Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 14

• 37 034
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Момичета, колко трябва да е стойността на прогестерона по време на стимулация? Моят на 4 ден от стимулацията е 3, а някъде четох, че май ако е повече от 1 опита е обречен newsm78

# 496
Момичета, колко трябва да е стойността на прогестерона по време на стимулация? Моят на 4 ден от стимулацията е 3, а някъде четох, че май ако е повече от 1 опита е обречен newsm78

Не е обречен опита, но като цяло е добре да е под 1-ца. Имала съм опит с Прогестерон в деня на Прегнила със стойност 1.53 и тогава извадихме 3 Я, като двете си бяха хубави.
Не съм сигурна, дали в процеса на стимулация няма да падне надолу обаче/не знам дали има такава възможност, защото не помня при мен в първите дни каква е била стойността му/, така че според мен не се вкарвай в излишни филми.
Успешна стимулация !

# 497
  • София
Относно анкетата, аз си взех една бланка, но все още не съм я попълнила, като цяло ми се струва не добре направена, в общи линии въпросите са кой доктор, сестра, лаборант ..... е най-добър и кой лош, това ме затруднява понеже не познавам сестрите, рецепционистките поименно е бих могла, ако си поставя за цел да им видя картите, но не ми е това в акъла като съм там.
 Та в крайна сметка от цялата анкета май ще мога да попълня в края, примерно някакви препоръки и оплаквания.
Може би щеше да е по-добре въпросите да са по общи, засягащи като цяло работата в клиниката.

# 498
Eвита, предполагам е сигурна, след като ми я казаха като си записвах час на място онзи ден.

# 499
Eвита, предполагам е сигурна, след като ми я казаха като си записвах час на място онзи ден.
Имах предвид да не би да е просто слух, но щом са ти казали при записването на часа, определено няма място за съмнение!

# 500
  • Sofia
evita, благодаря ти , дано наистина падне в следващите дни.

# 501
Момичета, колко дни след инжекция за блокаж идва цикълът? Биха ми една на 16.09, а цикълът ми закъснява вече 2 дни. Сигурно ми е глупав въпросът, ама  Thinking
И аз бях на 16.09 за блокаж и ми дойде точно на 28 ден от цикъла, но при всеки е различно........

# 502
  • София

Не е обречен опита, но като цяло е добре да е под 1-ца. Имала съм опит с Прогестерон в деня на Прегнила със стойност 1.53 и тогава извадихме 3 Я, като двете си бяха хубави.
Не съм сигурна, дали в процеса на стимулация няма да падне надолу обаче/не знам дали има такава възможност, защото не помня при мен в първите дни каква е била стойността му/, така че според мен не се вкарвай в излишни филми.
Успешна стимулация !
аз знам, че е добре да е под 2 и че отговаря повече за лигавицата, отколкото за Я.
Ако е по-висок презрява лигавицата, но Д-ра преценява дали е подходяща за трансфер!

# 503
момичета, каква е цената на трансфера, става въпрос за инвитро на ЕЦ?

# 504
момичета, каква е цената на трансфера, става въпрос за инвитро на ЕЦ?
По мои спомени от април 600 лв newsm78

# 505
Благодаря, важно е човек да знае предварително как да се подготви...

# 506
Момичета, здравейте, по повод на много оплаквания от Силвия и от администрацията, ми съветвам като отидете следващия път на преглед да попълните анкетата относно подобряване на работата в болницата. Анонимна е, така че опишете всичко, което харесвате и не харесвате подробно.Самият въпросник и прозрачната кутия са между кабинета на Стаменов и касата до колоната.
     И още нещо - от 21.10 до 4.11   докторът ще отсъства от клиниката.

Непременно ще я попълня тази анкета! Толкова много неща има да се каже за подобрението на работата.

# 507
Момичета, на 10 този месец ми беше хистероскопията при д-р Персенска. Нямах почти никакво зацапване. От днес обаче температурата ми падна (а в такива случаи обикновено ми идва следобяд), но не. Започна едно кафеникаво зацапване. На някого случвало ли му се е?

# 508
  • София
Здравейте момичета,
не знам дали питането ми е за тук , но като пациент на клиниката, реших да попитам в тази тема:
След 3г. и 6 месеца опити и един спонтанен аборт , точно преди да започне стимулацията за първата ми инсеминация се оказах бременна. Още в 5г.с. и 6 дни получих кафеникаво зацапване. приеха ме в болницата, вливаха системи, излязоха ми междувременно НК клетките ,оказа се че имам понижени клетки и направихме вливане на Октагам.  Изписаха ме без кървене, но на 3- я ден получих силно прокървяване с алена кръв, отидох директно в кабинета на д-р Стаменов, оказа се че с бременността се е образувал полип на шийката на матката и кървенето е от него, бебето беше ок. За сълзите и шока, който изживявам всеки ден няма да разказвам.По препоръка на имунолозите там бях пуснала  изследване на молекули, за да се проследи риск от прееклампсия и плацентарен растеж, при норма на sFlt до  1400, моят беше 2000 и препоръчаха да започна фраксипарин. След консултация с лекаря, каза че не мога да започна фраксипарина, защото той щял да засили кървенето, а аз бях с постоянно зацапване. Две седмици по  късно в 8г.с. и 5 дни , събуждайки се през ноща направих обилен кръвоизлив и хайде отново в спешното на болницата. Чистиха ме около час, не можеха да спрат кървенето, а аз сълзите си, защото не знаех междувременно бебето добре ли е. Оказа се, че отново е от полипа и ме приеха в болницата. На 7-я ден ме изписаха, т.е. от понеделник съм си у дома отново със кафяво-кървенисто течение,но поне е слабо. Направихме контрола с имунолозите на sFlt резултата е станал по зле, при норма 1400, моят е 3800 и отново искат да започна Фраксипарин. Казаха, че има заместител Л аргинин. Само за информация в момента съм на нош па, утрогестан, Неупоген. Стигам и до въпроса: някой имал ли е подобен проблем и приемал ли е Л аргинин, вместо Фраксипарин ? Утре ще се опитам да стигна до д-р Стаменов и да коментираме резултата, но ми е доста притеснено и исках да попитам ако някой се се сблъсквал с подобен проблем.
Благодаря за търпението, да прочетете поста ми.
Пожелавам успех на всички ви в процедурите и не забравяйте нещо написано на стената в болницата " Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин".  Hug

# 509
  • София
Здравейте! Аз не съм съвсем по вашата тема,но имаме нещо общо - ще ставам донор на яйцеклетки в МЦ "Малинов".Дали ще можете с няколко думи да ми обясните от опит за стимулацията...нещо взе да ме хваща шубето,а желанието ми да помогна на някой е много силно и не ми се иска неизвестността да ме откаже!
На всички вас желая в най-скоро време да си имате по едно,две,а защо не и три пухкави бебенца удома!И не се предавайте!Всички наши усложнения в живота са изпитания!Те ще ни направят по-силни,по-човечни и по-добри родители!  Hug
Браво мила,  smile3501 smile3501 дано доброто което си решила да направиш донесе много щастие на някое семейство. Стимулацията не е чак такова голямо "страшилище" Споко- малко инжекци след това пункция от която ти няма да разбереш физически почти нищо.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт