - ще имаш момче, а ако ти се яде кисело/солено - ще е момиче.. Е нямаше тако преяждане на туршии иии мариновани морковчета Heart Eyes посред нощ , е - момче е Wink така че в тез неща аз не вярвам Simple Smile

# 83
Росица Петрова и аз налитах на киселко повече ,умирах за кис.краставички и зелени маслини  Laughing След това маслини не съм вкусвала  Wink
Оф ама сега много ми се яде  ooooh! ,почти постоянно  Rolling Eyes .Миналия път беше така и резултата беше 33 +  Crazy .Сега съм твърдо решена да огранича нещата ,без ядене за двама и набиване на всичко що видя ,пък да видим до кога ще изкарам . Blush

# 84
Здравейте момичета! Да ви се оплача  Sad, от вчера почна по малко през деня на 3-4 часа да ми зацапва едно бледо жълто - бяло течение. Чудя се дали всичко е наред или е нормално това? Все още незнам какво да правя, пия си утрогестана през устата - дали не е от това или си имам течения някакво? Ще се побъркам до четвъртък, надявам се всичко да е ок. Иначе си лежа, пия си чайовете, от днес и сироп Стодал на моя отговорност, че почнах да кашлям тази сутрин и да ме болят леко гърдите, хремата се пооправя, температура нямам, дано до ден-два да оздравея. Ох, момичета, как издържате, постоянно го мисля, проверявам превръзката си през 20 мин дали всичко е наред  Cry толкова много ми се иска да е, от кога о чакаме това бебче....

# 85
Карапеева, чела съм, че е нормално течението до се засили в начална бременност, но какъв е критерия за нормално течение не знам. Иначе те разбирам Tired
Явно е,че всяка майка се безпокои, мисли  и по всякакви начини се опитва да предпази детето си. От неговото зачатие и завинаги. И аз сега като се "успокоих", че бебчето е налице, тепърва започнах да се страхувам, че няма да го задържа. Имам три поредни миссед аборта... така и не се появи сърдечната дейност. Следващите 2 седмици ще са от най-трудните за мен. Все си повтарям да не се настройвам прекалено и че нищо не се знае. Плаче ми се и се страхувам. 
Така че успокой се, това и на себе си повтарям. Стресът не е нещо безобидно. Каквото е писано - това ще стане.
Много сили, спокойствие, и търпение пожелавам на всички   Hug

# 86
Така е vesel4ynka права си. Не знаех че си премина през това, сигурно е още по тежко. Но трябва да сме силни и всичко ще е наред, трябва да вярваме, мислим позитивно и гледаме напред, но си права и на себе си го повтарям постоянно но е трудно. Но тука като си споделям с вас малко ме успокоявате всички и ми олеква и позабравям за известно време. Всичко ще е наред и с теб.Стискам ти и аз палци, ти в коя г.с. си и кога си на доктор, да пишеш повече като разбереш.

# 87
karapeeva83 и аз имам такова течение ,но си спомням ,че и с първата бременност беше така за това се успокоявам  Peace
Веселчунке и аз се притеснявам доста,общо взето до 12 седмица всичко е Божа работа !Опитвам се да се разсейвам не особено успешно  Rolling Eyes Ще се успокоя малко , когато отида на лекър и видя сърчице  Heart Eyes

# 88
Здравейте!! И аз да се запиша в тази тема.
На 22.09 за първи път започнах да усещам повече миризмите.Ден след това ми стана лошо от някаква миризма и повърнах.След още един ден ми стана лошо на работа и пак тичах до WC-то.За това реших да си направя тест (даже не ми закъсняваше) та на 26.09 си направих тест и показа две чертички беше ден преди датата.Веднага звъннах на док и той каза да отивам на преглед на 30.09(демек днес).На 29.09 си направих още един тест и втората чертичка беше по-наситена.Сега съм в очакване на първият си преглед,само,че се чудя при три дни закъснение дали въобще ще се види нещо(док знае,че при първият тест нямах закъснение и че ми се гади и повръщам и не знам защо ме вика толкова рано)

# 89
Нелка,  добре дошла и тук Hug
С предишната ми бременност се видя точицата на 6 дни закъснение  Peace . Да пишеш после какво е станало. И на мен ми е любопитно дали ще се види , аз съм с два дни закъснение и също нямам търпение да видя. На 28-ми НЕ го чаках МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт